Akt 3
Na začátku proběhlo neúspěšné gamblení s vidinou +skills fistů či coronetu, pořádné halapartny pro merce, nebo dobrýho rare plated beltu (mám sice dobrej, ale jen na dva řádky což mi sice většinou bohatě stačí, ale třeba u Mepha sem musel dvakrát do města pro mana poty, nenapadlo mě koupit do inventáře

). Bohužel stejně jako v průběhu celého druhého aktu a tak jako to následovalo celý třetí, mé prosby zůstaly nevyslyšeny. Fetishi přesto padaly jako hrušky a první serióznější
soupeře přinesla až Spider cavern, kde jsem získal
Khalimovo oko, i Jade figure. O kousek dál pi padl užitečný
prsten, a
amulet, který putoval do truhly (zatím shledávám užitečnějším 25% MF). Ze stereotypu mě vyvedla skupinka
Gloamů s LI bossem, padl moc hezkej
amulet, bohužel pro nekra... Ve flyer dungeonu bylo občas dost těsno a tak po mě zůstávala docela
spoušt 
Sebral jsem
mozek a pokračoval do Kurastu. Padl setovej
mečík, který putoval do sbírky. Před Kurastem mě prohnal
Stormtree, ale vše vyřešila důrazná
domluva. Lower kurast mě obdaroval unikátním
brnkem (ident.), které jsem oblíkl. V bazaru padlo další hezkej
armor- tentokrát setový pro barbara. Ve stokách jsem vyzvedl
srdce, a taky nové
botky. V chrámech jsem byl často hned po vstupu obklopen nepřátely, ale CoS je uklidnil a lightning a death sentry ve spolupráci s mercem, který to taky docela slušne kosí je sundali (akorát sem zapoměl screenovat

). Před Travincalem byl
uvítací výbor, ale nějak jsme se nepohodli... Na
Councils jsem naběhl dost bez respektu, což odnesl merc, takže jsem se stáhl, oživil ho a dorazil přeživší. U Mepha bylo taky dost horko, což odnesl merc usmažen v plamenech a blescích LE councilů. Jeden z nich dropl moji první
Ort runu (jednu už jsem si vycubil).
Mephisto nečinil žádné potíže, jenom jak jsem se zmiňoval, musel sem pro mana poty.
Drop doplnil moji sbírku set itemů a v bedně jsem našel aspoň nové
botky. A pak už jsem se vydal do horoucích
pekel.
Akt 4
Na začátku jsem si opět trochu zagemblil. bezúspěšně, ale potěšila mě Lower resist wandka. Sice ješte nemám lvl (36), ale to se časem poddá... Hlavně abych si na ni pak občas vzpoměl

Peklo se ukázalo být o třídu těžší než 3. akt.
Nepřátelé sice stále padali dost rychle (zejména ve chvíli kdy zemřel nekdo výdržný ve středu hloučku

), ale jejich útoky, zejména pak inferno, byly podstatně citelnější. Mercovi jsem konečně vygemblil trochu použitelnější
zbraň, ale už jsem měl naplánovanou výměnu (viz dále). Souboje s
Burning souls vytvářely v okolí velmi vysoké napětí, ale mě nijak neohrožovaly.
Izual měl hodně tuhý kořínek, sice nikoho z mé posádky neohrožoval na zdraví, ale souboj trval dobře dvakrát tolik co s Mephistem.
Unikát sice z principu potěšil, ale využitelnost nulová, takže šel pryč. O kus dál padla první
Amn runa. V Městě zatracených pak unikátní
štít, který jsem si díky modům rád
nasadil místo zřídka využívaných fistů a dokonce i block se o něco zvedl. Našl jsem 2x socket. halberd a tak merc dostal nove
pižlátko. U řeky ješte přituhlo, ale ani
Hephastovi se mě nepodařilo ohrozit přímo na životě. Hellforge mně dala
Thul runu. V hromádce kostí ležel unikátní
opasek, který mě
zlákal svými rezisty, 50% dmg to mana a jedním řádkem navíc. FHR jsem obětoval, neboť zatím není příliž potřeba. V Chaos sanctuary už hra konečně dostala grády. Blesky a kletby lítaly, mrtvoly bouchaly, shadow warrior přestal ustávat souboje a jednou jsem se dokonce preventivně stáhnul. První ze strážců přišel na řadu
Infektor. Tam už jsem prchal zcela nedobrovolně... Merc po chvíli padl a jedině CoS mi umožnil proběhnout do volného prostoru, kde jsem naházel pasti a portl do města oživit merce. Po návratu jsem našel jen zbytky infektora a asi 3 roztroušené lordy. U
Viziera to bylo jako obvykle podstatně jednodušší. Vizier se sice schovával a unikl tak CE z death sentry, ale pak jsem si ho vytáhl a brzy bylo po všem. Pak jsem si ovšem při prohlížení dropu přehazoval skilly a kombinací Alt+F4 jsem si Diablo úspěšne vypnul, takže Chaos sanctuary jsem si musel projít znova. Tentokrát se vygenerovala tahle
banda, ale oni i zbytek ChS mě tentokrát odsýpali rychleji.
Vizier se tentokrát neschovával a tak padl spolu se svými. I u Infectora to proběhlo o něco klidněji a tak zůstal už jen
Lord de Seis. Z počátku jsem měl trochu respekt, ale jak padl první, bylo po všem. Jak byli namačkaní u merce tak death sentry provedla rychlý proces... Samotný Sais pak není ničím. Země se zatřásla a ukázal se
Diablo. Merce jsem oživil jednou a pak jsem to vzal na vlastni bedra. Uhýbal jsem jeho kouzlům a průběžně doplňoval LS. Vydržel sice hodně, ale vzhledem k tomu že jeho bleskům jsem se bez potíží v bezpečné vzdálenosti uhýbal a ostatní útoky nejsou tak silné, spotřeboval jsem za tu dobu všehovšudy 1-2 HP poty.
Drop opět přinesl dva nové set itemy do sbírky, ale nic co bych mohl obléci.