Charge bug

Návody.

Moderátor:Dark_Deamon

Odpovědět
Mirda
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Charge bug

Příspěvek od Mirda » 01.01.2011, 12:17 hod.

Dotazy ohledně Charge bugu u Paladina padají na fórech poměrně často, ale málokdy se tazateli dostane uspokojivé odpovědi. Já sám teď hraji HC Chargera, takže mě pochopitelně zajímalo, co Charge bug způsobuje a jak mu předejít. Proto jsem se rozhodl, že zde sepíšu, co jsem o tomto problému na Internetu a z vlastních zkušeností zjistil.

Existují celkem 4 typy Charge bugů:

1)
Projev: Paladin při útoku běží pozpátku.
Příčina: Před útokem vás zasáhlo monstrum s vlastností knockback (např. Blunderbore) nebo dovedností Charge (Claw Viper).
Řešení: Proveďte jakoukoliv jinou akci, třeba jenom popojděte a bug se zruší. S tímto bugem se na single playeru moc často nesetkáte a většinou vám nezpůsobí žádné větší problémy (někdy vám naopak pomůže rychle prchnout z boje :) ).

2)
Projev: Paladin ke konci útoku zpomalí, běží na místě a pak máchne do prázdna.
Příčina: Délka zbraně - monstrum před útokem uhne a paladin se zastaví na jeho předchozí pozici. Významnou roli zde hrají také překážky v cestě.
Řešení: Používat zbraně s větším dosahem nebo útočit z menší vzdálenosti. Můžu potvrdit, že se zbraní Zakarum's hand (Rune scepter, rangeadder 0) se mi Paladin zasekával častěji než s The Fetid Sprinkler (Holy Water Sprinkler, rangeadder 1). Nevýhodou delších zbraní je, že se musíte od monster vzdálit, abyste mohli znovu použít Charge. Tento bug není příliš nebezpečný, protože k němu většinou dojde ve chvíli, kdy je na obrazovce už jen pár monster, do kterých se marně snažíte trefit.

3)
Projev: Paladin se po útoku zasekne a nemůže se nijak pohybovat.
Příčina: Během útoku vám dojde mana. Druhou velmi pravděpodobnou příčinou je rychlé přepnutí skillů po útoku, např. z Charge na Smite, ale nemám to odzkoušené.
Řešení: Změnit zbraň (hotkey W). Dobrým způsobem, jak tomuto bugu předcházet, je mít předmět s vlastností x% mana stolen per hit. Ze všech Charge bugů je tento nejčastější příčinou ripu.

4)
Projev: Dovednost Charge již nelze použít.
Příčina: Během útoku odezní účinek dovednosti Holy Shield.
Řešení: Reset. Toto řešení asi nikoho nepotěší, proto je důležité umět tomuto bugu předejít. Možností je hned několik:
a) Obouruční zbraně.
b) Investovat do Holy Shieldu hodně skill pointů, aby vydržel déle.
c) Pokud nemáte problémy s manou (mana steal, Redemption, Meditation, hodně bodů v energy :) ), obnovujte Holy Shield kdykoliv si vzpomenete.

Ještě by měl existovat další bug, který způsobuje uzamčení Charge, když zemřete v PvP se zapnutým Holy Shieldem. PvP nehraji, ale prý byl opraven patchem 1.13.

Pokud znáte nějaké další podrobnosti, víte o lepších řešeních těchto bugů nebo máte jakékoliv jiné připomínky, napište je sem. Kvalitní rady můžu eventuálně připojit k tomuto příspěvku.

Javurek
Warlord

Re: Charge bug

Příspěvek od Javurek » 01.01.2011, 14:45 hod.

Dobrá práce :)

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 01.01.2011, 19:58 hod.

Parádně zpracováno, to bych na Web, pokud se tak již neučinilo, nebo tam již není, že.

(mrkajíce na Javůrka)

Tabul
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tabul » 02.01.2011, 11:14 hod.

Parádní ;), o těch příčinách jsem netušil nic. Tohle by se opravdu mohlo dát na web.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 02.01.2011, 12:46 hod.

Drakesis píše:Parádně zpracováno, to bych na Web, pokud se tak již neučinilo, nebo tam již není, že.

(mrkajíce na Javůrka)
Já nemohu, tam nemám přístup.

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 03.01.2011, 08:25 hod.

Tak jsem také pro. Jediné, co se týká charge bugu, je na webu ode mne ohledně monster (viper, reanimated...) a zmínka se switchem. Toť vše...

Mirda
Gorebelly

Příspěvek od Mirda » 03.01.2011, 21:47 hod.

No pokud by se ten článek měl dát na web, tak by měl radši někdo zkontrolovat, jestli jsou ty informace správné. Většinu jsem sice bral z battle.net fóra a z pozorování během hry mám jen něco, ale i tak...

Odpovědět

Zpět na „Návody“