Nejlepší film

To, co se nedá zařadit jinam a netýká se D2 a D3.
Odpovědět
Garn
Adviser
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:
Re: Nejlepší film

Příspěvek od Garn » 11.03.2010, 23:04 hod.

Sin city se mi líbilo, sice další "mainstream", ale člověk se může zamyslet nad těmi osudy postav a může si i uvědomit, že celý ten film byl realita jen trochu posunutá do absurdna. Vím, že trochu dost, ale i přesto to na mě působilo dost "ze života".

Taky musím říct, že pro Matrix jsem se nikdy nenadchl, viděl jsem všechny díly, ale vůbec mě to ani na chvíli nezaujalo.

Ještě jsem před týdnem viděl HP 6, tak musím uznat, že proti pohádkovské jedničce krok správným směrem. Narozdíl od předchozích dílů nelituju toho času stráveného v kině.

Pak ještě patří mezi mé oblíbené tři komiksové adaptace a to sice V for Vendetta, Watchmen a Dark knight. Vendetta je prostě skvěle udělaná, ta psychologická scéna, kdy ji drží v tom vězení, odkaz na Guy Fawkes day a britský konzervatismus je jako základ totalitního státu více než dokonalý. Dark knight je pro hodně lidí skvělý film a pro mě taky. Je to otřepaná fráze jak zvon, ale Joker je prostě dokonalá postava dokonale zahraná. Jediný kdo v mé mysli překonal Jokera je stoprocentně Rorschach z Watchmenů. To je prostě moje postava. Totální psychopat, který má ale pevné zásady, které společnost nemá. Jeho glosy jsou luxusní, image více než dokonalý a příběh opravdu k zamyšlení. Většina názorů na Watchmeny spočívá v kritizování dlouhých kecacích pasáží, ale když to člověk poslouchá, tka mu to ani tak nepřijde. Těch myšlenek je tam opravdu spousta... "kill millions to save billions", "never compromise, not even in the face of armageddon", potom ta závěrečná myšlenka spojení se proti spolenému zlu... Tento film jednoduše stojí na pevném komiksovém základu, který má neskutečnou hloubku a nadčasovost a film tomu dává jen grafické zpracování. U mě je to film #1.

Fuj to jsem se zase rozepsal...na závěr snad jen: "Toilet, dangerous weapon..."
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Eol
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Eol » 11.03.2010, 23:07 hod.

Vorvy píše: tak se nam EOLe brzy uzdrav
Díky ti...doufám, že se tvé přání brzo stane realitou, už se lehce začínám nudit, přečetl jsem půlku knihovny, dokoukal asi 12 filmů...no nevím nevim jak by to vypadalo dál :lol:

@Alyx: Naším vkusem si bud tedy jista...Btw Sin sity, jsem viděl jen tak utrkovite, takze nemohu soudit, avsak mel-li bych to vzít obecne o filmových zpracování komiksových předloh, tak tedy žádná sláva...a ikdyž v poslední době to lehce zpravuje Watchmen, to byla docela kvalita. Imho stmívání je opravdu pecka roku :!: (težká ironie, snad až sarkasmus) :P :waving:

P.S.:Za GIS tě chválím, nejsi ty náhodou ideální žena? :love: :P (příslový, že ideální žena je chlap, nemám na mysli :Diablo )

@DD: souhlasím s tebou...druhy a třetí díl matrixu měl být sloučen do jednoho dílu, takhle je to trochu rozplizlejší (hezké to slůvko :) )...

edit: sakra Garne...kdo to má číst? :D Ve většine s tebou souhlasím (kromě té zmínky o Matrixu...to je přece absolutne revoluční kus v dějinách kinematografie :coje: )...Vendeta je také nadprůmer, myšlenky a vše okolo bla bla bylo samozřejme slušné, místy sice lehce klišoidní, ale co...každopádně mě dostal Hugo Weaving (muž s maskou), protože ten jeho mluvený projev má velkou hloubku a jeho monology jsem poslouchal s otevrenými usty, něco jako u Hitlera ^^
Smeg knows... (Red Dwarf fan)
================================================
Main: 92lvl WW Fury/rabies druid Ereinion
Alts: 85lvl Javazon Aki | 77lvl Bonemancer Chiccy | 80lvl MF Blizzna Liv
HC: 88lvl Wind druid Eol | 76lvl Kickass Agora...HC FTW :dead:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 12.03.2010, 08:35 hod.

Tak my už jsme se jednou s garnem shodli, že máme slabost pro comicsové adaptations, že :)

Jinak V for Vendeta mě zase tak moc neoslovila. Mě se líbila i 300, i když je to přehlídka narcisů...ale prostě "THIS IS SPARTAAAA!!!" mě nějak dostalo, no jo, prostě to na mě působí. Co se týká obou nových Netopýřích mužů, tak o tom ani nedebatuji, i když se mi ve dvojce daleko více líbil Heath.
Dneska udělat dobrou komiksovou adaptaci tak, aby ten komiksový symsl byl zachován, je docela problém, ale poslední dobou se docela daří, i když mě naštval nehorázně HULK.

Alyx
Doom Knight

Příspěvek od Alyx » 12.03.2010, 16:40 hod.

Vorvy:
Já jsem měla maraton nedávno :)

Garn:
V Sin City nesmíš hledat bůhvíjakou oduševnělost :D
Vendetta byla hodně dobrá, ale za ostatními u mě tedy pokulhává...
Ach bože jak jsem mohla zapomenout na Watchmany a Dark Knighta (pako) :( :evil: Obojí dvojí mám i komiksy a za nic bych je nevyměnila...ovšem filmy taky ne - žárlím na každého, komu se líbí taky :D :D :twisted: ...Rorschach rulezz :love:

Eol:

Marode, když tolik čteš, tak co třeba?? :P A věř mi, Sin City je dobré...zkus se mrknout na celé bez kouskování :wink: A ideální žena fakt nejsem - neměřím 180 a chybí mi čtyřky kozy :D
Co se týče Matrixu, druhý a třetí díl popravdě ani nemusel být. I když ten druhý trošku mohl... :D

damagedeath:

To vás taky šlechtí :twisted: A 300 už znám i pozpátku - to mě snad nikdy neomrzí...jedna z nejpovedenějších komiksových adaptací vůbec :love: Is this madness...?? :lol:
Ale bacha, do Batmana se mi nenavážej!! :evil: (ani do starého, ani do nového, ani do komiksů :D )
Hulk...no, viděla jsem už i horší, ale znovu už to vidět nemusím.
∆ ∞ ~ Ussta Trelao Yorn Zhah Ulu Har’luth Jal~

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 13.03.2010, 10:03 hod.

Alyx: já to s tím Batmanem nemyslel zle, já mám rád podlení dva díly, ale ty původní snad až na jedničku moc nemusím. Jinak co se týká komiksů, tak nejraději mám The Crow, fantastická kresba.

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 13.03.2010, 11:04 hod.

damagedeath píše:Eol:
Marode, když tolik čteš, tak co třeba?? :P A věř mi, Sin City je dobré...zkus se mrknout na celé bez kouskování :wink: A ideální žena fakt nejsem - neměřím 180 a chybí mi čtyřky kozy :D
Co se týče Matrixu, druhý a třetí díl popravdě ani nemusel být. I když ten druhý trošku mohl... :D
No uvidíme, zda mé umelecké oko Sin city přesvedčí o svých kvalitách, je pravdou že kouskování nepřidá na hodnote žádnému filmu...Imno možná nejsi ideální v tomto ohledu, ale ber to tak, že doby, kdy ideál byl pouze jeden, jsou již dávno pryc, takže kdo ví :) (osobně nemám rád když má ženksá 180, důvod je nasnade, me ego by neuneslo, kdy by byla vetsi nez ja a taktéž kozy čtyřky nejsou pro mne přílišných plusem, jelikož jsem spíše přes zadky než přes prsa :P :wink: )

P.S.: Četba je můj velký koníček...jsem zto číst třeba 10hodin denne :) Nicméne bylo by nemístné diskutovat knihy v tomhle vláknu...takže založím topic jiný, třeba jen o knihách apod. :wink:

Alyx
Doom Knight

Příspěvek od Alyx » 13.03.2010, 12:27 hod.

damagedeath:
To jako fakt....? Vrána je taky můj nej...Jsi nějakej podezřelej s těma stejnýma názorama :D Já ji mám pořád vystavenou :love: ,,Ach vy krysy z kanálu jste tak věrné, až se z toho červenám do morku kostí...Nikdy pro mne nepřestanete umírat!!!" - prostě dokonalost...
A starej Batman je jednička opravdu asi nejlepší, to je fakt - k těm novým už nemám výhrady :)

Bubu:
Hurt Locker mám taky staženej, ještě jsem neviděla...je to blbost říkáš, jo?

Eol:
A co když má ženská 162? :lol: A ty seš přes zadky jo? Omg tak to bych ti asi fakt vyhovovala :lol: :? :? A fakt je že knížky jsou taky moc obsáhlé - zaslouží si vlastní topic :Diablo Jen teda doufám že nejsi jen přes takovou tu odbornou všeznámou četbu a klasiku :| To bychom si o tom asi moc nepokecali :-D

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 13.03.2010, 13:04 hod.

@ Alyx: Vranu jsem viděl jenom jedničku a to jenom čast...nestálo mit to za ten čas to dokoukat :Diablo Imho by byl hřích nazvat Hurt Locker blbostí....neřid se soudy jiných a mrkni na to, urcite nebudes zklamaná (no i když) :wink:

=> Klidne i 162, hlavne když má vše na správném míste a ve správném poměru :) Vazne nevím, čím to...ale vždy když vidím ženskou, první hodnotím pozadí :) Asi nejaká determinace z mládí, čert ví :Diablo

=> Ten topic založím (tedy doufám)...co se týče mého žánrového zaměření čtu vše co mi příde pod ruku, od sci-fi po filozofii...i když nyní převládá odborná (Molekulární biologie) a americká "moderna" (McCarthy,Toole)...ale určite by se našlo neco, co jsme četli oba a o čem by se dalo diskutovat :wink: Máš přímo nejaky oblíbený žanr :?:

Alyx
Doom Knight

Příspěvek od Alyx » 13.03.2010, 15:04 hod.

Bubu:
Ok, mrknu na to...pak napíšu své dojmy :D

Eol:
Jj film jsem taky viděla, docela ujde. Ale předtím jsem mluvila o komiksu :D
A proč determinace z mládí? :Diablo Tak každý jsme nějaký no. Já tedy rozhodně nemám takové to ploché klučíčí pozadí, co má v dnešní době většina holek...občas mě to štve a občas jsem za těch svých 90 cm v obvodu ráda :D
Co se týče knih, hodně lidí čte jenom takové ty knížky stylu "doporučená četba na SŠ" - neříkám že jsou všechny špatné, ale...Ty budeš mít lepší vkus koukám :wink:
Já miluju nejvíc sci-fi četbu, ani fantasy není špatné. A ještě takovej ten styl "divných knížek" ---> takové píše třeba Neil Gaiman (můj nejoblíbenější spisovatel). Od něho mám téměř všechno, i komiksy (Sandman)...

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 13.03.2010, 15:58 hod.

No ja teda moc komiksovej nejsem a kdyz uz, tak radeji v kreslene nezli zfilmovane podobe.. jedinej Netopejr co se mi libil byl ten jak tama hral Arnie :D :D

jinak nechci se Alyx a Eolovi vmesovat do rozhovoru, ale opet mi nezbyva nez souhlasit s Eolem.. preci jen muzi maji radi pocit, ze vas musi chranit, protoze jste malicke, roztomiloucke a krehke :love: ..btw je celkem normalni hodnotit pozadi, siroke boky byly odjakziva symbolem plodnosti.. ja to tak delam taky :wink:..takze rikas 90?..omg :love: :love: :love:
Kupodivu mě to stále baví..

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 13.03.2010, 16:02 hod.

Vorvy píše: jinak nechci se Alyx a Eolovi vmesovat do rozhovoru
Tohle je thread o filmech :!: Uznávám, že bych mel vynadat hlavne sobe, panžto jsem tuto debatu v podstate roznítil...nicméne, večer zakládám special topic, kde se můžeme o podobných vecech vykecat do sytosti...tady nechme prostor filmům :P :wink:

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 13.03.2010, 16:08 hod.

i ty darebaku :D :D

ja jdu zrovna koukat na ukradene vanoce tima burtona.. mrtva nevesta me natolik ucarovala, ze jsem ji videl asi 20x + ost znam uz taky nazpamet, tak doufam, ze me jeji predchudce nezklame :wink:
Kupodivu mě to stále baví..

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 13.03.2010, 16:10 hod.

Hmmm...to je zajímavé...vcera jsem dotahal DVD Ukradené Vánoce Tima Burtona a zrovínka ted jsem si to chtel jít pustit :P Ehm...asi nejaká divná karma, no nic. :lol:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 13.03.2010, 18:31 hod.

Eol: Tak když si vezmeš, že původně měl Erica Drawena ve vráně hrát Michael Jackson, tak ještě že to tak dopadlo, jinak mi se nebavili o adaptaci, ale o knižní podobě, která podle mne nemá díky svému reálnému podtextu ze života autora konkurenci. A ten film podle mne vůbec nedopadl špatně...taky jsem byl náctiletý, tak čemu se divit, že.

Alyx: Nic si z toho nedělej, třeba se ve více věcech neshodneme.

Jinak ke knihám bych taky mohl leccos dodat. Tak zakládejte :wink:

Alyx
Doom Knight

Příspěvek od Alyx » 13.03.2010, 18:49 hod.

damagedeath píše:
Alyx: Nic si z toho nedělej, třeba se ve více věcech neshodneme.
Lol o tom nepochybuju :twisted: :lol:
A to měl Erica fakt hrát Jackson jo?? To by to dopadlo... :lol:

Vorvy:

Jj Mrtvá nevěsta je bomba, taky už jsem ji viděla mockrát...Burton holt umí :) A neboj, Nightmare before Christmas se ti bude hodně líbit :wink:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 13.03.2010, 18:51 hod.

Alyx: ano, fakt, ale sám autor s tím nesouhlasil a vlastně díky němu to dopadlo tak, jak to dopadlo. Ještěže tak

Alyx
Doom Knight

Příspěvek od Alyx » 13.03.2010, 19:18 hod.

damagedeath:
No fuj to jako jo.... :? :D Ale stejně chudák Brandon Lee :( ...Rest in peace.

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 13.03.2010, 19:23 hod.

Jo, hodil se tam

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 13.03.2010, 20:00 hod.

@DD: Pardon, nejak jsem to nezaregistroval...knihu (y?) jsem každopádně nečetl a po shlednutí toho filmu...nevím nevím...zda bych po ní šáhl, nicméně když slyším jak na ni pějete ody, tak snad nekdy vyzkouším. :wink:

Asi půjdu odpočívat k tomu Burtonovýmu dílu...uvidíme jak se bude líbit.

RIP
Warlord

Příspěvek od RIP » 14.03.2010, 10:49 hod.

Ja mam celkem rad Ghost dog, nevim, jestli se to tu probiralo, celkem zvlastni film, dokonce me inspiroval ke koupi Hagakure a precteni si tech samurajskych moudrosti...
Ackoliv mnohe z nich nejde aplikovat dnes, nektere pretrvaji asi naporad...

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“