Co byste chtěli od MMORPG?

Všechny ostatní hry...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lego
Fallen Shaman
Příspěvky:72
Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Lego » 29.09.2009, 12:31 hod.

Ja nehazim lidi do jednoho pytle, nechtelo se me psat tech 95% jelikoz uz jsem to psal tolikrat ze ...
Vim ze existujou i inteligentni lidi co hrajou wow ale moc jich neni
The darkness determinates the light.

Uživatelský avatar
Lego
Fallen Shaman
Příspěvky:72

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Lego » 29.09.2009, 19:49 hod.

Kdyby to byla hra co odrazuje primitivy z wowka vubec by mi to nevadilo.

Jinak k tem velikostem - uz v dnesni dobe existuje disk s velikosti 500GB - ano disk, kdyz jsem to videl myslel jsem ze se jedna o HDD a divil jsem se co je na tom tak zvlastniho. Nicmene jedna se o opticky disk, ktery se sice zatim neprodava ale existuje a je jen otazkou casu kdy se bude prodavat (jedna se o holografickou technologii - a to je teprve zacatek). Stejne jako se bezne prodavaji 1TB disky a kdyz si vemu ze wow zabira nakych 12GB tak i kdyby ta hra zabirala 60GB jako ze uz to ma prostor pro hodne veci, tak co je 6% z disku? A vejde se to na 3blue-raydisky, pamatuju si kdy sem vzdycky instaloval hry ze 4 cd tkze nic zvlastniho. A to pocitam dnesni dobu, ne dobu kdy by hra mela vyjit, tam ty cisla budou jeste vyssi.
Se zmenou terenu by se to dalo udelat tak - mohli by ji menit jen fakt vypracovani hraci s dobrymi skilly, ne jen tak nekdo a mohlo by to byt omezeno treba casem - ze v teto lokaci toto kouzlo smi pouzit pouze 1x za 5 hodin a tim by se zamezilo dlouhemu stahovani dat jak poznamenal Garn - par MB za den uz zvladne i pomala linka (to je ten kousek kopce)
Vsichni (nebo vetsina) tu predkladate problemy a "neresitelne" problemy ale zkuste se zamyslet nad tim jak by se to dalo vyresit. Vetsinou se da na neco prijit. To ze takova hra neexistuje, tak pro to je jednoduche vysvetleni - lidi (vetsina) nechteji takovou hru. CHteji jednoduchost atd - viz wowko nebudu to rozebirat znova uz jsem to psal a aj jini lidi
Tato hra by mela byt spise pro inteligentni nebo role-playing lidi kteri se do toho chteji ponorit a ne si neco dokazovat. Nebo tam mohou byt oddelene zony - treba nejaka masivni PvP zona pro tyto lidi a pak role-play zony pro lidi co chteji proniknout do fantasy sveta.
A k tomu ze Gramm mixuje vsechny hry dohromady, me spise prijde ze z nich bere jen to nejlepsi, coz je imho dobre vzit neco osvedceneho co funguje z jinych her a treba to jen upravit nebo predelat.
Ty skilly mi neprijdou jako nemozne, v GW je taky docela hromada skillu.
The darkness determinates the light.

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 29.09.2009, 20:25 hod.

1) Existuje i 160GB flash disk, ale tou technologií přenosu dat bys těch 160GB z té flashky stahoval celej den.

2) Kopec není pár MB. A pokud chce mít Grammator ve hře takovou volnost, tak by se teoreticky mohlo domluvit třeba 100 mágů a z Mount Everestu udělat MAriánský příkop...a jestli toto budeš muset stahovat, tak to potěš koště...

3) Role-playing MMO nemůže existovat. Ne dokud nebude za každý hráčem stát policajt a kontrolovat ho. Ne dokud si hráč může vytvořit char s názvem "Ruzovy_medvidek_pu" a tancovat ve městě nahej.

4) V GW je hromada skillů, ale po desítkách jsou stejný.

Nekritizuji volnost, ta se mi líbí, ale čím víc volnosti, tím víc problémů a komplikací, jednak technických, jednak možnost exploitu nebo znepříjemnění hry desítkám lidí díky jednomu retardovi potažmo partě retardů.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
damagedeath
Zhar the Mad
Příspěvky:1956

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od damagedeath » 30.09.2009, 11:19 hod.

S těma retardama hezky řečeno a pravdivě!!!

Uživatelský avatar
Grammator
Na-Krul
Příspěvky:3535
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Bydliště:Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Grammator » 04.10.2009, 13:09 hod.

děkuji, děkuji všem ;) moc jste mě potěšili...

MrSchizo: ne, do takovejch extrémů nepůjdu, ty skilly budou hlavně pro efekt (proto svíčka)

desetitisíce skillů jste řekli až vy, já jen nadhodil že:

bude zhruba 100-150 skill tabů, pár z nich, jako třeba fire skills, bone skills, cold skills, combat skills můžou mít i přes 100 skillů, ale jiné specifické můžou mít jen pár skillů třeba 5 nebo 10, myslím že skončíme u tisíců a na desetitisíce nedosáhneme...

veškěré modifikace jsou dobrovolné, pokud budete mít všechno defaultní nemusíte se s ničím patlat... (takže je možný že to nakonec bude ještě jednodušší než třeba lineage, kde byl skill tree s prominutím na ho*no)

ty stavby, každý nad 800 lvl (popř. pod 200 handypoints :P) si může postavit cokoli, kdekoli, pokud na to má schopnosti, peníze/materiál...

Duhový jezírko vedle katedrály asi nebude, ty dva hráči by se pravděpodobně moc nesnesli...

ad retardi, dobře, malej (12) retard co leechoval několik part (protože po chvíli ho dycky vrazili), se dostal na lvl 300, celej namachrovanej jde do malé vesnice a sundá prvního hráče kterýho potká, začne spamovat smajlíky a vyzývat ho aby mu to vrátil...
1) vyletí mu evil factor, stráže si s nim za chvíli poraděj, je to lama, nemůže jim vzdorovat...
2) obět písne kamarádům v okolí, i když jsou třebas na lvl 100, retard pro ně nebude soupeřem, jen vítaným přínosem exp
možností je pochopitelně víc....

Proč tak "složitá" hra? protože nechci dělat žádný blbý datadisky, ani žádný další díly, chci aby ta hra žila roky...

do hry budou přibívat jakoby patche (nebo jako v lineage c1-c5), prostě budem nějakou dobu na něčem pracovat a jednoho krásného rána se na obzoru objeví ohnivá stěna, nikdo neví proč ani co tam dělá, ale postupně zlo zaplavuje celý kontinent a postihuje všechny hráče, takže se vydají zjistit o co jde... nebi příjde nějaká invazní armáda, která opět donutí tisíce hráčů se semknout třeba v jediné obrovské bitvě...

samozřejmě všechny eventy se budou distribuovat pro všechny hlášené servery... budeme dohlížet na kvalitu hry ;) dá se předpokládat že každý den bude něco nového (i když jen třeba přestavba paláce)...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 13:40 hod.

Dost dobře nechápeš, co znamená pojem "retard" v MMO hrách. Retard není člověk, kterej někoho zabije a směje se mu. Retard je člověk, který s výrazně silnějším charem zakempí lokaci pro nižší chary a z principu je resskilluje apod. Jsou to týpci, kteří tě zabíjí třeba 2-3 hodiny v kuse, i když jsi stejný lvl. Když ve WoWku zakempila parta 10-ti PvPčkařů před dung, tak do toho dungu nikdo neprošel. Ty tu mluvíš o tom, že jeden člověk může rozehnat armádu.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
Spellsword
Doom Knight
Příspěvky:563
BattleTag:Spellsword#2546

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Spellsword » 04.10.2009, 13:53 hod.

No Gramme, s tou ohnivou stěnou: to je super!! Byl by to patch co se stáhne na pozadí hry, nebudeš o tom vědět. Prostě hraješ měsíc, znáš spoustu věcí atd a najednou se na horizontu objeví ohnivá stěna. "Co to je?! WTF?? Na netu o tom nic není a nikdo o tom nic neví!" Byl by to skvělý mega quest - nová příběhová linie.

Třeba by to byla postupující armáda démonů. Nikdo z hráčů o tom nic neví. Nějaký dračí jezdec (char s vysokým levelem co může mít draka) poletí tím směrem a co uvidí ho šokuje, vrácí se. Vypráví všem o tom co viděl a spousta lidí se vydá tím směrem. Putují a putují až narazí na armádu skřetů/draků/démonů! "Sakra, jak je zabít? Zpustoší celou zemi!" Low levely prchají co nejdál, high levely se rozbijí na skupinky, klany nebo obrovskou armádu a vydají se proti armádě nepřátel. Přežije jedna skupinka a dostane se k vůdci armády. Zabijí obrovského démona a otevřou portál do nové lokace. A ještě získají status "Zachránce země" nebo podobně.
Je to skvělý nápad, který není v žádné MMO - něco jako datadisk, o kterém nikdo neví a nejsou o něm žádné informace. A tyhle add-ony by vycházely pořád a některé by nebyly objeveny i po dobu několika měsíců.

Co vy na to? Podle mě je to geniální nápad!

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 14:04 hod.

Vzhledem k tisícům hráčů to bude překvápko jen tak pro prvních 100. Dále to už je ve WoWku v podobě real world svátků, že na Vánoce se změní výzdoba, objeví se ve městech stromečky s dárkama atd. Opět tu ale vzniká těchnický problém. Nemůžeš něco stahovat, aniž by o tom hráč nevěděl. Už samotné stahování mu totiž slušně pochroumá odezvu, a toho si každý všimne. Nehledě na to, že ho to pak znevýhodňuje třeba v PvP, takže ten, kdo by to už stažené měl, by byl ve výhodě. Navíc mi to něpřijde zas takové super překvapení, když vyhlásíš datadisk, tak uvedeš jen jméno, nemusíš mluvit o ději, takže to zas taková pecka není.

EDIT: Mimo to nevidím žádný faktický rozdíl mezi tímto rozšířením a regulérním datadiskem...
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
Spellsword
Doom Knight
Příspěvky:563
BattleTag:Spellsword#2546

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Spellsword » 04.10.2009, 14:50 hod.

No je pravda, že download add-onu zpomaluje hru. :? Ale jak velká je textura nebo model? PNG obrázek textury meče by mohl mít tak 400KB, samotný meč 2MB. Scripty jsou vlastně jen texty, takže taky pár KB. Dialogy NPC by byly větší, ale mohly by se rozbít na několik části.
Ale mám druhou možnost. Hráč souhlasí s downloadem add-onu. Ten se nainstaluje, ale spustí se klidně po měsíci. Add-on bude zamaskován za patch, kterým taky bude, jen bude mít navíc nějakou novou změnu hlavní linie. A mod se bude muset nainstalovat, bez podtvrzení instalace se hra nespustí. :twisted:

Uživatelský avatar
Grammator
Na-Krul
Příspěvky:3535
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Bydliště:Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Grammator » 04.10.2009, 15:06 hod.

Garn: jo, mysleli jsme něco jinýho, hlavně že si mě pochopil ;)

součástkaždé armády jsou řadoví bojovníci, a ty jako takové není těžké pobít, samozřejmě že můžeš zdecimovat nějakou armádu, ale chtěl bych vidět nějakou, které nikdo nevelí...

ad ty eventy, hra musí stahovat stále, není možné aby přestala komunikovat... přesně jak říkal Spellsword, prostě se ráno probudíš a na horizontu něco bude, nebude to záležitost na pár hodin, budete to prostě muset nějak vyřešit... každá tahle akce zabere víc času (klidně i dny a více, podle charakteru události) než průměrná střílečka za 1699,- (15 hodin)...

nebude potřeba žádný datadisk, všechno ve hře už bude možné, admini jen nalajnují děj, na co dialogy NPC? hrajou hráči... a co je lepší, když se spojí dost hráčů (třeba sto) můžou udělat celosvětový event sami... (resp. celokontinentální)

to by mě taky zajímalo, jaký by měl být rozsah světa, nemyslím velikost, ale spíš kolik kontinetů, jestli mají být specializované nebo různorodé, čeho by mělo být nejvíc atd...

napadlo mě udělat svět jako planetu (dojdeš na kraj a jseš na druhém) ale nevim jak by se to pak dalo rozšiřovat... jestli by to ovšem bylo potřeba...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 15:21 hod.

Nebudu reagovat. Jde vidět, že neumíte programovat a nehráli jste moc MMO...možná žádný.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
Spellsword
Doom Knight
Příspěvky:563
BattleTag:Spellsword#2546

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Spellsword » 04.10.2009, 15:48 hod.

Grammator: A co udělat zemi placatou? :D To by byla zábava. Ale nápad na přejití země dokola zas na místo odkud jsi vyšel je taky zajímavý. Ve všech MMO máš mapu ohraničenou horami nebo oceánem, tohle ještě nebylo.

Garn: Já programovat neumím, ale MMO jsem hrál. Co se ti nelíbí?

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 15:57 hod.

Tak bys mohl vědět, že scripty jsou na serverové straně...není tedy důvod aby je client stahoval.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
Grammator
Na-Krul
Příspěvky:3535
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Bydliště:Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Grammator » 04.10.2009, 17:58 hod.

já myslel ty data, že nemusí stahovat komplet ohnivou zeď, jen se dozví že tam je...!!! Prostě sem chtěl říct že hra bude kompletní a přidávat se do ní budou jen situace... Datadisky nebudou třeba... možná občas něco...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 18:10 hod.

Datadisk neboli datadisc je komplexní přídavek ke hře. Sestává se ze dvou slov - data a disc. Slovo data je v tomto pojmu proto, že přídavek obsahuje pouze herní textury, předměty apod. neobsahuje změny grafiky, změny v enginu, zásadní zásahy do systému hry, pouze rozšiřuje hru samotnou a nová prostředí, itemy, nepřátele, situace apod. Disc je v tomto pojmu, jelikož tento přídavek má většinou menší velikost než hra samotná a distribuoval se na jednom disku.

V dnešní době WoWka je rozdíl mezi content patchem a datadiskem ten, že za datadisk se platí zvlášť, jiný rozdíl není. Pokud tedy někdo, jako například nějaký Grammator, přidá do své hypotetické MMO nějaký obsah, tak se to může považovat za bezplatný datadisk, což ovšem v dnešní době znamená spíše content patch, čili jakýsi patch s herním obsahem. Příkladem je například patch se jménem "Fury of the Sunwell", který do WoWka přidává ostrov, nové questy a několik dungeonů, ale nemusí se za něj platit. Tento příklad měl (předpokládám) zmíněný hypotetický Grammator na mysli, tedy update hry formou jakýchsi content patchů.

Zdroj: garnopedia
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
Javurek
Warlord
Příspěvky:2713
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Javurek » 04.10.2009, 19:02 hod.

Tak koukám že tahle šílenost tě ještě gramme nepřešla :). Škoda že nejdřív nezačneš s nějakým menším projektem, protože tohle je podlě mě už teď na 100% odsouzeno k záhubě. Některé věci si představuješ jak hurvínek válku. Tak jak se to tu píše, to bude šíleně překombinovaná hra. Když bych to hrál tak bych se z toho asi zbláznil za chvíli, protože bych neveděl co dřív, co si vymaxovat co mam vlastně dělat atd. Viz super poznámka o skillu vaření polívky :D:D.

Na jedné straně, říkáš že hráči budou moct skoro cokoliv, ale na druhé že když si někdo zahraje na pk a schválně bude zabíjet třeba menší lvl tak má po sranndě, kvůli nějakému evil faktoru a ostatním, kteří se proti němu spojí. Každý svět, a´t už ten realný, nebo imaginární musí mít daná pravidla, prostě nemůžeš udělat aby šlo skoro cokoliv.

Tohle vše souvisí s tvým jedním problémem, s kterým se někteří setkali už v Avalonu. Bohužel nemáš moc smyslu pro balanc a moc nepřemýšlíš dopředu o tom jak se lidé budou chovat a jak to budou hrát. Proto tenhle projekt nebude nikdy fungovat.( tak jak tu je vymyšlenej)

Možná sem to napsal trošku nesrozumitelně, ale líp mě to nenapadlo . Neber to ale jako důvod k nějaké hádce, nemyslím to zle.

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 19:10 hod.

To, co jsi napsal dává dokonale smysl, jen budeš teď označen za kacíře, omezence, nepřítele vizí, ničitele snů a barbara, který nic nechápe. :lol:
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Uživatelský avatar
Spellsword
Doom Knight
Příspěvky:563
BattleTag:Spellsword#2546

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Spellsword » 04.10.2009, 19:30 hod.

Tak nějak se mi zdá, že jsme vůbec nepostoupili dál. Pořád se objevují nějaké nápady, které potom někdo odmítne a zkritizuje.
Já bych shrnul všechno co máme do jednoho celku a předhodil to nějakému vydavateli PC her. Později uvidíme, co z toho bude.

Někdo prostě tvrdí, že je to super, někdo zas, že je nereálné udělat tuto hru a úplná svoboda je nanic. Já říkám, že není nic nereálné a takové hra se na 100% povede. Ne teď, ne příští rok, ale jednou určitě.

Prostě by měl někdo shrnout všechno co víme, a potom se uvidí.

Uživatelský avatar
Javurek
Warlord
Příspěvky:2713
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Javurek » 04.10.2009, 19:46 hod.

Nejsem proti svobodě ve hře. Např fallout 1 a 2 měli celkem dobrou svobodu. Jenže tady je to hnáno do extrému, že lze skoro cokliv, zásahy do terénu, vytváření budov bojování, prostě mix všho možného. Tohle by nedal dohromady nikdo. Asi bych to shrnul tak že Gram dělá Matrix + navíc obohacený o kouzla a podobné věci :). Já už se dostal do fáze toho, že nevím jestli je to opravdu myšleno vážně nebo je to celé fake.

Uživatelský avatar
Garn
Adviser
Příspěvky:898
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Re: Co byste chtěli od MMORPG?

Příspěvek od Garn » 04.10.2009, 20:01 hod.

Kde je skrytá kamera? :?
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Odpovědět

Zpět na „Další hry“