Guardian Silenec
Barbar
Build: Berserk, Polearm + Cold Rogue.
Screenshoty:
ZDE!
Konečný level: 83
Konečné staty:
Besrserk dmg:
1346-6483
Str
220, Dex
105, Vit
245, En
34
Life
2421, Mana
211 (obojí s BO)
Defense 992
Resisty: 59, 65, 58, 73
MF: 180 %
Skilly:
Howl 5 (1), Shout 15 (11), Battle Orders 24 (20), Battle Command 5 (1), Find Potion 5 (1), Find Item 14 (10)
Polearm Mastery 24 (20); Increased Stamina 5 (1), Increased Speed 5 (1), Iron Skin 5 (1), Natural Resistance 8 (4)
Bash 6 (1), Stun 6 (1), Concentrate 6 (1), Berserk 25 (20)
Na sobě měl:
Silenec's Bonehew Ogre Axe (Eth Shael) - DMG 109 - 568, 50% Chance to Cast Level 16 Bone Spear on Striking, +50 % IAS, +292 % Enh. Damage, -25% Target Defense, Prevent Monster Heal, Level 14 Corpse Explosion (30/30 Charges), Socketed 2x
Silenec's Loath Shell Assault Helmet – 45 DEF, +2 to Barbarian Skill Levels, +10% FHR, +27% Enh. Defense, +4 to Life, Poison Resist +9%, 24% Better Chance of Getting Magic Items, Socketed 1x
Gemmed Emgossed Plate (4x Perfect Topaz) - Defense 294, 96% Better Chance of Getting Magic Items, Socketed 4x
Doom Gorget Amulet – +4% Mana Stolen per Hit, Cold Resist +10%, Lightning Resist +10%, Fire Resist +22%, Poison Resist +31%, 15% Better Chance of Getting Magic Items
Magnus' Skin Sharkskin Gloves - Defense 60, +20% IAS, +100 to Att. Rating, +50% Enh. Defense, Fire Resist +15%, +3 to Light Radius
Ocher Ring of Fortune - Lightning Resist +18%, 21% Better Chance of Getting Magic Items
Order Eye Ring - +5 to Min Damage, +90 to Att. Rating, +1 to Dexterity, +4 to Energy, All Resistances +4
String of Ears Demonhide Sash - Defense 113, 8% Life Stolen per Hit, +180% Enh. Defense, +15 Defense, Damage Reduced by 11%, Magic Damage Reduced by 14
Beast Stalker Greaves - Defense 21, +20 % Faster Run/Walk, +10% FHR, +36% Enh. Defense, Cold Resist +37%, Poison Resist +27%, 18% Better Chance of Getting Magic Items
Switch:
Insight Partizan (Ral Tir Tal Sol) – DMG 112-228, Lvl 12 Meditation Aura, +35 % FCR, +204% Enh. Damage, +9 Min Damage, 192% Bonus to Attack Rating, +5-30 Fire DMG, +75 Poison DMG over 5 sec., +5 to Critical Strike, +5 to All Attributes, +2 to Mana after each kill, 23% Better Chance of Getting Magic Items
Charmy:
Annihilus Small Charm - +1 to All Skills, +20 to All Attributes, All Resistances +18, +5% to Experience Gained
Small Charm of Good Luck - 6% Better Chance of Getting Magic Items
Sharp Grand Charm of Dexterity - +10 to Maximum Damage, +67 to Attack Rating, +4 to Dexterity
Cobalt Small Charm - Cold Resist +9%
Cobalt Small Charm - Cold Resist +8%
Amber Grand Charm of Balance - 12% FHR, Lightning Resist +29%
Large Charm of Vita - +35 to Life
Sharp Large Charm - +6 to Maximum Damage, +37 to Attack Rating
Expert's Grand Charm - +1 to Combat Skills (Barbarian Only)
Garnet Small Charm - Fire Resist +9
Beryl Small Charm of Sustenance - +13 to Life, Poison Resist +5%
Stalwart Small Charm of Vita - +25 Defense, +17 to Life
Garnet Large Charm of Dexterity – +5 to Dexterity, Fire Resist +12%
Toxic Small Charm - +100 Poison Damage over 5 Seconds
Mercyně měla:
Harmony Large Siege Bow (Tir Ith Sol Ko) - DMG 42-150, Lvl 10 Vigor Aura, +236% Enh. Damage, +9 Min Damage, +9 Max Damage, +55-160 Fire DMG, +55-160 Lightning DMG, +55-160 Cold DMG, +5 to Valkyrie, +10 to Dexterity, Regenerate Mana 20%, +2 to Mana After Each Kill, +2 to Light Radius, Level 20 Revive (25/25 Charges)
Blackhorn’s Face Death Mask - Defense 266, Prevent Monster Heal, Slows Target by 20%, +206 % Enh. Defense, Lighting Resist +15 %, +20 Lightning Absorb, Attacker Takes Lightning Damage of 25
Storm Shroud Wyrmhide - Defense 1602, +15 to Att. Rating, +127% Enh. Defense, +24 to Life, Cold Resist +27%, +1 to Light Radius, Ethereal (Cannot Be Repaired)
Nálezy:
Angelic Halo 2x, Angelic Mantle, Angelic Sickle 3x - Arcanna's Deathwand - Berserker's Hatchet 3x, Berserker's Hauberk 2x, Berserker's Headgear - Cathan's Seal 4x - Civerb's Cudgel 2x, Civerb's Icon 2x, Civerb's Ward - Cleglaw's Pincers - Death's Touch 2x - Hsarus' Iron Stay 2x - Iratha's Cord - Isenhart's Horns, Isenhart's Lightbrand - Milabrega's Robe, Milabrega's Diadem, Milabrega's Rod, Milabrega's Orb - Sigon's Guard 2x, Sigon's Wrap, Sigon's Shelter, Sigon's Visor 2x, Sigon's Gage 2x - Tancred's Skull, Tancred's Weird, Tancred's Crowbill
Aldur's Rhythm - Haemosu's Adamant, Dangoon's Teaching - Hwanin's Justice, Hwanin's Splendor - Immortal King's Stone Crusher, Immortal King's Forge - Magnus' Skin - Sander's Taboo - Trang-Oul's Claws
Bladebone 2x, Bloodrise 2x, Bverrit Keep 2x, Coif of Glory 3x, Deathspade, Dimoak's Hew, Duskdeep, Gleamscythe 2x, Goldwrap, Gorefoot, Gravenspine, Hellcast, Hellplague, Ichorsting 2x, Nightsmoke, Nokozan Relic, Rusthandle 2x, Serpent Lord, Skull Splitter, Soul Harvest 3x, Sparking Mail 2x, Stormeye, The Battlebranch, The Chieftain, The General's Tan Do Li Ga, The Patriarch, The Tannr Gorerod 2x, Treads of Cthon 2x, Venom Ward,
Blackhorn's Face 2x, Blade of Ali Baba, Bloodtree Stump, Cloudcrack, Earthshaker, Ginther's Rift, Hellmouth 2x, Hexfire, Hone Sundan, String of Ears, Swordguard, Todesfaelle Flamme
Annihilus, Bonehew, Wizardspike
RW:
Edge, Harmony, Insight, Smoke, Zephyr
9x El, 6x Eld, 18x Tir, 10x Nef, 16x Eth, 10x Ith, 20x Tal, 15x Ral, 21x Ort, 19x Thul, 14x Amn, 12x Sol, 10x Shael, 4x Dol, 5x Hel, 1x Jo, 2x Lum, 2x Ko, 1x Fal, 1x Lem, 1x Gul - celkem 197 run
Normal
Na začátku to bylo celkem těžké z důvodu toho, že na pl1-2 (akt 1-4) málo expů a téměř žádné dropy, tím pádem i málo peněz na gamble a tak. Jako zbraň jsem zvolil polearmu, takže jsem dával po bodu do prereqů, pak od 6. levlu bouchal polearm mastery, a nakonec od 12. levlu find item, kterému jsem dal 10 bodů - to stačí. A pak jsem si to udělal těžší v tom, že jsem si v horadrické kostce vycraftil pěknou Savage Bill, a na to jsem potřeboval kotel síly, takže jsem zanedbával hápéčka, a jau, to to bolelo. I potom s Battle Orders jsem měl jen něco přes 300 životů, takže jsem si místo s barbarem připadal, že hraju s meele sorckou, jak byl křehký. No, pomáhal Concentrtion, takže se do mě aspoň moc netrefovali, a ta polearma dokázala nadělat nějaké pěkné škody. Jako merce jsem se rozhodl ponechat si mercyni. Problém byl i se sháněním MF výbavy. Teď z hlavy si to nepamatuju přesně, ale ve 4. aktu jsem určitě neměl víc jak 40% MF. Diabla jsem udolal bez mercyně, jen se styl hry podobal chargerovi, s rozběhem prásk do něj a pryč. Pak v 5. aktu se mi zlepšila situace díky players 3, nálezu Duskdeepu, a také odemčení skillu Berserk, hned to šlo pěkně od ruky. Problémem se ovšem stala mana, takže jsem musel chodit s inventářem plným koupených mana lahviček. I s BO jsem měl jen +/-100 many, a to je málo. V Ancient's Way jsem nalezl další parádní helmu, a to Coif of Glory. Pro někoho šit, pro moji mercyni velmi dobrý a užitečný pomocník, jeho blind target mi později nejednou velmi usnadnil práci. Velké zklamání byl drop Baala, ten dal jen Civerb's Cudgel.
Runy:
1. akt: 2x El, Ith (countess) - 3 runy
2. akt: El, Eld, Tir, Nef, Ith - 5 run
3. akt: 4x Tir, 2x Nef, 2x Eth, 2x Ith - 10 run
4. akt: 2x Tal, Ort, Amn, +Eld (hellforge) - 4 runy
5. akt: 2x Eth, 2x Ral, 2x Ort, 2x Amn, Sol + RalOrtTal (barbaři) - 12 run
Celkem: 34 run za normal
Doba hraní: 1. akt:
1h 35m, 2. akt:
2h 17m, 3. akt:
2h 42m, 4. akt:
1h 28m, 5. akt:
3h 11m, krávy:
0:16m. Celkem tedy
11h 19m
Nightmare
Problémy s manou jsem vyřešil někdy v půlce 1. aktu nightmare složením Insightu. Od teď už byli třeba mana burn bossové, kterými se to jen hemžilo, pouze otravní, nikoliv už vážný problém. Jenže toto řešení přineslo zase jiný problém. Partyzána je šíleně pomalá zbraň a já neměl vůbec žádné IAS předměty. Doufal jsem, že časem padne lemka na treachery, ale celou dobu, až do dosavadní pozice v hellu, marně. Takže nyní představovalo problém cokoliv s cold útokem, kdy jsem se kolikrát dost natrápil. A pokud to střílelo, měl jsem co dělat, abych neripl. Často jsem musel riskovat. Co se týče mercyně, tak jsem jí sehnal celkem dobrej luk na dmg. Zvažoval jsem i edge, ale to mi časem připadalo zbytečné vzhledem k players. Během 1. aktu NM jsem měl už téměř vymaxovaný Berserk, takže potvory šly k zemi kolikrát na jednu ránu, ale ve 2. aktu (players 4) začaly problémy, vystupňovaly se tedy ty stávající, hlavně s cold útokem. Díky tomu jsem tam strávil skoro 7 hodin (jel jsem to full clear, MF se už zlepšilo, měl jsem něco přes stovku). Během toho se povedlo, o čem jsem tu psal, vygamblil jsem Nokozana. Jinak dropy, ač se výrazně zlepšily, byly téměř všechno do jednoho šit, pro tohoto barbara naprosto k ničemu. Od 3. aktu začala morálně zastarávat i ta insight a já pokukoval po lepším základu (bohužel ta stávající měla skoro na minimu ED). Z Mefa poprvé padlo něco s IAS, a to Sigon, jenže jsem potřeboval nasadit buď helmu, nebo brnění, a to bych přišel o skoro veškeré MF i rezisty. Tak jsem byl nadále pomalý. Po vymaxování Berserku jsem maxoval Battle Orders. A časem se to projevilo tak, že mercyně se k mému překvapení občas osvědčila jako spolehlivý nechcípací tank. Postupně jsem nacházel lepší a lepší rare luky, takže i něco sama zabila. Avšak mně se situace komplikovala, s insight jsem zabíjel průměrně na 3-4 rány.
V aktu 4 (players 5) to bylo se zabíjením ještě horší, nejvíc zabrat dali netopýrníci lordi (avšak kupodivu toho Infectora jsem dal, aniž bych musel z toho záhybu zdrhat, zde například se osvědčila helma mercyně, která na sebe natáhla většinu minionů, jednoho po druhém oslepila a já mohl likvidovat zbytek po jednom bez roztahání), ale potěšilo, že díky skoro vymaxovanému BO jsem už měl 1500 života a padl konečně nějaký užitečný předmět String of Ears (11% red., 14 mag. red.). Také padaly jiné alternativy, kdybych neměl insight: Bloodtree Stump, Hone Sundan....konečně to vypadlao veseleji. Co mě mrzelo, byly runy. Nejlepší byla dosud jen Dol, HF sice dala Jo runu, ale ta to nevytrhne. MF ale stouplo na skoro 150 %. V 5. aktu (players 5) to zprvu nebylo moc znát, avšak hodně věcí se zde změnilo jiným způsobem. S maxováním polearm mastery se zlepšila i ta Insight a přestal jsem missovat, ale nejdůležitější byl nález rare barbarské helmy s +2 Baba skilly, nález Combat Mastery Grand Charmu, a také nález rare amuletů s MF i rezisty, takže jsem měl skoro všechny na 75. Konečně se z něj začala stávat mlátička, i když želvoidní. Po nálezu Spider Bowu se dvěma dírami jsem se rozhodl pro Zephyr pro mercyni, a ukázalo se to být také skvělým tahem, ty minitornáda skvěle doplňují oslepování, takže mi mercyně poměrně často posílala hordu nepřátel do jakéhosi hit recovery, čímž výrazně omezovala mé dostávání se do hit recovery. Největší překvapení mi ale přichystal Nihlathak...nikoliv tím, čím se obklopil (ledoví kostlivci lučištníci blééé), ale perfektní elitkou přímo pro mě. Bonehew
Dva levly mi stačily, abych nahnal sílu a dexteritu, a insight jsem odložil na switch, kterej jsem používal pro hledání mrtvol (předtím i díky tomu trval 2. akt 7 hodin), a začal to kosit touto elitkou, která byla o parník rychlejší, a občas když kritnula, dala až za 10k škod. Perfektní příprava na hell. A na switch jsem přepínal, když došla mana, takže manaburňákům jsem se mohl chechtat. Stále zbývá vyřešit mrazení... velmi nepříjemné situace jsem díky tomu zažil. U ancíků se mi vygenerovalo 3x LE, ale nic jsem si z toho nedělal. Tehdy přestal fungovat faktor mercyně a všechno šlo jen po mně, ale stejně jsem je roztahal a zlikvidoval po jednom, třebaže na players5. rochu kuriozitka, ve WK padly Hellmouth. Nasadil jsem, i když je to spíš pro pobavení, ale lepší rukavice jsem stejně neměl, ačkoliv chvíli potom padly Sandersky, které však už byly zbytečné vzhledem k rychlosti Bonehewu. A dole u Baala padly i pěkné IK rukávky, škoda že nemám nic dalšího ze setu. Problémy dělal Lister (Cold enchanted - to je snad naschvál
). Pak Baal byl lahůdka, šel k zemi celkem rychle, ale musel jsem do města pro láhve, jeho bodání dost bolelo. A zklamal mě zase drop. Předtím na normalu byl ten grand scepter zelený, teďka to bylo totéž, ale zlaté.
Jinak nic jinýho.
A krávy? To byl infarkťák. Portál se vygeneroval přímo v ohradě, a před xichtem Cow king s amplifou. A ze všech stran hejna krav. Pobíhal jsem do kola ve snaze likvidovat to po jednom, až se něco oddělí (o to se starala mercyně blindem, té si vůbec nevšímali), ale nakonec mě málem obklíčili, tak jsem utekl naslepo přes hejna dalších krav až do rohu mapy, že to začnu čistit odtamtaď. Jenže i tam jich bylo příliš moc...no, tak jsem to tam vzdal, a jsem zvědavej, co přinese hell a players 6, který chci přinejmenším zkusit.
Runy:
1. akt: El, Eld, Tir, Nef, 3x Eth, Tal, 2x Ral, 5x Ort, 2x Thul, Amn, 2x Sol, 2x Shael, +Tal + Shael (countess) - 24 run
2. akt: 3x El, 4x Tir, 2x Ith, 3x Tal, Ral, 2x Thul, Amn, Sol, 3x Shael - 20 run
3. akt: Eld, Tir, Nef, Eth, Ith, 4x Tal, Ort, 2x Thul, 2x Amn, 2x Sol, Shael, 2x Dol - 19 run
4. akt: Tir, Ith, Ral, Ort, Amn, Sol, + Jo (hellforge) - 7 run
5. akt: El, Tir, 2x Nef, 2x Eth, 3x Tal, 2x Ort, 4x Thul, 2x Amn, Sol, Dol, Lum, Fal + RalOrtTal (barbaři) - 24 run
Celkem: 94 run za nightmare
5h 05m, 2. akt:
6h 44m, 3. akt:
3h 53m, 4. akt:
2h 51m, 5. akt:
7h 54m, krávy:
0:10m. Celkem tedy
26h 37m
Hell
Zde jsem to zkusil na players 6 až do půlky Cold Plains, jenže pak mě to přestalo bavit pro velkou časovou náročnost. Na players 1 to najednou šlo jako po másle, neboť DMG byla kolem 5k, mnoho netvorů lehlo na jednu ránu, ale někteří proti magii odolní nebo s vysokými počty životů už potřebovali trochu donucovat. Na immune to magic jsem nasadil Concentrate, díky BO bylo dmg celkem uspokojivé, jen jsem trefoval jen zhruba každou druhou ránu. Jediné problémy, na které jsem narážel, byli bossové s mana burnem a zároveň s cold útokem, to mě tak zpomalovalo a zároveň mi to znemožnilo efektivně útočit, že jsem se několikrát dostal do ohrožení života. Nejhorší takoví jedinci se vyskytli ve 2. aktu, protože takoví bývali samozřejmě nemrtví a často zároveň střílející. Amplify, mighty, fany a tak dál nebezpečné nebyly, pokud k tomu nepřibylo právě buď mana burn, nebo cold enchanted.
Co se týče vybavení, tak jsem už dělal víceméně jen kosmetické změny, potěšily Magnus rukavice, díky nimž měly útoky konečně úroveň. Pak ve 3. aktu jsem si obstaral Annihilus, když jsem picnul klona namísto šamana pod frajeří džunglí. Tam to šlo dobře, protože jsem mohl využívat schovky a překážky, když začalo být horko, tehdy jsem na sebe naházel z truhly pár jinak nepotřebných lajf čármů, mercyni jsem dal do rukou místo Harmony Edge (kterou jsem složil pro účely rychlého složení Duriela), aby ta aura Thorns něco dělala. A taky že dělala. Dále jsem vzal na switch dříve nalezenou Hone Sundan a dal do ní samé ethky, abych se trefoval a dával Crushing Blowy, Díky tomu nebyl boj nijak zvlášť těžký. Regulerní Diablo pak byl naprostá brnkačka, ale prosekat se k němu bylo velmi náročné, hlavně oblivion knighti zatápěli.
Pak v 5. aktu jsem měl problémy u Ancientů...staty byly dobré, ale až uprostřed bitky se projevil fakt, že se Madawcovi vygenerovala na sekyrkách amplifa. No, mercyně to pár sekund po Madawcově smrti odnesla a já musel Korlika a Talika sundat sám. A být velice opatrný, neboť jsem měl nahnáno z FE u Talica, aby mi to nebouchlo do xichtu kritnuté, jinak bych byl asi tuhej. Naštěstí jsem si mohl oddychnout. Dole pak už potíže žádné nebyly. V 5. aktu mě malinko zklamaly dropy...
Pátý guardian! a další platné předměty do grálu
Runy:
1. akt: El, Eld, 3x Tir, 2x Nef, 3x Eth, 2x Ral, Thul, Amn, 2x Shael, Hel, Lem + Amn + Ort (countess) - 20 run
2. akt: Eld, Nef, Eth, Ith, 2x Tal, 2x Ral, 3x Ort, 4x Thul, Dol, Hel, Lum, Ko - 19 run
3. akt: Tal, 2x Ral, 2x Thul, Sol, Shael, Ko - 8 run
4. akt: Tal, Ort, Thul, 3x Amn, 2x Sol, + Gul (hellforge) - 9 run
5. akt: 2x Tir, 2x Eth, Ith, Ort, Thul, 3x Hel + RalOrtTal (barbaři) - 13 run
Celkem: 69 run za hell
7h 11m, 2. akt:
6h 01m, 3. akt:
4h 32m, 4. akt:
2h 23m, 5. akt:
5h 10m. Celkem tedy
25h 17m
Celkově odehráno za všechny tři obtížnosti: