Příspěvek
od Tom » 21.03.2015, 12:07 hod.
Lidi na ofic. fóru co barbara ani nehráli (soudě dle profilů na které jsem koukal) si úspěšně vykřičeli zničení barbara, který mohl mít několik buildů navíc, takhle skončí zase všichni u raekora když budou chtít jet vyšší obtížnost. Barbar dostal takových možností, všechny ty skilly co nikdo nepoužíval jako HoTa, SS, AS, z toho se daly udělat buildy a teď je to fuč. HoTa mě obzvláště bavil, byla to jízda s kladivem. Naposledy jsem zkoušel i čistě Throwing barbara, žádná extra výbava nebo snad ancient verze a byla to paráda se kterou jsem dal GR47 s rezervou (hraju hardcore), Boulder Toss kritoval za 3-4 miliardy, Weapon Throw kolem 200m. Ancienti taky dávaly slušný pecky cca do 250 mil. (+ legendární gem) u toho nejlepšího z nich, a jelikož slabinou toho buildu je single target damage při níž byli dost nápomocní, tak to je teď ztracené.
K tomu naříkání u Pet barbara, je to nesmysl. Samozřejmě, že když budete hrát Pet Barbara s tím aby ancienti dávali hlavní damage, tak ancienti budou logicky dávat hlavní damage. Když nebudete hrát Pet Barbara, tak ancienti nebudou logicky dávat hlavní damage a budou jen dopomocí což už zapadá do filozofie týhle classy. Volba jak budete hrát je jen na Vás a podle toho se ten build chová, takže naříkání jak jsou ancienti hlavní damage dealeři a proto ten set potřebuje nerf je holý nesmysl, který Blizzard spolknul i s navijákem, samozřejmě že záleží na tom jak to hrajete. Já jsem zkoušel PetBarbara už dávno a ancienti dávali hlavní damage. Proč? No protože jsem si to tak postavil, s důrazem na jejich damage. Jenže mě to nebaví, tak to tak nehraju, jen jsem chtěl vidět jestli to jde a šlo to, mohl jsem stát mimo a oni to krájeli.
Ten Barbar nebyl OP, to je jen další nesmysl, jen dostal další možnosti jak hrát vyšší GR, tzn. jinak než jako Rakeor který byl a je také několik GR levelů před ostatními, vzpomínám si, že jsem před tou vlnou banování viděl na SC level někde kolem 61-62, teď když je možný se tam dostat jinak než s Raekorem, tak je to najdenou strašně OP? Proč nikdo někřičí že je potřeba nerfnout Raekora když je taky tak vysoko? Teoreticky by ale stačilo oodstranit pylony a Raekor by dostal citelný zásah. Teď byla možnost jak používat ostatní skilly, pěkně to kombinovat pro větší zábavnost a dostat se na podobnou úroveň jako s rakeorem, to teď padlo. Barbar prakticky boost nedostal (výjimka je asi jen single target damage na níž stojí a padá Raekor, který se bez pylonu nechytá, nyní je možné udělat s jinými buildy vysoký GR i bez pylonu), jen dostal možnost jak hrát hru jinak než s Raekorem.
Nepamatuji, že bych někdy viděl něco tak dětinského a trapného jako to naříkání na barbara, hádám, že to přicházelo hlavně od DH, kteří se báli, že v partě bude vítaný taky barbar, který se tam momentálně prakticky nevyskytuje a oni budou muset přehodit na jinou classu a zase famrit vše potřebné, protože hrajou prostě to co je zrovna údajně nejlepší. Já osobně hraju solo. Nevzpomínám si, že bych viděl od barbarů naříkání na DH v době kdy stál za bukem a čekal až sentry udělaji práci, ale vzpomínám si jak DH nejvíc křičeli, když to upravili tak, že musí taky něco dělat a v konečném důsledku to dokonce boostli jak jsem to taky vyčetl z reakcí. Skoro bych řekl, že herní postava a styl hraní odráží charakter daného hráče, tzn. něktěří jsou uřvaní, všechno ostatní je strašně OP a oni chtějí aby ta jejich classa byla ta nejvíc OP, zatímco jiní hrající zrovna třeba barbara prostě ostatní classy neřeší a hrají si to svoje jak je to baví. A zábavnost byla to co barbar dostal tou úpravou IK setu, mohl používat prakticky všechny skilly, různě je kombinovat a hrát těžké levely, protože co si budeme povídat, zábavnost jde ruku v ruce s obtížností, tzn. build který vypadá a hraje se zábavně bude naprostá nuda, když bude zvládat jen nízké obtížnosti. U některých lidí tady čtu nic než naříkání nebo šťastné reakce když pokazí jinou classu, případně absurdní kritiku když hrajou Barbara jako Pet build a pak si stěžují že peti dávají hlavní damage. Samozřemě, že když dojde na jejich classu, tak nic OP na ní nevidí a naopak žádají boost, klasika.
Všechno zlé je ale i k něčemu dobré, díky tomu, že je to teď nepoužitelné, není důvod dávat dohromady nové buildy a není důvod to hrát, ušetřený čas na smysluplnější věci. Blizzard je navíc parta amatérů, to co provádí s tou hrou a jak střílí čísla a vlastnosti setů od boku, to je prostě amatéřina, žádná vize, prostě nic, nehledě na jejich neschopnost vyřešit základní problémy jako je DC a lagy (online hra s hardcore modem bez opatření proti DC a lagům? Jeez), hlavně že maji od hráčů to hlavní, prachy. Forum je plný návrhů na opatření jež nemůžou být zneužita a zachrání hráče před ztrátou postavy za okolností na které nemá vliv nebo jež jsou přímo na straně Blizzardu. Navíc jak se zdá se řídí tím co pár lidí napíše na fórum a je jedno jestli vlastně vědí o čem je řeč a zda danou classu vůbec hrajou, ale když dojde na inteligentní návrhy jako třeba ohledně DC a lagů, tak to ignorujou. Blizzard by měl už někdo klepnout přes prsty, spotřebitelé mají svá práva a EULA je jen plkání co nemá prakticky žádnou váhu, samozřejmě, že legislativa každého státu je tomuhle nadřazená bez ohledu na to co si do EULA napíše nějaký Blizzard.