DrSma´s "Extreme CDR pure EQ Barbarian"

DrSma
Na-Krul
BattleTag:DrSma#2261

Příspěvek od DrSma » 11.11.2014, 19:24 hod.

http://us.battle.net/d3/en/profile/DrSm ... o/38732509

Protože mě trochu mrzí, že hráči odkládají oblíbené chary jen kvůli aktuální vyšší efektivnosti jiných povolání, rozhodl jsem se jako "Core Barbarian Player" prezentovat stavbu svého EQ skokana. Není cílem tu někomu říkat, že si má podle toho postavu udělat, ale ukázat, že i bez použití provařených schémat se v RoS dá postavit slušně hratelná postava tak trochu jinak. To nejdůležitější pro mě je, že byť tato stavba nemůže být v celkové efektivitě stejně dobrá jako například současný DH nebo Wiz, popř. sebevrah Raekor, zůstává stále dost dobrá, abych s ní byl natolik spokojený, že se stala mým opravdu ryzím main charem v RoS. Se skokanem jsem získal více než 90% všech XP v RoS.

Vše co dál popíšu sám nepovažuju za vhodné k nějaké reprodukci, protože téměř vše, co na sobě má postava oblečené tak v 90% prostě musí mít. (provedl jsem stovky testů různých kombinací Gearu a Buildu) Mám odzkoušeno, že při jakékoliv slevě ihned dochází ke snížení hratelnosti, na které je vše postaveno. Pokud by někdo chtěl opravdu vědět, jak se v takové konfiguraci hraje, potřeboval by v podstatě kopii, což (jak jsem zmínil) není cílem, ale nikomu v tom nebráním.

Cílem bylo dosáhnout díky maximální možné CDR co nejčastějšího použití EQ z trojskou (+Slotu) a trávit maximum času v Berkovi, který je neskutečně mocný v Defense díky poskytovaným Imunitám. DMG je postavená na EQ bez použití Primary, Defense na Berkovi.

BUILD + vysvětlení podstatných věcí:
http://us.battle.net/d3/en/calculator/b ... SXZ!YYcaca

- aktuálně používám Fire - hlavně kvůli dropu a Skillům s nejvyšší DMG, které se nedostává kvůli absolutní prioritě v podobě CDR
- Wrath of the Berserker/Striding Giant (50% DMG Redukce) - Berka mám výhradně kvůli Defense, které se nedostává kvůli absolutní prioritě v podobě CDR
- Battle Rage/Marauder´s Rage - EQ totiž neprofituje z Runy Bloodshed!
- Leap se Stunem snad používají úplně všichni skokani
- War Cry/Impunity - má dva zásadní významy - Resisty a dotace Fury, kterou udržuji stále full kvůli Passivce Berserker Rage
- CotA - staříci jsou super bonus k DMG - používám je velice velice často díky CDR, jsou super do Single Target, odvádějí pozornost

- klíčová Passivka je Berserker Rage kvůli 25% DMG
- klíčová Passivka je Boon of Bul-Kathos kvůli nepostradatelné CDR

VÝBAVA:
Všichni ty věci znáte z Battlenetu, takže přikládám pouze obrázek + vysvětlení podstatných věcí:

Obrázek

- CDR je prostě všude, kde je možné jí mít, tedy: Hlava 12,5% (až x2 za Leoric´s Crown), Amulet 8%, Ramena 8%, Ruce 8%, Opasek 8%, Ringy oba 8%, obě zbraně 10%, Born´s Set 10%, Paragon 10%. Zde naprosto nelze slevit, pouze přidat :!: :twisted:
- obě zbraně jsou Giftované
- bez Unity si to ani se skokanem neumím představit
- EQ Set je možné mít jedině takto kvůli koruně - je zázrak a nepostradatelné, že jde použít ke všemu ještě kompletní Born´s Set
- nezbytně nutný je Rubín v Main Hand :!: - EQ se počítá ze základu Main zbraně - přes ztrátu papírové DPS byl účinek po výměně za Emerald propastný! (poslední a nejpodstatnější úprava, kterou jsem provedl)

Pro kompletní představu o mém Gearu přikládám DETAILS se zvýrazněním cenných parametrů:

Obrázek

A JAK SE TO HRAJE?

Přestože jsou všechny údaje postavy v porovnání s každou jinou s dobrým Gearem krutě nízké, zdání hodně klame. Základní DPS je doslova nafukovací. (také díky oběma Bane Gemům) Do Elit EQ z tohoto nízkého základu tikají běžně okolo 40-60M! Nevím, jestli nějaká jiná postava dokáže s 500k DPS a 7M TOUGH zvládnout v limitu GR31! Nejlepší T6 Rift, kterého jsem si všimnul byl malinko přes 5 minut! Pro mě je tento výkon Skokana s ohledem na zmíněné hodnoty ohromující. Jsem naprosto spokojený, protože nejlepší zde na Foru hlášený GR SC Skokana byl (tuším) Rank33.

Co víc, je to pro mě nejzábavnější hra od dob Vanilla HotA. (moc mi chybí :cry: ) Jádro zábavy totiž tvoří fantastická dynamika! Pro představu, mezi trojskoky mám pauzu pouhé 3s přičemž Leap Stunuje na dobu 3s ;) (ale pozor, perma Stun ale těsně nefunguje, vstupují do toho opakované Stuny kterým se krátí účinek, stisky tlačítek a také animace). Berka mám neaktivního pouhých 7s, což je doba, kterou obyčejně vyplním trojskokem, aktivací obou pokřiků a aktivací CotA, který má stejnou CDR jako Berk.

Dál s Leapem skvěle zvyšuje Defense a pomáhá překonat CDR Berka fantastická Specka Bracerů Ancient Parthan! Parádní a nenahraditelně pohodlné na stavbě je, že je Barbar zcela nezávislý na Fury, kterou spotřebovává pouze použitím EQ ze Slotu a ihned doplní přes WC, což trvale umožní profitovat z Passivky Berserker Rage.

Celý tento Barbar funguje jako parádně namazanej stroj :love: Všechno zapadá, časy navazují, Skilly se doplňují, prostě mě to neskutečně baví.
O to víc radosti mi dělá, že jsem celou stavbu kopletně vymyslel a sestavil sám díky stovkám pokusů a omylů, při kterých jsem se bavil i učil. :)

A CO DÁL?

Výhledově vidím v této stavbě velký potenciál, protože jediné, co je třeba k masivnímu zlepšení jsou lepší jednoručky. (řekněme 200-300k base DPS by muselo udělat doslova zázraky!) Což se díky Blizzárdům a jejich neustálým změnám může velmi snadno otočit tak, jak došlo k posílení 2h. Detaily, které chci k úplnému ideálu zlepšit krom vyšší base damage Main Weapon patří RoRG s CD, ramena s VIT místo %VIT, Amulet s 20%Fire místo CC a 100% Leoric´s Crown Gem Bonus.

Stavba má potenciál mě i přes momentálně nižší efektivitu dovést střízlivým odhadem nejméně na P700 aniž bych se z toho zbláznil, nebo litoval, že je to tak pomalé, že jen marním čas. Snad tento dlouhý příspěvek může někomu posloužit jako motivace k tvorbě vlastních méně obvyklých a nejméně stejně dobře funkčních Buildů jako je tento.

I :love: Barbarians! Barbarians Forever :!:

GL and HF - DrSma :wave:

Lemurman
Zhar the Mad
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Lemurman #2764

Re: DrSma´s "Extreme CDR pure EQ Barbarian"

Příspěvek od Lemurman » 11.11.2014, 20:03 hod.

Dobrej článek DrSmo, když sem to čet, tak mě napadly 2 věci:
(ber to s rezervou, protože EQ Barba sem nikdy nehrál a asi ani hrát nebudu, protože preferuju Raekora)
1. Nebylo by lepší nahradit Battle Rage (nebo jinej skill) Overpower - Revel? S tím tvým velkým CDR by si to byl schopnej castit neustále a damage to má slušnou (skoro 800%).
2. Asi to máš v plánu, ale nahradil bych Ouroboros za jeden z těchto amuletů: Haunt of Vaxo nebo Dovu Energy Trap. Přesně to zapadá to tvýho skoro-perma stunu.
Obrázek

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 11.11.2014, 21:26 hod.

Díky, Lemure
ad1: nebylo, protože BR přidává permanentně 15% do všech DMG, což dělá víc poškození jak 760% každý necelý 3s z mé nízké base DPS (navíc by mě asi prasknul ve švu to pořád mačkat,..už takhle to hraju jak na klavír :lol: )
ad2: jojo, Amulety jsou teď moje hlavní řehole :) - ale dropnout jeden z Amuletů se Superspeckama jako Elemental Immunity nebo Dovu s parametrama mýho současnýho Ouroboro se mi zdá zatím velmi obtížné, protože do P600 ani jeden takovej :-| 8-) - musím zabrat :D (Vaxo mám dost slušný, ale má místo CD STR, což vychází trochu hůř)

Až budu úplně zoufalej, možná zase zkusím ucraftit i dva tři naprosto nepoužitelný HF Amuly :ble: :D

Lemurman
Zhar the Mad

Příspěvek od Lemurman » 11.11.2014, 21:34 hod.

1. ok, když říkáš že nebylo, tak asi nebylo
2. jo jo, sehnat pořádný amulety je těžký

ad HF amu: ale pokud by se ti dobře rollnul, tak asi nemá konkurenci
Obrázek

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 11.11.2014, 21:37 hod.

- Určitě nebylo, jedno EQ dává 637% za 1s. Proto je výrazně lepší podpořit pokřikem 4 současně jedoucí EQ než šmrdlání 1x cca300% za 1s z OP.
- To jo, dobrá Passivka navíc nemá chybu, ale to bych musel bejt haluzák jako Psycho :lol:
(což nejsem :( :D )

Sám se na každej HF Amul dost dlouho nachodím, takže moc pokusů na dobrej Amul mi nevznikne no..

hulkxxxl
Ancient
BattleTag:Hulkxxxl#2541

Příspěvek od hulkxxxl » 12.11.2014, 07:19 hod.

tak jsi mě navnadil abych to zase skusil, na HC ale asi nebudu běhat se 7mil toughness, musím to nějak doladit

navíc nesnáším unity, pokud má cota tak malou díru dalo by se to použít asi i bez ik setu, co jsem viděl tak i raekoři rotují IP a WOTB aby přežili já bych rotoval cota a wotb
Obrázek Obrázek

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 12.11.2014, 17:38 hod.

Dost to mate, sice mám (zbylo mi) 7M TOUGH, ale většinu času trávím v Berkovi a to je pak jiná káva. Myslím (nejsem ve hře) kolem 19M - kdo to má?
CDR sežere strašně moc zdrojů, takže s nějakejma extra vyššíma statama se počítat už moc nedá. Leda bys chtěl bejt nějakej tank bez DPS, to pak jo.

Proč ne Unity? Já bych na HC na T6 nebo GR okolo 30 se skokanem nikdy nevlezl. Staříci nejsou spolehliví. Uměj pěkně pomřít, když je nejhůř (logicky) Navíc 7s bez žádný redukce je koledování si o skoro IK nebo IK. Stačí nešťastně odkliknout skok na blbý místo a než se animace skoku dokončí a jde skočit znova, nemůžeš chvíli v podstatě nic dělat - určitě to znáš. Raekoři využívaj toho, že maj opasek na dlouhý IP. (pro mě nepoužitelné, absolutní přednost má CDR - o tom celej build je) Pak totiž točej IP Perma a to už je zase jiná písnička.

EDIT: tak jsem se konečně podíval ve hře. Z mých 7M TOUGH dělá Berk+WC úctyhodných 22,8M TOUGH ;)

NowysCZ
Quill Rat
BattleTag:Nowys#2264

Příspěvek od NowysCZ » 19.11.2014, 07:29 hod.

Vyborne DrSmo :)
Zase jsem zacal hrat skokana a muzu rict ze pecka tento build s cdr :)
Obrázek

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 19.11.2014, 18:15 hod.

Díky a NZ ;)
Já na skokana nedám dopustit. Stejně jako ve Vanille na HotA.
Když ještě zkusíš vytlačit CDR, bude to lepší a lepší, každý procento se počítá :)

Nikdy tahle stavba nebude na čele v efektivnosti, ale hraje se to super, prostě je to zábavný :)
(určitě ale koukáš, kolik se dá vyplenit s 500k DPS, co? >:D )
Úplně mě potěšilo, že je zase jeden neraekor Barb zachráněnej :D

Tak GL

Cartman
Burning Soul
BattleTag:Cartman#2474

Příspěvek od Cartman » 19.11.2014, 18:33 hod.

Sevas ; )-

Ano, já dal 33 se skokanem, hned jak vyšel patch a pak sem barbara pohřbil, když sem viděl, co sem viděl :D

Ale nedá mi to se nezeptat,. můžu mít víc jak 3 aktivní EQ co se leapu týče? Pokud ano, tak super. A co cold, nezkoušel si? Bys mohl narvat všechen zbytek do dmg, by byla zamrznutá celá mapa:D + By ses hodil do grupy, kdybys jí hrál = p Pojď na EU :D

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 19.11.2014, 18:45 hod.

Dost špatně se to dá posoudit, protože animace EQ je taková, že EQ postupně mizí a graficky zabírá EQ menší plochu, než reálně působí (třeby sudy jsou na okraji EQ, vypadá to, že na ně EQ nedosáhne a přesto je to rozbíjí) Ale myslím si, že můžeš mít "jen" ty 4. (3+1) - problém to ale není, zabere to i tak skoro celou obrazovku, když je rozházíš (třeba za účelem co nejvíc mrazit)

Cold skoknu mám taky, mrkni na můj bnet. (Histerka) - není teda tak vymazlená, ale už se s ní hrát dá.
Pak mám ještě DPS skokana bez CDR pro ten pocit síly :green: (DMG ve hře je zdrcující) - na hraní je to ale docela o ničem..

Ledovka je na mražení skvělá, opravdu stojí skoro všechno. U Elit a Bosáků je mražení limitovaný, ale pořád je to slušný..
Rozhodně je to parádní na změnu, ale Cold Skillům prostě chybí DMG. Na Solo se to moc nehodí no....bohužel pořád jen ten Fire.

K té grupě: Obávám se, že svoje dvě hodiny slávy v Grupě už jsem si odehrál >:D ..ale díky za nabídku :D

Cartman
Burning Soul

Příspěvek od Cartman » 19.11.2014, 18:50 hod.

no já hraju v grupě jen s BFF =* :D:D Takže defacto když už hraju, tak jen s jedním.

No, pokud jde jen EQ z leapu 3x +1 z lišty, tak k čemu je dobrý mít tolik RCD(krom berka a možná rychlofarmy na t6?)? já měl vždy 30%, aby to na sebe navazovalo a to mi stačilo. S cold sem dal právě těch 33, jinak sem dostával nehorázně na pr*el.

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 19.11.2014, 18:54 hod.

Především jde o toho Berka.
Pak super Stun z Leapu. (veliká pomoc)
EQ hoří 8sec, takže než zvládneš animaci 4x QE, pokřik pokřik, Stařící, můžeš zase hezky začít znova od jedničky ;)
Dává to suprovou! mobilitu. (zábava)
Taky se to líp dávkuje na slabší potvory, pokud ti zdrhaj z EQ.

EDIT: a pozor, já si na 100% těma 4x EQ jistej nejsem. Prostě se to o kousek (jestli) kreje a navíc ty EQ mezi sebou těžko rozeznáš, když všechno hoří :P
(jak chytím Pylon nebo Empowered, zkusím se na to zaměřit)

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 19.11.2014, 21:49 hod.

Důkaz místo slibů :green:
Nevím přesně, kolik těch EQ kdo dokáže napočítat - já si myslím 7 :?: :D - jistý je, že je to víc jak 3+1 ;)
Takže můžu na 100% potvrdit, že lze udržet tolik EQ, kolik jen CDR dovolí. ;)

ObrázekObrázek

Cartman
Burning Soul

Příspěvek od Cartman » 19.11.2014, 22:02 hod.

Tak to je pěkný! : ) Myslim si, že je důležitý, aby to lidi věděli :D

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 19.11.2014, 22:13 hod.

Díky :)
Já tohodle Barba prostě žeru. :P

NowysCZ
Quill Rat
BattleTag:Nowys#2264

Příspěvek od NowysCZ » 20.11.2014, 17:42 hod.

Take jsem zkousel kolik jich je a v jedne vterine jich tam tika 8 :D
jeste jsem relativne v plenkach,ale pecka jako :)
Obrázek

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Nowy ... o/49815783
Obrázek

Cartman
Burning Soul

Příspěvek od Cartman » 20.11.2014, 20:52 hod.

tady Lut Sock bez lege affixu na leap?! :D Blizz kope Diablu hrob? :D Asi chce nahnat lidi do WoW:D

Asi ale nějaký nedorozumění

Lemurman
Zhar the Mad

Příspěvek od Lemurman » 20.11.2014, 20:56 hod.

jedná se o bug na PTR a itemů bez specky je asi 10
Obrázek

DrSma
Na-Krul

Příspěvek od DrSma » 20.11.2014, 21:02 hod.

Proto na PTR nikdy nereaguju = pro mě úplná ztráta času 8-)
Navíc do skokana určitě šít nebudou a jestli, rozhodně nevěřím v nerf, ale spíš naopak. Vždyť se teď chudák skoro nehraje..

Odpovědět

Zpět na „Barbarian“