Lightning Wizard

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413
Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 16.07.2014, 13:56 hod.

Jak je u Black hole dmg za 2s, tak to vůbec tak moc není. Hrál jsem dost dlouho Supermassive na T5 a trochu dmg to dělá, ale už je to skoro zanebatelné. Ještě musíš přičíst, že nehraješ CDR build, takže na BH máš hodně velký cool down. Musíš tedy počítat, že Supermassive dokáže dát 570% (+ % el. bonus) za dobu jaký je cool down. U Speelsteal máš aspoň ten bonus celých 5s.

To, že supermassive dává stun není moc výhoda, protože když procne stun, tak zase nefunguje stažení mobů na hromadu. A vlastně je to horší, protože stažení mobů je zaměstná na 2s, stun pouze na 1,5s a ještě neskončí na hromadě. Mě právě tenhle konflikt stun x stahování u light buildu docela štval. Škoda, že nezafunguje obojí, tedy dostanou stun a ve stunu je to bude stahovat (stun je ale napevno nadefinovaný, že zůstanou na místě).
Jediná významnější výhoda je větší rozsah.

Já už považoval dmg z BH za zanedbatelnou i na mojem CDR buildu (pro T5+), kde jsem měl BH každé 4s. A řešil bych tedy jen přínosy další. 5s rychle uteče, to je jasné. Se supermassive ale ještě rychleji utečou 2s a pak dlouho čekáš na další.
Na 5 elitních mobů určitě smysl Spellsteal má, to je pořád znatelné navýšení dmg a také musíš přičíst, že snížíš dmg co obrdžíš. A k tomu je můžeš i zaměstnan stahováním (nemusí samozřejmě zafungovat vždy dle typu elitky).

U Aughilds bracerů samozřejmě můžeš mít elem. dmg, koukni se mi do profilu.

Ještě můžeš zkusit úplně jinou variantu na kterou jsem nedávno přešel. Zrušil jsem zcela BH a místo toho používám FN Deep Freez. Pro můj build se to ukázalo jako daleko lepší (protože využiju těch 11s bonusu navýšení +10% ChC i v Archonu, kde už znovu dávat BH nemohu i když mám na ní tak hezký nízký cool down), ale pro Tvůj build to tak být už nemusí. Ale určitě bych to testnul.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 16.07.2014, 14:16 hod.

Tak to je pekne debilni, ze to nestahuje moby, kteri maji stun. Tak to tedy prejdu zpatky na Spellsteal :)
A udelam si ten Aughilds set.
Diky moc.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 16.07.2014, 14:25 hod.

frantacv píše: U Supermassive mam 570% v zakladu + 74% z elementu, to je cca 992% zakladni damage. Ve hre mam cca 1.7M damage bez elementu, takze to je cca 17M damage na 2s v oblasti 20 yardu. S tim, ze to i stunuje. A na 5s damage s Arc Lightning je 1.7M x 3,1 = 5.27M; a 5.27M + 74% elemet. je cca 9.17M.

Spellsteal ma 360% v zakladu, coz je 1.7M x 3.6 = cca 6.1M damage na 2s v oblasti 15 yardu.
Kdyz scucnu cca 10 mobu (dejme tomu 5 elitnich + 5 obyc.), tak to je 30% k Arc Lightning, ktery ma 310% zakladniho damage. Takze 1.7M x 3,1 = 5.27M; a 5.27M x 1.3 = 6.851M; a 6.851M + 74% elemet. je cca 12M damage na 5s teoreticky.

Kdyz to shrnu:
Supermassive - 17M na 2s ve 20ti yardech a pak 9.17M na 5s + stun a damage na vetsi vzdalenost
Spellsteal - 6.1M na 2s v 15ti yardech a pak 12M na 5s. + arcane meteor (ten nevim, kolik dava)
Trošku podrobněji procházím výpočet a na těch 5s se zdá ok. A pro Tvůj build to tedy nebude už tak jasné, co vyjde lépe a bude záležet kolik udělá ten arcane meteor navíc. Bude to pak různé pro různé situace. Třeba pro single target je BH samotná menší dmg a více to zvýrazní bonus arcane Meteoru.

Já vycházel ze svojí praxe, kde BH proti dmg v Archonu jen zanedbatelná. Ale tak nějak jsem zapomněl, že samotné arc lighting dělá také hrozně málo dmg a s tím se to musí srovnávat.
Naposledy upravil(a) Mlok dne 16.07.2014, 14:33 hod., celkem upraveno 1 x.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 16.07.2014, 14:31 hod.

frantacv píše:Tak to je pekne debilni, ze to nestahuje moby, kteri maji stun. Tak to tedy prejdu zpatky na Spellsteal :)
A udelam si ten Aughilds set.
Diky moc.
To jsi přeci musel zaregistrovat hned, že to nestahuje moby co mají stun. Vždyť se Ti to musí stávat 2x častěji jak mně díky Wyrdwardu (tedy mně už vůbec jak jsem přešel na Deep freeze a zrušil BH). Když jsem ještě hrál před arc lightning jako doplněk pro čekání na Archon Lightning Blast, tak mi to vadilo hodně, protože Lightning Blast bez stažení nezabil už vůbec nic. U Arc lightning to vadí méně, protože má široký dosah a tedy trefuje to i neztažené. I tak je to ale horší, protože je to zdrží o tu 0,5s méně + navíc hůře zafunguje area dmg jak nesjou všichni úplně u sebe.

Teď by mi spíše zajímala otázka, jak s tím buildem dáváš vůbec těžší elitky nebo end bosy na T5? Jak dlouho (+-) Ti trvá např. T5 Butcher? Meteory sice nějakou dmg udělají, ale na T5 už to není žádná hitparáda (než jsem měl Vyr set, tak jsem Tal set 3 kousky s RoRG testoval a vždy pro Archon build zkončil jen u dvou kousků a možnosti zvolit jiný jeden item).

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 16.07.2014, 15:03 hod.

No, cas bohuzel tak nejak nevim. Nepizlam je, to ne. Nektery jdou rychlejc (cca do 10s), nektery hur, 20-25s. Nevim presne. Zalezi, jak moc se rozdovadeji :) a jakej typ elity to zrovna je. Snazim se je porad stunovat, aby nemohli delat ty svoje affixy. Meteory mam spis jako bonus. Dost dela ta smradlava/jedova mlha z kalhot. Tu mam skoro porad. Takze kdyz hraju, scucnu a pritahnu si moby, naperu tam light. meteory + spadnou ty se setu, a zaroven se objevi ta jedova mlha kolem me. No a pak drzim Arc Light. dokud nemam k dispozici BH nebo meteory (nebo oboji). No a Ice Armor je i "zmrzava".
Samotnemu se mi subjektivne hraje lip, protoze jdou vsichni ke me. V parte se rozutikaji a pak to mam horsi.
Tim jak maji stun, tak nemusim pred nima utikat a porad to do nich peru.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 16.07.2014, 15:18 hod.

Jinak Arc Lightning s +elemet. damage mi zas az tak slaby neprijde. Mam cca 540% zakladni damage. Nemuzu mit jinej primarni utok, protoze nemam nic na rychlejsi regen many. A prave Arc Lightning mi z techto nee na mane zavislych prijde nejlepsi.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 16.07.2014, 15:56 hod.

Arc Lightning je vybrané ok, v light skillech lepší není.

Máš vyšší elemental dmg o cca 50% (srovnal jsem aktuální hodnoty dle diabloprogress, aby to bylo rychlé). % elem. dmg máme podobné, ty to naháníš base dmg (já ztrácím díky nutnosti mít všude CDR + Vyr's set).
A když si představím, že mi Arc Lighting bude dávat o 50% více dmg, tak to bude pořád strašně málo.

Tohle ale platí jen mimo elitky. Na elitkách máš už pouze o 6% vyšší dmg jak nemáš aktuálně ani Aughilds ani SoJ. A na elitkách to tedy máš téměř nastejno a tam mi arc lighting dělá dmg strašně málo a třeba Butcher bych tak pižlal neskutečně dlouho. Kdybys dal Butchera za 20-25s na T5, tak to by bylo vynikající a dmg mimo Arc lightning by musela být násobně větší než samotné arc lightning (protože Butchera pouze pomocí Arc ligh. budeš pižlat tak odhadem 4-5 minut).

Ještě tedy něco málo přidáš za Unwavering Will (cca 7%), tak budeš na cca 13% vyšší dmg do elitek.

Skupinky jsou jasné, tam to půjde dobře, tam se mnohem více projeví BH, meteory i jedová mlha, protože to vše hitne vždy celou skupinu, kde jednotlivé moby mají málo life.

Mě trvá T5 Butcher minimálně 2 celé Archony (to je když se zadaří a moc nepřebíhá a nemusím mockrát zdrhnout kvůli hořícímu segmentu pod sebou), tzn. 50s (2x20 + 10s čekání mezi). Když se nezadaří tak dobře, tak je na 3 Archony (tzn. do 80s, ten třetí Archon už nikdy není celý).
Na T6 je pak Butcher už mimo mojí přestavu rozumného rychlosti, moc pižlání (5-6 Archonů už je fakt moc dlouhá doba).

Přitom v Archonu dávám násobně více dmg oproti arc light. Zkusím trochu počítat:
- nejprve proměna do Archonu navýší dmg o 20% (reálně to dá 14%, protože tohle se sčítá s jiným navýším z jiných skillů)
- pak používám dva skilly současně
- vždy lightning blast za 604% weapon dmg na kterém mám 0,6s cool down, což dá 1,66 attack/s, reálně nepatrně méně, protože to nejde mačkat naprosto přesně, dejme tomu 1,5 attack/s, tedy +- stejně jako mám AS na skilly bez cool downu
- k tomu light strike nebo paprsek, oboje má skoro 800% weapon dmg (v praxi je light strike mírně lepší, takže pokud jde použít, tak se použije)
- improved archon zvýší o 22% ty hodnoty těch jednotlivých skillů (tedy násobí se to), tak máme 737% light. blast a 963% light strike

Dohromady tedy (737 + 963) * 1,14 = 1938%
Oproti tomu arc lightning pouze 310%
To je v Archonu více než 6x tolik.

% light dmg nepočítám do výpočtu vůbec, protože jsou stejná pro oboje. Takže opravuji odhad. Pouze s arc lighting bych tedy byl cca na 5 minutách, ten odhad tedy byl ok. Těch 13% co máš navíc by to moc nezkrátilo. Takže pokud dáš T5 Butchera za rozumný čas, tak ty jiné zdroje dmg jsou mnohem větší než samotné arc light.

Také pro tu nízkou dmg v 10s pauze čekání na Archon se s arc light. u většiny bosů s hodně life ani nesnažím a u Butcher třeba raději preventivně doběhnu v tu chvíli pro fontánku doplnění life. V riftu u RG zase raději odběhnu vedle k nějakým mobkám nabít deep freeze na další Archon. To mi přidá daleko více než kdybych těch 10s smažil arc light.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 16.07.2014, 16:00 hod.

A navíc elitky typu Butcher, RG a podobné jsou někteří rovnou imunní na stun (ono to neplatí obecně, mají redukci doby stunu a pokud by po té redukci byl stun kratší myslím než 0,5s tak nedojde ke stunu vůbec, záleží tedy jak moc vysokou redukci mají a třeba Dovu energy trap amulet by to zlepšil prodloužením doby stunu - na hlavní postavu se ale stejně nevyplatí) nebo minimálně opravdu hodně zkrátí dobu stunu, takže moc ve stunu stejně nejsou.

V Archonu stunuju přitom srovnatelně jako Ty. Wyrward zvedá šanci na dvojnásobek Tobě, já zase v Archonu jedu 2 light skilly současně, což má stejný efekt.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 17.07.2014, 07:46 hod.

Tak jsem si nasadil Aughilds veci :)
http://eu.battle.net/d3/en/profile/fran ... o/28990982

Damage na elity se zvysila asi o 300 tis. (nepocital jsem to, jen opsal z infa na battlenetu), coz neni spatny.

Jinak damage jsi si spocital hezky :)
Ja bych to u sebe nedokazal, mam to slozitejsi. Jenom na zbrani mam affix a sanci na krvaceni.
Je pravda, ze na 1-2 cile muj build moc efektivni neni, ale s vyssim poctem cilu roste i zabava :).

Vcera jsem zkousel Spellsteal, ale subjektivne se mi s nim hraje hur.

Jeste zkusim FN, jak jsi psal.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 17.07.2014, 09:07 hod.

Spočítat to tak jednoduše nepůjde, to je jasné. Tak kdybys někdy šel Butchera na T5, tak si ho prosím přibližně změř.

V tom výpočtu jsem navíc ještě zapomněl připočítat úvodní výbuch Archonu, který je znát i oproti těm celým 20s Archonu díky jeho vysoké dmg.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 18.07.2014, 07:22 hod.

Tak Butchera na T5 +- 2.5 min, nejlepsi cas.
Nic moc o proti tobe :(

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 18.07.2014, 10:09 hod.

V prirucce pro/na wizarda jsem se docetl, ze kazdy meteor z Tal Rasha setu dela cca 5% damage. To jsem nevedel.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 18.07.2014, 13:09 hod.

2,5 min. už je fakt dost. Mně právě přišlo divné, že by ty ostatní věci (jed, meteory) to zrychlily až tolik.

To je přesně to co by mi už vadilo. Ze stejného důvodu nehraju A1 bounties na T6, ale jen na T5. Zvládám je všechny, i když už si musím dávat hodně pozor abych nechcípnul (ale nechcípám, když se soustředím).
Ale to navýšení času některých bosů je dost i u Archonu (tedy v podstatě jen Butcher, Skeleton king je na 3 Archony na T6, to ještě jde). S 5x Archonem jsem na 2minutách a 20s a to je také můj nejlepší čas na T6 Butchera (dost často potřebuju Archon navíc, tedy 6 Archonů a ojediněle když se nezadaří, tak 7 Archonů).
Navíc na T5 Bounties jsou opravdu rychlovka a v Halls of agony a Fields často dám 100+ monster na jeden Archon, což je paráda (samozřejmě ne vždy, dle situace zda je dost větších skupinek poblíž, teleport v Archon mi zrychlí přeson, ale když není nikde nikdo, tak to také nezachrání). Na T6 už je to znatelně méně.

V riftech je pak většinou o hodně lepší, protože tam jsou okolo RG většinou další monstra a já můžu před každým cyklem Archonu nabít Deep freeze a třeba 3-4s nejprve zabíjet slabá monstra a nabít Archon. Zvedne to dmg daleko více než ztratím za ty 3-4s co neřežu RG.
Rifty ale zase už hrát na T6 nemůžu kvůli defense, tam bych v těch těžších už chcípal.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 18.07.2014, 20:27 hod.

Damage si muzu zvysit jeste inteligenci na kalhotech a AS na prstenu. To by mohlo byt cca 200 tis. do zakladni damage. A tim jsem skocil. Vys se s tim buildem uz asi nedostanu. Musel bych zmenit veci a skilly.

Jinak jedova mlha na single cile nefunguje. Mozna bych byl pak na 2m. Ale i tak je to porad hodne, oproti tobe.
A ta grupa maych ohnivych metoritu taky moc skody na single cil neudela.

Stradam veci na fire build s dvema Mamonth hydrama, ale az po patchi 2.1. WoW zatim nemam.
Anebo Ice build, se uvidi casem.

Mlok
Ancient
Příspěvky:2350
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od Mlok » 18.07.2014, 20:51 hod.

Teď jsem testnul něco na PTR:
Nový light arcane torrent je dost slušný a BH supermassive taky (ten nárůst dmg je hodně velký a už dává slušný dmg sama o sobě). A kdyby se hrál light build bez Archonu, tak k tomu ještě nový light Blizzard. A i v Archon buildu to se supermassive + arc. tor. jde velmi slušně. V buildu bez Archonu, kde bude větší dmg to může být hodně slušné.

U Archonu jsem testoval všechny elementy a celkem hratelný je ještě cold s novým ray of frost (tam bych hrál deep freeze + sleet storm, to jde k sobě docela dobře a zachová to bonus pro Archon). Nemám ale cold SoJ, to je k tomu jediná škoda. K tomu mám akorát slušný Winter Flurry. Cold jak zpomaluje nebo občas i mrazí, tak je také pohodový.

Arcane mi ani se slušným Moonlight wardem a upraveným dis. nebo arcane torrent moc nesedí. Temporal flux se duplikuje se slow time a bez něj to je mimo Archon nic moc.
Fire varianta mi také nijak nenadchla, ta nemá nic k defense.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 19.07.2014, 20:56 hod.

Tak to uz se tesim na patch az to prubnu. Ze maji navysovat damage light. meteoru vim. O tom ostanim ne.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 29.07.2014, 08:44 hod.

Tak jsem trochu pozmenil build. Upustil jsem od svych oblibenych meteoru a vse jsem dal do lightningu.
Zkousim ted i tornada. Jsou dost dobra v koridorech a malych prostorach.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/fran ... o/28990982

Pricemz v patchi by meli zvednou damage moji BH a Storm Armoru s runou shocking aspekt.

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 30.07.2014, 21:54 hod.

Tak a mam kompletni build (viz post vyse) rekl bych.
Nez prijde patch 2.1 :D

zahron
Wraith
Příspěvky:129
BattleTag:zahron#2939

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od zahron » 31.07.2014, 11:56 hod.

Obrázek

frantacv
Quill Rat
Příspěvky:28
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Lightning Wizard

Příspěvek od frantacv » 31.07.2014, 14:19 hod.

Moc pekny, ale ....
me se tyka asi jenom ten lightning blizzard, protoze WoW nemam a je dobry mit na build s WoW i CDR, coz taky nemam. Musel bych vymenit asi vsechny itemy :(

Odpovědět

Zpět na „Wizard“