Trhání hry na high PC. Proč?
ono jedna vec je trhani a druha vec je fyzicka reakce cloveka na deni, pochybuji o tom, ze pri fyzicke reakci se zpozdenim rekneme 0,2-0,4 sekundy (odhad) nekomu pomuze mit FPS 35 misto 25.
Ale jinak souhlas, pokud by se to neustale znatelne trhalo (tedy ca pod 25 FPS) musi to bejt opruz, to bych nehral taky.
Ale jinak souhlas, pokud by se to neustale znatelne trhalo (tedy ca pod 25 FPS) musi to bejt opruz, to bych nehral taky.
- Kuki10
- Globální moderátor
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Kuki#2122
Re: Trhání hry na high PC. Proč?
Si zvyknes....
Ale bejt to nějaká fps hra tak uninstall...
Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk
Ale bejt to nějaká fps hra tak uninstall...
Best HC parta 4ever "The Expendables"
Profil zde!
Expendables stream!
Dotazy směřujte buď do PM, nebo na kuki10@diablofans.cz
Profil zde!
Expendables stream!
reakce cloveka 0,4vteriny? to je duchodce po mrtvici ne? uz 100ms odezvu povazuju za nehratelny u ruznejch FPS her...
hmm 100ms celkem na toto vsechno dohromady:
- reakci oci a mozku
- poslani podnetu do ruky a prstu
- fyzicke zmacknuti mysi rukou
- a finalni neco co to pak s mirnym zpozdenim udela na postave
to musis bejt superman, ale tady je jich jak jsem zjistil spoustu, takze me to neprekvapuje... :-)
jsem na tebe zvedat v tomto modelovem testu (mozna je tam nejak kalkulovan samotny i ping, nevim...), ktery vsak s herni vravou nema moc spolecneho.
http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/
http://getyourwebsitehere.com/jswb/rttest01.html
- reakci oci a mozku
- poslani podnetu do ruky a prstu
- fyzicke zmacknuti mysi rukou
- a finalni neco co to pak s mirnym zpozdenim udela na postave
to musis bejt superman, ale tady je jich jak jsem zjistil spoustu, takze me to neprekvapuje... :-)
jsem na tebe zvedat v tomto modelovem testu (mozna je tam nejak kalkulovan samotny i ping, nevim...), ktery vsak s herni vravou nema moc spolecneho.
http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/
http://getyourwebsitehere.com/jswb/rttest01.html
jenze tady resime rozdil mezi klikem a naslednym provedeni akce ve hre,ne mezi tim,kdy ti to dojde do mozku,to je vetsinou tech standardnich 200ms
- hulkxxxl
- Ancient
- BattleTag:Hulkxxxl#2541
dáváte dokupy hrušky s jabkama, jedna věc je trhání hry- málo obrázků za sekundu... klikám a nic to nedělá/ teda dělá ale nevidím že to něco dělá nebo pomalu
b) reakce člověka, typu objeví se mi arcane pod nohama tak čas než uhnu, to jsou ty testíky měl jsem kolem 250ms což je normálka, to máte jak v autě se udává že 0,5 sekundy trvá za běžnejch okolností než člověk zareaguje, proto se nemá třeba jezdit někomu nelepenej na nárazníku že...
s nízkejma fps bohužel ani nevidím kolikrát hlavně v tom bordelu co tam je že se něco děje, arcane, orby molteny apod..., na sc bych se nato asi vykašlal na hc je to dost održku
b) reakce člověka, typu objeví se mi arcane pod nohama tak čas než uhnu, to jsou ty testíky měl jsem kolem 250ms což je normálka, to máte jak v autě se udává že 0,5 sekundy trvá za běžnejch okolností než člověk zareaguje, proto se nemá třeba jezdit někomu nelepenej na nárazníku že...
s nízkejma fps bohužel ani nevidím kolikrát hlavně v tom bordelu co tam je že se něco děje, arcane, orby molteny apod..., na sc bych se nato asi vykašlal na hc je to dost održku
ale to se tu snazim (marne) vysvetlit mlho, ze snizeni FPS z 35 na 25, pri prumerny fyzicky reakci ca 0,4 vteriny, bude mit finalni vliv limitne se blizici nule, tot vse.
Ale pro nekoho je cislovka 25 FPS indikatorem, ze prave kvuli tomu asi umre, protoze predtim tam svitilo 60... :-)
Ale pro nekoho je cislovka 25 FPS indikatorem, ze prave kvuli tomu asi umre, protoze predtim tam svitilo 60... :-)
Tak 60fps či 25fps bych vážně neřešil, 25fps člověk vnímá ještě jako plynulý obraz Podstatně hůře se ale hraje v 7-10fps že
Co mi přijde zvláštní, že když jedem bounties, běhá to parádně i když se nás u nějakého úkolu sejde víc a začně to lítat. Jak ale vlezu do riftu, najednou jdou fps dolů a jakoby se to seká i když jsou fps docela vysoko, i když jsem tam víceméně sám a nikde se nic neděje - ten přechod je prostě tak markantní, že se to nedá přehlédnout, alespoň ne na mém PC. A jak se začne bojovat, je konec, fps brutálně dolů
Mi to skoro připadá jak kdyby hra měla potíž s těmi náhodně generovanými mapami a monstry (zejména nějaké mapy jsou krutě trhané), zatímco bounties jí potíž nedělají...
Co mi přijde zvláštní, že když jedem bounties, běhá to parádně i když se nás u nějakého úkolu sejde víc a začně to lítat. Jak ale vlezu do riftu, najednou jdou fps dolů a jakoby se to seká i když jsou fps docela vysoko, i když jsem tam víceméně sám a nikde se nic neděje - ten přechod je prostě tak markantní, že se to nedá přehlédnout, alespoň ne na mém PC. A jak se začne bojovat, je konec, fps brutálně dolů
Mi to skoro připadá jak kdyby hra měla potíž s těmi náhodně generovanými mapami a monstry (zejména nějaké mapy jsou krutě trhané), zatímco bounties jí potíž nedělají...
- Kuki10
- Globální moderátor
Jenže na PC nebudeš proste mít konstantních 25 fps, ty propady do toho odezva monitoru, klávesnice....
Film má stabilních 25 nebo 30 teď nevím, tak tam to nepoznáš.
Ale u diabla je to ještě zlatý...
Film má stabilních 25 nebo 30 teď nevím, tak tam to nepoznáš.
Ale u diabla je to ještě zlatý...
Profil zde!
Expendables stream!
Profil zde!
Expendables stream!
-
- Gorebelly
- BattleTag:Papagaj#2656
Tak chlapci a dievcata oddnes som majitelom ASUS ROG SWIFT PG278Q a Diablo 3 ma uplne ine grady.
Jemne skubanie a stuttering je fuc, hra bezi s aktivovanym G- SYNC samozrejme.
Ziadny tearing nic a FPS kolisu zo 144 na 50.
( skusane samozrejme na PTR bo LIVE je zabugovany a podporuje len 60 HZ )
No já jsem fakt zvědav, jak se s tím cca za dva týdny popere nový komp - Core i5, GTX750, SSD - jestli se to bude cukat i na tomhle, tak končím
Kámoš hraje na Radeonu 7770 a nejde pod 15fps ani náhodou, tahle grafika je tak o 30-40% výkonnější, tudíž by to bylo být OK, ovšem to je pouze teorie - jsou lidi se silnějšíma sestavama a trhá jim to jako prase Budu se pak modlit...
Kámoš hraje na Radeonu 7770 a nejde pod 15fps ani náhodou, tahle grafika je tak o 30-40% výkonnější, tudíž by to bylo být OK, ovšem to je pouze teorie - jsou lidi se silnějšíma sestavama a trhá jim to jako prase Budu se pak modlit...
- Frozen
- The Butcher
- BattleTag:Frozen#2576
Já mám
FX6300,
SSD Kingstone V300 (450/450) na systém,
SSD ADATA premiere (550/550) na hry
Radeon HD 7950 (384 bit. 3Gb ddr5 a 1000MHz)
16 GB DDR3
Asus Xonar DGX
a stejně hra v nějakých situací chodila i na 12 FPS i na low detaily, ostatně ladění a vše okolo toho jsem už vzdal a prostě jsem přijal fakt, že když chceš jet na kobyle co má zlámané tři nohy, tak nepojede rychle ani když ji koupíš nová kopyta a nebo jí dáš před čenich oves.
FX6300,
SSD Kingstone V300 (450/450) na systém,
SSD ADATA premiere (550/550) na hry
Radeon HD 7950 (384 bit. 3Gb ddr5 a 1000MHz)
16 GB DDR3
Asus Xonar DGX
a stejně hra v nějakých situací chodila i na 12 FPS i na low detaily, ostatně ladění a vše okolo toho jsem už vzdal a prostě jsem přijal fakt, že když chceš jet na kobyle co má zlámané tři nohy, tak nepojede rychle ani když ji koupíš nová kopyta a nebo jí dáš před čenich oves.
- hulkxxxl
- Ancient
- BattleTag:Hulkxxxl#2541
hlavně to dělá v plné partě.. jak jsme 3 je to ok dojde čtvrtej a katastrofa je na světě
-
- Gorebelly
- BattleTag:casperdeluxe#2494
tvl jak to tak ctu co mate za pc a seka se vam to, tak celkem nechapu. Ja mam phenom x4 965 black tusim, 4gb ramek a gtx 650. A ze by se to nejak sekalo? to teda ne. obcas zlehynka v nejake lokaci v parte. ale nic zavratnyho. asi budu muset taky mrknout kolik mam fps
Frozen - tak grafiku máš nabušenou, ale může být zrada v procesoru - AMD má vysoké takty, ale výkon ve hrách nic extra. 6 jader je tady asi taky celkem k prdu - třebas já mám teď 4jádro AMD 3,2Ghz (4GB RAM, Radeon 5670 - hraju 1280x1024) a jak jsem tak při hraní sledoval, D3 mi na 100% zaměstná jedno jádro, zatímco ostatní se flákaj - celkové vytížení CPU prostě nepřeleze 30%.
Nicméně ať je to jak chce, ani tak by se to cukat nemělo, není důvod, optimalizované to mají fakt úžasně
Nicméně ať je to jak chce, ani tak by se to cukat nemělo, není důvod, optimalizované to mají fakt úžasně
- Kuki10
- Globální moderátor
S 8 jádrem mě ty fps taky padají ale jen v diablu.
Jinak frozenovo cpu by to melo v pohodě nakrmit tu grafiku...
Jinak frozenovo cpu by to melo v pohodě nakrmit tu grafiku...
Profil zde!
Expendables stream!
Profil zde!
Expendables stream!
-
- Gorebelly
- BattleTag:Papagaj#2656
Vsade pisu, ze PTR je uz vyborne optimalizovane...tak uz treba len vydrzat
to je kvalita...pred par dny sem o nem zrovna cetl..hned sem koukal kolik stoji, ze bych do nej sel, ale cena 20k me odradilaPapagaj píše:Tak chlapci a dievcata oddnes som majitelom ASUS ROG SWIFT PG278Q a Diablo 3 ma uplne ine grady.
- Kuki10
- Globální moderátor
Neboj to spadne.
Profil zde!
Expendables stream!
Profil zde!
Expendables stream!
Hodím sem vlastní postřeh. Mám notebook , kde nemám až tak vysoký výkon ale na minimum taky nejedu. Samozřejmě že ho přenáším z domu do práce. Všiml jsem si že doma mi to ten suttering nedělá a celkově je pohyb plynulý. Kdežto v práci jsem si všiml že to nejede až tak plynule, že to jde poznat.
Zkoušel jsem to v Actu 1. běžel jsem od portu ke klenotníkovi.
Jediný rozdíl je tada vlastně v připojení. V práci není až tak dobrý net, ale taky je to optika stejně jako doma. Nicméně to jde prostě poznat.
Možná je to jen haluz nebo to prostě byla náhoda, nevím. Ale je divné že si na toto trhání stěžují i majitelé takových sestav, které zvládnou všechny současné a i budoucí tituly s 50% výkonem. A zase někdo kdo nemá vyloženě Hi-end PC říká že mu to jede slušně.
Nicméně je pravda že v riftech ve 3+ lidech už to padá nehorázně. Hlavně pak rifty s A5 mapami , když je v partě crus , WD nebo wizard s tal rashou.
Nedávno jsem hrál se dvěma feťáckými psovody a místy se to nedalo hrát téměř vůbec.
Jinak se o to trhání moc nezajímám, jelikož je to všeobecně známý fakt a ladění jsem vzdal. Jediná věc která mi znatelně pomohla bylo zapnutí V-sync.
Takže věřím že s G-sync to musí být pohoda .)
Zkoušel jsem to v Actu 1. běžel jsem od portu ke klenotníkovi.
Jediný rozdíl je tada vlastně v připojení. V práci není až tak dobrý net, ale taky je to optika stejně jako doma. Nicméně to jde prostě poznat.
Možná je to jen haluz nebo to prostě byla náhoda, nevím. Ale je divné že si na toto trhání stěžují i majitelé takových sestav, které zvládnou všechny současné a i budoucí tituly s 50% výkonem. A zase někdo kdo nemá vyloženě Hi-end PC říká že mu to jede slušně.
Nicméně je pravda že v riftech ve 3+ lidech už to padá nehorázně. Hlavně pak rifty s A5 mapami , když je v partě crus , WD nebo wizard s tal rashou.
Nedávno jsem hrál se dvěma feťáckými psovody a místy se to nedalo hrát téměř vůbec.
Jinak se o to trhání moc nezajímám, jelikož je to všeobecně známý fakt a ladění jsem vzdal. Jediná věc která mi znatelně pomohla bylo zapnutí V-sync.
Takže věřím že s G-sync to musí být pohoda .)
Naposledy upravil(a) space7 dne 08.08.2014, 14:14 hod., celkem upraveno 1 x.