Kalhoty budou celkem slušné po rerollu na vit.hit.man píše: Díky za rady. Captain set mám, kalhoty a pásek. Zhodil jsem ho, kvůli tomu že na fire rukavicíh mám 7% CDR a ten set mi dává 10%. Toje 3% rozdíl který vůbec nemůžu poznat?
O Aughild setu vím, farmím suroviny jak o závod, ale měl jsem smůlu na craft asi 6 wirstů a nic použitelnýho.
Jinak dík za typy zkusím se vydat cestou co mi píšeš. U brnění jsem reloloval na 3 sokety takže už nic nezměním, kalhoty mám blbé to vím, ale lepší zatím nepadly a ty boty zkusím tu vitalitu. Hraji T4 s problémama, požád chcípám. Jinak na DMG to dávám.
3% CDR je už rozdíl opravdu minimální. Při cílovém stavu někde kolem 67% CDR je to cca 1s rozdílu čekání na Archona. Tady ale nejde o 3%. Na rukavicích rozhodně CDR má zůstat a nejlépe 8%. Tedy bude to čistě +10% CDR za Captaina.
A jak už jsem psal. Captain není jen o těch +10% CDR, ale i o těch 10% RCR díky kterým už musíš vyjít slušně s arcane power i bez signature spellu (tedy bez magic missile). A to přidá pak dost slušně dmg, když nahradíš magic missile za sparkflinta.
Kromě těch 10% RCR za Captaina je ale potřeba mít i dostatečně krátkou dobu čekání na Archona a k tomu paragon body v RCR. Pak to funguje tak, že AP ti mimo Archon postupně ubývá. Ubývá ale dostatečně pomalu na to, abys ve chvíli než AP dojde už měl znovu připraveného Archona a po skončení Archona máš zase AP doplněno.
S Arcane torrentem to vychází lépe než s disintagrate, protože stojí o 2AP/s méně. Já aktuálně bez Vyr setu (čekání na Archon 19,5s; s Vyr setem to bude 13s) na disintagrate kromě uvedeného (Captain, RCR z paragonu - tam ale nemám ještě celých 10%, to bude až na 400 paragonu) mám ještě 8% RCR na Borns ramenou + 4 APOC na offhandu. Takhle vyjdu s AP slušně i po 19,5s. Až zkrátím čekání na Archona, tak budu moct něco z toho vyhodit (jako první půjde těch 4 APOC, abych mohl nahodit připravený triumvirate, který mi přidá 10% arcane dmg).
V tomhle je výhoda Arcane torrentu a je možná o trošku lepší na doplnění Archonu než disintegrate. Mě ale Arcane torrent vůbec nebaví, takže určitě zůstanu i disint.
U Aughilds budeš potřebovat větší množství esencí, na to co už nosím jsem spotřeboval asi 30. Dalších 30 jsem pak ještě měl a točím znovu helmu, abych si připravil jednu s vit. místo resist. (už se jedna povedla, ale protože ještě asi 15 esencí mám a občas padne nějaká nová, tak točím dále jestli nepadne ještě lepší roll).
Horší je to u Born's setu, tam se esence farmí hůře. Tam už žádné nemám i když jsem měl ne tak málo nafarmeno. Parádní meč se ale už povedl, takže pohoda. Včera se mi u něj povedlo ještě zvednout dmg na 2248 (už to ale byl reroll za 8,2mil goldů a už jsem bez peněz), což už je super. Jen škoda, že to je poison dmg. Kdybych někdy zkoušel to kombinovat s Tal setem, tak bych potřeboval tam mít cold nebo light dmg. Bohužel ani předchozí dva mírně horší rolly dmg nebyly lepší typ (jeden jen samotná dmg a jeden arcane, ani jedno by nic neřešilo), takže jsem se aspoň nemusel rozhodovat, jestli ten nejvyšší roll tam nechat a bylo jasné, že nechat.
Nejhorší na farmu je pak Captain, ale ten je aspoň u věcí, kde se nejsnáze povede slušný roll, takže stačí méně kusů. Tam už mám připravené i použitelné boty, takže můžu případně vyměnit jak boty, tak kalhoty dle toho co bych sehnal z Vyr setu (kalhoty bych ale chtěl raději nechat, ty mají roll opravdu perfektní, takže u Kadaly pojedu cíleně u Vyr setu boty).
Ohledně CDR bys měl mít opravdu rozumné maximum a obětovat jen tam kde to přinese opravdu hodně (tedy především amulet a případně SoJ, když se nepovede ideální drop pro 8% CDR).
Jinak by CDR měla být úplně všude, kde je to možné včetně obou setů s 10% CDR.
Jediná další varianta, kdy má smysl obětovat nějakou CDR je když to nahradí výrazně více dmg jinde. To je např. kombinace s Tal. setem. To ale vyžaduje mít perfektní Tal. amulet.