Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
pavlas
Doom Knight
Příspěvky:446
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Pavko#2573
Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od pavlas » 21.03.2014, 12:22 hod.

Talis píše:Jmenuj nějakou hru za 2600 co mi dá víc.
S tím musím souhlasit, pokud jde o poměr cena/počet hodin a zábavy, je na tom Diablo dá se říct (aspoň u mě) nejlépe, za svých 1000 Kč jsem dostal stovky hodin zábavy, ano, skutečně mě bavilo a baví, netroufám si ale posuzovat jeho kvality/neduhy oproti DII, se kterým nemám zdaleka tolik času stráveného. Asi to bude znít divně, ale třeba případ nového Call of Duty: Ghosts; za 1500 Kč jsme dostali kratičkou kampaň a multiplayer, u kterého sice spousta hráčů vydrží, ale řekl bych, že konkrétně v této hře není taková motivace a že zábava, která tam je, mi za těch 1500 nestojí... Jen můj názor, každý to může vidět jinak. A ano, dnešní doba je doba DLC balíčků, třeba do zmíněného CoD si můžete koupit za několik dolarů skin na psa v podobě vlka... To už je opravdu k zamyšlení.... Řekl bych, že každého, koho opravdu daná hra baví a dokáže mu přinést radost, si za ni rád zaplatí, jestli ale má nebo nemá pocit, že ho vývojáři balamutí a nabízí neadekvátní obsah vůči ceně, to už musí vědět sám.

Uživatelský avatar
Grammator
Na-Krul
Příspěvky:3535
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Bydliště:Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Grammator » 21.03.2014, 12:37 hod.

Yaka píše:Po dlouhé době slušný názor tady na foru takže díky PNS:)
... je plný masturbátorů... dobře...

Imunity možná byly pro Diablo typické, ale zato jsou velmi omezující, nezvyšují obtížnost, prostě kazí hratelnost. Stejně jako nové vlastnostni monster packů - thunderstorm, frozen pulse, jailer, frozen - kterým se nedá uhnout, to třeba vadí mě, protože to ubližuje hratelnosti, monstrum se prostě rozhodne že zemřu, stejně jako imunne prostě rozhodne, že jsem skončil, TO kazí hratelnost.

V žádném, žádném případě nemůže hratelnost ovlivnit drop nebo AH, zvlášť když lze nastavit difficulty na takové minimum, že hru si užít může fakt každý. Mě poměrně dost mátly argumenty, že AH kazí hru ale že tam musí chodit, protože drop sucks, jenže nechápou, že drop nemusí být ultra, když se dá tak snadno obchodovat, co se ti nehodí prodáš jinému atd... navíc klidně hrajte selffound že, což teď i budete muset, sem zvědavej jak dlouho vám to nadšení vydrží.

Já jsem AH dycky používal, nejlepší věci prodával za Ečka, takže jsem z toho nějaké drobné měl, něco málo jsem pokupoval za těžce nasbírané goldy, a mám teď vymazleného wizzarda se 600k dmg... Ta cesta k němu byla úžasná, plná překážek, jak jsem kupoval co nejvýhodnější item, přemýšlel, co se mi víc vyplatí, protože prostředky byly omezené, a jen se těším co dalšího mě potká v RoS. Taky je to zábavná cesta jak hrát, stačí nebejt kverulant.

Mě prostě baví hrát Diablo, baví mě zabíjet, baví mě sbírat, craftit, hrát různé i šílené buildy, nic mi nepřikazuje hrát takhle, protože jinak to nejde. Nějaká zdánlivě nej varianta bude prostě vždycky. To bys jinak musel mít skilly typu 30 fireballů jejichž rozdíl bude jen v animaci, pokud chceš trochu zajímavé skilly tak vždycky bude nějaká možnost lepší kombinace než jiné. A v D2 taky byly zaručené buildy... Zatímco jiní jeli Smitera já Fohera, zatímco jiní jeli summon necra já bonera, zatímco jiní jeli blizznu já lighnting, protože mě to víc bavilo, v D3 to jde taky a spousta lidí jede zvláštní buildy...

Btw. počítání dmg ze zbraně beru jako plus. Zbraň by měla být nejdůležitější část výbavy, vždycky. Ne jak v D2 kde pak díky synergiím bylo prakticky putna co máš na sobě.

Říkám to furt, když vás to nebaví tak to nehrajte, chodit na Diablo forum když se vám to nelíbí a hatovat tady... to je vrchol stupidity.
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Uživatelský avatar
DeathHero
The Butcher
Příspěvky:1426
BattleTag:DeathHero#2204
Bydliště:Living in my own world

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od DeathHero » 21.03.2014, 13:06 hod.

taky mi prijde na skodu ze nejspis nebudeme moct odchodovat :OXO
Achievements: 7400 (92%)
PROFIL

mdmT
Minion of Destruction
Příspěvky:874
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:mdmT#2837

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od mdmT » 21.03.2014, 13:16 hod.

... mám jeden věcnej dotaz ( teda jestli můžu sem, kde to věcnejma příspěvkama jen hemží :-)) ... je známej přesnej oficiální čas, kdy má být ROS nasazen? ... a teď nechci rozpoutat debatu jestli pojede, nepojede, chyby, nechyby, to je jiná věc ... každopádně datum je 25.3 2014 ,ale ví se čas? ... protože nepředpokládám, že to bude 25.3 2014 v 00:00 středoevropskýho času? nebo ano? ... díky za info ...

pns
Gorebelly
Příspěvky:213

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od pns » 21.03.2014, 13:21 hod.

... kupujte a utracejte at se blizz dari a treba nekdy vydaji videohru, ktera bude zase stat za to ...

Uživatelský avatar
BestVeroniqueEU
Wraith
Příspěvky:134
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Veronique#1131
Bydliště:Brno

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od BestVeroniqueEU » 21.03.2014, 13:24 hod.

ten čas by měl být o půlnoci
Obrázek

Yaka
Burning Soul
Příspěvky:694
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Yaka#2885

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Yaka » 21.03.2014, 13:36 hod.

No hele já jsem obhájce aukce od samého začátku jen pro upřesnění což je tady na foru vidět v několika tématech...

K těm masturbátorům - řekl bych, že to jsou lidé, kteří například oslavují ukončení aukce jako něco, co jim kazilo hru.. Protože je to naprostý nesmysl a valná většina z nich to tady oslavuje jen proto, že to je IN a přitom na jejich postavách je z 95% gear právě z aukce:) což už se taky spíš opakuju. Vůbec nepochopili podstatu aukce a obchodování ve hrách jako je D3.

Jak píšete "hatovat" nějakou hru se dá dvěma způsoby, buď hloupě nebo rozumně.

Hloupě představuje brečet, že:
- nechci aukci (protože kazí hru - jak kazí hru jsem si za celou dobu existence téhle hry nikdy nikde nepřečetl:) pokud pominu stupiditu jedinců, kteří jdou do aukce, nakoupí si BiS gear a pak pláčou, že je hra nebaví...
- nechci, aby mi někdo říkal, že jí nemusím používat - prostě jí nechci
- chci hrát sám a tak chci mít offline hru a ne online
- chci hrát self found a tak chci, aby všechny itemy byly account bound
a podobné kraviny, které je každý schopen ovlivnit sám a může si je zařídit respektive mohl již na vanile, pokud by měl dost silnou vůli a chtěl by.

A pak rozumně znamená křičet, že:
- nechci, aby na T1(mp0) padaly nejlepší legendárky a mohl je tak farmit každý týden po vydání datadisku
- nechci na youtube potkávat videa, kde si kdejaký "masturbátor" ujíždí nad tím, jak nejlepší způsob hraní diabla 3 je chození opět T1 (mp0) a IKčkování všeho, co potká, protože to je "nejeefektivnější" na farmení všeho
- nechci, aby 90% itemů, které padnou, a že jich jsou tisíce, bylo na vyhození, radši ať jich je méně, ale použitelných
- nechci, aby všechny crafty byly k ničemu a nemá smysl se o ně vůbec pokoušet
- nechci, aby 90% legendárek nemělo smysl z té země ani sbírat
- chci, aby existoval aspoň náznak synergií, které umožní spousty hratelných buildů
- chci mít možnost obchodovat
- chci mít možnost podpořit lidi, kteří se mnou hrají v klanu
a spousty a spousty dalšího, co nebude zřejmě nikdo z nás moct dělat bohužel....

Velice velice hloupé je odvolávat se na rozdíl mezi obtížností normal a torment v tomto směru například - což tu někdo zkouší... Obtížnosti, kam všichni směřují jsou torment a cokoliv pod tím jako by neexistovalo nejen pro hru, ale i pro jakoukoliv argumentaci.

Sorry, za vrchol stupidity nepovažuji vyjádření názoru, který se neshoduje s většinou - bohužel většina tady na foru skutečně vyjadřuje i většinu hráčů D3 což je realita, kterou si je potřeba uvědomit.
Za vrchol stupidity považuji přijetí většinového názoru, aniž bych mu rozuměl tak, jak to činí většina nejen zde přítomných. Čest výjimkám, kteří nad tím aspoň uvažují. Mě osobně D2 hodně bavilo a D3 baví, ale opravdu bych si dokázal představit daleko lepší propracování právě základních mechanik hry, než jaké zatím blizz předvedl, předvádí a jak se zdá bude předvádět dál. Diablo 3 vanila bylo a je v tomto ohledu veliké zklamání pro mě (a moc se nebudu plést, když řeknu pro spousty lidí).

A dokonce bych si dokázal představit i spousty způsobů, jak by na této hře mohl blizz vydělat, aby kromě hráčů byla spokojená i firma a přitom by to hru samotnou ovlivňovalo minimálně spíše vůbec. Nejdůležitější faktor je totiž spokojenost blizzu, což stále drtivá většina hráčské populace nechápe:/

Uvidíme co ten datadisk ve skutečnosti všechno vyřeší nebo nevyřeší :roll:

Uživatelský avatar
HELLERcz
Diablo
Příspěvky:4296
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:HELLER#21462

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od HELLERcz » 21.03.2014, 13:48 hod.

Myslím, že nevyřeší nic. Chorničtí hateři budou dále hateovat, příznivci dále hrát a užívat si hru.
Obrázek

Uživatelský avatar
Frozen
The Butcher
Příspěvky:1135
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576
Bydliště:Litoměřice

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Frozen » 21.03.2014, 13:49 hod.

Já jsem rád, že se aukce ukončila. Asi by mi nevadila, kdyby věci co si člověk nasadí, tak se stali bind on account. To samé bych bral i za nynějšího stavu, že lze tradovat věci v klanu např. po dobu 24 hodin s tím, že jak si člověk nasadí věc, tak se stane BOA.

Pořád čekám kdy uvidím bluepost ve kterém bude napsáno: "Affixes on legendary and rare items will be scaled equivalently to level of dificulty you played." Pokud to tak neudělají, nemá smysl torment obtížnost....

myšleno, tak že pokud vám padne legenda, tak bude mít k affixům přidělen koeficient na základě obtížnosti na kterou vám padla....
Obrázek

Goodmann
Quill Rat
Příspěvky:9
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Goodmann » 21.03.2014, 14:08 hod.

To je zajímavý komentář Frozene,

vám padne legenda, tak bude mít k affixům přidělen koeficient na základě obtížnosti na kterou vám padla....

a možná i věc na zamyšlení, proč jen obtížnost? Proč třeba ne množství paragon lvl? Přeci jen by asi nebyl problém dát o něco horší předmět hráčům s paragon 1, a lepší s paragonem 100. Ale to je asi utopie, kdo ví... :)

Díky bohu za zrušení aukcí, díky bohu za patch, a uvidíme s čím se vytasí datadisk. Asi nejvíc se snad těším na ten crafting, sbírám plány a předměty kde se dá :)

mdmT
Minion of Destruction
Příspěvky:874
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:mdmT#2837

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od mdmT » 21.03.2014, 14:28 hod.

... Goodmann dovolím si nesouhlasit, to co popisuje Frozen vede k motivaci hrát co nejtěžšší obtížnost a dostat za to adekvátní odměnu ... odměňovat za paragon je jen o tom kolik času je ochoten u toho člověk sedět a je defakto jedno na jakou obtížnost - dokonce naopak, nutí to hrát nižší obtížnosti, protože když budu hrát na limit své postavy, tak to co do expů bude méně exektivní než hrát třeba o 1-2 obtížnosti níže ... ale neber to jako nějakej hate, konečně trošku konstruktivní debata tady ...

... jinak jsem se ptal na spuštění ROS a našel jsem to na off. fórech, někoho by to mohlo zajímat : čas není pro EU není zatím upřesnej a měl by být upřesněn dnes... viz dva blue posty z hlavního fóra :

We have a Launch Day Details blog in the works that should give you all the information you need about the launch :-) ( 1 day ago )
a 20 minut stará zpráva :
should be coming today indeed, unless there are some last minute changes that is. The blog is currently being drafted for all the EU battle.net pages, and will likely be ready to go live late afternoon or early evening.

Uživatelský avatar
Frozen
The Butcher
Příspěvky:1135
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576
Bydliště:Litoměřice

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Frozen » 21.03.2014, 14:41 hod.

Mno mě je to asi jedno, stejně se dostanu k PC až o půl deváté :-)

Jinak jsem se na to zeptal i na ofic. fóru, tak snad se k tomu někdo z blizzu vyjádří. Zatím jen jeden člověk, který si myslí, že by se takto časem stala i ta nejtěžší obtížnost lehká..... což je samozřejmě pravda, ale dle mě to bude aspoň nutit hráče hrát vyšší obtížnost, než farmit nízkou dokud nebudu vyšší kosit stejnou rychlostí...
Obrázek

Uživatelský avatar
Grammator
Na-Krul
Příspěvky:3535
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Bydliště:Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Grammator » 21.03.2014, 14:44 hod.

to Yaka: trochu mírně schizofrenické vyjádřování, jelikož tvůj poslední post mi poněkud nesedí s tím, co si psal o stránku dříve, ale budiž... i tak s několika věcmi nesouhlasím, ale tentokrát je to věk vkusu, tudíž neřeším...

Frozen: tím bys ale hru absolutně znechutil začínajícím a slabším hráčům, je dobře že legendárky padají na všech obtížnostech, že by na T1 padaly líp, sem si vážně nevšiml (:D), T1 jsem projel celou hru s WD a 2 legy... jedna z Diabla... odměny za vyšší obtížnost mají být kvantita (pomaleji killuješ, tak ať se to vyplatí) a další bonusy (např. exp)... Takže na vyšší obtížnosti víc, ale ne lepší...

já se všemi hodnoceními čekám až na RoS, až fakt uvidíme jak ta hra šlape, jak to všechno funguje dohromady... zatím mě štvou jen boss affixy které kašlou na skill hráče a nutí mě tupě zvyšovat Toughness, i když rád hraju papír...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Uživatelský avatar
Frozen
The Butcher
Příspěvky:1135
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576
Bydliště:Litoměřice

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Frozen » 21.03.2014, 14:48 hod.

Ale to je právě to... pokud tu hru nebudeš diferencovat, tak nebudeš mít nikdy end game content... vždy to bude jen o tom přijít a kosit co nejrychleji a pomalu bezmyšlenkovitě. Já osobně doufám, že to nějak oddělí. Já bych byl i jako začínající radši, kdybych věděl, že se musím zlepšit, abych mohl jít vyšší obtížnost a tam dostal lepší odměnu, než když budu mít štěstí a padne mi věc, kterou už nikdy nevyměním...
Obrázek

marian_r
Doom Knight
Příspěvky:416
BattleTag:iAmTehLaw#2891

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od marian_r » 21.03.2014, 14:50 hod.

Na každej úrovni by mali padať veci ktoré umožnia postúpiť na vyššiu úroveň. Nie je to žiadna kvantová mechanika.

mdmT
Minion of Destruction
Příspěvky:874
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:mdmT#2837

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od mdmT » 21.03.2014, 14:57 hod.

... popravdě za mě bych se spokojil s jedním nebo druhým řešením ( těžší obtížnost = víc, nebo těžší obtížnost = lepší ) ... protože i při první variantě se to prostě časem projeví a když mi toho bude padat víc, tak časem něco slušnýho rollne ... ale problém je ten, že aktuálně ( a já prostěvěřím, že to ROS zachrání) nefunguje ani jedno ... aktuální stav je takovej, že vyšší torment se nevyplatí, vyplatí se na něj přejít až tehdy, kdy to kosím skoro stejně rychle jako ten nižší, tzn. aktuální styl hry je - moby musím dát na ránu a dobře elity mě trošku zdrží ( a nebo proč je rovnou nepřeskočit, vždyť z nich stejně nic nepadá - ironie, takovou hru pro mě nemá cenu hrát) ... krásně to jde vidět v klanu, kdy jedna parta jede T1 a druhá T4 , ta na T1 prolítne za 2h celej akt, otevře miliadru truhel a rozbije dvě miliardy váz ... a je za to odměně na minimálně dvojnásobným dropem než parta, která velice slušně dává T4 ... ale samozřejmě mnohem pomaleji než by dávala T1 ...

Uživatelský avatar
Frozen
The Butcher
Příspěvky:1135
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576
Bydliště:Litoměřice

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Frozen » 21.03.2014, 15:19 hod.

teď psali, že je plán spustit o půlnoci ROS http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... ?page=4#65
Obrázek

Uživatelský avatar
HELLERcz
Diablo
Příspěvky:4296
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:HELLER#21462

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od HELLERcz » 21.03.2014, 15:27 hod.

A to v plánu nebylo ?
Obrázek

Uživatelský avatar
Talis
Burning Soul
Příspěvky:669
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Talis#2996
Bydliště:Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od Talis » 21.03.2014, 15:33 hod.

Bylo ne ? :D
Seasonal Hc
Diablo III Collector's Edition.
ROS:Digital Deluxe Edition.

mdmT
Minion of Destruction
Příspěvky:874
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:mdmT#2837

Re: Diablo 3 - díl 5. - Reaper of Souls

Příspěvek od mdmT » 21.03.2014, 15:36 hod.

... no zatím to bylo spíš zbožné přání hráčů, ještě před cca hodinou byl blue post, že termín spuštění v evropě upřesní teprve dnes a bylo ve hře cokoliv mezi 00-9h:-) ...

Odpovědět

Zpět na „Obecně“