Taky kdyz protahujes nizkej level a jsi leader a leavnes ze hry, tak to ty co protahujes vykopne ven s tebou.
- vim o tom, ale divne je ze nekdy to vyhodi a nekdy ne - napada mne jedine vysvetleni, ze to pripad kdy vsichni se teleportuji z keeps do mesta, leader
vetsinou prvni a pak hned jde do menu - ostatni jsou jeste ve fazi teleportace a nacitani mesta a clienty mozna nezareaguji dost rychle a tak neni komu predat lead, a tim padem to vsechny vykopne, to muzeme klidne testnout jestli se to tak chova ...
Guru: proc je na HC vic lagu a DC? - (to jsem zapomnel zminit ve streamu) - na HC maji hraci podstatne nizsi DPS a vydrzi podstatne dele
1. sance lagu se zvysuje s poctem mobu na obrazovce - na SC padnou rychleji a nehrozi tak casto lag z tohoto duvodu
2. kdyz uz nekdo lagne z duvodu, ze mu nestiha comp nebo jakehokoli jineho, tak na SC okamzite chcipne a je klid, na HC to par sekund prezije a muze tim zpusobit lag ostatnim (protoze ostatnim chybi informace o tom co dela ten jeden character)
ale ostatni pocitace nemuzou cekat na ten jeden, co zrovna nekomunikuje, to by vzdycky lagli vsichni stejne dlouho
- jednomu to lagne na 2s - on najednou dostane data co se stalo za 2s, musi to zpracovat, vykreslit a reagovat na to - tim se jeste zvysi lag a on posle hromadu dat zpatky - vsichni dostanou hromadu dat, ktere uz jsou treba 3 sekundy stare - ale stejne je musi nejak zpracovat - to trva i tomu kdo ma lepsi comp trosku dele nez obvykle -> a takhle kdyz se to zretezi, muze se ten maly lag zvetsovat, az to padne vsem
(To je ciste jak si to predstavuju, nic podobneho jsem nikdy nedelal)
A osetrit to neni vubec jednoduche, protoze, by to muselo znamenat, ze kdo lagne treba 1s tak musi ze hry ven. A pokud ten cas je delsi, tak proste vzdy najednou dojde k tomu, ze pocitace vsech 4 hracu (i server) musi nejak zpracovat data, ktere dostal pozde a tim se muze lag klidne prodlouzit, nebo to spadne uplne.
Na tom videu MP6 kde jsem se portnul do FM, tak byl lag 1200ms po dobu 30s, nez se nam vsem compy s tim vyporadaly ... (a lag jsem zpusobil ja, protoze jsem nemal nactenou mapu FM a nemam SSD - to vytvorilo pocatecni lag, kdy zatimco se mi nacitala mapa na serveru uz na mne utocilo 100 mobu a Darkness jim to vracela blesky a nebo to bylo naopak, u mne utocila a na server pak comp poslal najednou zaznam co se stalo za 1s ...)