Trošku ujetý fejeton - Hardcore vs řízení

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Kolmen1
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Re: Trošku ujetý fejeton - Hardcore vs řízení

Příspěvek od Kolmen1 » 29.09.2013, 01:22 hod.

Javurek: Ne vždy za to může hráč/net. Už jsem pár DC od Blizze dostal a vim na 100% že net jel celou dobu v pohodě a to že tam nebyl ani na mikrosekundu výpadek a stejnak mě to vykoplo s tou chybou 300x. ted nevim to poslední číslo myslim 3 nebo 7. Čim to je zbpůsobený těžko říct to podle mě neveděj ani oni, jinak by s tim asi něco provedli. A s tim že to lidi na bliz nesvadej si nemyslim, kolikrát ve FL čtu proklatej bliz a podobne tak nevim. Je to hold HC a jak říkám, každej jednou zemře, záleží jen kdy :)

Musim rict, ze sem nikdy nezazil aby to vykoplo celou partu, nejsem IT tak se muzu jen domnivat jak to muze fungovat, ale moje predstava je takova, že tech servru je spousta a da se predpokladat ze vramci skupiny jedes na jednom z nich a lidi z FL zase jinde a tak proste kdyz se sesype servr kde zrovna si je mozny ze to ukonci celou partu...ale na druhou stranu zase nechapu, ze hrajeme 4 a treba jen 2 lidi maj z niceho nic lag a zvysenou latency...to by me celkem zajimalo cim to je zpusobeny. Taky kdyz protahujes nizkej level a jsi leader a leavnes ze hry, tak to ty co protahujes vykopne ven s tebou.

Darkness: Co jsem vypozoroval, tak když ti treba barbar vleze do hry poprve tak to zalaguje, ale jak už tam jednou barb byl a pripoji se znova barb tak uz to jede plynule bez zaškubu. Ono si to asi musi načíst skilly charu a jak je to jednou nacte a ty nevypnes hru, tak si to pamatuje. Chtelo by to odzkouset jestli to je jen domnenka nebo to tak vazne je. Takze idealni kdyz si zalozis otevrenou hru je asi jit na SC a pokud mas od kazdyho charu se s nim chvili projit, pak by to melo bejt dobry. Otazka je jestli na to ma vliv SSD disk. Ten já nemam.

Zaljan
Doom Knight
BattleTag:ZALJAN#2717

Příspěvek od Zaljan » 29.09.2013, 05:00 hod.

Kuki10 píše:Zaljan, ale na muj rip urcite nemas.:-D

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
ktery z tech RIPu myslis? mas jich tu docela dost :p

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Javurek » 29.09.2013, 08:14 hod.

Dobře ale uvědomte si že že třeby vypadlo spojení někde před od tebe blíž k nim a ostatní net šel. To že to spadne celé partě a ostatní lidi hrají taky může znamenat že spadl jen 1 server třeba. Maj jich přece určitě dost.

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 29.09.2013, 08:55 hod.

Zaljan píše:
Kuki10 píše:Zaljan, ale na muj rip urcite nemas.:-D

ktery z tech RIPu myslis? mas jich tu docela dost :p
Ten co mam na youtube.:-D

Guru
Doom Knight

Příspěvek od Guru » 29.09.2013, 09:33 hod.

Dokud jsem hral SC at uz solo nebo coop o DC jsem ani neslysel ... vcil obhajujte Blizzard :D
Mate problemy se ctenim celych vet a radi si hrajete se slovicky? Nereagujte na me prispevky ... nemam potrebnou kvalifikaci pro vyuku prvniho stupne zakladnich skol.

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 29.09.2013, 16:35 hod.

Taky kdyz protahujes nizkej level a jsi leader a leavnes ze hry, tak to ty co protahujes vykopne ven s tebou.
- vim o tom, ale divne je ze nekdy to vyhodi a nekdy ne - napada mne jedine vysvetleni, ze to pripad kdy vsichni se teleportuji z keeps do mesta, leader vetsinou prvni a pak hned jde do menu - ostatni jsou jeste ve fazi teleportace a nacitani mesta a clienty mozna nezareaguji dost rychle a tak neni komu predat lead, a tim padem to vsechny vykopne, to muzeme klidne testnout jestli se to tak chova ...

Guru: proc je na HC vic lagu a DC? - (to jsem zapomnel zminit ve streamu) - na HC maji hraci podstatne nizsi DPS a vydrzi podstatne dele
1. sance lagu se zvysuje s poctem mobu na obrazovce - na SC padnou rychleji a nehrozi tak casto lag z tohoto duvodu
2. kdyz uz nekdo lagne z duvodu, ze mu nestiha comp nebo jakehokoli jineho, tak na SC okamzite chcipne a je klid, na HC to par sekund prezije a muze tim zpusobit lag ostatnim (protoze ostatnim chybi informace o tom co dela ten jeden character)

ale ostatni pocitace nemuzou cekat na ten jeden, co zrovna nekomunikuje, to by vzdycky lagli vsichni stejne dlouho

- jednomu to lagne na 2s - on najednou dostane data co se stalo za 2s, musi to zpracovat, vykreslit a reagovat na to - tim se jeste zvysi lag a on posle hromadu dat zpatky - vsichni dostanou hromadu dat, ktere uz jsou treba 3 sekundy stare - ale stejne je musi nejak zpracovat - to trva i tomu kdo ma lepsi comp trosku dele nez obvykle -> a takhle kdyz se to zretezi, muze se ten maly lag zvetsovat, az to padne vsem

(To je ciste jak si to predstavuju, nic podobneho jsem nikdy nedelal)

A osetrit to neni vubec jednoduche, protoze, by to muselo znamenat, ze kdo lagne treba 1s tak musi ze hry ven. A pokud ten cas je delsi, tak proste vzdy najednou dojde k tomu, ze pocitace vsech 4 hracu (i server) musi nejak zpracovat data, ktere dostal pozde a tim se muze lag klidne prodlouzit, nebo to spadne uplne.

Na tom videu MP6 kde jsem se portnul do FM, tak byl lag 1200ms po dobu 30s, nez se nam vsem compy s tim vyporadaly ... (a lag jsem zpusobil ja, protoze jsem nemal nactenou mapu FM a nemam SSD - to vytvorilo pocatecni lag, kdy zatimco se mi nacitala mapa na serveru uz na mne utocilo 100 mobu a Darkness jim to vracela blesky a nebo to bylo naopak, u mne utocila a na server pak comp poslal najednou zaznam co se stalo za 1s ...)
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Kolmen1
Doom Knight

Příspěvek od Kolmen1 » 29.09.2013, 17:59 hod.

"Taky kdyz protahujes nizkej level a jsi leader a leavnes ze hry, tak to ty co protahujes vykopne ven s tebou."

Ze hry je to vykopne i když už jsou všichni ve měste a ten kdo protahuje leavne, ovšem mám za to, že když bude mít leadra ten protahovaný (low lvl) a leavne tak se nic nestane.

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 29.09.2013, 18:59 hod.

je to mozny, tak to pak bude uplne jiny duvod a vubec me nenapada, proc to tak blbne ... /ja jsem vickrat protahoval, nez se nechal protahovat a to vyhozeni, se mi stavalo asi jen 2x/

Editovano:
Kolmen1: jeste ohledne toho nacitani skilu, to vim na 100%, ze to je jak rikas, nekde to rozebirali na US foru. A SSD by melo pomoct. Ale to je jen na ty lagy pri pripojovani hracu A taky mozna jen na cast. Myslim si, ale nevim na 100%, ze i kdyz ty udelas vsechno, aby jsi lagy nemel, kdyz se pripoji nekdo s mizernym pripojenim a pocitacem, tak muze zpusobit lag i tobe.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 30.09.2013, 09:36 hod.

Mám SSD (na něm systém i diablo) a lag při připojení hráčů, či načítání mapy se vůbec nevyskytuje, kliknu na port a vidím ihned co tam je a můžu ihned jít / reagovat.

Koupi SSD doporučuji a to nejen na diablo, ale opravdu ten výkon pc je pak úplně někde jinde.

Bohužel ani já se lagům nevyhnu a díky mému poskytovateli (ale zase nemohu nadávat, protože jsou vstřícní a věci řeší ihned), ale díky tomu, že byly nedávno napadeni, tak byly dost lagy, takže jsem radši 3 dny nehrál než abych svoje postavy pohřbil.

Včera mi ovšem hra lagovala, tak jsem volal přímo s technikem (měl jsem i zapnuté diablo) a proměřoval sílu signálu a odezvy. Vše běželo na 100%. (agregaci mám 1:3, takže daleko lepší než zbytek ČR), ale lagy prostě byly, ale ne stálé... prostě výkyvy (takže zase vypnutí hry a jít dělat něco užitečnějšího). Doufám, že si dneska už zahraju :-)
Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 30.09.2013, 09:42 hod.

Frozen - pod to se podepisuju.:)

ViolatorCZ
Gorebelly
BattleTag:ViolatorCZ#2356

Příspěvek od ViolatorCZ » 30.09.2013, 11:05 hod.

S tím vykopnutím ze hry se mě stalo, že to vykoplo i 60lvl na infernu. Doexpil jsem hráče a otevřel mu inferno quest IA. Pak jsme levnuli, já prohraboval neprodané věci pro barbara ze skončenejch aukcí, které bych mu do začátku dal. Poslal jsem si je do truhly, skočil do hry, on automaticky se mnou, hodil jsem stormshield s páskem na zem a dal leave, že si půjdu po svém. Jeho to vykoplo taky a věci zůstaly ležet na zemi :-DDDDDD. Takže tak. Nevím čím to je, protože když farmíme v partě nikdy se to nestane a to může být Pl99 s Pl1.
Obrázek

Kalis
Wraith
BattleTag:kalisovanoha#2618

Příspěvek od Kalis » 30.09.2013, 11:51 hod.

Vio sorry, ale musim se smat :D. Me se to stalo, kdyz jsem byl sam a suverenne exit to menu :D

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“