rád bych se s Vámi podělil o build, který hraji. Jedná se o mix WT a HoTa, ale nečekejte zde žádný sprint, build je postaven na rozvážnosti a ne na ukvapenosti. Rozhodl jsem se jej zveřejnit, protože reakce lidí, které potkám na publicu na tento build jsou úžasné. Tento build není náročný na equip, ale především klade důraz na hráče a na to jak dokáže vnímat okolí, boj a území na kterém bojuje, protože to kde bojujete si vybíráte vy a ne monstra! což je hlavní prioritou a pro mě volba č. 1, vzhledem k tomu, že jej hraji na HC. Ještě k označení WTf, tak to f tam je jako označení mého WT buildu (sice trošku alibistický, ale co

Něco málo z historie a vývoje buildu
Začínal jsem jako klasický rend barbar, ale umřel jsem ve frostu. Dále jsem zkusil Barbara se skornem a defenzivními talenty, to bylo super, ale umřel jsem na božský syndrom (ale oboje bylo na mp0). Dále jsem zkusil, na třetím v pořadí, hrát WW build asi cca do lvlu 54, pak mě to přestalo bavit a přešel jsem na WT, což bylo naprosto úžasné. Umřel jsem ale na lvlu 57, další barbar byla jednoznačná volba a to WT, bohužel vidina lvlu 60 mě stála život na lvlu 59,5. Takže další pokus a ten už byl o poznání lepší. Dostal jsem se na lvl 60... konečně. V rukou jsem měl super jednoručky (axe a 300 spear) obojí na vysoké úrovni a tak i na mp0 to vypadalo dobře, ale jakmile jsem začal chodit mp1-2 tak už ta dmg tam prostě nebyla, až jednou mi člověk napsal: "Stop grabbing and start doing dmg". Na základě této věty, jsem se snažil se sebou něco udělat a tak jsem koupil Skorna a k němu jsem potřeboval i nějaký talent na pořádný dmg a to hlavně na více mobů naráz a tak jsem šáhl po Seismic slamu s runou Strenght from the Earth, bylo to super, ale v partě.... mno lidi nemají moc rádi, když neustále knockbackujete nepřátele a hlavně na vyšší mp3+ jsem potřeboval zase nějaký velký single target dmg. Takže další volba byla šáhnout místo SS po Hammer of the Ancients s runou smash. Ale konec vývoje a pojďte se podívat teda na talenty, důležité staty a styl boje.
Talenty - pozor! změna v runě u Weapon throw na Throwing Hammer

- Důležitý počáteční skill pro tvorbu fury navíc má 100% proc rate, proto jsem jej volil před runou Ricochet. Dále se hodí pokud se vám stane, že jste odříznutí a nemůžete nic jiného dělat, tak děláte dmg aspoň s tímto skillem.
- Velice dobrá alternativa k této runě je Throwing Hammer, který sice dává a "něco" menší dmg, ale zato má 50% šanci na stun. Vzhledem k tomu, že toto není main dmg skill, tak je tato runa velice výhodná a já jsem jí zakomponoval do své sestavy.

- Úžasný skill, který vám zajistí, že si bojiště budete určovat vy! navíc s ním můžete velice rychle stáhnout jednotky na jedno místo a pokud jej dáváte pořád přeš ně, tak vás ani nebouchnout, protože jsou neustále přitahováni! s passivkou No Escape a criptem jej dáváte téměř nepřetržitě. A pokud nějaké jednotky po natažený zbudou dáte Hammer of The Ancients.
- při boji s elitami/champy se hodí hlavně pokud je potřeba je vytáhnout pryč z oblasti kde je, poison, arcane orby atd.... prostě si určíte kde budete bojovat vy! (to je prostě super!)
- dále slouží i jako obrovský fury generátor, pokud jej hodítě třeba přes 6 mobů a z toho je 4x critical, tak máte fury téměř plné, pokud ne hodíte ho znova a je to

- tady nemusím nic psát..., prostě tenhle skill je povinnost snad každého barbara

- pro tento build je fury extrémě důležité, protože neobsahuje žádný takzvaný permanent no fury talent na dmg.

- obrovský single target dmg, ale nejen to! pokud si jednotky natáhnete před sebe, tak z toho je i masivní "AOE" dmg. Zatím jsem dal nejvíce 19 příšer one shot s tímto skillem a to si myslím, že už není malé číslo!

- důležitý skill, když je třeba něco hodně rychle zabít, případně dostat se z frostu
- dmg naroste ne o 100%, ale o cca 160% v mém případě
Passive

- zvýšení crit chance a critical dmg
- pokud se člověk necítí bezpečně možno zaměnit za nerves of Steels či Thought as Nails

- 10% crit, zde je to nutnost

- důležité, na tom je celý build postaven. 10% dmg na víc k Weapon Throw a Ancient Spear + vysoká šance na 14 fury z Weapon Throwu a reset cooldownu na Ancient spearu při critu. S Ancient Spearem a runou Harpoon pak budete masy nepřátel doslova krájet!
Specifické požadavky na gear
Nijak zvláštní! Jedine co je vcelku nutné je mít sníženou cenu fury na Weapon Throwu, stačí mít aspoň -4. Já mám -5 a to na pásku ze série IK, což je velice levná záležitost.
Snažit se stackovat crit šanci. Pokud se dostanete nad 40% tak je to už paráda. Já mám nyní 52 v základu a 55 s Berseker Rage, již jsem měl 61,5 a to bylo super, ale hraji na HC, takže musím myslet i na defenzívu. Při plném fury má pak Hammer of the Ancients crit na cca 75%.
Skorna na tento build seženete i do 5ti milionů v pohodě, hlavně aby měl strenght, dmg a vysoký CD.
Boj
Začneme s nahozením War Cry, útok Weapon Throwem, nahodíme Berseker Rage a pak už jen Ancient Spear, tak aby jsme sebrali moby na místo a ty kteří přežijí doděláme HoTou. Nic složitého

Boj s elitama
Nejdříve z dálky naházíme pár Weapon Throwu a přečteme si co proti nám stojí zač. Pokud jsou nepříjemní, budeme taky... Zapneme si WOTB, stáhneme je k sobě Ancient Spearem a pak jen Hota, Hota, (když padne fury pod 3/4 Ancient Spear), Hota, ale většinou už před vámi nic nestojí.
Včera jsem takhle sundal během 7 vteřin championy, který rozházeli v úzkém bojišti všude frozen, parta utekla a já jsem si řekl, že utíkat nebudu.

Pokud je třeba a jsou elity nepříjemní je možné si je odtáhnout i po jedné stranou pomocí harpuny, případně s ní můžete i ochránit kamarády, tak že jednoduše jednotky od kamaráda odtáhnete. Prostě Ancient Spear je nenahraditelná věc

Ubers
- zde dělám výjimku a místo Ancient Spear - Harpoon dávám runu Dread spear, tak abych se mohl v případě potřeby healnout.
Videa
- nic moc kvalita a bez zvuku, páč mám upload za krále klacka, lepší kvalita a hudba bude, ale musím se dostat k rodičům

- doporučuji pustit tuto muziku k tomu

Jak se dají tahat elity
Decaing Crypt
- trochu jsem tam zalamil na prvních elitách, ale je zde vidět aspoň harpuna

Začátek Fields of Misery
Odkaz na mojí postavu: Battle.net, d3up.com
Pokud budete mít nějaký dotazy, rád je zodpovím a pokud budete mít chuť, budu rád, když build zkusíte a sdělíte mi Vaše názory na něj