Ekonomika D3

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Uživatelský avatar
Peckoslav
Minion of Destruction
Příspěvky:878
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Peckoslav#2167
Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Peckoslav » 20.12.2012, 20:04 hod.

řešíte tu aukci, ale já nepředpokládám, že zde dojde k nějakým zásadním změnám, vždyť aukce (kromě nových prodejů) Blizzard živí.

Spíš bych (když už nad tím takhle uvažuju) šel cestou: větší durabilita u předmětů (např. 1000), ALE bez možnosti opravy.
Minimálně u legendárek, kterých je teď na AH hafo bez výraznější hodnoty. Tím by se částečně nahradilo to, co je v běžném světě, tj. předměty se spotřebovávají a mizí. Velmi dobře to funguje IMHO na HC, kde hráči umírají, a poměrně dobře se dají prodávat i předměty pro nízké levely.
Pochopitelně zrušit affix "indestructible".
Případně nějak jinak zajistit úbytek předmětů ze hry. U goldů se to dá vyřešit placenými upgrady věcí, bedny, craftem atp.

Další možností je snížení počtu slotů na aukci na jednoho hráče, ale to jde proti zájmům Blizzardu, takže tomu nevěřím.


Stejně to bude "nekonečná spirála".
Stav hry: snižuje se počet hráčů ve hře, menší objem prodejů na RMAH
Řešení: vydáme nový patch s novou sadou věcí, stačí pro každou class 1 věc s úber super-duper vlastnostmi
Výsledek: nárůst hráčů, navýšení objemu prodejů na RMAH = více peněz pro Blizzard
a takto dokolečka dokola, jen s obměnou zda to bude v patchi, DLC, datadisku

tj. ekonomika v D3 není v podstatě řízena hráči (tj. nefunguje zákon o poptávce a nabídce), ale firmou, která D3 provozuje a udává směr celé ekonomice..
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

Uživatelský avatar
Borgi*
Doom Knight
Příspěvky:421
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Borgi#2969

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Borgi* » 20.12.2012, 20:21 hod.

Activision/Blizzard ví jak podojit hráče. Nejdříve nerfnuli AS na polovinu, znehodnotili tak většinu itemů i ty, které byly koupené za reálně peníze. Až měli všichni nakoupené TOP itemy včetně prstenů a amuletů, tak boostli CC a CD a zase je znehodnotili a vytáhli další prachy z hráčů a takto je to pořád dokola. Ještě čekám na PVP typu Pay To Win a nové boosty/nerfy itemů, rozhodně to nekončí.
Obrázek

Inferno (MP 10) - The Butcher, Belial, Azmodan, Diablo kills
http://youtu.be/w1mML-HlRAU

Uživatelský avatar
Foebane
Wraith
Příspěvky:125
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Foebane#2662

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Foebane » 20.12.2012, 20:48 hod.

myslim, ze kdyz nerfovali att speed, tak RMAH jeste nebyla spustena
ne kazdou spinu na ne muzes hodit

Y0G1
Burning Soul
Příspěvky:676

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Y0G1 » 20.12.2012, 22:08 hod.

spinu nemusis hadzat podla mna sa sami podkopovaju :D

Kaplan007
Wraith
Příspěvky:193
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Kaplan007#1270

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Kaplan007 » 22.12.2012, 22:17 hod.

Borgi* píše:Activision/Blizzard ví jak podojit hráče. Nejdříve nerfnuli AS na polovinu, znehodnotili tak většinu itemů i ty, které byly koupené za reálně peníze. Až měli všichni nakoupené TOP itemy včetně prstenů a amuletů, tak boostli CC a CD a zase je znehodnotili a vytáhli další prachy z hráčů a takto je to pořád dokola. Ještě čekám na PVP typu Pay To Win a nové boosty/nerfy itemů, rozhodně to nekončí.
Mají na to právo a každý hráč s tím souhlasil. Každý kdo v aukci nakupuje (ať už za goldy nebo eura), vědomě toto riziko podstupuje.

Uživatelský avatar
Nekronaut
The Butcher
Příspěvky:1148
BattleTag:Nekronaut#2332

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Nekronaut » 14.01.2013, 08:35 hod.

Tak s preview na patch 1.07 se nám strhla na aukci další hysterie ohledně gemů (převážně emerald a rubín) a tome of secrets, což se dalo čekat. Zachytili jste ještě nějaké další změny? Řekl bych, že co se rubínů týče, cena dlouho nevydrží, což bych ale neřekl o emeraldech, kde bude chtít nový stupeň na zbraň každý a odčerpá to z ekonomiky hodně peněz. Osobně jsem prodal nějaké FS rubíny za 10K/ks, nebyl jsem si jistý, jestli to ještě půjde nahoru.

Uživatelský avatar
Borgi*
Doom Knight
Příspěvky:421
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Borgi#2969

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Borgi* » 14.01.2013, 09:11 hod.

Já prodal veškeré FS gemy+ToS co se mi válely v truhle. Dřív byl nejlevnější gem za 300g, teď to stouplo na 3000g. Počkat se vyplatilo, trhlo to asi 20m.
Obrázek

Inferno (MP 10) - The Butcher, Belial, Azmodan, Diablo kills
http://youtu.be/w1mML-HlRAU

Uživatelský avatar
Kuki10
Globální moderátor
Příspěvky:7218
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Kuki#2122
Bydliště:Brno

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Kuki10 » 14.01.2013, 17:42 hod.

Ja prodal vsechny gemy na sc a mam tedka 420m.:-D
350 si prevedu na sc a zbytek necham na nakup star gemu az to trosku opadne, dal to hrotit nebudu.:)

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

Plavec
Fallen Shaman
Příspěvky:51
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Plavec » 14.01.2013, 19:45 hod.

Podle mě by se o velký odliv peněz postaralo řešení, se kterým přišel Torchlight (Ano, ta nudná kopie diabla) A to konkrétně s vylepšováním itemů. Pro ty co nehráli Torchlight vysvětlim. Jde vlastně o to, že jste si každou věc, mohli u kováře za poplatek vylepšit. Zbraň dostávala náhodný affix, nebo se o něco zlepšoval nějáký, který již měla. Toto vylapšování se dalo opakovat. Samozřejmě něco takového nemohlo být jen tak. Zaprvé každý další upgrade byl dražší a dražší. A skoky byly čím dál větší. První upgrade za 100g -> druhý za 120g -> třetí už za 300g atd.Samozřejmě cena upgradu by byla upravena na poměry diabla 3. Podle kvality byl také rozdílný růst a počátek ceny. Setové zbraně se upgradovaly dráž než obyčejné bílé věci, nicméně mohly dostat lepší affixy. To samotné by inflaci jen zbrzdilo. Druhá věc, která by hlavně pomohla proti inflaci by byla (opět po vzoru Torchlight, že mimo nárust ceny upgradu by za každý upgrade item dostával 1% nebo 2% na to, že předmět "rupne". Prostě se rozpadne a váš Skorn, do kterého jste už vrazili miliony za ugrade se rozpadl na prach. Toto by vytvořilo rozdíly mezi opravdu drahými věcmi (hodně upgradů, prostě majtel je klikař a ani při 50% mu item nerupne) a těmi špatnými.


A druhá věc, kterou bych navrhnul, by byl "lucky upgrade" (známe z D2 median mod). Šlo by vlastně o to, že ve hře by vzácně z bossů (skeleton king, butcher...) mohl vypadnout nějáký item, který by jste poté použili na vybraný item a měli by jste 15% šanci že dostane vybraný affix (dle druhu věci by dostal item affix např. Zbraně by dostávaly +%dmg, chest armor +%life, shoulders +all resist atd.) jakmile by se jednou tento upgrade na item provedl (úspěšně či neúspěšně) tak by nebyl možný druhý pokus.


Když už jsem se zabral do úvah o všeljakých možnostech upgradu, tak by se taky něják mohly přidávat kameny přímo do zbraní (kámen by zmizel a zbraň by dostala třeba 1/10 statů, který by jí gem dával).

Takovéto změny by samozřejmě nešly bez posílení nepřátel. Přecejen už teď jsou postavy které samy zvládají celkem bez problémů MP10. Proto by se z Inferno obtížnosti stalo opravdu inferno, a už by nebylo jen umělým prodlužováním hry.

Uživatelský avatar
Ryliah
Doom Knight
Příspěvky:487
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Ryliah » 14.01.2013, 20:15 hod.

Tak s týmto súhlasím. Samozrejme nejak rozumne upravené by to určite pomohlo nakopnúť ekonomiku. Podobný upgrade s možnosťou zničenia itemu bol aj v Lineage 2. A keď si dobre pamatám fungovalo to ;) Aj keď tu by bol trošku problém kedže máme RMAH. Jedna vec je keď ti praskne item na ktorý si si ako-tak naškrabal v hre a druhá vec je rozbiť item za 250€..Ale nápad to je dobrý.
S4 Monk 1100+

Plavec
Fallen Shaman
Příspěvky:51
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Plavec » 14.01.2013, 20:42 hod.

Myslím si že na RMAH by ceny itemů spadly. A že 250 euro by stály právě takto vyupgradované itemy.

Dle mého názoru je to co jsem navrhnul dobré řešení, nebť hráči netouží po tom, aby o své věci přicházeli kvůli tomu, že ho nikdo nechtěl v aukci. Hráči nechcou shánět drahé itemy, které stejně nepůjdou opravit a jednou se jim stejně rozbijou. Ne. Hráči chcou pregress, hráče v takovýchto hrách nejvíce baví se zlepšovat, někam se posouvat. A tím takovéto zlepšování itemů podle mě je.

Teď jsem ale našel skulinku ve svém, jiank famózním :-D :-D, plánu na záchranu ekonomiky D2 malou skulinku. A sice. kolik lidí by obětovalo 500m za to, že jejich item dostane možná +100 k jednomu statu, když se jim na 50% item rozpadne? Zde je řešení. Vedle itemu na lucky upgrade, by z těchto bosů padal i další item (šance 0,1 za každý MP nebo 0,05 a nutnost NV5) který pokud použijete během upgradování vašeho itemu, tak jednorázově sníží šanci rozpadnutí itemu třeba o 2%. Myslím, že taková mechanika by mohla zajistit, aby se vám opravdu drahé předměty nerozpadaly, avšak za jakou cenu. Popřípadě, pokud by bylo třeba odlívat další peníze, tak by z bosů takto padal pouze polotovar, a ten by se mohl přeměnit u kováře, za nějáký obnos (třeba 5m). To už by stálo za úvahu ne? Dát do Vašeho Echoing fury 125m navíc, a mít jistotu, že se vám po tom co jeste ho už 25-50krát upgradnuli, nerozpadne a navíc třeba náhodou dostane +50%CD.

Marous
Fallen Shaman
Příspěvky:83
BattleTag:Marous#1984

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Marous » 24.01.2013, 19:18 hod.

Ekonomika je taky v prde,,,,diky duplikaci predmetu,zrovna vcera me nastvalo kdyz sem koupil zbran za 770m a zjistim ze je to duplikat,protoze za chvilku byla v AH znovu,stejne jmeno,staty,i gem s kterym sem to predtim koupil.Dnes aukce skoncila a prodala se za +600m.A ted je tam zase dalsi....jmeno te zbrani je vanquish atrocity.jak dlouho ji tam ten clovek bude davat,asi furt protoze blizz todle nema vubec pod kontrolou,cela ekonomika se mu tezce vymknula kontrole.
Profil,:Maruska
aktualne goldu: 30mil
prodano RMAH: 740e

AlterEgo
Burning Soul
Příspěvky:670

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od AlterEgo » 24.01.2013, 19:57 hod.

Nejlepsi herni ekonomiku ma Path of Exile.

Tomasz
Quill Rat
Příspěvky:12
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Tomasz#2666

Re: Ekonomika D3

Příspěvek od Tomasz » 25.01.2013, 09:24 hod.

Já mám nahráno málo, cca 400 hodin a s přebytkem zlata teda problém nemám. Vzhledem k tomu, že když něco za 1M koupím a za 14 dnů chci prodat a jsem rád, že dostanu alespoň 50k, tak tam to zlato padá jak do kanálu. :( Na druhou stranu se dají slušné věci koupit fakt levně. O stovkách milionů si mohu nechat jen zdát, ještě jsem najednou neměl pohromadě ani 10. A za poslední 4 týdny se mi podařilo prodat 5 nalezených předmětů dohromady za cca 20k.
Když najdu bronzový, tak je za tak směšnou částku, že je snad lepší ho rozebrat na materiál.
Já jen, jak to vypadá u hráčů, co si zahrajou občas.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“