Padají vám legendárky stejně jako jindy?

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Tapeworm
Burning Soul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Tapeworm#2172
Re: Padají vám legendárky stejně jako jindy?

Příspěvek od Tapeworm » 30.12.2012, 16:10 hod.

Já nemám nic proti tomuto výpočtu. Co se týká pravděpodobnosti tak platí určitě. Počátek této diskuse je ale o tom, že se JEDEN člověk ptá ostatních ....
Až se něco naučíš o statistice a pravděpodobnosti zjistíš, že tento vzorec jde aplikovat pouze na dostatečně velkou skupinu sledovaných, ale pokud ho aplikuješ na jednotlivce je naopak nadmíru pravděpodobné, že platit nebude.

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 30.12.2012, 16:58 hod.

Ne, tohle platí vždy a pro každého. Přečti si to pořádně. I kdybys zabil milion mobů, tak nemáš 100% šanci, že ti vypadne Legendárka. Houp to s to kostkou napsal trochu nešťastně, spíš by to mělo být: "Ty teď tvrdíš, že ať už hodíš jednou kostkou jedenkrát, nebo hodíš tou kostkou tisíckrát, tak šance, že alespoň jednou padne 6 je pro oba případy úplně stejná, což sám asi víš, že hloupost." Houp to napsal naprosto správně, a přesně takhle se pravděpodobnosti v takových případech počítají. Tady není o čem diskutovat, takhle to prostě je.

Taky je pravda, že to co jsi napsal ty v předchozím příspěvku, se s tím co napsal Houp nijak nevylučuje. Samozřejmě, že šance na padnutí Legendary z jednoho moba je pořád stejná, ale s rostoucím počtem zabitých mobů se šance na drop Legendary alespoň z jednoho moba limitně blíží 100% (že se šance limitně blíží 100% znamená, že pořád roste, ale nikdy nedosáhne 100%, při dostatečném počtu zabitých mobů bude třeba 99,999999999999999999999999%)

Ale nemá to cenu vysvětlovat někomu, kdo nemá ponětí o vysokoškolské matematice (konkrétně o statistice)...

PS: Jediný co je v tom výpočtu určitě špatně je šance na dropnutí Legendary z jednoho moba. To jenom někde někdo z blizzu napsal jako příklad a plno lidí si myslí, že to tak opravdu je. Ve skutečnosti má každý mob jinou drop rate. Stejně tak je jiná šance, že ti padne něco z Elitek, nebo z obyč mobů. Ale to na principu výpočtu nic nemění.
Obrázek

Tapeworm
Burning Soul
BattleTag:Tapeworm#2172

Příspěvek od Tapeworm » 30.12.2012, 17:14 hod.

Hezky si se poplácal po zádech za předpoklad, že na rozdíl odemne rozumíš vysokoškolské matematice "konkrétně statistice".
A máš pravdu tady není o čem diskutovat. Tento vzorec prostě platí "jak už jsem jen tak mimochodem napsal v předchozím postu, ale čtení není matematika to je fakt :) Ne nic proti seš v pohodě."
Jak také píšeš stále je to pravděpodobnost ať sebevětší.
Moje přízpěvky jsou o tom, že i při platnosti těchto výpočtů nemusí padnout z 1000 příšer žádná lege, ale taky jich může padnout 1000 "nepravděpodobné, ale může". Mluvíme o tom samém jen já to nedávám do vzorce.
A ano můj prvotní post byl hloupost. Není to nesmysl špatně jsem to přečetl. Nesmysl by to byl kdyby bylo tvrzeno, že když zabiju 4602 příšer padne mi lege. Toto tam napsané opravdu není.

Duri
Gorebelly

Příspěvek od Duri » 30.12.2012, 18:30 hod.

cudaci plackovia a podobne individua...vsetky predmety padaju v hre presne podla urcitych pravidiel...a teda pravdepodobnosti...variancia sa to vola...nechapem ako sa niekto moze pytat ze ci to pada stale rovnako ked mi za posledne 3 dni padli 2 legendarky ale predtym za tyzden 125 legendarok...ale nie chapem to...vola sa to ludska jeblost ktora je vsade...staci si len niekde zistit ake je cislo ktore ma hlavnu pricinu nato aby ti padla legendarka...a potom ked budes hrat miliardu hodin ti to cislo bude skutocne sediet...ak hras smiesnych par hodin denne tak ti legendarky budu z tvojho subjektivneho pohladu padat nahodne a nikdy stym nic nespravis...tak isto clovek moze zacat nadavat ze nikdy nevyhral loto a podava ticket kazdy bozi den...ako povedala raz moja ucitelka na zs...keby hlupost rastla tu je cela luka...

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 30.12.2012, 19:11 hod.

po dlhodobom pozorovani som vyzistil, ze kazdy druhy paragon level dava legendarku a kazdy 5ty viac nez 3.

azaxsyndrom
Gorebelly
BattleTag:Kargath #2439

Příspěvek od azaxsyndrom » 30.12.2012, 19:17 hod.

jo? Tak tahle to fachá jen u Tebe čéče

Still
Gorebelly
BattleTag:Stillovy#2593

Příspěvek od Still » 30.12.2012, 19:19 hod.

ReptileSVK píše:po dlhodobom pozorovani som vyzistil, ze kazdy druhy paragon level dava legendarku a kazdy 5ty viac nez 3.
To mi nepřipadá až zas jako taková blbost, co kdyby byl drop lege ovlivněný Par. lvl? mě na Mp 5 s 320MF a 32. Paragonu padli tak dvě leg za den,ale 33 paragon a 34 paragon na Mp3, mf 400 padli dvě,tedy jedna za jeden paragon level... :idea:

Duri
Gorebelly

Příspěvek od Duri » 30.12.2012, 19:26 hod.

neviem preco mi tu nedalo moju reakciu na tu repajlovu blbost...kazdopadne som len chcel napisat ze to je kktina....cely jeho vraj vyskum....

Duri
Gorebelly

Příspěvek od Duri » 30.12.2012, 19:28 hod.

still keby sa zamyslis aka to je velka blbost mozno prides aj na ine veci...fakt ma udivuje kam az moze zajst ludska blbost :D este tu zacnite pisat ze boh skutocne stvoril svet a koncim s tymto forom :D

aNIRene
Quill Rat
BattleTag:aNIRene#1321

Příspěvek od aNIRene » 30.12.2012, 19:48 hod.

no, nutno říci, že dle matematiky, přesněji teorie pravděpodobnosti je to správně. Ale je to JEN pravděpodobnost - čili jev náhodný - jistá forma predikce - čili výsledek výpočtu (ze 100procentní "pravděpodobností" - jistotou ---- uff :) ) může, ale také vůbec nemusí nastat. Trošku vědecké věštění z koule :) .

Reptile: no to nevim :lol:

Kojot: jestli to někde Blizz uvedl nevím, ale na netu je někde (teď fakt už nevim kde) taková "diplomka" na drop v D3 od nějakýho týpka...je to fakt brutus...vzhledem k tomu, že se toho účastnilo dost lidí, tak bych ty hodnoty bral celkem jako dané. Ale, tuším, že Blizz někde uvedl, že šance na konkrétní drop je u všech white mobů stejné - je jedno jestli je to kostlivec nebo phase beast. To samé by mělo platit u různejch elit, různejch zlatejch, různejch fialek a všech story bossů. Ubery asi taky - ale to je mi buřt, páč už na ně prdim, jelikož ....ale to by bylo na dlouho a padali by zbytečně ostrá slova na adresu Blizzu jak se opravdu snažej o "new" content...

Jinak mě to padá pořád stejně...min 2-3 L/S za run (nekompletní - chodím jen některé lokace) na A3 MP1. Občas je samo výkyv...minulej tejden za necelých deset minut 1 L - plánek, 4 L a 1S...a další run jen 1 L. Ale, jak říkám, jsou to spíše výkyvy.

Mě se zdá (nutno podotknout, že je to subjektivní pocit), že na MF záleží dost.Ale ne ve smyslu bonusového z MP, ale z MF na gearu a paragonu. Tzn mít MF cap... ale asi je to jen blud :)

Still
Gorebelly
BattleTag:Stillovy#2593

Příspěvek od Still » 30.12.2012, 20:01 hod.

Duri píše:still keby sa zamyslis aka to je velka blbost mozno prides aj na ine veci...fakt ma udivuje kam az moze zajst ludska blbost :D este tu zacnite pisat ze boh skutocne stvoril svet a koncim s tymto forom :D
Jo je to hloupost, jen je na tom krásně vidět kam špatný drop může výst lidský zdravý rozum :D

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 30.12.2012, 20:56 hod.

aNIRene píše:Kojot: jestli to někde Blizz uvedl nevím, ale na netu je někde (teď fakt už nevim kde) taková "diplomka" na drop v D3 od nějakýho týpka...je to fakt brutus...vzhledem k tomu, že se toho účastnilo dost lidí, tak bych ty hodnoty bral celkem jako dané.
Jestli myslíš to na diablofans.com, tak to je nějaká průměrná vypočítaná hodnota...
Ale, tuším, že Blizz někde uvedl, že šance na konkrétní drop je u všech white mobů stejné - je jedno jestli je to kostlivec nebo phase beast. To samé by mělo platit u různejch elit, různejch zlatejch, různejch fialek a všech story bossů.[/quote]
No a to právě neplatí ;) . Např. scorpioni mají výrazně nižší šanci na drop, než ostatní mobové...
Obrázek

Goliathus
Wraith
BattleTag:goliathus#2620

Příspěvek od Goliathus » 31.12.2012, 12:51 hod.

Tak po několikadenním marném boji se konečně vše změnilo a lege a set začly znovu padat. Od samého začátku jsem věděl že to s nějakým nerfem nebude mít nic společného, ale tak zeptal jsem se, protože i přátelé z friedlistu poslední dobou nacházeli jen zlomek věcí co jindy. Po usilovném několikadenním hraní kdy u toho člověk seděl od rána do večera to zamrzelo, že zrovna v tento čas byla neúroda leg/set věcí tak velká. Věci začly padat, ale to nic nemění na tom, že ve většině případech se jedná totální trash legendárky jako je již zmiňovaný klobouk,rukavice frostburn a 1h kuš tzv. komár. O to víc ještě zamrzí to když na zemi leží leg shouldery a oni to jsou ty lvl 58. To je fakt k nasrání :-) Tyto leg veci bych od MP5 zakázal.
Každopádně vidím, že na toto téma odpovídají skuteční "odborníci" jako je třeba pan Duri (děkujeme) a lidi, kteří o tom něco vědí (těm také děkujeme)
Zeptám se spíš takhle. Ovlivňuje drop to jestli postava při boji zemře? Příjde mi, že lidi kteří při boji několikrát zemřou mají potom menší a méně kvalitní loot než ti co při boji nezemřeli. Živoucím příkladem je můj kámoš, který hru už hraje fakt jen pro radost, protože leg věcí mu padá hrozně málo o proti ostatním. Jediné v čem bych viděl chybu je to,že často umírá a drop má tak horší. Jinak si to nedokážu vysvětlit.
Ovlivňuje také kvalitu lootu to, za jakou dobu moby postava zabije? Hodně lidí praktikuje to že, chodím MP1 všechny moby zabíjí pouhým pohledem a leg věcí jim padá hodně. Dál bych se zeptal...je lepší, točit jen některé lokace dokola, nebo je lepší projít toho co nejvíc, tedy kompletně celý act. Někdo píše že leg věci padají podle počtu zabitých mobů, někdo podle počtu dropnutých itemů atd. S klukama praktikujem to, že většinou prolítnem nejlepší lokace a podle toho jak to padá buď procházíme vše nebo spouštíme novou hru. Když nám třeba během cráterů každému padne 1-3 leg projdem celý act a máme každý třeba 5-7 leg věcí. Díky za odpověď a ať to padá ;-)

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 31.12.2012, 13:18 hod.

Goliathus píše:Ovlivňuje drop to jestli postava při boji zemře?
Ne.
Goliathus píše:Ovlivňuje také kvalitu lootu to, za jakou dobu moby postava zabije? Hodně lidí praktikuje to že, chodím MP1 všechny moby zabíjí pouhým pohledem a leg věcí jim padá hodně. Dál bych se zeptal...je lepší, točit jen některé lokace dokola, nebo je lepší projít toho co nejvíc, tedy kompletně celý act. Někdo píše že leg věci padají podle počtu zabitých mobů, někdo podle počtu dropnutých itemů atd. S klukama praktikujem to, že většinou prolítnem nejlepší lokace a podle toho jak to padá buď procházíme vše nebo spouštíme novou hru. Když nám třeba během cráterů každému padne 1-3 leg projdem celý act a máme každý třeba 5-7 leg věcí. Díky za odpověď a ať to padá ;-)
Když jedeš na nižší MP, tak zabiješ několikanásobně víc mobů, než na vyšší MP, takže ti za stejný čas napadá i víc Legendary. Bonus k MF za vyšší MP je k smíchu a nevyplatí se to.
Nejlepší je chodit lokace s nejvyšší hustotou mobů, protože jich tam zabiješ víc, za stejný časový úsek. Chodit třeba celý akt je neefektivní. Nejlepší na MF a na expení jsou pro většinu hráčů tzv. Aklaizer runy na MP0-1.
Obrázek

sodak
Quill Rat
BattleTag:Sodak#1898

Příspěvek od sodak » 31.12.2012, 16:52 hod.

Tak dneska za cca 10 min padly 4 leg. Jedna Nat helma, crap a 3x 2H weapony, taky crap :-/ No a ja se ptam, muze mit z tohodle nekdo radost ? Tohle me proste nikod nevymluvi zadnou teorii ze statistiky ci pravdepodobnosti ! :-( Blizz si s tim random dropem dela co chce :-)
Obrázek

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 31.12.2012, 17:09 hod.

sodak: LOL. Víš proč se tomu říká "Random drop"? Že by proto, že je to random (náhodné)?
Obrázek

Duri
Gorebelly

Příspěvek od Duri » 31.12.2012, 18:26 hod.

golias uz je to trapne ako tomu stale niekto nechape :D ... nerozmyslas o nejakej inej hre ? alebo rozmyslas niekedy nad niecim vobec ? ... mas nejake mizive percento kedy ti padne legendarka....napr 0,004 %...cize musis zabijat jak o zivot aby ti tie legy padali...neovplivnuje to ziadna smrt /potom ako na hc by mali padat stale ? :D /...ani nic ine len to kolko zabijes priser...cim viac tym lepsie...ale tym viac myslim miliony aby ti to padalo..nie par tisic denne...to je slaba variancia na presnejsie vysledky...ak uz nechapes alebo nechces hraj miny...to hadam pochopis...

sodak
Quill Rat
BattleTag:Sodak#1898

Příspěvek od sodak » 31.12.2012, 19:00 hod.

2 kojot
neumis cist ? :-) Tohle me proste nikdo nevysvetli, uz jsem rekl :-D
Obrázek

dawemorraless
Na-Krul
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DaweMorrales #2722

Příspěvek od dawemorraless » 31.12.2012, 19:49 hod.

Mě to přijde nastavený stejným systémem jak VLTčka :)
LVL 99 galerie
HC grál
Unikáty / - Tyraels Might, Asteron iron ward
Sety /100%
Runy /100%
RW / -7 jah
D3 Poetarum

Deef
Gorebelly
BattleTag:Deef#2671
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deef » 31.12.2012, 21:02 hod.

No za seba mozem povedat ze mi padaju legendarky castejsie. Pred tym raz za mesiac , teraz raz za tyzden. Doteraz som farmil bez fury spender buildami, akonahle som siel do ww a crit tak tie veci padaju uplne ale uplne inak. Ale to je zase ina tema... Fakt by som chcel zobrat 10 barbarov na taky pokus, kedy by tyzden hrali s buildom bez fury spender, ci by videli nejaky rozdiel a ak ano tak by sa mi len potvrdila moja teoria :D <

Odpovědět

Zpět na „Obecně“