Co poradíte starýmu dědkovi k jeho Wizardovi?

Odpovědět
babacho
Burning Soul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:KarelKiller #2267
Co poradíte starýmu dědkovi k jeho Wizardovi?

Příspěvek od babacho » 27.12.2012, 12:25 hod.

Jelikož jsem již starší pařan co mu to tak nepálí jako za mlada, tak mám dotaz jak se co nejlépe dostat k pohodovemu zvládnutí minimálně MP5. To kvůli IM. Zatím jsem to zkoušel na Xah'Rith the Keywarden v Act III - Stonefort, kterážto lokace je moje oblíbená. Jel jsem MP5, trvalo mi to asi hodinu, chcípnul jsem asi 10x než jsem získal 5 stacků NV a pak asi 10x než jsem se dostal ke klíčníkovi a a ubil jej. No a klíč vypadl napoprvé. (včera mi klíč na Xah'Rith the Keywarden padl i při MP1 :roll:). Jde mi o to co změnit na gearu či buildu, abych to MP5 zvládal bez problémů. Jestli mám zatím jenom zvyšovat paragon a až budu na vyšším levelu, tak to bude lepší a nebo zainvestovat do lepšího vybavení?

http://eu.battle.net/d3/en/profile/KarelKiller-2267/

Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872

Re: Co poradíte starýmu dědkovi k jeho Wizardovi?

Příspěvek od Tyckin » 27.12.2012, 13:06 hod.

Stačí mrknout do rubriky profily a tam je dost inspirace :D V zásadě jedou lidi hlavně archon build či frost wizarda.
Nicméně můj wiz je zde:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Tyck ... ro/7380552
Tohle je farmící archon build, jinak mám energy armor a glass canon a samozřejmě jiné (silnější) ringy.

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 27.12.2012, 18:16 hod.

Včera jsem toho studoval dost, do těch profilů čumím když mám příležitost. Nicméně když to porovnávám se svým tak vidím, že mám relativně slabé critical hit chance a critcal hit damage oproti ostatním. Já jsem se spíše soustřeďoval na zvyšování damage a inteligence. Pátral jsem a doposud jsem nepochopil co přesně to critical hit chance a critcal hit damageje. Proto jsem zatím váhal s pořízením nějakého novějšího Chantodo's Force nebo Will, protože s vyššíma damage stojí už ranec. Tak jsem si říkal jestli není lepší koupit s menším damage, ale s dírou a do ní strčit zelený šutr.

Tib3rian
Doom Knight
BattleTag:Tiberian#2416

Příspěvek od Tib3rian » 27.12.2012, 21:32 hod.

Presne tuto otazku riesim aj ja. Ci Chantodo's Will alebo nejaku 2h weapon. Ale aspon na tu otazku o critoch ti odpoviem:
Critical Chance je samozrejme percentualna sanca na criticky zasah. No a critical damage je percentualne navysenie "sily" critu. Ak mas teda crit dmg napriklad 200%, tak pri uspesnom critickom zasahu, zasiahne kuzlo za 2 nasobok tvojej dmg. U wizarda, ako som sa vcera docital, skilly posobiace po urcity cas taktiez tazia s critickeho zasahu, ale uz sa neuplatnuje vlastnost on crit (napriklad arcane power on crit). Medzi taketo skilly patri napr. Blizzard, Disintegrate ci ray of frost. Tieto skilly maju tzv. ticks, ktore sa aktivuju raz za kratky casovy usek(u ray of frost tusim kazdu pol sekundu). A vtedy by teda mal nastat criticky zasah(podla crit chance). Ale ako pisem, neuplatni sa u nich vlastnost on crit. U Blizzardu je napriklad sanca na chill a prave pri tomto ticku sa moze aktivovat(to uz len usudzujem).
Naposledy upravil(a) Tib3rian dne 27.12.2012, 21:43 hod., celkem upraveno 1 x.
"My old enemy. You cannot hide from me...no matter what form you choose to wear. Let your true self be revealed...Diablo!"

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 27.12.2012, 21:43 hod.

Díky, zase o něco moudřejší :wave:

Tib3rian
Doom Knight
BattleTag:Tiberian#2416

Příspěvek od Tib3rian » 27.12.2012, 21:46 hod.

No ja som po vcerajsku tiez. Som sa vzdelaval ;)

Tu je o tom dobra tema viewtopic.php?f=107&t=6157&p=152503&hilit=ticks#p152503
"My old enemy. You cannot hide from me...no matter what form you choose to wear. Let your true self be revealed...Diablo!"

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 13.01.2013, 18:49 hod.

Tak nějak se stále nemohu vymanit z MP1 a MP2. Na víc nemám. Nevím zda to hraju blbě, nebo mám blbou výbavu, ale každopádně pokaždé když si nahodím MP4 nebo MP5, tak furt chcípám. A to kolikrát čtu jak lidi s přehledem hrají MP7 a MP8. Co by jste poradili. dík.

Bagr13
Doom Knight
BattleTag:Bagr#2994

Příspěvek od Bagr13 » 14.01.2013, 08:30 hod.

Co se týče přežívání máš málo rezistu, co jsem koukal jenom cca 320 (snizujes si to glass canon) vymenil bych kaltohy zkusil bych sehnat podobný ale aby meli res, all. Ani life nemáš moc s 36tis zivota te hned zabije kazdej moltel. (mozna bych zkusil mempo helmu, ale pak musíš někde jinde nahnat CC)
CC nejakej mas ale vubec k tomu nemas CD to bych nejak poresil, nejlip na zbrani, tudiz to co mas ale urcite s dirou a dat tam zelenej to mas hned 100% CD.
Dal bych pryc leoric prsten, jestli chce expy tak se s nikym domluv at te vezme na bosse a udelej si hellring (i spatnej roll bude lepsi nez mas ty prsten)
Nebo bych se kouknul na AH, aby mel Avr. damage, int + CC + CD, to by tě mělo nakoupnout na dmg.
V tvé mpřípadě bych určitě začal používat Energy Armor + Prismatic Armor

Koukni na buil Kuki
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Kuki ... ero/120854

vavik
Wraith
BattleTag:vavik#2969

Příspěvek od vavik » 14.01.2013, 11:17 hod.

vseobecne mas:

- malo zivota
- male dps vs zivot (dps nemas dostatecne velkou, abys stacil moby zabit, nez se k tobe dostanou)
- malo resistance all
- chce to zmeny v buildu

doporuceni (nevim, kolik mas goldu):

VYBAVA

helm - kup andariel´s visage - staci intelligence kolem 170, pokud mozno +9 attack speed, nezapomen co nejnizsi "x% more fire damage", pokud mozno s dirou - do ni amethyst kvuli zivotum, pokud budes prezivat, vymenis ho za ruby pro zkusenosti; pokud ji nesezenes se socketem, snaz se, aby mela co nejvyssi intelligence

amulet - ok
shoulders - ok
chest armor - ok
gloves - ok

belt - pokud si nesezes nejlepe kalhoty ze sady blackthorne´s, abys dostal bonus k vitalite, urcite ho vymen za pasek s intelligence, all resistance, vitality, co nejvyssi armor

bracers - tyhle lacuni jsou pro tebe nanic, all resistance je pekne, ale to te nezachrani a prichazis o prilis moc dmg, nabizi tak jenom vetsi mobilitu ve hre, urcite vymenit; hledej jakekoliv s cc, pokud budou mit aspon trochu intelligence, jeste lepe

rings - na leoric´s signet se vykasli, lepsi zabit rychle x-krat vice monster kvuli xp a dropu, nez dlouho zabijet jednoho; do zacatku kup rare ring s intelligence, cc aspon 4%, cd aspon 30%; druhy ring zatim ok

boots - ok

weapon - APoC (arcane power on critical hits) je ti vzhledem k buildu, nizkemu cc nanic, zbran vymen za neco s dmg aspon 1000, dirou, do ni pak emerald

offhand - neni spatny, ale koupil bych offhand triumvirate s average dmg aspon 242, vitalitou (podobne sezenes za 5-10 mil)

BUILD

nemas veci na to, aby sis moby poustel na vyssich mp k telu; nevim, jaky build/skill jedes rad, tak treba:

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... ZYg!bcZaZc

(s piercing orbem je treba se trochu naucit, pak funguje bajecne)

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 14.01.2013, 13:47 hod.

Chlapi díky za podnětné rady.
No, goldů mám tak kolem 100M. Původně jsem chtěl koupit Chantodo´s Will s dírou. Jenže koupit takovou, aby měla podobné staty jako má ta současná, tak to je investice do stovek milionů (a nemůžu si pomoct, zdají se mi ty ceny nadsazené). Zkoušel jsem svůj Scorn co jsem dropnul http://imageshack.us/photo/my-images/56 ... 141aj.jpg/
dal jsem do něj smaragd, ale zase jsem padl dolů s damage, protože je to 2hand. A že bych na tom byl o moc líp mi nepřipadalo. Devil Tongue co mi taky dropnul má LifeSteal 2,7, ale nemá dírů, takže jsem si proti elitkám moc nepomohl.
Jinak já jsem doposud jel jenom následujícím stylem: MP1, III. Akt hned na začátku Skycrown Battlements zapnu Magic Weapon a pak nahodím Archona
s kterým projedu celou lokaci až do Stonefort. Málo kdy mi spadne Archon. A pak pokračuju do Battlefields a dál. tam už se nedá Archon udržet tak dobře. Ale pokud jedu Rakkis Crossing, tak tam jej taky udržím dlouho. Je pravda že na MP1 usmažím většinu elitek do půl minuty, ale jsou některý před kterými musím prchat i na MP1. A když mi spadne Archon a jsem v úzkých tak používám Frost Novu a do toho Blizzarda. Zkoušel jsem i MP2, taky to zvládám, ale už to není takový cvrkot.
HellFire ring bych chtěl, už mám asi 25 klíčů včetně plánků na IM(vše napadalo na MP1 :-), nejvíc mám Key of Terror asi 13, ale na Bossáky jsem si netroufnul. A s partou jít, to by se mi líbilo, ale to štěstí, že jsem ženatý a hraju příležitostně, nepravidelně, podle toho jak rodinné povinnosti dovolí.
Jde jít na Bossáky na HellFire ring na Publicku? Asi ne to je blbost.
Ještě nerozumím tomu: nezapomen co nejnizsi "x% more fire damage"
Také jsem nepochopil Familiar, jestli je k něčemu, zkoušel jsem nějaké buildy, ale připadalo mi, že není k ničemu.

vavik
Wraith
BattleTag:vavik#2969

Příspěvek od vavik » 15.01.2013, 16:31 hod.

ja ty ceny docela chapu :) takovy drop je obrovske stesti; s lifestealem souhlasim, na vyssich mp je to nutnost, ale zbrane s vysokym dmg, dirou a lifestealem jsou o jine cene :) pokud nesezenes zadnou takovou, trochu pomuze pouzivat magic weapon s runou blood magic, spatne je, ze se vyplati s daleko vyssim dps, nez ktere zatim mas, ale aspon neco

skorn z odkazu je pro tebe nepouzitelny; zapomnel jsem na kalhoty - mrkni se po depth diggers, dostanes dobrou inteligenci, life, all res

pokud spadne archon, frost nova samotna te nezachrani, blizzard sice zpomali, ale v te rychlosti a zmatku je ve vysledku k nicemu :(

x% more fire damage taken - ohnive poskozeni od nepratel ti bude zpusobovat o x% vetsi zraneni, proto by mela helma mit toto % co nejnizsi

familiar neni spatny, ale vetsinou az kdyz mas dps v radech statisicu, pak ho dat do buildu je zase hezkych par tisic navic

pro upresneni - s vecma, co jsme ti doporucili, bude mp5 hratelne, urcite to ale nebude prochazka na kterou si ted zvykly z mp1, to chce jeste krapet lepsi veci nebo nakoupit veci a jet pouze perma frost wizze

internal machine party se tady domlouvaji v topicu

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 15.01.2013, 18:16 hod.

Díky za informace. Zatím jsem změnil build a investoval do zbraně, změnil prsten co jsem vyhrabal v truhle, koupil fialovej šutr a zkusil MP5 a zjistil jsem, že je to už lepší. Postupně to obměním, jak to půjde. Jinak na to abych šel s partou na Hellfire ring nejsem dostatečně přizpůsobivý - nemám možnost díky rodině hrát kdy se mi zamane, tak snad se někdy dostanu na úroveň kdy to zvládnu sám, tedy jestli to jde.

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 18.01.2013, 15:57 hod.

for vavik: na kalhoty depth diggers jsem se díval třeba na tyto
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... t167k.jpg/
ale na nich není vitalita, obecně na depth diggers jsem nenašel kombinaci int, vit, rest all a amor. není to problém když tu vit oželím?

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 04.02.2013, 09:41 hod.

Tak jsem trochu obmenil svou vybavu, ale stale si nejsem jisty tim buildem. Samotnemu se mi to hraje dobre, jsem zvykly. Ale v sobotu jsem hral parte (run na ubery) a nevim jestli jsem to ostatnim moc nekazil. Pravda nikdo nic nerikal, ale dal bych si to jeste nekdy, tak co bych mohl jeste vylepsit? Predem diky za navrhy.

manusky11
Gorebelly
BattleTag:fionka#2610

Příspěvek od manusky11 » 18.02.2013, 08:33 hod.

Ahoj,predpokladám,že hráš CM Wizzarda.Z mojho pohladu by som zmenil:

Skilly:
Blur------> Astral Presence alebo Cold Bloded,kedže sú skoro stale zamrazený tak sa to oplatí,osobne používam Cold

Spectral Blade,máš asi koli absencii LoH na geare,ja by som to vymenil za Teleport s runou Safe Pasage,30% redukcia na 4 sec. je super tá sa to držať stále

Gear:

Chýba ti Life on Hit min.500(ideál 700-900)pri tejto specke je to skoro nevyhnutné
Zvýšil by som attack speed,v tvojom prípade na úkor Crit Damage,kedže máš 380%,stačí niečo pod 300%
Prípadne skús porozmýšlať nad: Natalya's Reflection+Boots,7% crit je dosť,dá sa to kúpit pomerne lacno(ring s critom a int je ale iná káva).Čím máš vyšší Crit nepotrebuješ na perma freeze až taký vysoký AS.

To je môj osobný názor a link mojho wizza:

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Fion ... ero/270098
Main char.: Wizzard Female Fionka
Clan: Dark Guardians EU
Profil : http://eu.battle.net/d3/en/profile/fion ... ero/270098

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 18.02.2013, 09:50 hod.

Diky za podnety. Dival jsem se ty mas stom crow, ja mam v bedne 3 jeden i s dirou a nejak mi to s ni nejde asi k tomu mam blbe dane jine itemy, jestli ta cepice k necemu dobra, jinak kdyz dam ten ring a k tomu sundam ty botky zuni tak zase prijdu o rezisty na ten blur jsem se dival tak to taky zmenim jinak ted uz jsem jak to mam nastavene schopen sam udelat MP5 v klidu a MP6 jakz tak a dal uz nic. Ten CHD je dobry k cemu ze se tak hloupe ptam na co je CHC vim diky

manusky11
Gorebelly

Příspěvek od manusky11 » 18.02.2013, 10:39 hod.

Storm Crow je super pre CM wizza,ale má problém v tom,že pokial má CHC(a to musí mať pre CM) tak nemá socket.....To značí,že vitalitu musíš naháňať inde.
Dalšia dobrá helma je Mempo,ale s critom je šialene drahá a nemá LoH a ApC.

CHD je o tom,že pokial ti to critne tak to udelí DMG + CHD(napr.+200%)Velmi zjednodušene povedané.

babacho
Burning Soul

Příspěvek od babacho » 18.02.2013, 13:01 hod.

Jasny dik a healujes se tim live on hit - je to efektivnejsi nez spectral blade? No a jeste utok staci ten wicken wind? Ja jsem zvykly vsechno rezat tema healing bladama a k tomu explodive blast

manusky11
Gorebelly

Příspěvek od manusky11 » 18.02.2013, 13:38 hod.

Ido to len windom,trošku mi trvalo kým som si zvykol na to že nemám signature spell,ale teraz mi ani nechýba.
Ten life on hit úplne stačí kedže CM build je o vela hitoch/crit hitoch a na to wick.win najlepší+explosive blast.Takže hituješ stále,síce má malý koeficient ale zase vela hitov,takže ťa to vyhealuje+diamond skin ked je zle a teleport redukcia.

Mrna
Fallen Shaman
BattleTag:Mrna1

Příspěvek od Mrna » 02.04.2013, 17:56 hod.

Ahoj
Kde berete ty finance na vsechny ty dobre predmety ja jsem jeste nemel stesti na to, aby mi vypadl legendary predmet mel jsem jen jeden sadovy a to je nejlepsi co jsem si mohl dovolit koupit.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Mrna ... o/14699144

Odpovědět

Zpět na „Wizard“