Legendarky a setovky? jak na ne?

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ragnarok
Gorebelly
Příspěvky:252
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Ragnarok#2825
Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Ragnarok » 27.11.2012, 12:22 hod.

Me take nic moc nepada, ale nebudu to hned hrotit a tvrdit, ze Blizzard v realnem case kontroluje drop. Je to jen a pouze nahoda.

Cemu ale 100% verim a sam to na hre pocituju, jsou pouze dve veci:
1. Vyssi paragon level (ci chcete-li vyssi MF) != vice legendarek ci lepsich rare
2. Lepsi legendarky ci setovky padaji mnohem mene nez crapy

ad 1) Mam paragon level 67. Neni to hodne ani malo, ale kdyz to srovnam se zacatkem, kdy jsem zacal hrat farmu podle Alkaizera, tak s cistym svedomim rikam, ze nyni to vic NEPADA. Je to tak nejak porad stejne.

ad 2) Casto dropnu Spirit Stone ci Ivory Tower. Ano jedna se pouze o Brimstone, nema smysl to davat na AH. Ale jak casto jsem dropnul treba Mempo? Kdyz jsem si porovnaval dropnute legendarky, tak je jasne, ze drahe legendarky (uz v zakladu) se dropuji mnohem mene casto. Napriklad: Mempo vs Ivory Tower = 1 : 30. Tady si myslim, ze Blizzard skutecne ovlivnil drop, kde sami moc dobre vedi, ze neni legendarka jako legendarka. To same plati o setovych vecech vs legendarnich. Ci dobrych setovych vecech vs set crap.

Tvrdi se, ze drop funguje nasledovne:
1. Zabiti monstra
2. Pocitani dropu - zjisteni MF a NV a podle toho zvysit sanci
3. Legendary ci set (ano | ne) - ano = konec pocitani
4. Rare se 6 staty (ano | ne) - ano = konec pocitani
5. Rare s 5 staty ....
....
atd.

Jenze neco tomu chybi. A tim bodem mam na mysli prave bod 3. Ten totiz bude rozdelen na nekolik urovni, kde Ivory Tower bude mit nekolikanasobne vyssi sanci na drop nez ono Mempo. A onen MF bude spis jen jako urcite placebo.

Uvidime, co prinese dalsich 1000 hodin v Diablu, treba se ma statistika zmeni. I kdyz o tom silne pochybuji...
Kouzelníci všech zemí, spojte se!
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ragn ... o/36058370

firdecek
The Butcher
Příspěvky:1231
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Firius#2998

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od firdecek » 27.11.2012, 14:25 hod.

Tak bych to shrnul:

Blizz v historii jasně řekl, že nemají nic, co by ovlivňovalo drop (tuším to byla Lyrria) a vše je čistý random. Takže kdyby vyšel ven někdo důvěryhodný s důkazem, že je to jinak, tak by je to mohlo docela solidně poškodit a zlepšit tím šance jiné firmě (třeba tvůrce TL2). Proto si myslím, že si Blizz o těchto věcech veřejně nemůže dovolit lhát, sami by se tím zabili.

Pokud je někdo, komu denně dropuji 20 legendárek, tak je otázka, jestli to hrál 15h denně jako alkaizer, kterému to taky padalo celkem slušně. Ale pokud existuje, tak to mohl být bug v randomu či mohla to být z pr*ele klika :)

Ale souhlasím s Ragnarokem, že každá legendárka má svou vlastní pravděpodobnost dropu...že mempo vypadne jednou ze 100 legendárek (možná i víc) a spíš padají crapy jako Grandfather, Ivory atd...ono by to asi jinak nešlo, progress by ve hře byl mnohem rychlejší a to blizz nechce, jelikož by museli vymyslet něco névého nad MP10 :) Podle mě zvedli v 1.05 dvojnásobně jen drop crappy legendárek a u těch dobrých nechali drop stejný, aby ukonejšili hlas trollíků, kterým vadilo, že nemají nic legendary :)

Uživatelský avatar
esopeso
Doom Knight
Příspěvky:479
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Esopeso#2983

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od esopeso » 27.11.2012, 15:14 hod.

Z dovolením si rejpnu ale cituji : Blizz v historii jasně řekl, že nemají nic, co by ovlivňovalo drop (tuším to byla Lyrria) a vše je čistý random

K čemu je tedy pak MF když vše je RANDOM ?!
Vím jak funguje mechanika MF ale je to takova rejpava otazka na jejich nemastnou/neslanou odpoved. Myslim ze lide pochopi jak to myslim...

A kdyz porovnam paragony 0- 45 co mam tak me to prijde vsecko stejne.
Prijde mi ze vse zavisi na tom kolik toho zabiju a kolik casu u toho stravim :-)
Obrázek
Diablo uložen v ledu , jedu si SC,TR,BS,FiFu,lol,BF3

Jorren
Quill Rat
Příspěvky:34
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Jorren » 27.11.2012, 15:41 hod.

Suhlas s Ragnarokom, ze kazda legendarka urcite musi mat nastavenu vlastnu pravdepodobnost dropu. To by mi nemohli stale padat tie iste crapy dokola (spirit stony, wizard haty, rukavice, cloaky... napr. taky The Inquisitor - ten mi padol uz aspon 5 krat).
Asi by bola nuda keby padali same uber veci a za mesiac farmenia by som si obliekol vsetky postavy do najlepsich legendary a setoviek ale na to, ze je tych legendary a setovych veci v hre relativne dost, tak najcastejsie pada celkom uzka skupina veci.

Uživatelský avatar
vincdrago
Fallen Shaman
Příspěvky:70
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:vincdrago#1334
Bydliště:Morava

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od vincdrago » 27.11.2012, 18:50 hod.

vy v tom hledate moc složitostí ,ty legendárky jsou nejspíš rozděleny stejně jako rare itemy , čím větší item lvl tím menší šance na drop

Majky_majk
Doom Knight
Příspěvky:412
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:MightyMike#2828

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Majky_majk » 27.11.2012, 20:26 hod.

Já prostě nemůžu absolutně souhlasit s tím, že pokud odehraju s jedním hráčem nějakejch 30 hodin farmy, mám MF 2,5x vyšší než on, tak může být v reálném světě dílo náhody to, že nedropnu ani jednu jedinou legendárku, zatímco on jich dropne více než 100. Protože jsem mu nevěřil a bydlí jen cca 30km daleko, jel jsem se k němu podívat i osobně. Za 2 hodiny co jsem seděl u něj při hraní měl 11 legedárek + 1 setovku. To by bylo 6/hodinu. Jeho běžná statistika ale prý byla 3,8/hod.

Samozřejmě... někdo má kliku a někdo ne. Ale tohle je v rozumné statistice za hranicí toho, čím bývá označena nemožnost. Ano, může se stát, že v Číně spadnou nějaké slečně kalhotky, chytne je proud vzduchu a předává si je tak dlouho, že obletí celý svět... a jako na potvoru, vletí zrovna k vám do auta v moment, kdy vylejzáte ven. Z matematického hlediska to možná není úplně nemožné, ale všichni víme, že se do toho auta dostaly úplně jinak ;-).

... a pokud ani tohle nestačí, pak mi prosím někdo vysvětlete, jak do té statistiky zapadá fakt, že se mu tenhle pohádkový drop utnul přesně po aplikaci posledního patche. Další náhoda?

Já samozřejmě nevím, kde je v tomhle problém. Ani neříkám, že mám nějaké zákulisní informace od Blizzardu. Ale co vím 100% je to, že na té mechanice něco není v pořádku. A tahle "konspirační teorie" mi přijde jako poměrně racionální, pochopitelná a vševysvětlující. A i když by to byl velký podraz k fanouškům a hráčům, je to určitě i ta lepší varianta, než druhá možnost... a sice že drop je naprosto zabugovaný chaos bez jakéhokoliv systému.

Majky_majk
Doom Knight
Příspěvky:412
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:MightyMike#2828

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Majky_majk » 27.11.2012, 20:34 hod.

firdecek píše:Takže kdyby vyšel ven někdo důvěryhodný s důkazem, že je to jinak, tak by je to mohlo docela solidně poškodit a zlepšit tím šance jiné firmě (třeba tvůrce TL2). Proto si myslím, že si Blizz o těchto věcech veřejně nemůže dovolit lhát, sami by se tím zabili.
Já bych z toho fakt nedělal takové CIA.

Představ si reálnou situaci, kdy má na starost mechaniku dropu malý team s jedním statistikem co vyvíjí modely a 2 programátoři. Všichni tři mají jasnou smlouvu, co nesmějí venku říct.

A teď jako co? Jeden z nich sbalí vzorce půjde za tvůrci TL s tím, že za to chce milion USD? I kdyby to bylo možné, tak co by se jako pak stalo?
Tuhle zprávu by zaznamenalo aso 0,2% hráčů Diabla 3 a protože by tento model neprokazoval, že by tím Blizzard získával pro sebe nějaký profit, tak by to většinu z nich ani nezajímalo. Blizzard by obratem vše dementoval jako nesmysl a v nejhorším by prohlásil, že to bylo myšleno dobře a předchozí prohlášení řekl člen teamu, který tu mechaniku neznal detailně a myslel to tak a tak... atd.

Tvůrce TL by ten milion USD vyhodil celkem zbytečně :-). Ale to se bavíme fakt o prdu.... nikdy se nedozvíme, jaká je realita. Já si jen přeji, aby vše fungovalo tak jak má. A možná by bylo i nejlepší, kdyby došlo k restartu celého světa. Dneska by ekonomika možná vypadala úplně jinak.

Houp
Wraith
Příspěvky:169

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Houp » 27.11.2012, 20:37 hod.

"tenhle pohádkový drop utnul přesně po aplikaci posledního patche. Další náhoda? "

Kvůli tomu jsem přestal na nějakou dobu hrát. Souhlasím s tebou a tvrdím, že tu chybu evidentně opravili. Předtím jsem měl za 120 hodin 3 legendárky. Nyní za 10 hodin 2 legendárky a jedna setovka. (nyní = patch 1.0.5) A pevně doufám, že to byla chyba a ne, že to byla featura.

Uživatelský avatar
Tyckin
Zhar the Mad
Příspěvky:1796
BattleTag:Tyckin#2872

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Tyckin » 29.11.2012, 10:17 hod.

Ad setovky - zhruba 250-300h mi padaly jen legendárky a ani jediná setovka :!: Od té doby se to ale dalo do normálu a setovku vidím tak zhruba každých 5-10h hraní, legendárku v průměru asi jednu za hodinu, při prakticky max. MF, celý akt3 proběhnu na MP1 v archonovi zhruba za tu hoďku. Přijde mi to docela jako normál ;) Jen kdyby víc padaly dvousocketové Manticory a podobné lahůdky bych se nezlobil :green:

Uživatelský avatar
Sharis
Quill Rat
Příspěvky:42
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Bydliště:Jablonec nad Nisou

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Sharis » 29.11.2012, 10:22 hod.

report ze včerejška:
že si zahraju trochu tý farmy cca 2 hoďky (act III. MP3, cca 335% MF s full NV - jenom pro ilustraci)
po půl hoďce se ke mě připojil kolega monk, dáme klíčníka a pár elit - cca 3x jsem se otočil do města s plnym inventářem s rare itemama lvl 61+
Během našeho paření ve dvou - no legendary
Pak se přípojí kolega wizzard a do pěti minut one legend, toulec dead.... pak si ten wizzard mění runy u meteoru (takže má skoro permanentně 1 NV) a jeb ho další legend ... během tý doby 20 minut mu padnou 2 ... a pak jsem šel spát :lol: Mě a monkovi velký kulový :(
It is hot down here

Tapeworm
Burning Soul
Příspěvky:634
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Tapeworm#2172

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Tapeworm » 29.11.2012, 10:37 hod.

Pořád je to o náhodě. Hrajeme na HC ve čtyřech lidech. Jednomu spoluhráči chyběl plánek na IM z A4.
Vyrazili jsme tedy farmit plánek. Celkem těch runů bylo přes třicet. Během té doby jsme všichni droply plánek cca 3 - 6x a on pořád nic.
Prostě je to o náhodě i když šance byla pro všechny stejná.

scr
Quill Rat
Příspěvky:33
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:scr#2683

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od scr » 29.11.2012, 11:00 hod.

dle meho je ta mechanika nejak spatne nastavena...a dle meho olivnena nejakym kodem diabla..dle vyrobniho cisla nebo nevim..neverim ze je to jen o nahode...mam nahrano prez 500 hodin a procentualne mi vypadlo mene legendarek ci setovek nez kamaradovi c ma nahrano 200 hodin..minimalne o 80 procent...proste tohle neni mozny a kdyz uz mi padne nejaka legendka ci setovka, tak je to vetsinou nepouzitelna jebka..zkusil jsem vse dokonce si udelat jinou postavu a hrat ji vylozene bez pouziti AH koupe a nic...proste at mi nikdo nerika ze je to o nahode...mf mam na mp5 s 5valorama 510 a proste nepada nic..prevazne ani zadne rozumne rare

Uživatelský avatar
Nekronaut
The Butcher
Příspěvky:1148
BattleTag:Nekronaut#2332

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Nekronaut » 29.11.2012, 11:05 hod.

scr píše:mf mam na mp5 s 5valorama 510 a proste nepada nic..prevazne ani zadne rozumne rare
Už asi miliontý "důkaz", že MF je na nic a lidi ten stat furt honí a furt honí :D

scr
Quill Rat
Příspěvky:33
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:scr#2683

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od scr » 29.11.2012, 11:07 hod.

Nekronaut píše:
scr píše:mf mam na mp5 s 5valorama 510 a proste nepada nic..prevazne ani zadne rozumne rare
Už asi miliontý "důkaz", že MF je na nic a lidi ten stat furt honí a furt honí :D

Tak nejde mi ani tak o kvalitu predmetu, jako spis o frekvenci dropu...ktery mam vuci jinym hracum 1:10...coz je divne a to ma byt jako nahoda?

Vodiska
Quill Rat
Příspěvky:11
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Vodiska#2219
Bydliště:Praha

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Vodiska » 29.11.2012, 11:27 hod.

No nevim ja chodim i na mp1 s tim ze jdu fakr rychle (sem DH takze vault + Tactical Advantage + vice Discipline) a davam skoro vse na 1 hit. Tim padem dam o hodne vic monster jak ty na mp5 a za vecer mi padne tak 3-10 leg a setovek.

A MF bych rekl ze nakej vyznam ma i kdzy ne veklej abych ho hledal sem na 132lvl a pada mnohem vice rare a modrejch jak bez nej s jinou postavou.

firdecek
The Butcher
Příspěvky:1231
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Firius#2998

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od firdecek » 29.11.2012, 12:05 hod.

To Vodiska: A baví tě to? je to jako bys v D2 dohrál hell a pořád chodil baala na Nightmare (za předpokladu, že bys za něj dostával expy). Ale jak bylo řečeno, MP1-2 je z pohledu efektivity nejlepší... :)

Vodiska
Quill Rat
Příspěvky:11
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Vodiska#2219
Bydliště:Praha

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Vodiska » 29.11.2012, 13:31 hod.

firdecek: Je pravda ze pri tom koukam na TV no :) ale me to neda kdyz to tolik expi a pri tom vzdy neco dropnu. (pocitam az budu na plvl 100 tak budu chodit vyssi MP uvidime :))

Uživatelský avatar
stk
Quill Rat
Příspěvky:8
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:stk#2716
Bydliště:Brno

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od stk » 29.11.2012, 23:50 hod.

Mám rád konspirační teorie, aspoň se pobavim když je čtu. U dropu legendary záleží nejvíc na počtu mobů, který zabijete, aspoň co si myslim já. MF určitě taky udělá svoje, když jsem farmil Leoric Signet, tak jsem měl na Normal MP 10 full MF což bylo 475% a všechno jsem dával one hitem legendary padaly ve velkym. Teď běhám Alkaizer run MP 0 taky většinou one hit a padaj docela obstojně s MF 280. Za 20 min 2x full inv rare itemů a když se zadaří tak i legendary :D
Obrázek

Uživatelský avatar
Ryliah
Doom Knight
Příspěvky:487
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Ryliah » 30.11.2012, 09:11 hod.

Ja sa už len smejem nad roznymi konšpiračnými teóriami čo tu vypisujete..Reagovať na to snaď ani nemá význam, aj tak keď daný človek nechce tak nepochopí, zbytočne budem niečo vysvetľovať ;) Už len zopakujem čo tu bolo povedané a čo som sa konšpirantom snažil vysvetliť aj ja, nezáleží kolko hodín máte odohratých, nedajbože nejaký kód hry :D, naučte sa efektívne farmiť a legendárky vám padať budú...
S4 Monk 1100+

Uživatelský avatar
Nekronaut
The Butcher
Příspěvky:1148
BattleTag:Nekronaut#2332

Re: Legendarky a setovky? jak na ne?

Příspěvek od Nekronaut » 30.11.2012, 09:30 hod.

Ano, je to o efektivně stráveném času u D3. Chcete hodně legend? Seďte u toho od rána do večera! :D

Odpovědět

Zpět na „Obecně“