Top farm charakter

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
kojot
Zhar the Mad
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:TruE#2982
Re: Top farm charakter

Příspěvek od kojot » 15.11.2012, 07:59 hod.

Souhlasím s Projaxem. On tady mluví o efektivitě a pokud nemáte 300k DPS, tak je pro vás vždycky nejefektivnější MP0-1. Sám jsem to testoval na MP1, kde si můžu dovolit nahodit pasivky Tactical advatage (+60% MS na 2s po použití Vaultu), runu Tumble u Vaultu a pasivku Hot pursuit (+15% MS když mám plnou Hatred), takže jsem se velkou část runu pohyboval s MS +99%. Vycházelo mi 60-70 milinů expů za hodinu, čemuž se třeba na MP5-6 ani nepřiblížím. Legendárek taky padalo víc (vztaženo vzhledem k hernímu času). Je to prostě nejefektivnější jak na MF, tak na exp. Když se dostanete na těch 300k DPS, tak už se vám možná vyplatí hrát MP2-3, ale kolik hráčů takovou DPS má? Jinak to, že někdo dává v pohodě MP6 neznamená, že je to pro něj nejefektivnější (viz můj příklad).

Druhá věc je, že je to fakt strašná nuda a radši hraju vyšší MP, protože ty rychlofarmy mě prostě nebaví... Takže tady s Projaxem nesouhlasím s tím, jak říkal, že hrát na vyšší MP je o nějaké osobní výzvě, ale prostě o tom, co koho baví. Já D3 nehraju proto, abych byl nějakej top hráč, ale pro zábavu.
To, ze MP4 v pohode da WW barb s gearem za, kdyz to prezenu, nekolik desitek/stovek milionu je druha vec..
Trochu OT: Myslím, že bys ho poskládal i za míň viz topic od Halena. Já jsem sám poskládal CM wize za nějakých 13M a docela v pohodě s ním dávám MP4 a na MP5 to taky jde, ale občas už chcípnu. Trvá to sice docela dlouho (mám malou damage), ale jde to úplně vklidu. Ty ceny dobrých itemů, který nejsou úplně top jsou teď strašně nízko. Ale gameplay za toho wizarda je fakt dementní a se zábavou to nemá nic společného...
Obrázek

casperdeluxe
Gorebelly
BattleTag:casperdeluxe#2494

Příspěvek od casperdeluxe » 15.11.2012, 08:02 hod.

Dneska to spočítám :) Ale jen ve zkratce nahrubo. Myslím, že quetak má pravdu.
Jinak co se týče toho, koho co baví a co ne je myslím zbytečné řešit. To se můžem dohadovat o tom, že jednomu se líbí BMW a druhýmu Mercedes. Každýho baví něco jinýho.

casperdeluxe
Gorebelly

Příspěvek od casperdeluxe » 15.11.2012, 08:59 hod.

Tak mám to :D
DPS 400k
1 elitka 1M HP na MP0
34 packů za 1 run (osobně spočítáno)
1 run na MP0 30 minut
Všichni mobové dostávají IK - tzn. nejsou zahrnutí do výpočtu
Průměrně beru 3 elitky na pack
Počítám to jen do MP4

Výpočet:
Monster HP
MP0-1000k, MP1- 1500k, MP2-2250k, MP3-3260k, MP4- 4570k

čas na 1 pack v sec.
MP0 - 7,5s, MP1-11,25s, MP2-16,89s, MP3-24,45s, MP4-34,29s

čas na 34 packů v min.
MP0 - 4,25m, MP1-6,375m, MP2-9,571, MP3-13,855m, MP4-19,431m

celkový čas v min.
MP0 - 30m, MP1-32,13m, MP2-35,02m, MP3-39,605, MP4-45,18m

Celkový čas v %(nahoře) Exp bonus (dole( - ať to můžete rovnou porovnat
MP0 - 100%, MP1-107,1%, MP2-116,73%, MP3-132,02%, MP4-150,6%
MP0 - 100%, MP1-110%, MP2-120%, MP3-130%, MP4-145%

Jak zde vidíte, při udávaných hodnotách vzhledem k času, je efektivní ještě MP2. Na MP3 už čas vs. exp nevychází tak dobře (asi 2%) na MP4 dokonce 5,6%.
Kdybych to počítal až do MP 10, tak by ta efektivita šla ještě rapidně dolů

Shrnutí:
ANO, DPS má vliv na efektivitu - Quetakova teorie je pravdivá - s vyšším DPS je efektivnější vyšší MP. Akorát ten skok DPS musí být opravdu velký.

Děkuji za pozornost :D

finc
Wraith
BattleTag:Ragnarok#2825

Příspěvek od finc » 15.11.2012, 09:00 hod.

Lidi tady scitaji hrusky a jablka.
Jeden tady mluvi o efektivnim MP na farmeni a druhy zase o tom, co je zabavnejsi. Pro hodne lidi jsou to dve naprosto rozdilne veci.

Ja treba vim, ze pro me by bylo nejefektivnejsi hrat tak MP1, nicmene hraju MP3, protoze chci, aby to na elitkach byla obcas vyzva, i kdyz je sesolim behem par vterin. Navic jsem si tohle MP zvolil i z toho duvodu, ze v nem s prehledem udrzim Archona a to je pro me dulezite.
Jinak tahle debata uz vazne postrada smysl.

Abych se vratil k puvodnimu tematu:
Top farm charakter asi neexistuje. Existuji pouze tom farm hraci a tom farm gear. Kazdopadne v tom prumeru je to tak, ze kazdy vi, ze nejrychleji se k idealnimu farmareni dostane barbar. Tohle je proste bez debat. I kdyz WD muze byt extremne rychly (alespon co jsem videl na videu), tak je to ale zase a jenom o gearu. Stejne jako wizard s teleporty. Stejne jako monk s vrtuli. Stejne jako demon hunter s vaultem.
Je ovsem jeden charatkter, kteremu zavidim jeden jeho predmet: WD se svoji zabickou v offhandu. Ten pickup radius co na ni je, bych potreboval :))

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 15.11.2012, 09:08 hod.

casperdeluxe: Díky za podporu :)

Ono to je krásně vidět i na tom, že všichni hrajou mp1 v a3, přitom k tomu není důvod, stejný drop je i na mp0 v a3, tak proč jdou mp1 když elitu zabijejí o 0,2s pomalejc. Já sem tu nikdy nevyvracel, že pro většinu lidí bude to mp1 nejvýhodnější, jen sem chtěl říct, že je to jen o dps/equipu co je nejvýhodnější.

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 15.11.2012, 09:24 hod.

Tak tady se nikdo nehádá (nebo aspoň já ne), že s velkým DPS se začnou vyplácet i vyšší MP. Ale kolik lidí má 400k DPS? Navíc i při těch 400k DPS se podle casperova výpočtu vyplatí nejvíc MP1... Je to prostě blbě nastavené. IMO by se z vyšším MP mělo víc zvyšovat dmg monster (který se teď zvyšuje dost málo) a míň by se měly zvyšovat HP. Udělali to přesně obráceně, než by to mělo (z hlediska výhodnosti farmení a hlavně zábavnosti) být...
Obrázek

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 15.11.2012, 09:25 hod.

stacilo by kdyby troskui zvedly XP za vetsi MP a bylo by po problemu :)

casperdeluxe
Gorebelly

Příspěvek od casperdeluxe » 15.11.2012, 09:25 hod.

Přeně tak. Je to o gearu. Já nemám přehled o ostatních charech. Hraju jen wize. Nemůžu teda soudit, který char je lepší na farmení.
Co se týče MP. Jak píše finc- každý si nastaví MP tak, jak mu vyhovuje a baví ho to.
Nikomu neberu, že hraje MP5. Když ho to baví, tím líp. Každej hrajem tak, aby nás to bavilo. Někoho zase baví MP0. Tak to taky nikomu neberte a nevnucujte vyšší MP.

casperdeluxe
Gorebelly

Příspěvek od casperdeluxe » 15.11.2012, 09:31 hod.

kojot píše:Tak tady se nikdo nehádá (nebo aspoň já ne), že s velkým DPS se začnou vyplácet i vyšší MP. Ale kolik lidí má 400k DPS? Navíc i při těch 400k DPS se podle casperova výpočtu vyplatí nejvíc MP1... Je to prostě blbě nastavené. IMO by se z vyšším MP mělo víc zvyšovat dmg monster (který se teď zvyšuje dost málo) a míň by se měly zvyšovat HP. Udělali to přesně obráceně, než by to mělo (z hlediska výhodnosti farmení a hlavně zábavnosti) být...
To už by byl výpočet jako prase a do toho se mi nechce. To bych počítal 2 dny a hlavně by to bylo pro každej gear jiný. Musel by se do toho započítat útěk před elitkou atd. Na druhou stranu si myslím, že ten zvedající se dmg nemá moc vliv na čas do MP4. Tam už jde jen o EHP a to ma každej jinak.
Třeba já bez Energy armoru vydržím max 1 ranu. S ním 3 rany.

casperdeluxe
Gorebelly

Příspěvek od casperdeluxe » 15.11.2012, 09:34 hod.

A ano. Měli zvýšit DMG monster s každým MP o 50% a HP o 200%. A s tím samozřejmě dát větší bonusy. To by už MP 5 byl masakr.

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 15.11.2012, 09:39 hod.

stejne je zbytecny polemizovat...kazdej prece vi, ze nejrychleji expici charakter je ten, co zrovna ovlada ReptileSVK : ))

finc
Wraith

Příspěvek od finc » 15.11.2012, 09:41 hod.

Vypusti medvidka Pu a vsechno lezi :)

casperdeluxe
Gorebelly

Příspěvek od casperdeluxe » 15.11.2012, 09:43 hod.

To jo. Všechno se válí na zemi. Ale smíchy :D

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 15.11.2012, 09:45 hod.

smichy, ale na MP10 :D

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 15.11.2012, 09:59 hod.

Myslím, že se Reptilův WD nemusí rozebírat v každém tématu... Jako jo, zasmál jsem se, ale už stačilo.
Obrázek

Dante
Quill Rat

Příspěvek od Dante » 15.11.2012, 10:39 hod.

Ahoj,

peclive jsem cetl tohle tema nekolik dni a chtel bych znat Vas nazor na tuto situaci

Mam zhruba 200M goldu. Chci si za ne vybavit farm charakter. Zajimalo by me, jaky za tuto cenu bude nejefektivnejsi a nejlepsi? Ja se rozmyslim nad:

VW barbem
permafrost wizem
v podstate i projaxovo WD mne zaujal, ale nevim jestli by me to za nej bavilo :)

Chtel bych zacit zkouset i Infernal Machine casem. Jakej mate nazor na tuhle konkretni castku goldu na vybavu a charakter? :))

Díky

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 15.11.2012, 10:50 hod.

vybav si trochu lepsim gearom vsetky tri tak aby si na pohodu daval nizke MP (ak ta to teda bavi takto) a prepinaj sa medzi nimi podla nalady... a mas po probleme :)

finc
Wraith

Příspěvek od finc » 15.11.2012, 10:57 hod.

Dante: Na tohle ti preci nikdo nemuze odpovedet. Kazdeho bavi jiny charakter. Ja bych treba nikdy nehral za WD a nekdo jiny zase za Wizarda, ktereho mam zase rad ja. Zalezi to jen na tobe. NIcmene za 200M bych osobne vybavil jeden char a s nim jel paragony. Ale ktery? Na to si musis odpovedet sam.

Jo a frost wizard neni farmici charakter. Je to build na to, aby jsi mohl hrat i vysoke MP. Na farmeni se pouziva Archon. V tom mam osobne wizarda rad. Je to charakter, za ktery se da hrat naprosto odlisny styl. Rekl bych, ze je asi nejvice variabilni ze vsech postav. I kdyz je to mozna jen muj subjektivni nazor.

Dante
Quill Rat

Příspěvek od Dante » 15.11.2012, 11:01 hod.

No me by to bavilo jak za wizze tak za barba. Me slo spise o to, jaky z nich je za tuto cenu nejefektivnejsi v pomeru cena za gear/rychlost farmy/expy, alespon odhadem. Archo wiz asi nebude tak rychlej v prochazeni lokaci jako barb? :)

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 15.11.2012, 11:03 hod.

pokud ti jde o cenu tak barbara vybavis asi levneji..nebo spis asi urcite

Odpovědět

Zpět na „Obecně“