Bugnutý Health Link u Elitek

Vše o fungování herních mechanismů a vlastností předmětů
Odpovědět
Borgi*
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Borgi#2969
Bugnutý Health Link u Elitek

Příspěvek od Borgi* » 01.11.2012, 11:27 hod.

Narazil jsem na celkem zajímavý problém, který se vyskytl po patchi 1.5. Všem Elitkám s affixem Health Link způsobuji pouze třetinové zranění. Pokud mají ještě affix Reflect Damage je to pokaždé rychlá smrt :) Hlavně od MP7 - kde mají elitky 30m HP a díky Reflektu a Health Linku se vlastně každou ranou zabíjím a nemám šanci se vyhealovat, LS mám 5% a Hammerem se healuji zhruba 15k HP na ránu critem. Narazili jste na stejný problém?
Obrázek

Inferno (MP 10) - The Butcher, Belial, Azmodan, Diablo kills
http://youtu.be/w1mML-HlRAU

Petros
Doom Knight

Re: Bugnutý Health Link u Elitek

Příspěvek od Petros » 01.11.2012, 15:33 hod.

Co myslíš tím bugnutej?
Tak to fungovalo vždy, že se u HL affixu rozděloval dmg na celou skupinu. Nově se akorát po patchi již nelze RD vyhnout (dodge).
Mívám s RD také problém, když si nepohlídám kladivo při zuřivém zatloukání elitek do země (a to i s 6% LS). Miliónové pecky a RD nejsou zrovna kamarádi. :)

Borgi*
Doom Knight

Příspěvek od Borgi* » 01.11.2012, 17:04 hod.

Nefungovalo. Když si zasáhl jednu elitku tak dostala normální dmg. Proto bylo výhodné zasáhnout health link elitky plošně a všechny najednou. U Health Linku mají prostě společné zdraví, ale nikdy tam nebyla redukce dmg na 1/3, nikdy.
Obrázek

Petros
Doom Knight

Příspěvek od Petros » 01.11.2012, 18:30 hod.

Vše by mělo být v pořádku, zde je link:

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... ?page=1#18

Borgi*
Doom Knight

Příspěvek od Borgi* » 01.11.2012, 20:04 hod.

Díky za link. V pořádku to není, když to takto změnili a řeší se to na D3 fóru. Asi nejsem jediný, kdo s tím má problém a všiml si té změny.
Obrázek

Halen
Gorebelly
BattleTag:Halen#1852

Příspěvek od Halen » 01.11.2012, 20:25 hod.

Zajímavý, já vypozoroval jinou věc a to jsou elitní skupinky před Leoric Manor, kde dostávám neskutečnou nakládačku. Zejména když mají molten. A viděl jsem to i párkrát na streamech, co tu běží, že celkem nabušené postavy na těch elitách padaly jako mouchy. Budu se na to muset zaměřit, až budu pižlat nějakou skupinku health link+reflect, protože doposavad jsem sám sebe přes reflect nezabil a DPS jsem teď dotáhl na 115k unbuffed.
Obrázek

Petros
Doom Knight

Příspěvek od Petros » 02.11.2012, 09:27 hod.

Narazil jsem na dva packy HL + RD a trochu je otestoval (ani jeden pack mě nestáhl pod 50%, MP5).
Opravdu jsem nezjistil nic neobvyklého, na ukázku jsem ti je naráz orendoval (normálně mi Rend dává non-crity kolem 20k dmg do jedné mobky) a je krásně vidět, jak si to navzájem sdílejí. O žádné redukci nemůže být řeč, promiň. ;)

Obrázek

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 02.11.2012, 10:36 hod.

ja zase nechapu kdyz jsou HL, ze nezdechou vsichni najednou.To by meli ne ?

Tapeworm
Burning Soul
BattleTag:Tapeworm#2172

Příspěvek od Tapeworm » 02.11.2012, 13:49 hod.

Také jsem testoval a nepřijde mi rozdíl v situaci před patchem a po patchy.
Ano na healt link se vyplatí plošný útok, protože pokud mám dmg dejme tomu 100K na plošném útoku a zasáhnu je tím útokem všechny a jsou dejme tomu tři dostane každý znich 1/3 za 100K, ale dostane ji 3x protože jsem zasáhl všechny tři.
Pokud tedy dám zásah jen jedné z nich za 1,2 MiO potom logicky dostane každý z nich 400K.
Jak už píše Halen to healování bug být může, ale udělovaná dmg je v pořádku.

Borgi*
Doom Knight

Příspěvek od Borgi* » 02.11.2012, 13:56 hod.

Takže se mi podařilo rychle najít elitky s Health Linkem a mám screeny.

Pro srovnání sem vyfotil dmg u elitek bez Health Linku, Crit se u nich pohybuje kolem 1,2m. Ani když mají Reflect tak mi zdraví neklesá, vše je v pořádku.

ObrázekObrázekObrázek

Problém nastává u affixu Health Link, jak vidíte, crit dosahuje zhruba 300k, což je asi 1/4 až 1/3 normálního critu. Ještě větší problém nastává, pokud mají navíc affix reflect. Logicky bych se o ně zabíjet neměl, protže LS je stále stejný 5%. Problém je ten, že každou ranou mi klesá zdraví. Jediné možné vysvětlení je to, že při zásahu se Reflect počítá z půvoní hodnoty tj 1,2m, ale LS 5% z hodnoty kterou vidíme, tj 300k. Testoval sem to i při zapnutém Ignor Painu s runou Ignorance is Bliss - tj 25% LS a výsledek nebyl o moc lepší, už sem se nezabíjel, ale zdraví mi nějak zásadně nestoupalo. Bez reflectu s Ignor Painem mi na crit doplní všechna HP - tj 50k+.

ObrázekObrázek
Obrázek

Petros
Doom Knight

Příspěvek od Petros » 02.11.2012, 14:08 hod.

Reagoval jsem především na tvé tvrzení, že HL affix nefunguje správně v souvislosti s dmg.
To s tím LS stojí za otestování, tam by nějaký problém být mohl. Osobně jsem žádný nezpozoroval, ale používám na healování i Rend a může to být tím.

Odpovědět

Zpět na „Herní mechanismy“