CONQUEROR Assur The Berserker
Level: 79
Povinné skilly:
Bash (20), Berserk (20)
Increased Stamina (10), Taunt (10)
Aktuálne rozloženie skillov: Bash (20), Stun (1), Concentrate (1),
Berserk (20), Howl (1), Find Potion (1), Find Item (1),
Taunt (10), Shout (1), Battle Orders (12), BattleCry (1), Battle Command (1), Sword Mastery (1), Axe Mastery (1),
Increased Stamina (10), Increased Speed (1), Iron Skin (1), Natural Resistence (3)
Mercenary: Act II Thorns Aura, [
http://blade-master.rajce.idnes.cz/Rand ... -26-44.jpg]aktuálny equip[/url]
Aktuálna pozícia: Hell Lut Gholein
Body: 5471
Screeny vyčistených oblastí: TU
Aktuálny equip: TU
Skilly:TU
Report:
Akt 1 - Normal
Konečne som vyrazil s mojim barbarom ničiť zombíkov, kostry, fallenov a
toto, čo takmer skosilo mňa
. Našťastie som prežil prvý tuhší bosspack a pokračoval som. Našiel som Bishibosha a trošku som ho
vyľakal.
Bishibosha to stálo život hneď a ostatní putovali čoskoro za ním.
Blood Raven mi Peltu bohužial nehodila, tak som vybil mauzóleum a kryptu, kde som našiel dva chipped topazy a vrazil ich Rogune do helmy. Potom som sa vrátil do Cold Plains a zostúpil do Cave levelu, kde ma hneď pri vchode čakalo
nemilé prekvapenie. Bol tam tento boss zo screenu a hneď pri ňom 4 championi, jeden bol Berserk. Roguna žila asi dve sekundy, tak som ich musel udolať sám. Otrávil som im život Strangling Gas Potionmi, ktorých som už mal asi 75
. Potom som dobehol do Stony Field, kde sa nič zvlášne nestalo. V Tristrame som sa pochytil s
Griswoldom a o niečo neskôr rovnaký osud stihol aj
Smitha. V Jail level 2 mi padla
prvá setovka. Pri
Bone Ashovi som si myslel, že snáď dožijem do Vianoc, lebo stále predo mnou utekal. Potom som sa cez katakomby dostal až k
Andariel, z ktorej som mal trochu strach s mojim equipom. Po
dllllheeeeej bitke som ju udolal a stlačil
Alt. Keby som mohol, tak ju zabijem ešte raz. Mrcha jedna lakomá
. Tu som dnešný hrací deň ukončil. Unikáty síce nepopadali, ale na charmy mám šťastie
1,
2,
3,
4.
Akt 2 - Normal
Druhý hrací deň som sa ocitol v stokách, kde mi konečne niečo
padlo. Tak som nasadil kopiju a pokračoval. Cesta nebola nijako zložitá a konečne som sa prepracoval až k
strážcovi Horadric Cube. Pri putovaní hlbšie do púšte mi padol
Charm, ktorý sa ešte určite bude hodiť. Keď už kopija pomaly na múmie a mačky prestávala stačiť tak sa na zemi objavil
zlatý nápis.
Shadowfang. Odteraz sa to rozbehlo a ja som si konečne mohol dovoliť hrať
ako barbar . V tomto duchu som prechádzal všetky hrobky a začínal som si myslieť, že tie kostry musia byť z Číny, že ich je toľko. V hrobkách som stretol aj obávaného
bezduchého Kaa-a, ale môj Shadowfang bol rýchlejší ako jeho blesky.
Drop. Potom prišiel na radu Duriel. Dal som si nemrznúcu zmes a s rezistmi 85 to nebol nijaký problém. Taký
drop od Duriela by som bral všetkými desiatimi, keby som mohol niečo nasadiť
. Po dlhých chvíľach v púšti sa teším na 3. akt, kde musím rozflákať asi 800.000 goldov u toho starého uja v Kurastskom prístave
.
Akt 3 - Normal
Po príchode do prístavu moje kroky smerovali ihneď do džungle. Čoskoro som objavil jaskyňu, v ktorej sídli
Sszark the Burning. Našťastie boli jeho tesáky na Assura krátke a ja som mohol pokačovať hlbšie do džungle, kde
domorodci z mojej návštevy neboli nadšený. Preto som sa vydal odrovnať ich
šéfa, z ktorého som taký
drop ešte nedostal. Ale domáci sa nevzdávali a poslali na mňa doteraz najväčšiu
hrozbu. Assura od ripu delila asi len milisekunda a konečne som docenil Full Rejuvenationy na normal. Tento
blesko-stom nebol ani zďaleka taký problém ako vyššie spomínaný Gloam. V rozpadnutom chráme na mňa čakala
Sarina, ktorá budila rešpekt skôr povesťou ako schopnosťami. Už ma nič nedelilo od veľkej rady, tak som postupne exkomunikoval
Geleba,
Ismaila a nakoniec aj
Toorca. Väzenie nenávisti bolo plné obyvateľov (
1,
2), ktorí boli dôkazom, že toto väzenie nedostalo také meno náhodou. Od Mephista ma delila už len jedna
prekážka. Prekvapil ma tu
drop. Možno predzvesť
Mephistovej povestnej štedrosti.
Trt . Aspoň som sa za moje doterjšie činy dostal do pekla a môžem si to rozdať s Diablom.
Akt 4 - Normal
Nový akt, nová nádej na drop. Len čo som vystrčil päty z mesta a otvoril Bone Pile nestačil som
pozerať. Teraz bolo treba nájsť emeraldy a mohol som vykonať svoj diabolský plán
. Emeraldy našťastie padaly (
1,
2,
3,
4). Nejako som dal dokopy Perfekt Emerald a otvoril
Horadric Cube. Vyliezlo z nej
toto. To som bol asi v polovici aktu a bohužial už bolo po
boji s
Izualom, ktorý zabral dobrých 5 minút. Ale nakoniec padol a ja som zostúpil do ohnivej rieky, kde na mňa čakal
Hephasto. Tu som definitívne skoncoval s
Mephistom a rovnaký osud mal stihnúť aj jeho brata Diabla... Lámal som pečate a zrazu na mňa vybehol
Infector of Souls. Teda vybehol, ja som privolal Tauntom najprv minionov a keby to Rogue nepohnojila, tak by na konci ostal už len on sám. Kedže to ale pohnojila, tak ich na mňa vybehlo asi 6 a ja som ich musel odplašiť Howl-om. Potom som ešte zlikvidoval
Lord de Seis-a a
Grand Viziera a boj s hlavným pekelníkom mohol začať. Ja som vedel, že ma dokáže usmažiť s Red Lightning Hose za asi jednu sekundu a on vedel, že Rogue s bielym lukom z prvého aktu pre neho nie je hrozba, tak ma
smažil čo to dalo. Poslednú ranu som chcel nechať Amplise (môj rogue merc), ktorá doteraz ani raz neľahla a takticky ma kryla. Ale Diablo môj zámer asi prekukol a mňa si ďalej nevšímal. Preto som bol nútený ho doraziť sám. Asi prvýkrát sa mi stalo, že som ho zmrazil a
rozflákal na kocky ľadu. Nepustila sa mi ani animácia a ani
drop sa mi nepustil
. Tak ďalej pokračujeme s Amplisou a Shadowfangom do rodiska Assura, kde sa usídlil samotný Baal.
Akt 5 - Normal
Po príchode do Harrogathu som sa ihneď vydal zachrániť mesto pred dozorcom
Shenkom, pričom som po ceste narazil na
milé i
nemilé prekvapenia. Po záchrane mesta bolo ešte treba vyslobodiť zajatých barbarov. V jednej klietke ma okrem barbarov čakal aj
Siege Beast, ktorý bol pravdepodobne za niečo vo výkone trestu
. Rozsudok vyrieknutý z mojej strany bol SMRŤ. Ochvíľu ma čakalo veľké prekvapenie v podobe dvoch unikátov, ktoré padli pár krokov jeden od druhého (
1,
2). Obidva boli vysoko použiteľné a potešilo hlavne brnenie. Následne som skoncoval aj s
týmto čudákom s okom na chrbte. Pri ďalšom putovaní som sa presvedčil, že aj na Normal padajú pekné
predmety a runy (
1,
2). Pit of Acheron, nebezpečné miesto plné
nebezpečných stvorení. Našťastie som prežil. Vchod do zamrznutých jaskýň strážil
Tresh Socket, bohužial skúpi na drop a tak som pokračoval v ceste. V jaskyniach som sa stretol opäť s
nebezpečnou potvorou, síce menej nebezpečnou ako bola tá prvá, ale stále smrtiacou. Po tejto ťažkej skúške nervov som sa rozhodol skúsiť
Imbue u Charsi.
Výsledok nebol zlý, ale nebol ani tak dobrý, aby som ho personifikoval u Anyi, ktorú som práve
oslobodzoval. Keby som vedel, akú
odmenu mi dá, tak by som.....ju asi zachránil, lebo to tiež nie je predmet na zahodenie
. Vystúpil som na vrchol hory Mount Arreat, kde som sa zbavil troch bojovne naladených barbarov.
Madawc-a som sa Bashom zbavil v štýle This is Spartáááá..... a tak som bol poctený možnosťou vstúpiť do vnútra hory, kde na mňa Baal posielal postupne svojich nohsledov.
Colenzo,
Achmel,
Bartuc a
Ventar neboli nebezpečný, ale zato
tento chlapík mi ukázal, čo je ozajstný knockback. Ja som mu na oplátku ukázal ostrie môjho Shadowfangu. Záverečný boj s Baalom naozaj stál za to. Hrali sme chvíľu
dvaja na dvoch, potom
dvaja na jedného a nakoniec to pre Baala skončilo 0:2. Po porážke nechal krásny
drop a tak sa mi vlastne odmenil za všetkých akt bossov. Už ma čakal len posledný vzdor zo strany demónov v podobe
Pindleskina,
Nihlathaka a kráv (
1,
2,
3,
4). Myslím, že niektorí by za ten orb vraždili a ja som ho predal
.
Akt 1 - Nightmare
Nightmare, zmenu som pocítil už v pri tomto
chlapíkovi, ktorý dával dosť brutálne magické škody. Predzvesť toho, že mojou najväčšou slabinou budú nízke rezistencie. A potom čokoľvek, čo vyvoláva
menšie čokoľvek. Každý boj s fallenmi bol náročný, pretože v obkľúčení s použitím Berserka mám defense 0 a životy lietajú ako na húpačke. (Už teraz sa teším na múmie v 2. akte
). Ani pri použití Bashu nie je obrana oslnivá, tak som
vylepšil Hawkmail a išiel som ho otestovať na
Coldcrow. Ona padla na zem predo mnou, takže to funguje. Ale Coldcrow nebola v jaskyni najnebezpečnešia. Tento titul patrí
krásavici, ktorá budila ozajstný rešpekt, ale chrbticu som jej zlomil ja, takže jej meno nebolo celkom pravdivé
.
Ďalšia nádhera s lukom. Zabehali sme si spolu a nakoniec po sebe aj niečo
nechala. V temnotách krypty som pocítil moc
Undead + Mana Burn. Ďalšia slabina Assura.
Lámač kostí ma odmenil pekným kúskom, ktorý som už bohužiaľ vlastnil. Nevadí, razil som si cestu ku Cainovi, ktorý zase trčí v Tristrame a pri vchode do podzemia sa mi ukázal pekný
hnus. Aj
trojhlavý yeti bol celkom nebezpečný a
Griswolda som sa bál najmä keď zomieral. Od Countess som čakal oveľa
viac a od Hole lvl. 2 oveľa
menej. Tento pes mal fakt ostré tesáky. Potom všetko postupovalo celkom hladko a ja som očakával, že v pohode bude aj boj so
Smithom. Po jednej rane za asi 500 HP som si uvedomil, že chlapec má šancu ma zabiť. Jeho šance ale boli primalé a tak som pokračoval. Až do väzenia, ktoré bolo najhorším miestom 1. aktu. Dosť ma vydesilo už
toto, ale proti tomu, čo si na mňa pripravil Pitspawn Fouldog to bolo nič. Momenty boja s Fouldogom mám zachytené
biedne, ale všetci, čo behali po Nightmare s Resist Lightning = -7 vedia o čom hovorím. Jeho jedna rana a mne zostávalo mizerných 50 životov. Ďakoval som Baalovi za unikát The General's Tan Do Li Ga, ktorý spomaľuje o 50%, bez neho už by som bol určite pod zemou (alebo spopolnený
). Po urputnom boji na zemi ostali len
zbytočnosti. Fouldog bol asi najhorší boss, akého som doteraz stretol, aj keď
tento trpazlík bol tiež nepríjemný. V katakombách som objavil doteraz najlepší
predmet a bolo mi až do plaču, že nie som Sorceress. Už som si myslel, že psy mi v tomto akte dajú konečne pokoj a spoza rohu na mňa
zaštekal tento doberman. Ale ani on ma nezastavil. Zostúpil som až k Andariel, kde som myslel, že mi oči vypadnú. Zase Champion pes a padlo z neho
TOTO čudo. Keď som ho dal Amplise do ruky, jej damage sa pohyboval okolo
146-415. Šípy lietali cez fallenov, kosili zombíkov, ničili psov a vedel som, že nášmu tlaku nemôže odolať ani Andariel. Ja som si vzal Venom Ward a Antidote Potions. S rezistmi 95 na poison nemala tá
mrcha šancu. Keď už sa blížil jej
koniec, tak som si obliekol Goldwrap a skúsil
šťastie. Tak nič, možno nabudúce, ale celkovo akt nedopadol vôbec zle. Najme runami sa to len hemžilo (
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9). Keby som tak bol Necromancer, vedel by som čo s runami.....
Akt 2 - Nightmare
Druhý akt začal peknými dropmi rún (
1,
2,
3). Potom prišiel na scénu
Radament, ktorý samozrejme nič nedropol. Tak som sa vydal do púšte. Krv nepriateľov farbila piesok na červeno, v kamennej hrobke ma ohrozil
Creeping Feature a padla pekná
runa. Haly mŕtvych a
múmie s
kamarátmi. Vražedná kombinácia. Našťastie má Alhizeer Iceblink a tak sme spoločne postupovali hlbšie do temnoty hrobky a za sebou nechávali len kúsky ľadu. Na konci hrobky strážil truhličku
tento sympaťák. Hrobky boli za nami a pred nami boli
chrobáky. Z jedného padol pekný
setový štít, ktorý mala pri sebe aj Andariel. Potom som mal pocítiť, ža moja damage nie je oslnivá.
Títo červíci nás v každej miestnosti prečíslili o niekoľko desiatok. Postup bol hrozne pomalý a
niektorí obyvatelia boli celkom nebezpeční. A potom prišla na radu kráľovná. Situácia vyzerala beznádejne, miestnosť bola úplne plná červíkov, ktorý sa ďalej množili. Našťastie sa mi naskytla šanca. Alhizeer zadržal postup mladých červíčkov a ja som Tautom vylákaval dospelých až tam ostala len samotná
kráľovná. Strašne veľa vydržala, ale nakoniec padla a ja som mal prvú časť Horadric Staff. Druhá časť ležala za Strateným mestom, v ktorom som našiel nepríjemných
zombíkov. S
týmito som si musel poradiť Bashom, lebo dávali slušné rany.
Posúval som si ich cez pol mapy a nakoniec všetci ľahli. Vošiel som do Ancients Tunnels, kde som konečne dostal prvý
unikát tohto aktu. Krásna sekera Humongous s vlastnosťou 33% Chance Of Crushing Blow. Bola síce pomalá, ale z Duriela som mal hneď menší strach.
Fangskin ma takmer pripravil o život, keď ma vytlačil o poschodie vyššie a pred vchodom sa usídlil aj s minionmi. Ale ja som mal Howl a Taunt, takže som tohto slizkého hada
premohol a vydal sa riešiť problémy v Lut Gholeine. V mestskom väzení mi padli zase runy (
1,
2), ktorých už mám peknú zbierku.
Fire Eye bol nebezpečný hlavne preto, lebo za ním v miestnosti bol Bosspack Skeleton mágov. Arcane Sanctuary bolo viac zdĺhavé ako
nebezpečné.
Summoner nestihol takmer nič a už ležal na zemi a ja som sa mohol vydať do Tal Rashových hrobiek, kde som zažil veľa
srandy s
týmito steroidovými demónmi, ktorých z koncentrácie dokázal vyradiť jeden zásah Bashom. Zato
múmie mi toľko zábavy neposkytli, len mi otravovali život.
Zlatá truhlička v hrobke občas niečo hodila, ale nasadiť som to nemohol. Potom som stretol vážny
problém. Tento macko nebol taký nešikovný a udieral slušnou kadenciou. Padol z neho
prsteň s pekným Mf, bohužial nemal zlatú farbu
. Potom som mal zviesť boj na život a na smrť s
Kaa-om. Boj to bol celkom nebezpečný, hlavne pre
Alhizeera, ale odmena nás ohromne
potešila. Božský drop,
Hone Sundan. Náš postup sa niekoľkonásobne zrychlil, bosspacky padali ako hrušky a na zemi zostal ležať
ďalši set. Kaa-ova hrobka bola štedrá, dropli tu aj
Frostburny. Pravá Tal Rashova hrobka ma odmenila zatiaľ najvyššou
runou. Aby Duriel nemal šancu, tak som vylepšil
Humongous a boj mohol začať.
Duriela sme s Alhizeerom zatlačili do
rohu, kde nemohol nášmu Crushing Blow
odolávať. Jeho drop síce sklamal, ale po Kaa-ovi mi to vôbec nevadí a teším sa do Kurastu na Soulov v Great Marsh.
Akt 3 - Nightmare
Ďalší akt, poriadne prituhuje. Maličkí flayeri s flusačkami dávajú slušné pecky. Musím upraviť taktiku. Ešte som sa nenaučil poriadne uhýbať flayerím strelám a už na mňa vybehol
veľký nafrenzovaný strom. Ale s Alhizeerom sme ho nejako udolali. Potom som uvažoval aká by bola ideálna hodnota Attack Rating na Hell.
Takto by to nebolo vôbec zlé. A zavítal som k pavúkom, kde bol
Sszark len slabým odvarom
tohto. Aura je samozrejme Might. Ale čakali tu aj
pekné okamihy. Opäť v džungli sa do cesty postavil takmer
nezničiteľný strom a
stromček, ktorý svietil ako na Vianoce. V tomto akte som mal obavy hlavne z dvoch vecí:
dollsky a
Souly. Veci ako
Witch Doctorovo inferno taktieť neboli príjemné, ale dali sa zvládnuť. Titul najrýchleší fallen si odniesol
takýto bežec. Kedže sa mi v truhle kopili Perfect Ruby, tak som skúsil craft (
1,
2). Čakám na 20% IAS, uvidíme či sa podarí. Skill Find Item je veľmi užitočný, ale ja už predsa
toto mám.
Stormtree na počudovanie padol veľmi rýchlo a ja som konečne vkročil do Kurastu, kde padajú vraj aj nejaké tie
runy. Mohla mať jedno písmenko trochu iné a bolo by Treachery, škoda. Chrámy Kurastu, ísť či neísť. Pozrel som do tabuľky a za 32 bodov som vyprášil
Sarine kožuch. V stokách Kurastu bola zlatá truhlička pomerne
štedrá a
Icehawk pomerne slabý. Potom prišiel zlomový okamih, kedy sa malo všetko rozhodnúť. Vstúpil som do Disused Reliquary a hneď pri vchode čakali
hady. Prvý vstup trval ani nie sekundu a asi 1000 HP. Druhý vstup trval 4x Howl mínus 5 hadov, čo bolo prijateľné. Tak som si zarobil ďalšie body.
Trojica Veľkej rady bola rozdelená a bez problémov rozdrvená. Hneď pri vchode k Mephistovi ma čakal
uvítací výbor s
delegátom. Modlil som sa nech nemá Bremm Conviction.
Nemal, ale že by to bola až taká výhra...
Mephisto nekládol veľký odpor. Možno preto, že pri sebe nič
nemal. Tak som sa vybral ešte zabiť posledného z
Mephistových kňazov, vďaka ktorému som si
zaokrúhlil skóre na 3555 bodov a s kľudnou dušou som sa vydal do pekla.
Akt 4 - Nightmare
Všetko začalo stuha. HP nepriateľov stúpalo rovnako ako ich damage. Ďakoval som za Alhizeerov Iceblink, bez ktorého by sme tu určite neboli. Outer Steppes som vyčistil bez vážnejšieho ohrozenia zdravia, ale to hlavne vďaka opatrnému a taktického postupu. Potom nasledovali Plains of Despair. Dúfal som, že tam nebudú
bludičky.
Boli. A bolo ich ozaj
dosť. Uhýbal som bleskom, ktoré mi občas brali 500 HP na jeden zásah. A aby toho nebolo málo, tak sa mi popod nohy motali
takéto mrchy. Mali veľkú výdrž a rýchlo Assura a Alhizeera prečíslovali.
Izual bol čerešničkou na torte, za ktorú som dostal dva skillpointy a už mi chýbal len jedne level a vylosované skilly mali byť kompletné. Ostal posledný kúsok Plains of Despair na preskúmanie. Nečakal som väčší odpor, tak som tam napochodoval a vyvalilo sa na mňa asi 10 bleskov od
tejto nezničiteľnej bludičky. Poletovala okolo nás, metala blesky, regenerovala, ostala stáť nad priepasťou. Proste hnusný hnus. Bez CB a Zerka by som ju naháňal ešte teraz. Konečne Mesto zatratených. Po skúsenostiach s Pitspawnom v prvom akte som sa psov dosť obával. Hlavne keď som zbadal
tohto. Nakoniec to nebolo také zlé a dostal som sa k
River of Flame. Bolo to nadlho, bosspack týchto mŕch obsahoval darčekové balenie 6 kusov a tie sa ďalej množili. Keď som všetkých rozbalil a zem bola červená, bol na rade
Hephasto, ktorý nebol Fire enchanted, takže bez problémov.
Hellforge nič moc.
Posledné kroky k Diablovmu úkrytu. Keď som mal nad sebou
Decrepify od Oblivion Knightov, tak som mal chuť RIP-núť. Po dočistení Chaos Sanctuary nasledovala rutina -
Infector,
Lord de Seis a
Vizier of Chaos. Potom
Diablo. Rýchlovka vďaka Crushing blow, zabíjal hlavne merc, ja som sa snažil uhýbať Red Lightning Hose.
Drop jak z Normalu. Nič prekvapivé. Cesta k barabarom je voľná. Určite bude horúco a dúfam, že mi konečne padne aspoň jeden Nagelring.
Akt 5 - Nightmare
Posledný akt Nightmare. V Bloody Foothils na mňa čakali Horror Archers a Thrashers. Keď nabehol Thrasherom Frenzy musel som vždy ustupovať. Prvý
superunikátny boss piateho aktu nedropol nič. Pomaly som sa prebil až k
Shenkovi a
Eldritchovi. Eldritch mi dropol druhý
Kinemil's Awl, ktorý bol jedným z troch unikátov celého aktu. Vyslobodzovanie barbarov mi sťažoval
tento overlord.V Abaddone boli opäť
Horror Archers, ale tentokrát mali o dosť väčšie poškodenie. Spoločnosť im robili
dollsky, ktoré som už pre istotu nechával pre Alhizeera. Padol tu aj nádherný
orb pre Cold Sorcku, ale nenašiel som nič, čo by som mohol využiť pre seba. Tak som sa vydal
ďalej k vrcholu hory Arreat. Na arreatskej plošine som zviedol nerovný boj s
týmto impom. Keďže asi vedel, že proti Assurovi a Alhizeerovi nemá šancu, tak sa stále teleportoval, ale nakoniec aj tak padol. V Pit of Acheron mi padla
Hel runa. Potom prišiel na radu
Thresh Socket, ktorý na Nightmare vie byť dosť nebezpečný. Našťastie sa zameral na Alhizeera a tak som mohol ísť ďalej. Do
Frozen River zachrániť Anyu.
Succuby boli nepríjemné hlavne preto, že kúzlili Amplifu, ktorá je v kombinácií s Chargeom od Reanimated Horde smrtiaca.
Frozenstein nerobil problémy a cesta ďalej bola voľná.
Odmena od Anyii stála za ... (každý si doplní, čo chce
).
Horror Archers ma sprevádzali aj v Crystalline Passage, kde mi padla ďalšia vyššia
runa. V Glacial Trail zase boli
Frozen Horrors, ale ja som mal Cannot Be Frozen. Bol tu aj
Bonesaw Breaker s mojou obľúbenou kombináciou Magic Resistant + Stone Skin, ktorá z neho robila nezničiteľného terminátora. Stále v Glacial Trail,
rovnaká kombinácia vlastností, iný boss. Drifter Cavern bola preplnená bossmi a
championmi. Waypoint vo Frozen Tundre bol blízko pri východe z Glacial Trail, tak som sa rozhodol navštíviť Nihlathaka. Tam som očakával RIP.
Pindleskin bol v pohode, dal som si pozor. Padol mi tu nádherný
Circlet, pri ktorom rozmýšľam o personifikácií. Cesta do najspodnejšieho podlažia nebola nebezpečná, osadenstvo tvorili monštrá z tretieho aktu: Flayeri a ich šamani, Zealoti a ich
kňazi.
Nihlathaka som sa vydal
zničiť ako prvého, potom nasledovalo dočisťovnaie lokácie. Tam ma stretla moja najhoršia nočná mora. Tomb Viper boss. Kto nestretol, nepochopí.
Takýto krásavec dokáže z chrabrého barbara za sekundu spraviť sekanú. Aj túto nástrahu som ale prežil. Padol tu ďalší unikát, ktorý už vlastním:
Wall of the Eyeless. Vo Frozen Tundre boli ďalší
Horror Archers a ďalšia
runa. Konečne The Ancient's Way. Vybehli na mňa
Dark Lancerky, ktoré používali veľmi radi Jab a dokázali narobiť peknú paseku, nehovoriac o tom, že boli pekelne rýchle. Prituhovalo a ja som chcel vylepšiť zbroj, tak som skúsil
Imbue u Charsi. ... (sem si každý vloží rovnaké slovíčko, aké použil pri odmene od Anyii). Ešte krátka zastávka v
Icy Cellar,
runa a likvidácia
Snapchipa a
hadobossa. A jeden
nádherný barbarský amulet a prvý vycubený
charm. Po tomto mohol začať rozhodujúci boj s The Ancients. Vlastnosti som im generoval asi 20x, potom mi 3x nevystačili potiony alebo hebol merc kvôli mojej hlúposti. Nakoniec sa ale všetko podarilo a postupne som zdolal
Talica,
Madawca a
Korlica. Pred Baalovým trónom ešte
Io runa. A ako sa hovorí najhoršie na koniec. Dotaraz som mal možnosť sa v piatom akte stretnúť s dollskami v Abaddone, s Gloamami vo Worldstone Keep lvl. 2 a s Tomb Vipermi pri Nihlathakovi. Teraz však mal prísť zlatý kliniec mojej cesty. Našťastie pri vchode do Throne of Destruction nebolo nič, o pár metrov ďalej bolo ale
toto.
Bludičku som zvládol bez väčších problémov. Potom pri mne začali pobehovať extra fast Death Lordi. Alhizeer to pokašlal a ľahol tak rýchlo, že som ledva stihol zareagoavať a utiecť. Avšak jediná voľná cesta viedla cez nepreskúmanú oblasť, kde na mňa vyletovali blesky od bludičiek, za zadkom som mal asi 5 nafrenzovaných minotaurov a spoločnosť im robili Vipery s Chargeom. Neveril som, že prežijem. Statočne som sa tam vybral znovu. Pri dverách boli len dvaja minotaury, tak som ich zlikvidoval. Potom som si urobil aký taký priestor a nakoniec prišla rada aj na
pôvodcu tejto hororovej scény. Po tomto boji ma už nemohol zastaviť nikto. Ani
Colenzo, ani
Achmel s
Bartucom, ani
Ventar a dokonca ani
Lister.
Baal samotný vzdroval 10 minút a stále volal dvojičku, nešiel som ani do mesta a poriadne som si na ňom vybil zlosť.
Koniec sa blížil, Tyrael už sledoval cez škáru v strope kedy sa tam víťazoslávne znesie a pogratuluje mi. Tak som chcel trochu slávy nechať aj pre
Alhizeera. Ale titul Conqueror bol len pre mňa, takže som musel poslednú ranu milosti uštedriť Baalovi
ja. Sladké víťazstvo. Larzuk mi osocketoval
Humongous a ja som chcel ešte nejakú odmenu. Chcel som poriadny
steak z tristramského býka. Ani jeden sa mi
nepozdával, ani
tento, ani
tento. Nakoniec som však našiel, čo som
hľadal.
--->>HELL REPORT<<---
Nájdené unikáty: The Dragon Chang, Shadowfang, Gorefoot (eth), Umbral Disk, Bladebone, Iceblink, Kinemil's Awl, Hawkmail, Wall of the Eyeless, Treads of Cthon, The General's Tan Do Li Ga, Bladebuckle, Snakecord, Venom Ward, Goldwrap, Doomslinger, Kuko Shakaku, Humongous, Frostburn, Hone Sundan, Gravenspine, Skin of the Flayed One, Ume's Lament, Rockfleece, Skystrike, Stormstrike, The Jade Tan Do, Rogue's Bow, Bing Sz Wang, Bloodmoon, Ichorsting
Odkaz:
TU