Názor na Blizzard jako na firmu.

To, co se nedá zařadit jinam a netýká se D2 a D3.
Odpovědět
Wixxia
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Wixxia#2518
Názor na Blizzard jako na firmu.

Příspěvek od Wixxia » 27.08.2012, 05:39 hod.

Ahoj

Jen pro srovnání nejdřív. Začnu s Bethesdou o který každej víme, co je to za továrnu.

Mám neuvěřitelně ráda Skyrim. Už jen kvůli jeho hratelnosti, celkové atmosféře a hudebnímu doprovodu. Jednou sem mi ve hře stalo toto. Při výměně equpiu, došlo k tomu, že se mi úplně rozkostičovala postava. Vše ostatní šlo ale úplně normálně. Pro jistotu sem save uložila pevně do pozice a ne Quickem. Hru vypnu. Sanžím se načíst. samozřejmě ne. Soubor poškozen. Nepřekvapilo. Dám načíst jinej save. Starší. Né o moc. Načetl se a z mojí postavy byla ta samá kostička, jako v save tam tom.
Zkouším toto několikrát. ZAčínala sem být zoufalá, protože jak říkám. Mě skyrim strašně baví. Jen tak mě napadlo udělat screen ze hry a poslat ho technické podpoře Bethesdy, jest-li by mi nebyli schopni poradit. Ze screenu a jeho okolí bylo jasně vidět, že mám ve hře tunu modu, takže sem absolutně nečekala odpově, nebo odpověď " Vaše hrta je omodována " Toto řešit nebudeme, nebo nemůžeme.
Jaké pro mě bylo překvapení, když mi do jednoho dne přišlo nejen vysvětlení, co se stalo. Přišel mi ale i zabalený malinký soubor, který přímo nesl moje jméno+koncovka. Už to byl šok ( samozřejmě kladnej ). Po nahrání do hry : všechny save v pořádku. Mohla sem hrát dál. Ani nevíte, jak mě technická podpora továrny na zábavu jménem Bethesda tenkrát mile překvapila.

Blizzard : To, že došlo ke kotaktování i s jinýmy chybamy ve hře se vůbec nemusím zmiňovat. Ani na jednu mi nepřišla odpoveď dřív, jak za 5 dní. A i v té odpovědi nebylo nic jiného, než naprostý fakování mojí osoby. Zmínim ten nejhlavnější.
Smrt postavy v HC díky error 3007 a žádost o řešení této chyby. Nehtěla sem vzkřísit postavu. O tom nepadlo jediné slovo!!
Odpověď Blizzardu : Váš požadavek nebudeme vůbec řešit z důvodu, že tohle chce každej. Já sem nemluvila vůbec o vzkříšení postavy!! Ale o odpověď, zda došlo k chybě na mojí straně, či nikoliv,nebo na jejich. A jselti na jejich, tak ať se juknou v průběžném čase na řešení.
Už ze strohosti odpovědi bylo naprosto jasné, že se na to prostě ani nepodívali, o čem byl psán požadavek. A jakmile viděli v tématu HC, tak mi rovnou odpověděli toto. Což mě taky šokovalo stejně jak v případě Bethesdy. Bohužel obráceně.

Proto se chci zeptat na váš názor, který máte za poslední dobu na tuto firmu. U mě totiž rapidně klesá a to den ode dne, když slyším moje přátele, jakou měli zkušenost s technickou podporou této firmy. Jak se na to vy tváříte??
http://www.youtube.com/watch?v=Yryr4y3T4cs <<-- Prosím poslechnout. Strašně krásné.

Arthur Shopenhauer : „Není nic těžšího než vyjádřit významnou myšlenku tak, aby jí každý rozumněl.“

Asman
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Názor na Blizzard jako na firmu.

Příspěvek od Asman » 27.08.2012, 07:05 hod.

I když jsem Blizzardoviny nikdy moc nehrál, vždycky mi to přišlo jako hodně kvalitní hry(Starcraft, W3). Pak se ale nejspíš podívali na průměrného hráče a chtěli z něj co nejvíc vytřískat. Ohledně supportu - konkrétně ve World of Warcraft blizzard vrací smazané/disenchantnuté věci(což mi už příjde jako extrém, když to není jejich chyba), často se to dá pěkně zneužít, o neochotě slyším poprvé(možná to byla jen konkrétní osoba). On se blizzard, pokud nevytvoří opravdu něco dobrého sám pohřbí. Poslední dobrá hra byla Starcraft 2, ale ta je jen pro úzký okruh hráčů. Uvidíme co bude ve W4(ale když vidím pandy ve wow tak snad ani nic vidět nechci).

Wixxia
Wraith

Příspěvek od Wixxia » 27.08.2012, 07:29 hod.

Asman : O hrách vůbec nepochybuju. ( Teda až na plánované PvP, tady si zcela jistá úspěchem nejsem. Je ale jen můj názor jako hráče čistě PvP ). Od Blizzu sem osobně nikdy nic nehrála, co by mě vysloveně nebavilo. Naopak, Blizz mám co se týče kvality her nejraději snad.
I D3 mě baví ( můj názor, nekometovat prosím a už jen proto, že od toho je jasně dán jiný topic ), i ikdyž jeho stránky rpf jsou pro mě tak trochu napováženou. Mě šlo právě o kontakt mezi lidmi. Moje první zkušenosti s nima díky D3 teda nic moc.

Z jejich reakce bylo jasně vidět, že to nečetli ani. Možná nejde ani tak o Blizz, jako že to dostal do ruky někdo, kdo jako pracovník není zorvna dokonalej. To je klidně možné. Vidíš, to mě nenapadlo. Mohlo jít klidně o nějakýho flákače, nebo něco takového. A u těch mojich známých to mohla být taky brutál náhoda, že se to dostalo do ruky právě tomuhle nímantovi. Vidíš, to mě nenapdlo, rovnou sem to soudila jako Blizz. I když oprváněně. Jest-li si neumí ohlídat zákaznickou podporu, tak to mi příjde taky celekm divný. Styk se zákazníkama je podle mě stejně důležitý, jako kvalitní hra.

Ale díky za názor Asmane. Dalo by se říci, že mi to na věc hodilo úplně jiný pohled. Takže nímant..Nikoliv Blizzard. Hmm..
http://www.youtube.com/watch?v=Yryr4y3T4cs <<-- Prosím poslechnout. Strašně krásné.

Arthur Shopenhauer : „Není nic těžšího než vyjádřit významnou myšlenku tak, aby jí každý rozumněl.“

ZOMB
Warlord
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 27.08.2012, 07:53 hod.

Ahoj,

tak mě spíš štve, že Blizzard udělal Diablo 3 hratelnou jedině on-line, protože mám nestabilní internet a polovina mých úmrtí je způsobena právě výpadky internetu... proto nemůžu hrát HC a ani charaktery s vysokým DPS a malým HP...
Poslední patch radši ani nebudu rozebírat...
Blizzard byl pro mě dřív jako "továrna na sny", to si zasloužil mojí milovanou hrou Diablo 2, ale od té doby co neexistuje Blizzard North, tak šla kvalita Diabla na nižší úroveň...

A jinak Wixxia: sdílím tvoji lásku ke Skyrimu, taky jsem u toho strávil hodně šťastných hodin :)
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

Wixxia
Wraith

Příspěvek od Wixxia » 27.08.2012, 08:00 hod.

ZOMB : Aha. Vidíš, toho sem si vůbec nevšimla. Jasně, Blizz North neexistuje už. Což znamená, že došlo i k výměně zaměstnaců. To by dokonale odpovídalo tomu o tom nímantovy a o celkové zákaznické podpoře v mojem případě. To teda sakra. BLZ NRTH byla opravdu továrna na sny. O tom není pochyb. Měla sem jejich hry opravdu nejraději ještě z firmou Looking Glass. Ale to už je opravdu historie.

Takže koukám, že nejsem ani zdaleka sama, komu se začíná na Blizz názor protivit. Upřímě sem spíš čekala příspěvky tipu opačného. Zajímavé.

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 27.08.2012, 11:23 hod.

Já jsem psal na blizzard support pouze jednou v životě, když jsem před tak 5 lety dostal na battle.netu asi na měsíc ban. Dodnes netuším, proč, i když to byl dotaz, za co jsem byl zabanován na takovou dobu.

Jediné, co jsem od nich dostal, bylo něco jako "We are unhappy about the inconvenience, but after searching for your account name and IP adress it seems like you were banned for two weeks for one of these:"
Následoval seznam asi 10 možných deliktů, z nichž ani jeden neodpovídal tomu, co jsem na battle.netu dělal.

Tak jsem jim odpověděl, že to je teda pěkný no, že jsem čekal přesně identifikované provinění a jak dlouho ten ban trval....trval ten měsíc a ne 14 dnů jak prve psali. Na to přišla pouze jednovětná odpověď, která už asi nebyla "předdefinovaná", ale jen mi odsekl, že v blizzardu nemá pravomoc nahlídnout do detailů logů a že kdyby to dělali tak by jim z toho rupla hlava.

Dál jsem raději neřešil...
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“