1. Akt Nightmare
Noční můra, hmm. Ze začátku to tak nevypadalo,
resisty v pohodě až na Lightning, zde mě začla mrzet moje blbost při získávání hůlky v 5. aktu normal. Potvůrky na players 8 drželi, musel jsem za každými cca dvaceti do města pro pití. Hned v Den of Evil jsem ale, asi poprvé za hru zajásnul. Mohl za to
tento charm, který nahradí dva předchozí, ztracené z nedbalosti. Teď už s plnými resisty jsem se vydal dál. Blood Raven šla s frozen orbem jako po másle, trvalo to déle jen kvůli jejímu utíkání.
Drop na první pohled ušel, ale ten prsten byl nepoužitelný. V Cryptě a Mauzoleu se nestalo nic zajímavého, kromě dropu
Sol. Z 1. gamblení jsem se pozastavil nad touto
čelenkou(škoda, že nejsem paladin)a nechal si tyto
boty(řekl jsem si, že FHR+resist>MF). V Underground passage jsem narazil na ty otravné střílecí psiska(multiple shot, musel jsem se držet vzadu a střílet naslepo, nakonec padli) a taky na zatím
nejvyšší runu. Při osvobozování Caina se nic zvláštního nestalo. V Black March mi padl, myslím že první žlutý
amulet. Pěkné, ale nejsem barbar. Ve věži pak další
Sol a z Countessy pak
Thul 
. Ostatní věci z ní se ovšem povedli -
kladívko a
hlava.
Tohle je pak celková sbírka, myslím že z postupu Dark Wood až Countess. Ten
jewel je jeden z mých nejpovedenějších, snad ho budu mít kam dát. Přišel čas 2. gamblování a zde mi Gheed opravdu udělal radost s čelenkou
+20% FCR +113 Mana. Takže už bylo co na hlavu, další byl na řadě pásek, "Sárus" už mi přišel nedostatečný. První se mi povedl
tento, ovšem přišel bych o resist cap-to se mi nechtělo. O pár pokusů později mi vypadlo takovéhle
hovado, které mi nejspíš vydrží až do konce hry. Měl jsem opravdu velkou radost. Přepl jsem na normal, nechal si "hovado" přivlastnit a udělat od Larzuka díru do čelenky. Když jsem pak viděl, že jsou díry dvě, veškerá otrava z pomalého postupu zmizela. Jako náhradu za -20 HP z pásku jsem dal do čelenky 2x Perf. rubíny,
výsledek stojí za to, o Lore jsem od teď už neuvažoval. V Tamoe jsem narazil na 2 parádní boss packy. Dark Stalkeři a Dark Lanceři-Extra Strong, Extra fast(jako by už tak nebyli dost rychlí). Po kouskách se mi je podařilo zneškodnit, odměnou byla tato
Amna. Kdybych neměl tak blbý pravidla tak už mám Spirit a jde to všechno lépe

. O kus dále padla i tato, ne-úplně k zahození
sekyrka, naneštěstí pro mě, nejsem barbar. Poslední věci, kterou jsem chtěl vyměnit byli amulet a hůlka(dosavadní mám od 1. aktu normál). První byl na řadě amulet, vybral jsem si možnost
craftu. Výsledek?
Nejsem barbar. Tak jsem si říkal, že alespoň s tou hůlkou by to mohlo vyjít..
Tuto jsem si schovával někdy od Cold Plains, doufajíce, že mi na ní dá
Charsi něco pěkného.
Opak byl pravdou. +100 poškození FB je pro mě málo v porovnání se ztrátou resistů. Pokud bych používal Blizzard tak bych asi volil jinak, takhle jsem si vydělal 30000. V katakombách jsem narazil na první Cold-Fire immune monstrum-to rozhodlo o rushnutí celých katakomb, kde se má kouzla projevili jako velmi slabá i proti normálním monstrům. U Andariel jsem schválně nechal players 8, člověk nikdy neví a co kdyby se náhodou zadařilo. Náhodou se
nezadařilo. Nepotřebné
ruce(radši si nechám MF),
štít(nejsem paladin) a 2. unique, který je stejně na vendora jako ten první. Za 6 levelů jsem vylepšoval jen Frozen Orb a tím mu zvětšil poškození na dvojnásobek. V dalším aktu snížím /players - cursed bosspack lučišníků v Pitu, aneb jak ztratit 400hp během půl vteřiny mě potvrdili, že to nebude špatný nápad. Tento akt považuji za úspěšný, přechod normal-nightmare jsem docela zvládl, ještě by to mohlo začít trošku padat a byl bych spokojen.