hami píše:marast: jj to byla reakce na ten HU
V tom případě jsi špatně četl kamaráde, protože jsem nic takového nepsal a ani nic takového ve hře není.

Psal jsem o vlastnostech, čili attributes
Attia píše:Co se týče maximálního potenciálu u některých buildů, momentálně mě nenapadá build který by ti skrz nedostatek skilů nedovoloval využít maximální potenciál. Bavím se o silngle zaměření, ne o hybridech. jeden z nejnáročnějších buildů na skily potřebuje pokud vím Javazonka která ma hlavní skill +4 synergie to je 100 bodů. na prereq potřebuješ 3 body to je 103 bodů a jsi max...můžeš mít 110 bodů. Další náročný build je fire claw druid. Ten má jeden main skill a 4 synergie. k tomu potřebuješ 4 preeq skily. to je 104 ze 110.
Bavím se potenciálu využití jednoho skilu. Pokud chceš build variabilní a odolný, samozřejmě že musíš omezit dmg a obětovat body do dalších skillů na přežití. Ale to už je o tom že buď chceš max dmg a ořezávátku, nebo si uděláš přeživší tank s menším dmg nebo char zaměřený na více elementů pro větší variabilitu.
vážně mě teď nenapadá build kde bys nemohl využít nějakej skill s maximum synergiemi. Argumetny tipu "ale musím mít bod tam a tam aby postava byla schopná něco vydržet" neberu, protože to už je tvoje volba jestli uděláš max dmg nebo ne...
Řek bych, že se zbytečně necháváš unést Atti.

Pak jsou z toho chyby typu "Argumenty tipu".

A nutno podotknout, že jsi zrovna uvedl špatné příklady. Ale aspoň mne to přinutilo si to trošku projít.
Takže:
Sorceress:
Ice blast i
Ice bolt by potřebovaly se všemi synergiemi
120 bodů. A to by ti ještě v kolonce
Cold Mastery svítila nula.
Necromancer: Vezmi si libovolného golema a vymaxuj k němu všechny synergie. Dostaneš se na
120 bodů. A to ještě budeš mít k dispozici build pouze pro otrlé hráče.
Assasin:
Fire blast se všemi synergiemi požaduje
140 bodů.
Charged bolt Sentry 120 bodů.
Amazon: Chceš mít tu nejlepší
Valkýrii a jenom ji

Nachystej si
140 bodů k rozdělení.
Na mnou uvedených příkladech může vidět, že by nemělo jít o variabilní buildy. Jako zdroj ať poslouží web diabla 2, kde jsem čerpal. Bohužel mi přijde, že tam jsou nějaké chyby, a proto bych chtěl poprosit někoho, aby se na to ještě jednou podíval a potvrdil to. Jen malé příklady. V sekci Defensive Auras u Paladina postrádám synergie. U Barbarovi dovednosti Stun chybí synergie. A nezdá se mi ani ten počet synergií u Fire Blastu...
Fraxinus píše:Marast píše:
Ideální by bylo, aby i takový firebolt mohl být plnohodnotnou dovedností. To by však musel promyslet někdo hodně šikovný se smyslem pro balanc.

Věděl jsi třeba, že firebolt je na bossy mnohem lepší volbou než fireball? Přesto ho nikdo nevyužije, přestože ho má kvůli synergiím tak jako tak vymaxovaný.
Přiznám se ti bez mučení Fraxi.

Nevěděl. Hrál jsem všehovšudy jenom tři kouzelnice. Všechny tři HC. Dvě Enchantress a Cold Sorceress, která mi umřela ještě dřív než jsem ji mohl specializovat na Blizzard, se ani nepočítá.