Jak farmit?

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
ORION
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:ORION#2204
Jak farmit?

Příspěvek od ORION » 10.07.2012, 16:15 hod.

Zdravím, mám dotaz ohledně farmení prvního actu v infernu. Všude tady na webu se bavíte o farmení vyšších aktů a ne prvního.

Jak mám vůbec famit?? Mám si změnit quest a jít rovnou na butchera?? Nebo to mám vždycky prolézat od vyšších podlaží abych nastackoval NV?? Nemohl by mi tady někdo PROSÍM napsat nějaký návod jak na to? Hraju na barbara. Díky moc.

v0kurka
Burning Soul

Re: Jak farmit?

Příspěvek od v0kurka » 10.07.2012, 16:34 hod.

buď to můžeš chodit celé, nebo se jezdí až quest Imprisoned Angel a subquest Cursed Hold (tj. boss Warden), nebo poslední dobou jsem si oblíbil Wortham quest, to mi oproti wardenovi přidá Pavoučici.

jinak lokace chodím vždycky stejný (s výjimkou farmy celého aktu): festering woods->cemetery->port northern highlands a až do konce

citizen
Quill Rat

Příspěvek od citizen » 10.07.2012, 17:34 hod.

Napriklad: Nactes si zacatek questu "The Imprisoned Angel". Z mesta se portnes na hrbitov, kde se vetsinou vyskytuje 1. elite pack, zabijes je, pak vycistis vsechny 3 krypty. V tu dobu bys uz mel mit 5NV, nejhur 4. Potom z hrbitova pobezis tou branou dolu, a vysistis celou tu oblast. byvaji zde tak 3-4 elite/champ packy + nekdy goblin. Jakmile tu oblast vycistis, port do mesta. Pak uz zacinas plnit ten quest The Imprisoned Angel. Tedy uplne od zacatku - vycistis obe patra Halls of Agony, vybehnes ven - vlezes do krypty, posbiras 6 ostatku vězňů, zabijes vsechny champ/elite packy (vetsinou 3 + goblin), zabijes Wardena. A pokracujes pak dal, kde vycistis dalsi patro a pak zabijes Butchera. Vychazi to v nejlepsim pripade na zabiti asi 15 elite/champ packu uz pri 5 NV + Warden a Butcher. Tak jsem to provozoval ja. Nerikam ze je to nejepsi, nejefektivnejsi, nebo nejrychlejsi cesta jak farmit A1. Jen jedna z moznosti

ORION
Quill Rat

Příspěvek od ORION » 10.07.2012, 19:43 hod.

No a pak když to doběhnu, tak musím jít zase do menu a udělat to celé znovu, že? Zase nastackovat NV atd...

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 10.07.2012, 19:56 hod.

@citizen: ta cesta dolů je podle mě neefektivní, ta oblast je zbytečně velká a občas tam jsou i jen dva packy. zato ve festering woods musíš mít fakt smůlu, aby jsi nepotkal alespoň 4, obvykle spíš 5, výjimečně i 6 - navíc je to malinká oblast.

@orion: jo, jak dám butchera, pořeším drop a zakládám znovu.

ORION
Quill Rat

Příspěvek od ORION » 11.07.2012, 05:40 hod.

A co pak děláte ze všema těma věcma?? Už mám bendnu plnou, v aukci mám všech 10 (Ale moc to lidí nekupují :-) ). Normálně to prodáváte ve městě? Není to škoda?

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 11.07.2012, 07:08 hod.

ORION píše:Už mám bendnu plnou, v aukci mám všech 10 (Ale moc to lidí nekupují :-) ).

Odpověděl sis sám :lol:

Last_Elf
Quill Rat

Příspěvek od Last_Elf » 11.07.2012, 08:23 hod.

To vlákno tu je, ale už je to delší dobu: viewtopic.php?f=44&t=5240
Nastavte druhou část 9 kapitoly (The Imprisoned Angel - The Cursed Hold)
Použijte portál do The Festering Woods .Zde najdete 4-6 elitních packů. Prolezte celou mapu, spusťte event a navštivte oba ''dungeony''

Poté použijte portál do Cemetery of the Forsaken. Zde je to o štěstí, nicméně je tu obvykle jedna rare elitka, málokdy i boss. Do krypt jít můžete, ovšem v poměru čas/výnos to moc nedoporučuji

Nyní se přesuňte do The Royal Crypts. na aukci si nakupte levný gear co má velký gold find (tato část je opravdu jednoduchá, v cestě vám bude stát jen pár kostlivců) a obraťte celou mapů vzhůru nohama až ke trůnu krále Leorica.
Z dlouhodobého hlediska se nákup GF gearu ve spojení s 5x NV buffem rozhodně vyplatí.

Pak se přesuňte do Leoric's Manor. Jděte ven směrem na nádvoří, v cestě vám bude stát 1 - 3 (vyjímečně kdy 4) packy elitek

Po pročištění Leoricova sídla jděte do Halls of Agony lvl1, opět obraťe celou mapu vzhůru nohama, na drop a elitky je tato zóna celkem štědrá, stejný postup opakujte ve druhém patře.

Poté na vás čeká The Cursed Hold, jeho vyčištění nezabere mnoho času, narazíte na 1 - 3 elitní packy a po osvobození na vás čeká The Warden který má s plným NV buffem garantovaný plný loot (min 7x modrák a 2x rare)

Zbývající část je již naprosto jednoduchá, vyčistěte poslední zbývající patro, dobijte si NV buff a hurá na řezníka zvaného bůčka :)
Osobně jsem krypty vynechával a ani Royal Crypts jsem nechodil.

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 11.07.2012, 08:23 hod.

ORION píše:A co pak děláte ze všema těma věcma?? Už mám bendnu plnou, v aukci mám všech 10 (Ale moc to lidí nekupují :-) ). Normálně to prodáváte ve městě? Není to škoda?
musím říct, že mě celkem překvapuješ. mě to přišlo jako samozřejmý, ale rozepíšu ti to:

probíhám zmíněné lokace, někdo sbírá jen žlutý itemy, já beru i modrý a kameny. dál postupuju dvěma způsobama:

a) když mám dost místa v truhle (chce to asi jeden a půl z celkovýho obsahu), tak přijdu do města s plným inventářem, jdu k obchodníkovi, prodám všechny modrý (ale zároveň koukám, jestli nějaká z nich není prodejná na aukci - v drtiivý většině ne - k tomu pomůže sledovat item lvl. 63 bys měl prolédnout lépe, 55 z 99% rovnou prodáš) a žlutý itemy i kameny nebo případně recepty (zkrátka všechno relativně použitelný či prodejný) následně uložím do truhly. opakuju do vybití stanovené části aktu. až padne butcher, identifikuju si všechny ty rare věci a posoudím, co se může hodit, co prodat, co dát na aukci, případně darovat kámošům.

b) když nemám dost místa v truhle, tak pokaždé s plným inventářem doběhnu do města, identifikuju, zhodnotím, prodám šmejdy a uložím kvalitní věci do truhly (moc toho nebejvá:D) - opakuju do vybití aktu.

Pro oba postupy je společné, že věci, které jsem vyhodnotil jako kvalitní, porovnám v aukci. To znamená otevřu si tam truhlu, kouknu na staty a řeknu si "tyhle boty maj 150 str, 100 vit a 50 allres, to se mi zdá dobrý, podívám se tedy, za kolik se podobný prodávaj". zjistím, že podobný boty s větším armorem stojí třeba 100 tisíc (ne, tolik opravdu nestojí, ale jako příklad), takže ty svoje střelím za 80 tisíc a za pár minut jsou pryč.

možná bych mohl rozvést, jak postupuje to hledání... vždycky zadám nejdůležitější staty - obvykle tři, nebo dva s enormně vysokou hodnotou (např. u amuletu mainstat+crit chance nebo dmg) - zadám max buyout 500 tisíc. a teď vidím, jestli je těch itemů s danými vlastnostmi hodně, málo, nebo žádný. pokud jich je hodně, snížím a snižuju, než zjistím, že za 100 tisíc se jich prodává třeba 5 a všem zbývá víc jak jeden den, pak se to dá kolem 100 tiosíc prodat. nebo zjistím, že i za 20 tisíc jich je 5 stránek, pak je to lacinej šmejd a nezřídka se ani nevyplatí, aby mi zabíral místo v aukci.

ovšem pokud ani za 500 tisíc v aukci item s podobnými staty není, tak navýším na 1m, pak 2m, 3m... atd. obvykle se cenou snažím vložit tak, abych zohlednil poměr statů mého itemu k nejlevnější nabídce. snad je to srozumitelné.

jen k tomu dodám, že je vhodné sledovat zbývající čas. pokud např. najdeš jen dva podobné itemy k tomu, co chceš nabízet, a jeden má nižší staty a stojí víc, pak mu nejspíš také zbývá méně do konce, např 20 hodin. naopak levnější item s vyššími staty při nižší ceně bude mít asi víc jak jeden den. obvykle platí, že kvalitní itemu s buyoutem zmizí během prvních několika hodin. málokdy objevíš správně oceneněný item se zbývajícím časem pod jeden den.

zní to složitě, ale to víceméně selský rozum. hodně štěstí s prodejem. jestli máš otázky, sem s nimi.

ORION
Quill Rat

Příspěvek od ORION » 11.07.2012, 09:24 hod.

Díky moc za odpovědi a rady. V aukci jsem toho moc neprodal, protože jsem byl líný a nedíval jsem se na podobné předměty. (Ne že bych byl tupý a nevěděl jak na to :-D ) Ještě jednou díky....

sensation86
Gorebelly
BattleTag:Sensation86#2551

Příspěvek od sensation86 » 11.07.2012, 16:43 hod.

Jak se pise vejs vylezes u brany projdes krypty udelas pak skeleton kinga a pak sup na pavoucky a ve finale halls of agony a reznika... :-) a nebo to prolezt cely... Cely to prolezu rekneme za 2,5h... A nafarmim i sprodejem smejdu cca 600tis... Kdyz to sectu tak se najde vzdycky 5predmetu co se daji prodat...

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 12.07.2012, 07:10 hod.

ja podobne. imprisoned angel a idem cemetery of the forsaken + kopky (sem tam elitu jay wilsona z ktoreho padaju modre krapy, ale zrejme s NV5 dropne cosi zlte), potom festering woods+kopky, potom fields of misery, potom northern highlands + leorics hunting places + elity pred leoric manor. No a nakoniec halls of agony, warden, butcher. vseho vsudy cca hodina. Samozrejme najlepsie mat oblecene magic find a gold find equip. Vzdy padne nieco zlte s levelom 63, ale povacsinu po identifikacii je to kardinalna blbost.

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 12.07.2012, 07:53 hod.

ReptileSVK píše:sem tam elitu jay wilsona z ktoreho padaju modre krapy, ale zrejme s NV5 dropne cosi zlte... potom fields of misery...
bohužel, tihle speciálně pojmenovaní osamocení bosové (bez mimoňů) dle mého nemají garantovaný rare drop.

jinak myslíš, že se filds of misery vyplatí? podle mě je to zbytečně velká lokace, kde se nevyskytuje zas tolik elitek.

jinak můžu všem doporučit nový bonus, který jsem si přidal. zkoušel jsem všechny porty a hledal nějaký s blízkou skupinkou. našel jsem, katedrála třetí patro - tam kde se "obleče" nalezený templář, vždycky tam je jeden pack, stačí udělat kolečko kolem toho rozmlácenýho středu a někde tam ta elitka snad vždycky bude (já ji tam už měl asi 10X).

takže aktuálně to jezdím: festering woods, cemetery, northern highlands (vždy hledejte watch tower!!! ne vždy tam je, ale na tak malým prostoru až 4 elitky je luxus), hunting ground, leoric manor, všechny hall of agony + warden. dá se to udělat za něco málo přes půl hodiny a získávám tím minimálně jednu záložku truhly plnou rare, často ještě víc. použitelný bejvaj jedna až tři věci, ale to už je jinej příběh :D

jinak mám takovej dojem, že festering woods je nějaký "opatchovaný", našel jste tam někdo od včerejška 6 elitek? já ani 5, což je podezřelý... stejně tak venkovní cesta k wardenovi je pěkně osekaná, ten event se tam skoro vůbec nespawnuje, obchodník taky téměř ne, jne ta truhla tam občas je :D

smurfiik
Fallen Shaman

Příspěvek od smurfiik » 12.07.2012, 08:02 hod.

k tomu opatchování, nepřipadá vám trochu silnější Azmodan (na Hellu)? Minimálně ty fireballs mají dle mě větší dmg než před před hotfixem..

sensation86
Gorebelly

Příspěvek od sensation86 » 12.07.2012, 08:35 hod.

Prisel jsem vcera na lepsi zpusob jak jeste zafarmit 1act... :-) dat si krypty a skeleton kinga... Odhlasit,prihlasit teleportovat se do leorikova sidla tam se vratit dovnitr tam je je jedna sestava a venku pred sidlem dalsi to uz jsou 2body pro nephalem valor... Pak si dat halls of agony a ve finale reznika... Pak zase teleport a dat si s 5ti body jeste krypty kde se hleda koruna a pak jeste si projit znovu celou cestu ke skelton kingovi :-) Myslim ze lip zafarmit 1act uz proste nejde :-D

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 12.07.2012, 09:41 hod.

sensation86 píše:Prisel jsem vcera na lepsi zpusob jak jeste zafarmit 1act... :-) dat si krypty a skeleton kinga... Odhlasit,prihlasit teleportovat se do leorikova sidla tam se vratit dovnitr tam je je jedna sestava a venku pred sidlem dalsi to uz jsou 2body pro nephalem valor... Pak si dat halls of agony a ve finale reznika... Pak zase teleport a dat si s 5ti body jeste krypty kde se hleda koruna a pak jeste si projit znovu celou cestu ke skelton kingovi :-) Myslim ze lip zafarmit 1act uz proste nejde :-D
ked si aktivujes quest leorica tak nemas spristupnene portaly az k butcherovi, takze niekde mas chybu.

sensation86
Gorebelly

Příspěvek od sensation86 » 12.07.2012, 10:22 hod.

ReptileSVK: no jasne ze jsi to spatne pochopil jde o to sejmout ty v Leoric manor a pak probehnout halls of agony + osovobodit u zalarnika ty duse a pak zase halls of agony cekal jsem ze to kazdej pochopi jak jsem to myslel uz se diablo hraje 2mesice a snad kazdej uz zna cestu k reznikovi nechtelo se mi to vypisovat jak pro blbe... :-)

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 12.07.2012, 10:26 hod.

Reptile asi myslel toho skeleton kinga. Nemá smysl jet nějaké kolečko, potom se odhlásit a jet jiné. Buď jedeš od skeleton kinga až do konce, nebo jen jedno z toho ( a lepší je konec, to ví každý). Takže to jen pro vysvětlení :-)

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 12.07.2012, 10:41 hod.

příde mi, že halls of agony se na goldfind nevyplatí, na magic find možná. Na gold find se vyplatěj nejvíc lokace kde sou velký skupiny mobů - víc gold dropů. V halls of agony sou skupiny malý a je to tam celkově docela řidký na moby. Dobrej na gold find je ten mezilevel se žalářníkem, tam sou kupy kostlivců, cathedrala, defiler crypty, leoric manor-na těch schodech je vždycky tak 30+ mobů, watch tower.

sensation86
Gorebelly

Příspěvek od sensation86 » 12.07.2012, 11:50 hod.

No co si budeme povidat na farmeni je nejlepsi 3act... Cesta k uprdenymu Ghomovi a cesta k Azmodanovi... Co se tyce toho 1actu tak souhlasim na money jsou lepsi lokace ale myslel jsem na magic find... Coz bych rekl lepsi moje cesta...

Odpovědět

Zpět na „Obecně“