Příspěvek
od kikopp » 30.05.2012, 08:55 hod.
zdravím, rozhodol som sa, že prispejem svojou troškou aj ja...na úvod Diablo1&Hellfire+Diablo2&LoD som hral fakt veľa, odhadujem to na tisícku hodín, takže si myslím že sa v tých hrách máličko vyznám..a teraz poďme na D3 a na porovnávanie (mám démon huntera 53ku, 1700 achiev points)
1, NEVYVÁŽENOSŤ SKILLOV a CLASSOV...môj názor je taký, že čo sa týka skillov tak to nie je D1 a ani D2 a ruku na srdce, vážne by ste to chceli? D1 bolo prelomové a zadefinovalo typ akčných RPG, D2 bolo znovu prelomové pretože nasadilo "akési" talenty, ktoré boli pasívne i aktívne a bolo potrebné sa rozhodnúť pre nejaký strom...doteraz spomínam ako som hral D2 1.0 a na helli som mal barbara robeného na whirlwind a life steal (1hit vystealoval asi 1/2 mojich hp ak nie viac) čiže taktika bola mlátiť mlátiť a buď dostanem IK alebo všetko zbijem...najsilnejší spell u nekromanta bol Corspe Explosion (mobky nemali resisty ani na helli) kde stačilo z húfu zabiť dve potvorky a potom to na tri casty zabilo celú grupu..takže ľudia ak niekto kritizuje to, že D3 je nevyvážené, tak nech sa pozrie dozadu, uvidíme na verzii 1.12 (ak bude) jak to bude vyzerať, keďže pri D2 to trvalo 1-2roky kým to vyladili tak ako to vyladili a keď sa pozriem na D1 - tak tam bol najlepší suverénne mage, v D3 hrám svojského démon huntera (slabší dmg ale lepší kontrol - stunlock) a čo stretávam iných hunterov, každý má svoj štýl takže variabilita je rozhodne lepšia a zároveň odpadá nutnosť levelovania aby som si vyskúšal iný strom (alebo používania diablostat editora) viď paladin na conviction alebo fanaticism?....takže určite krok dopredu
2, AUKCIA - kto chce ju bude používať, kto nie tak nebude, je to na hráčoch...ja ju využívam, pretože Diablo od veky vekov bolo založené len na šťastí...niekto má luck na drop a niekto holt nie, že sa trejdovalo v D2 vie každý, AH to len uľahčuje
3, nutný INTERNET - ja mám net cez pevnú linku s rýchlosťou "úžasných" 2Mb/s a lagne mi to raz za hodinu aj to asi na sekundu...doteraz to nebol dôvod na to aby som umrel, samotné riešenie prináša len výhody - máte friendlist (nemusíte volať kamošovi hej idem hrať diablo, pridáš sa?), ak chcete hrať coop tak sa náhodne na hocikoho napojíte alebo opačne, výhoda použitia AH, jednoducho je cítiť tu ľahkosť s akou sa dá využívať coop ladené D3, btw sme v 21. storočí páni
4, ATMOSFÉRA - už D2 bolo kritizované za to, že je to menej "démonické" a? je to legenda na tom sa zhodneme všetci, D3 mi príde temnejšie v každom smere viac ako D2 aj keď na D1 to asi nemá (stále hlbšie a hlbšie kde sa peklo ozýva a otriasa viac a viac)
5, GRAFIKA - tentokrát blizzard zachytil vývoj a máme tu modernú grafiku s neuveriteľne veľa efektami ako sa na diablo patrí - každý spell, každý efekt, aura má vlastnú animáciu, spomeňme na to, ako začínalo D2 v porovnaní s vtedajšou grafickou konkurenciou (archaické rozlíšenie)
6, COOP/MP - každý má svoj loot, možnosť tepeportovania sa na parťáka, čo sa bije, kým ste v meste, odhaľovanie mapy, vzájomné healovanie cez healing orby atď proste vidno že na tom zamakali a coop je o 2 triedy lepší ako v D2
7, ACHIEVEMENTY - nik Vás predsa nenúti to robiť, achievy boli už v SP aj predtým viď Dragon Age, niekoho zase bavia ako mňa
8, PRÍBEH - určite je kladený väčší dôraz ako bol doteraz v Diable, labužníci textov majú čo čítať, opať ak to ignorujete, ľahko sa dá preskočiť
čo mi vadí v D3 je zatiaľ len pár vecí - nepotrebnosť statov - intelligence využijú len wizardi a witch doctori, strength zase len barbar...wizard môže mať plátové brnenie pretože jediná požiadavka je na level škoda, lebo donedávna platilo že vlastnosť +15 all atributes je fajn pretože sa hodili vždy aspoň tri atribúty pre každú classu, tu môžte mať item v kombe +bonus na všetky staty a využijete len dva bonusy
chýbajú aury/plošné buffy - to by len umocnilo už tak skvele ladený coop, nejaké síce sú ale je ich príšerne málo a doba trvania je veľmi krátka
drop - nikde som nenašiel že či prítomnosť ďalších hráčov zvyšuje šancu itemov na drop, ak by to tak bolo a Blizzard by to propagoval tak by ľudia mali veľkú motiváciu hrať len coopy, čo viem tak takto systém nefunguje...XP ostávajú a s ním asi aj šanca na drop/loot nezávisle od počtu hráčov
D3 je hodné pokračovania tak ako sa patrí, to že niekto je sklamaný lebo očakával klon tak proste nepozná Blizzard (zahrajte si TitanQuest, Sacred alebo Dungeon Siege II tam máte vývoj postavy identický s D2), bolo jasné, že D3 bude odchýlka tak ako aj (možno raz) bude D4 aby mohlo nastoliť ďalší kurz smerovania akčných RPG