Latence - diskuze
Četl jsem, že rozumná hodnota latence je pod 100 ms, v mém případě je ukazatel sice obvykle zelený, ale pohybuje se v intervalu 200 - 230 ms. Ale je to celkem hratelné.
Co lantenci vlastně ovlivňuje - rychlost a typ připojení? Je nějaký způsob, jak ji ve hře zlepšit a dostat se k ideálním 100 ms? (bez přechodu na rychlejší tarif)
Co lantenci vlastně ovlivňuje - rychlost a typ připojení? Je nějaký způsob, jak ji ve hře zlepšit a dostat se k ideálním 100 ms? (bez přechodu na rychlejší tarif)
RATS LIVE ON NO EVIL STAR
- Programos
- Minion of Destruction
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Programos#2804
- Kontaktovat uživatele:
Re: Latence - diskuze
Latence závisí jak na rychlosti připojení samotné, tak na pozici, kde připojení využíváš a přez co se připojuješ.
Zkus do příkazové řádky napsat tracert www.google.com (například) a zjistíš, kde ti latence nejvíce přibívá. Záleží přez jaké všechny síťové prvky se připojuješ či jak daleko jsi od páteřní linky. Jednotlivé ip adresy co ti vyplivne CMD si přestav jako když jedeš vlakem a na jednotlivých stanicích musíš přestupovat = zpoždění.
Zkus do příkazové řádky napsat tracert www.google.com (například) a zjistíš, kde ti latence nejvíce přibívá. Záleží přez jaké všechny síťové prvky se připojuješ či jak daleko jsi od páteřní linky. Jednotlivé ip adresy co ti vyplivne CMD si přestav jako když jedeš vlakem a na jednotlivých stanicích musíš přestupovat = zpoždění.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804
- Pana_Ruplahlava
- Gorebelly
- BattleTag:Ruplahlava #2727
mě to někdy docela štve, těch 200 bývá hodně vidět. Když je 50 tak je to celkem ok...
Nemám rád lidi, co hledají problémy jen proto, aby mohli žvanit.
Smiřte se s tím.
Smiřte se s tím.
Programos - díky, tohle jsem neznal; mám tam pět stanic a na každé tak 12ms zpoždění, jednou z těch stanic bude asi router; připojený jsem přes ADSL rychlostí 10Mbit, což taky není žádný zázrak...
Včera večer (asi 22:30) jsem naměřil dokonce 720ms, sloupec latency červený a kvůli pomalé odezvě byla smrt na krajíčku (kvůli lagům jsem neviděl, co vlastně biju a skupina elite ve 2 actu mě málem a doslova "zazdila"); štvalo by mě, kdybych exnul kvůli technickým problémům.
Chápu to správně, že latence se vždy odvíjí od mého připojení k síti a nezáleží na protistraně, resp. jak jsou vytíženy servery D3?
Chápu to správně, že latence se vždy odvíjí od mého připojení k síti a nezáleží na protistraně, resp. jak jsou vytíženy servery D3?
Ja mel taky vcera kolem 23 hod slusny lagy, ale to byl nejakej problem u Blizzu, protoze to skakalo na 200 pak zas na 1500 a stridalo se to.
Vcera som mal tiez lagy, nie je to len o tvojom internete.
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.
- 16cmfan
- Gorebelly
- BattleTag:sestnastka#2408
- Kontaktovat uživatele:
Sú to pôrodné bolesti serverov. Proste musíme počkať pár dní, možno i týždňov, nič sa nedá robiť. Bojím sa víkendu, to budú návaly
latence sem vcera mel 52-60 az odpoledne kdyz prisly lidi domu tak to stouplo na 180-200 ani jednou meto neodpojilo.
- pejtrix_cz
- Fallen Shaman
- BattleTag:pejtrixcz#2651
noob dotaz tu latency jde merit primo ve hre nebo nejakym programem ?
Když si najedeš na zelenej sloupek hned vedle resource tak se ti to ukáže...
edit: může být i žlutej a červenej podle toho jakou máš zrovna odezvu.
edit: může být i žlutej a červenej podle toho jakou máš zrovna odezvu.
- pejtrix_cz
- Fallen Shaman
- BattleTag:pejtrixcz#2651
ok diky pak vyzkousim
Super, tak to se taky podivam, ale rekl bych, ze to mam v klidu, protoze si pripadam jako kdybych po netu vubec nehral. Zadne zpozdeni se nekona :-)
Taky mam latency okolo 200 niz jen tezko a internetem to rozhodne neni. Rekl bych ze jim to delaj ty servery taky to casto pada jeste to nemaj vychytany snad to casem daj nejak dohromady
- Chadzi
- Fallen Shaman
- BattleTag:Chadzi#2987
Zajímavé, ale u sebe jsem latency nad 100 zatím nespozoroval.
Já zatím hraju jen starter.. dostal jsem Guest pass od kamaráda... Plnou verzi koupím až po maturitě.. To bych to jinak nedal... a stim starterem mam latency 250-300 ms a to mam 20 MB linku.. takže dost smutný, mam to dost spomalený...doufám že se mi to s koupením plný verze zlepší...
dnes v noci fungoval chat na tejto hlavnej stranke a nejak to vypadlo? pracuje sa natom alebo ako to je s chatom na uvodnej stranke?
a dalsia vec mam top internet opticky a mam 200latency... v inych online hrach mam 5latency.. to je fail...