Předem musím poslat ohromný dík Programosovi
, který mi umožnil přístup do bety. <3
Tím pádem můžu konečně přihodit i já pár přímých zkušeností z hraní D3 Bety na mé, zdaleka ne až tak nové, mašině. Ačkoliv splňuji téměr do puntíku doporučené požadavky, tak jsem přeci jen po přečtení několika topiců na battle.net fóru znejistěl.
CPU Type: Intel® Core™2 CPU 6600 @ 2.40GHz
System Memory: 2 GB
Video Card Model: NVIDIA GeForce GTS 250 512MB
Jak vidíte, jsem 3 - 4 roky "pozadu". :>
Ve video options jsem se snažil dát vše na minimum vyjma textur. Čili z toho vzešlo:
Zapnutý Vsync a limit FPS na menší hodnoty, aby se zabránilo zbytečným výkyvům a propadům v FPS a také k jakési úspoře mého heroického hardwaru. Limit se mi nakonec zakotvil na čísle 41. Doporučuje se volit mezi 30 - 50, tak jak každému vyhovuje.
Všichni víme, že D3 Beta je mega žrout CPU a proto nutně šla fyzika na low (75% redukce), aniž bych to nějak výrazně při hře poznal.
Dalši na řadu přišly stíny. Pro někoho možná nepřijatelné, ale já je bez váhání vypnul. D3 i bez nich vypadá úchvatně a atmosfericky.
Ground clutter jsem nechal na low a k tomu zapnul ještě Low FX, proč by ne, hlavně ať to dobře běhá. Sound channels zůstali na mé defaultní hodnotě 32.
Textury jako jediné zůstali na High z očividného důvodu. Celé tohle divadlo jedu v okně v rozlišení 1600x900. Reprezentativní výsledek můžete vidět
zde.
Tak a nyní ke gameplay samotné. Solo hra až na počáteční několika vteřinové nahrávání assets proběhla naprosto bezproblémově, grafika se ani nezapotila a CPU zůstalo středně vytíženo. FPS naprosto stabilní.
V 2-3 Man party je to furt to samé, jen se logicky více vytíží procík.
No a při hře s plnou jednotkou už to občas zaskřípe, ale nic, co by (alespoň pro mne) bylo nehratelné. Nicméně jsem rád, že je party omezená na 4 lidi, Blizzard očividně věděl co dělá. Holt interaktivní prostředí udělá svoje.
Stále počítam, že se to nakonec v plné verzi ještě zlepší, no a pokud přeci jen náhodou ne, tak si z toho vlasy naštěstí rvát nemusím. (:
Mimochodem jedu na anglické verzi WinXP 32bit SP3. Česká hází onen známý login error.