HC - Element Lady (Element Lady Sorceress)

Moderátor:Dark_Deamon

ZOMB
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:zomb#2334
HC - Element Lady (Element Lady Sorceress)

Příspěvek od ZOMB » 17.11.2013, 18:48 hod.

Zdravím všechny pařany :twisted:

Jak už asi víte, Korlica jsem nechal odpočívat v křemíkovém nebi, a tak na jeho místo nastupuje nová HC postava...

Jak už asi víte, se svými postavami se zaměřuji na experimentální buildy - Blade Sentinel Assassin, Leap Attack Barbarian, a nyní přichází další, tentokrát se jedná o Sorceress...
Asi před dvěma měsíci jsem tento build rozebíral v tématu Sorceress, možná si na něj vzpomínáte :)

Build jsem nazval Element Lady, tedy po postavě, se kterou ho vyzkouším :)
Základ tvoří celkem 3 primární skilly - Hydra, Thunder Storm (TS), a Glacial Spike (GS) s tím, že hlavními dmg dealery budou TS podpořený Lightning Mastery a Hydra podpořená Fire Mastery
Glacial Spike slouží primárně k mražení nepřátel - očekávám, že do něj investuju 10+ bodů
Strategie je celkem jednoduchá - nahodím TS, na levém tlačítku myší GS, na pravém Hydra. GS slouží primárně na mražení, proto jsem ho vybral - je plošný a monstra jsou zmražená (až na bosse a imunní), ne jen zpomalená :)
Hydra je skvělým průzkumníkem, což se na HC hodí, a dmg taky nemá zanedbatelnou :)
TS - na tenhle skill jsem hodně zvědavý, protože jsem ho nikdy moc nepoužíval, takže uvidím, jak se osvědčí v praxi :)

Jméno: Element Lady
Build: Element Lady Sorceress
Level: 66
Pozice: Act 5 Nightmare
Album: zde
Verze hry: 1.13c
Esc zákázán za účelem záchrany, untwinked, PlugY, opakované nájezdy povoleny

Obrázek

Opravdu jsem hodně zvědavý, kam až se mi podaří dostat, protože opravdu nečekám, že to bude nějaký extrémní dmg dealer, ale určitě bude zábava hrát s touto postavou :D

Mějte se moc pěkně a přeju příjemné hraní ;)
Naposledy upravil(a) ZOMB dne 03.01.2014, 15:58 hod., celkem upraveno 7 x.
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

ZOMB
Warlord

Re: HC - Element Lady (Element Lady Sorceress)

Příspěvek od ZOMB » 17.11.2013, 18:50 hod.

Akt 1 Normal
Zakládám postavu, nastavuji /players 8 a vyrážím z města :)
Ona hůl asi nebude nejlepším náčiním k umlacování monster k smrti, ale co se dá dělat :D
Nejprve potěšila truhla, tady ještě jednou vyfocena (aby šly vidět všechny magické předměty). Zanedlouho také potěšil Charm :)
DoE vyčištěn, jde se na Blood Raven :)
V Cryptě se mi poštěstilo, padla krásná Pelta Lunata. Sice jsem podobný drop čekal spíše z Bonebreakera než z truhly, ale co se dá dělat... rozhodně si nestěžuju :D
Rakanishu také něco málo dropl :)
Pokračuji Stone Fieldem, do Dark Woodu, skrze Underground Passage. Když jsem narazil na vstup do druhého patra, cítil jsem v kostech, že tam na mě čeká něco pěkného... a taky že ano :D
Tristram pohodička, dále Countess dropla Tir. Charsi jsem donesl zpátky kladívko, a hned jsem její služby využil... a vzniklo z toho tohle
...teda nic extra, ale to poison dmg je tam fakt pěkné, to samé mana a energy :) Dávám tedy na switch společně s Pelta Lunatou, jako hlavní zbraň používám magickou Short Staff, s +3 Warmth a +1 Ice Blast (který jsem používal do doby, než se mi odekl Glacial Spike)
Andariel klasika - stejně jako s každou jinou Sorceress - "ustaticfieldována" k smrti :D
Pomocnice dost pomohla, udělila poslední ránu, umřela však společně s Andariel >:'(

Nebudu lhát, byl to celkem záhul... klíčové dovednosti se mi teprve začínají odemykat... dokonce jsem málem ripnul v úžině mezi Cold Plains a Blood Moor, když jsem byl zahnán do koutu unikátním bossem a jeho skupinkou Lightning Enchanted... pomohl až TP :)
...ale bylo to teda jen tak tak :D

Samozřejmě trvají problémy s manou, kterých se jen tak nezbavím... asi pár bodíků do energy investuju :)

Akt 1 dokončen s následujícími staty
Obrázek

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 17.11.2013, 21:15 hod.

hodně štěstí, v jiném tématu mám hodně podobnou sorcku ;) Tak se klidně nechej inspirovat.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 17.11.2013, 21:43 hod.

Díky... jj, asi máš na mysli Briannu :)

Když porovnám Lady a Briannu, tak Lady je víc defenzivně založená... doufám, že ten Glacial Spike půjde nějak znát i na hell :D a navíc je rozdíl mezi kuš x jednoručka a štít (asi, podle toho co padne, ale na 90% to bude se štítem)
Uvidím, jak to půjde... každopádně se pročtu deník Brianny, aby Lady nedělala ty samé chyby ;)
Obrázek

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 17.11.2013, 21:59 hod.

Hlavně bude potřeba neudělat stejnou blbost.
Jinak velmi silně doporučuji na hell u glacial spiku potunit cold mastery. A to z toho důvodu, že s vysokými cold rezisty a se zkráceným účinkem chladu na čtvrtinu bude potřeba pořešit aspoň ty nepřátelské rezisty.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 17.11.2013, 22:16 hod.

Jj, to ještě uvidím, jak bude fungovat mražení...

O redukci na 25% na hellu vím, ale s těma resistama to je asi tak, že když má monstum 50% cold, pak je délka zmražení redukována dále na polovinu... píšu to správně?
Tzn. kdybych měl Glacial Spike na lvlu 18 - délka zmražení přesně 4s
Monstra na hellu s nulovou resistancí vůči chladu jsou zmražené na jednu sekundu, s 50% resistancí na půl sekundy, monstra s 75% resistancí na čtvrtinu sekundy?
To abych pořádně investoval do FCR :D
Obrázek

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 17.11.2013, 22:58 hod.

jestli úplně přesně tak, to nevím, ale uvažuješ správně. Proto je cold mastery dost důležité, má-li být glacial spike support skillem. Brianna na tohle měla iron wolfa. :) Ty si poraď sám.
...Ancients, go, go go!

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 18.11.2013, 06:53 hod.

Každopádně do Cold Mastery investuju jeden bod minimálně, na hellu uvidím... asi si nechám pár bodů v záloze :)
No já teda doufám, že Glacial Spike bude lepší kontrolou davu než mercův Ice Blast a Glacial Spike... častěji pálí Ice Blast, a to je single-target skill...
Merce budu mít asi klasiku 2. akt, ještě se rozhodnu kterého...
Obrázek

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 18.11.2013, 18:25 hod.

Dobře, snad ti bude dobrým vodítkem k rozhodnutí krátké video, co je v příběhu Brianny u 1. aktu hell. :)
...Ancients, go, go go!

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 19.11.2013, 20:39 hod.

Fraxi: Jj, to video jsem už dřív viděl... ale pro jistotu jsem se na něj podíval ještě jednou... já ale hrát za Briannu, tak bych z těch rezů měl asi nervy v kýblu :D

Nicméně trochu jsem pokročil...

Act 2 Normal
Nastavuji /players 8 a vyrážím. Nejdříve kupuji defensive merce, pak Radament, cestou dropl Skewer. Radament a vlastně všichni bossové byli v pohodě díky static fieldu :)
Celý akt byl dost jednoduchý, protože díky mražení za mnou nezůstávaly žádné mrtvolky, které by mohly být oživeny :twisted:
Při gamblingu jsem narazil na zajímavou čelenku, manu jsem potřeboval jako sůl :)
Duriel zabit do pěti sekund...
Staty na konci druhého aktu
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 25.11.2013, 19:35 hod.

Act 3 Normal + Act 4 Normal

Zadávám /players 8 a vyrážím z města. Džungli jsem prošel snad celou (musel jsem projít Močálama) a zabíjel jsem snad všechno. Obvykle je džungle dost otravná, ale tentokrát ne, což mě dost překvapilo :D
Flayeři se zabíjeli parádně, a co hlavně - pěkně po skupinkách. Jeden Glacial Spike zmrazil třeba pět panenek najednou a to se panečku jelo :D
Cestou mi padla naprosto luxusní hůlka - no řekněte, co víc jsem si mohl přát? Sice ethereal, ale to mi se sosnou vůbec nevadí :)
Kurast byl taky parádní, vyčistil jsem všechny chrámy, padl i prstýnek.
Mephisto byl dost štědrý, zase jsem si rozšířil sbírku :)
Paradoxní je, že jediný přesmět, který jsem z dropu využil, byl magický :D A je opravdu parádní. +3 k TS? No vážně... dnes mi nějak štěstí přeje :)
Dávám na switch, podívám se na videjko jak se Diablo transmutuje a pokračuju dál...
Než jsem vyrazil za město, něco málo jsem vygamblil...
Za městem celkem lehké, Izual neustál Static Field a brzy padnul :)
2 skill pointy se dost hodily, zrovna se mi totiž odemkla hydra a tři mistrovství :D
Cestou kolem řeky lávy mi ještě něco droplo, a hellforge? Dost příjemně překvapila :)
Takže... už chybí jen Thul, a všechny runy potřebné pro Spirit už budou na skladě :D
A Diablo? Byl jsem dost sebejistý, lightning resistance na 75%, proto jsem přišel na férovku až před něj a castil Static Fieldy jak o život :)
Merc sice zařval, nepochopil, že ten spor je jen mezi mnou a Diablem, ale co... hydry udělaly své, a dokonce i něco málo droplo do sbírky :)

Act 5 začínám s krásným level 33 a staty: 1, 2
Obrázek

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 25.11.2013, 19:50 hod.

nejste s Fraxem dvojčata? :lol:

jako já si myslím že to bude sakra těžké, navíc mě připadá už zvláštní slučovat skilly co chcou fcr a nechcou, navic nemáš pořádně ani jeden skill takže když narazíš na pěkný bosspacky dvou a víc imun, tak je budeš požlat tím jedním slabším skillem..teorie pěkná , ale realita bude sakra hard

ale i tak hodně štěstí, bude sakra potřeba :lol:

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 25.11.2013, 20:14 hod.

:lol: Dvojčata nejsme, ale jsme experimentátoři :D

Samozřejmě počítám s tím, že to bude sakra těžké... je to výzva ;)
Ale třeba to bude překvapení, podobně jako u Sentinel Lady :)

Ale řeknu ti, ten pocit je opravdu k nezaplacení... když na nepřítele dopadají blesky ze shora, ze zadu po něm plive hydra, a ze předu to do něj šiju Glacial Spikem :D
To si člověk připadá jako pán živlů :D

Uvidím jak to půjde, normal je zatím moc lehký, to štěstí budu potřebovat možná už na nightmaru ;)
Obrázek

Maxim
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:maxim#2668
Bydliště:Znám jedno místo tam tepláků ráj je to dost blízko Ústecký kraj- Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxim » 05.12.2013, 16:25 hod.

Pošleš link na build o tomhle sem nikdy neslyšel
Playmade HC selfound DH
Battletagy:
Maxim#2668-notebook
Maximus#21426-Počítač
Můj Zeal wizard
Obrázek
Finální Boss celýho diabla http://maximus26.rajce.idnes.cz/100_akt ... 03_IMG.jpg to křeslo neni moje

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 05.12.2013, 17:12 hod.

To je můj experimentální build ;)
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 28.12.2013, 16:16 hod.

Akt 5 Normal
Tento akt mám velice rád, a to s jakoukoli postavou :)
A s touto postavou tomu nebylo jinak :)
Hydra je už docela silná, stala se hlavním dmg skillem...
Expilo se moc pěkně, a to potvrzuje o level, se kterým jsem dokončil akt 5 - začal jsem s levelem 33 a před Baalem jsme dokončil level 46 :)
Nejprve se snad roztrhl pytel se setovými věcmi. Podařilo se mi poskládat celý Arctic set, ze kterého dosud nosím rukavice, brnění a pásek. Už jsem si postupně zvykal na strategii "zmrazit a spálit" :D
Docela jsem se bál Frozensteina se svou cold imunitou a mana burnem, nakonec jsem to však elegantně vyřešil. Anya byla hodně štědrá, doteď používám jako main hand. Pindleskin dropl pěkné botičky, nicméně obléci jsem si je nechtěl. FHR čerpám pouze z bot, a s nulovým FHR se na HC pohybuje jen šílenec. V Nihlathakově chrámu jsem našel pěknou zbraň pro merce, ihned jsem ji osocketoval. Ancientové v pohodě, stejně jako Baal a jeho minioni. Baal samotný dropl Frostburny. Kravín dal pár run a dva unikátní předměty.
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 28.12.2013, 16:22 hod.

edit: Upravil jsem první stránku, doplnil obrázek :)

A takhle mě napadlo... co kdybych si přidal jedno pravidlo: Nepoužívat žádná RW? Nechal jsem se inpirovat při čtení tohoto topicu viewtopic.php?f=61&t=10007
Přece jen Spirit a Insight jsou moc OP... mám do toho jít?
Obrázek

Marast
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Marast#2705

Příspěvek od Marast » 28.12.2013, 17:34 hod.

Podívej. Kdyby jsi nehrál verzi 1.13, tak něco takového řešit vůbec nemusíš přece. Zkus se třebas řídit tím, co je platné pro verzi 1.11 a máš to vyřešeno. ;)
"Released from a dark curse and bound to a higher calling." Wolfir Avenger

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 28.12.2013, 19:36 hod.

No když to bereš takhle, tak jakou verzi bych si měl vybrat, abych hrál bez RW?
Spirit a Insight byly do hry přidány ve verzi 1.10 - takže v úvahu připadá 1.09 - jenže tam jsou také runová slova. To samé ve verzi 1.07 a 1.08 - tam jsou ale také runová slova. A verzi 1.06 hrát vážně nechci :D

Takže si to zavedu jako samostatné pravidlo - žádná RW. Runy lze používat (sockety, recepty), ale nesmím z nich skládat runová slova :)
To bude paráda :D
...jako za starých časů, kdy jsem ani nevěděl, že něco takového existuje :D
...nebo ještě starších, kdy jsem hrál Diablo bez datadisku :D
...nebo ještě starších, kdy jsem hrál demo :D :D
Obrázek

Dark_Deamon
Archangel
BattleTag:DarkDeamon#2454
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 28.12.2013, 20:58 hod.

A nebo hrát Diablo bez Plugů ;)

Odpovědět

Zpět na „HC příběhy“