HC Duo - verze 1.00 (raisen a Marast)

Moderátor:Dark_Deamon

raisen
Adviser
HC Duo - verze 1.00 (raisen a Marast)

Příspěvek od raisen » 22.07.2011, 20:16 hod.

Toto duo bylo a je trochu odlišné než jsou ta, která zde už jsou.

Za prvé, hraje se na verzi 1.00 (ano, ano, to je ta základní bez jakéhokoliv patche).
Za druhé, postavy nejsou přesně dané a mění se (však uvidíte proč).
Za třetí, tohle spíše slouží k nostalgickému vzpomínání, připomínání, než abych tady napsala sáhodlouhý příběh bez žádného R.I.P.u :)

Na úvod bych řekla, že pokud se u normálního Diabla nudíte, tak si zahrajte tuhle verzi :green: Je to úplně jiná hra, na čemž jsme se s Marastem shodli už po prvních pár minutách. Je to o dost těžší než ty novější verze a tím pádem i o dost zábavnější. Hra je plná překvapení, člověk zjišťuje, co všechno zapomněl, že zde je/není anebo si říká "no jo vlastně, tady je to takhle a takhle" :D

Takže jsme si zprovoznili HC mod pomocí "vyrobené" postavy, která jakože měla zabitého Diabla. Hra nám oběma šla spustit jen v okně a když se načetla přímo hra (jako objevila se postava ve městě), tak se to malé okno ještě zmenšilo :D

Nejdříve jsme zvolili postavy tyto: Já jsem měla mít amazonku, která se v pozdější fázi bude zaměřovat na Cold a Fire Arrow. Marast si k ní vzal paladina, jehož budoucí dovednosti mi tajil :green: (ale mě bylo jasné, že to bude paladin s Conviction).

Pomalu jsme se rozkoukávali, zjistili jsme, že Atma prodává jen lahvičky s životy, manu nevede. Krom toho, jich má jen omezené množství a navrch, se to množství ani někdy neobnovuje, když člověk příliš brzy přijde z divočiny :lol: A ještě, stejně jako jiní obchodníci, má zboží rozdělené na Magic a Normal (nebo tak nějak). Zbraně na Switch si postava dát nemůže, truhlička svojí velikostí připomíná spíše šperkovnici a tu blbou Horadric Cube může člověk otevřít jen v inventáři a ne v truhle :-x :D Jo, pro ty s méně dobrou pamětí - žádné charmy, runy (ale o těch snad nikdo ani nepochyboval).

Po vyčištění pár lokací mi tak nějak došlo, že moc nezbohatnu :green: Když už nějaká ta věc konečně padla, tak to většinou bylo Cracked, Low, Damaged atp. Něco magického výjimečně i padne. O rare věcích si člověk může nechat zdát (za akt nám možná padlo dvakrát, třikrát..?). Všechny pracně vydělané peníze padly na opravy. Tady se věci ničí docela rychle a za ty opravy chtějí nehorázné sumy >:o >:roll:

V Kryptě jsme narazili na prvního mírně nebezpečného Bosse, který byl LE. Stačilo pár blesků a hned byly životy dole :{ Od té doby jsem měla z každého bosse respekt :D

Probojovávali jsme se aktem, klepajíc se na Andariel. Cold Crow byla samozřejmě skoro smrtící = kombo lučištnice a zpomalení chladem, že.. Hraběnka nám dala jeden kamínek, co si tak pamatuji. Ježečci v klášteře, ale vůbec i po celou dobu, měli neuvěřitelný dostřel bodlinek :lol: A hlavně, celou dobu bylo nedostatek lahviček, padaly málo, u Akary se hned vykoupily (občas to byly závody, kdo u ní bude dřív a koupí si jich víc :lol: ), kolikrát jsme bojovali s jednou, dvěma lahvičkami v opasku. Nedokážu si představit hru ve více lidech..

Pomocníky nemá cenu po jejich smrti kupovat znovu (oživovat je nejde). Zbroj se jim nedá dát. A do jiných aktů si myslím, že ani necestují s námi.

Horké chvilky jsme dost i zažili v katakombách, kde byly moje milované bosspacky lordů metajících Firebally :OXO (po jednom boji mi Marast, který unikl smrti napsal. "Já jsem chtěl utéct, ale ty jsi mi stála ve dveřích" :D ) Takže tak.

K Andy jsme dohopkali na 12. levelu. Tak jsme hned šli do města a koupili si vymoženosti, které nám dávaly odolnost proti jedu a zkrácení dobu trvání jedu :D Vymlátili jsme místnost před ní a naklusali dovnitř. Andy na nás vyběhla a začala nás trochu honit :green: Já střílela ze svého luku, který byl upgradovaný na fire poškození (vrazila jsem tam nějaké rubíny, které přidávaly asi 2-4 fire damage :green: ). Kupodivu padla ona a ne my. Ani to nebylo tak hrozné :D O dropu nemá cenu mluvit.

A jak náš příběh pokračoval? Blbě. V době, kdy jsme nehráli, jsem omylem moji amazonku otevřela ve verzi 1.13 :roll: Nu což, aspoň jsem si pak postavy radši zálohovala na flash-disc. Marast s paladinem později pokračoval sám a my dva jsme si založili nové postavy, tentokráte dva barbary (a ti jsou už s fotkami)

Ale o těch napíši až o víkendu a hlavně dodám fotky, které vás asi zajímají více :D
HC grál: 537/516 (-21)

hami
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Kontaktovat uživatele:

Re: HC Duo - verze 1.00 (raisen a Marast)

Příspěvek od hami » 22.07.2011, 22:39 hod.

jakým způsobem tu verzi 1.00 spouštíte??
edit: tak to chtělo ctrl+alt +del
Naposledy upravil(a) hami dne 22.07.2011, 22:47 hod., celkem upraveno 1 x.
Zy-El - Sorceres - Morgan - Lvl kolem 900 - Killuju vše na night (včetně Orifice To Oblivion)

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 22.07.2011, 22:42 hod.

Což, stalo se. Já si to v tu chvíli ani neuvědomila, že tu postavu tím takto ztratím. To až když na to nešlo načíst :D

No, klasicky přes CD. Nainstalovat Diablo a spustit. Nebo jak to myslíš?

hami
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hami » 22.07.2011, 22:47 hod.

jak mít v compu obě verze
Zy-El - Sorceres - Morgan - Lvl kolem 900 - Killuju vše na night (včetně Orifice To Oblivion)

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 22.07.2011, 22:54 hod.

Jo ták, no vím, že jsem to řešila dlouho, protože mi to nechtělo spustit instalaci. Ale mám takové tušení, že když jsem dala install přímo ve složce na instalačním CD, tak ji to spustilo. No a pak jsem to nainstalovala do jiné složky, než jsem měla LoD. Verzí mám teď v PC čtyři :green: Akorát si pak pohlídat v registrech, kam se ukládají uložené postavy, protože po nainstalování klasiku mi všechny "zmizely" :lol:

Grammator
Na-Krul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grammator » 22.07.2011, 23:23 hod.

přiznávám, že na tohle bych nervy neměl... to si radši dám D1 :D
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 23.07.2011, 02:00 hod.

Těším se na report s fotkami ;)
Já teď začal taky pěkný maso, ale v 1.13tce >:D
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 24.07.2011, 18:57 hod.

Tož sepíši pokračování naší pouti v dávných časech :)

Přemýšleli jsme, že když už si zvolíme dva barbary, tak jak jím zvolíme dovednosti, aby se pěkně doplňovali. Nakonec jsme se domluvili, že já budu "damage dealer" - Frenzy, Zerk (a k tomu BO, BC a Shout) a Marast spíše bude stunner, takže bude používat Stun a WC. K tomu si vzal pokřiky na kontrolu davu jako Howl, Taunt a Battle Cry. A co je nejdůležitější, používal i dnes nedoceněný skill Find Potion. Díky kterému jsme už konečně neměli nouzi o lahvičky a Marast mi tak čas od čas mohl jako děda Mráz vysypat nějaké ty cenné fialky a life, mana potions.

Vyběhli jsme vstříc hrozbě, která na nás čekala "tam venku". Naštěstí jsme měli tuhý kořínek, a tak kosení šlo hezky od ruky. Každou truhlu jsme otvírali s nadějí, že nám padne nějaký ten poklad, ale samosébně nepadlo nic. S Blood Raven jsme si pár minut hráli na honěnou, než to vzdala. V Kryptě nám ovšem padla velká cennost, a to brnění z Arctic setu, které dávalo 10 All resist, což je hotové bohatsví :lol: No, zobrala jsem si ho já :green:

Marast prohledával mrtvoly jak zběsilý a já aspoň neměla konkurenci u Akary :D Hra šla docela hladce až na pár vypečených bossů a my došli až ke katakombám. V katedrále padl už druhý setový předmět a to Hsarus botky, které dávaly úžasných 40 Fire Resist a FRW! Tož i ty jsem nosila já a začala jsem Marastovi tak trochu utíkat :green:

Na Andariel jsme se vyzbrojili MF, tedy já jsem dostala MF výbavu s tím, že jí zasadím poslední ránu. Tak jsme to pokojně vymlátili v předsálí a otevřeli dveře s tím, že to tam vybijeme a pak si ji opatrně nalákáme. Pochopitelně se na nás hned vrhla, jen co nás zmerčila a začala další honička :green: Po několika situacích alá "buch, odběhnout" jsme ji zdolali a já tedy zasadila poslední smrtelné rány. Výsledek :ble: (však se podívejte na screeny)

Hned, jak jsme dojeli do Lut Gholeinu, tak nám Atma naříkajíc zadala úkol, že máme sprovodit ze světa nějakou místní zrůdu. Vydali jsme se do stok na tom našem 12. levelu a jali se to tam vymlacovat. Expilo to hezky. Ovšem u Radamenta jsme div nezařvali, jak to tam bylo tuhé :D Několikrát jsem musela pro lahvičky do města, ale nakonec padl.

Na cestách pro hůl a amulet jsme zažili asi nejhorší chvilky, kdy se na nás vrhla malá skupinka šampónů - supů, kteří mi třemi zobanci ubrali přes 200 života :{ K nim se ještě připojil bossák Maggot a začala být opravdu zábava :green: V jednu chvíli jsem si už myslela, že musím už umřít :dead: Stejně tak i u skupinky supů s extra strong bossem.

Nejhorší bylo, když jsme potkali bossa s TP. Protože v této verzi tuto dovednost využívají tak často, že není šance jim zasadit více ran naráz a hlavně se i léčí mezitím, co se teleportují :-x

Po kompletaci obou částí horadrické hole jsme se vydali do paláce, kde jsme to radši jen proběhli, abychom už byli v AS. Ovšem tam začalo peklo. Stačilo, aby se sběhla skupinka kozlů (a k nim hned přilétly hnusné dušinky), párkrát si bouchli a my se dali na ústup. Takto jsme to zopakovali asi třikrát, až jsme se dohodli, že trochu naexpíme a zabijeme znovu Radamenta (měli jsme 17. level). Sice se mi tam moc nechtělo, když jsem si vzpomněla na tu minulou hrůzu, ale naštěstí to tentokrát šlo dobře a my tak získali 18. level. S tím jsme se vrátili zpět do AS a šlo to lépe... utíkali jsme o trochu méně :green:

Naštěstí se osvědčila taktika, kdy jeden bouchá, druhý utíká, léčí se a naopak a my tak prošli celou AS. U žádné jiné situace jsem se v Diablu nezapotila tak moc jako zde :D Summoner padl hned.

A přišly tomby..

Rozhodli jsme, že nepůjdeme hned na Duriela, protože jsme měli teprve 19. level. V první hrobce jsem Marastovi zničila sen o ropném vrtu, když jsem otevřela zlatou truhličku, zatímco on si na ni chystal MF výbavu :lol: Tak si to měl vynahradit v další hrobce.

Ovšem tam se stalo, že Marast měl lag. Já si uvědomila až příliš pozdě, proč jen stojí na místě a ani se nehne :cry: Tak jsem sebrala jeho věci a Marast se připojil s tím paladinem, se kterým hrál s mojí amazonkou, než jsem ji zkazila.. Ukázal mi své poklady, které mu padly a šli jsme do další hrobky a tam jsme narazili na "Káčko", který byl LE. Marast se na něho vrhnul a já se postarala o kosťáky. A stalo se to znovu, lag, paladin se ani nehýbal, což mě hned vyburcovalo k jeho záchraně. Ale dříve než já zabila příšery kolem něho, tak ho stihly zabít.. :cry:

Kdybych aspoň měla Taunt.. Jenže ten jsem neměla z důvodu rozvržení skillů našich barbarů. Aspoň jsme se poučili z toho, že když vidíme, že to tak laguje, tak už radši hrát nebudeme. Ty lagy byly nějak divné, i Marast říkal, že podcenil verzi.

Takže nyní je můj barbar před Durielem a Marast zatím nemá nikoho :( Asi to vypadá tak, že začneme znovu a já budu mít aspoň náhradníka - barbara.

Kdyby se chtěl někdo někdy přidat, tak klidně může, je to zábava :)

Zde jsou screenshoty.

http://raisen.rajce.idnes.cz/Diablo_II_Classic/

Kdyby mě ještě něco napadlo, tak dopíši, neboť to píši tak nějak z fleku a nepamatuji si vše :)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 25.07.2011, 11:53 hod.

Nevím, zda to v klasiku pomůže, ale doporučuji sehnat meč Blacktongue (Bastard sword). Má i v této verzi Prevent monster heal. Akorát bůhvíkdy zde může padnout.

Na 12. levlu vlízt do 2. aktu je docela odvaha. ;) Prolezli jste v prvním všechno nebo jste šli jen po cestě?

Pak jedna věc: Nechoďte v klasiku na nightmare dřív než na levlu 35. Jinak tam nebudete mít šanci.

Jinak respekt a z ripů si nic nedělejte. Dokud jsou na normálu, tak to člověka tolik nerozčílí...na lagy bacha, já si pamatuju, že se mi na SP v 1.00 hra kousala furt. Ale stávalo se to jen ve 2. aktu. A raději nelezte do Tal Rashových hrobek dřív než na 20. levlu a radši třeba cestu k Radamentovi vyčistěte párkrát za sebou. Klasik bohužel není příliš dobře dělaný na jednocestnou hru...
Naposledy upravil(a) Fraxinus dne 25.07.2011, 12:06 hod., celkem upraveno 1 x.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

hami
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hami » 25.07.2011, 11:55 hod.

a skilly jsou i v klasiku odstupňovány 1-6-12-18-24-30 ??

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 25.07.2011, 12:06 hod.

jo
...Ancients, go, go go!

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 25.07.2011, 12:45 hod.

Fraxinus: První akt jsme prolezli vše i jeskyně, ale i tak jsme šli už s dvanáctým levelem do stok.

Jinak s unikáty to nevidím moc dobře, on je zázrak, když vůbec padne, natož aby padl ten, který se zrovna hodí, že :lol:

Takto se to seklo jen v druhém aktu, jinak za celou dobu vůbec.

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 25.07.2011, 13:11 hod.

Aha.
S unikáty to vidím asi takto: abyste vůbec byli schopni přežít 4. akt, budete párkrát muset expit v 3. aktu a doufejte, že bude Mephisto dárný...a že tato zbraň už je schopna z něj vypadnout. Tam ty ilvly apod. budou jinačí než jak sme zvyklí.
Když se to jednomu sekne, raději preventivně dej save and exit...nic se tím nepokazí-maximálně minutový rollback.
...Ancients, go, go go!

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 26.07.2011, 09:00 hod.

A vcelku brzy se i pokračovalo, a tak přináším další zprávy.

Můj barbar zatím odpočívá a my rozjeli opět dvě stejné postavy - tentokráte se jedná o dva paladiny.

Teorie je taková: Já si vezmu něco jako tesladina (20 Holy Shock, 20 Holy Shield, 1+ Zeal, 20 Fist of Heaven) a Marast rozjede klasického Avengera (20 Vengeance, 20 Conviction, 20 Holy Shield). A nyní pojďme k praxi..

V classic Diablu všechny ty Holy aury nedávají to příslušné poranění k poškození zbraně, tzn. Holy Shock dává jen to malé bleskové poškození v onom rádiusu. Na levelu 20 to činí 29-33. Tož to nevadí, ještě budu mít Zeal, ale to jsem si zase neuvědomila, že samotné Zeal nezvyšuje nijak poškození :dead: A stejně ho moc dávat nebudu - jeden bod = o jeden úder navíc. To by také mohla být jistá smrt. Holy Shockem je budu lechtat, takže už zbývá jen Fist of Heaven. Ten dává na 20. úrovni bleskové poškození 1-130. Budu jím i případně léčit přeživší spolubojovníky a s Conviction by to snad nemuselo být tak slabé :green: Ale ta spotřeba many bude šílená :roll:

Jsem zvědavá na tuto dvojici, je zábava zkoušet "osvědčené" věci a zjišťovat, že tady si ani neškrtnou :lol:

A tak jsme tedy vyrazili. Hned na začátku mi Marast daroval unikátní saber Skewer of Krintiz, který našel se Martyrem. S tímto macátkem to šlo jedna báseň. Na šesté úrovni si Marast aktivoval auru Thorns a já dále pobíhala s Might. V jeskyni pod Cold Plains nám vypadl (asi díky malé troše MF) z truhličky Hsarus štít, ten si nechal Marast. Po skončení naší hry jsem mu půjčila od mého barbara Hsarus botky, ovšem částečné bonusy tady nejsou.

Zlou a krvežíznivou paní domácí jsme ve věži sprovodili ze světa velmi rychle a v jeskyních v Black Marsch nám vypadl další zelenáč! Tentokráte opět Arctic brnění, které si také nechal Marast. Takto posíleni jsme vymlátili moji oblíbenou oblast Tamoe Highland, prozkoumali Pit, ze kterého jsme si ale neodnesli nic cenného.

Z kováře jsem měla trochu respekt, ale ten záhy odpadl i s kovářem :D Můj smite ho trochu uzemnil a už ho stačilo jen dorazit. Ve vězení jsme se nijak extra nezdržovali, stejně tak v Katedrále.

V katakombách to Marastovi jednou vypadlo, tak jsem šla čekat do města. Tam jsem mu po připojení dala omylem Hostility místo allow loot a zmizel mi portál :{ (Asi nová funkce téhle verze.) A protože jsme pochopitelně neměli WP Catacombs 2, tak se to muselo probíhat (já jsem to musela probíhat :ble: ).

Za dveřmi na nás ve čtyřce čekala skupinka Aflicted Champion s Andariel. Celá banda se na nás vrhla, ovšem to nás nijak nezastrašilo a za chvíli bylo po boji. Dokonce ani Andy nedělala potíže. Drop byl asi přímo úměrný tomu >:roll:

Opět screenshoty, kde uvidíte i naše statistiky po prvním aktu.

http://raisen.rajce.idnes.cz/Diablo_II_Classic,_cast_2./#

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 26.07.2011, 10:13 hod.

Paráda :)
A že je holy shock tady slabý, z toho bych si tak hlavu nedělal. Nepřátelé jsou slabí také. Mají hrubým odhadem tak 2x až 3x méně HPéček.
Ale dost mě zaráží, že je tady ta konva tak slabá...na levlu 20 jen -57% enemy resist je dost málo :(
Zvážil bych také používání Holy Freezu. Sice nedává vůbec žádné dmg, ale aspoň zmrazí a pak člověk hned může dát holy shock.
...Ancients, go, go go!

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 26.07.2011, 10:15 hod.

Sice Conviction dává tak málo, ale nejspíše ta monstra ani nemají nijak velké resisty, si myslím.

Grammator
Na-Krul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grammator#2662
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grammator » 26.07.2011, 10:25 hod.

Frax: 2-3x? to přidej... v 1.10 šli všechny hodnoty řádově nahoru (přibyly synergie a násobiče)...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 26.07.2011, 11:20 hod.

To je taky pravda.
A přiznám se, nevím, jak je na tom 1.00 na hellu. Tam to asi bude o mnohem víc, jak říkáš.
...Ancients, go, go go!

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 26.07.2011, 11:48 hod.

málem bych zapoměl na jednu věc...je to verze kde jsou ty bomby atd..?
pokud jo, zkuste je použít.. :lol: :lol:

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 26.07.2011, 12:04 hod.

Bomby ? To jsem nějak mimo. :lol:

Odpovědět

Zpět na „HC příběhy“