Nebudu ti tu psát o tom, jak si hru zahrát za každej char a co nejvíc si ju užít. Jelikož ti jde o sesbírání grálu, tak se zaměřím na efektivnost.
Nejjednodušeji by se dalo říct: Založ si Blizz Sorc a běhej s ní Ancient Tunnels, dokud ti všechno nepopadá

Jelikož je to alvl 85, tak tam může padnout naprosto všechno, co je ve hře zabudovaný

Jenže sám za sebe vím, že běhat jen a pouze jednu lokaci, je po určitém čase solidně na palicu. Navíc člověk potřebuje nějakej ten ucházejicí equip, aby takový lokace (většinou p8) mohl běhat.
Nevím, jak jsi na tom ty, ale já mám velmi v oblibě Caster chary. Pokud jsi na tom podobně, tak by tě především měli zajímat tyto vlastnosti na předmětech: Magic Find, All resistances, All skills...vše ostatní podle potřeby.
Jak sesbírat grál...?
Toto je otázka za milion

Napíšu ti, jaký plány jsem měl já, když jsem nevlastnil ani jeden předmět, ani jednu postavu a měl jsem stejný cíl.
Jako první char to chce 100% Sosu. Díky Teleportu je to ultimátní postava, které co se týče rychlosti nemůže nikdo jinej rovnat. První zastávka by měl být NM Mephisto, ze kterýho můžeš získat tak 65% (odhadem) grálu, což je velmi vysoké číslo na NM obtížnost. Už tak brzo můžeš vlastnit například:
The Oculus, Stone of Jordan, Skin of the Vipermagi, skillery...prostě takový ty základní srandy

Hlavně ten
The Oculus (pozěji udělat socket a vložit
Ist) a
Skin of the Vipermagi bych ze začátku hledal. Dá ti to kopu FCR, All skills, rezů a MF. . NM Mef ti dá takovej ten základ, abys mohl běhat Ancient Tunnels (p8) na Hell.
S kým a kam...
Ancient Tunnels: Nikdo tu není
Cold immune, což je přesně to, co chceme. Občas se někdo s CI ukáže, ale jen díky vlastnosti Cold Enchanted. O to se postará merc. Jinak tam člověk nemusí nutně běhat s Blizz Sosou, ale velmi dobrej zabiják je i Frost Nova (p1). To už chce ale dost specifickej equip a nechodí sem člověk pro expy. Lokace vyčištěná za 35s i s logováním do hry. Video
zde. Jen těžko říct, jestli by se to takto dalo kosit na HC.
Indpirace od lidí zde z fóra:
zde a
zde.
Lower Kurast: Jelikož máš v plánu sesbírat i všechna RW's, tak zde budeš asi taky pečenej-vařenej

Hyper bedýnky v sobě ukrývají mraky run, gemů a charmů

Cílem je mít 2 ohniště co nejblíž WP, aby ty runy pěkně odsejpaly. Doporučil bych taky na switch do luku složit
RW Harmony. Auru Vigor používat po nalogování do hry, než doběhneš k WP. Pak už je v permanenci Teleport. Luk bych zvolil Hunter's Bow. Má nízké nároky na Dex a jako první může být 4 socket.
Když už se ti podaří najít mapu se 2 ohništi blízko WP, tak bych hodil 10-20 průzkumných runů. Může se stát, že se ti moc často bude spamovat bosspack v chajdě, což nikdo nechce. Je rychlejší najít novou, bezpečnější mapu, než po 30 runech expit novou postavu...vlastní zkušenost

Taky bych neopomíjel armor a weapon stojany. Z těch může taky člověk získat zajímavé věci. Buď do grálu nebo na RW's. Co z nich naopak získat nemůžeš najdeš
zde.
LK běhat určitě na p7, aby padalo co nejvíce předmětů. S tím je ale ruku v ruce dmg a life monster.
Malá motivace...z bosse jsem tu získal
Jah a
Cham
Pindleskin: Tady by ti asi nejlíp poradil
RIP 
Má na něm co vím namotáno přes 70 000 runů. Já jsem si za tímto chlápkem chodil odpočinout s War Cry Barbarem (p3). Jako přemístění jsem používal Leap (1b). Barbara jsem bral kvůli Find Item na p3, kdyby mi chtěl náhodou udělat radost nějakej minion

Jinak u superunikátních monster nemá počet players vliv na drop. Mají ho fixní jak na p1, tak na p8. U nich si pomůžeš pouze hodnoutou MF.
Jinak ho na p1 můžeš běhat prakticky s kýmkoliv...Blizz Sosa, pure Fire Sosa (FB+Meteor), Light Ama, Cold Ama, Fire Druid, Trap Assa (Mind Blast

), Hammerdin...Pokud bys chtěl s nějakým ranged charem větší bezpečí, tak se mi osvědčilo na Barbar mercovi
RW Lawbringer. Aura Sanctuary knockback(uje) undead monstra. Toto se dá ale asi jen využít se Sosou, páč si Teleportem kontroluješ merca. Jinak má ten kašpar schopnost se seknout za kdejakým sloupem nebo když už doběhne, tak jsou Vánoce

Jak už jsem ti ale psal...jelikož může hodit naprosto vše, krom těch 3 itemů a red portál je dycky na stejném místě, tak je to velmi ideální cíl.
Inspirace
zde a
zde.
Mephisto (Hell): Pro většinu lidí velmi oblíbenej cíl. Mě teda moc nevoní

Když už, tak bych ho běhal na p3. Sice má lepší drop rate, než třeba Pindl, ale tím, že má větší omezení na to, co nemůže dropnout mi jeho běhání přijde jako ztráta času, kterej se dá investovat jinam. Ale pokud bys nutně sháněl Harlequin Crest, jakože tu bych scháněl, tak bych ti doporučil Mefa

Jen pozor na Councily a Ghouly, kteří se sem tam motají okolo...Už jsem zažil stav, kdy tam natancoval jeden frajer s Conviction. Měl jsem s Blizz 1900 life...za vteřinu jsem měl 1300 a za další vteřinu jsem četl tu stupidní větu o zásluhách atd.

Člověk při HC hrání musí myslet, že každej další run může být ten poslední, i když jich má za sebou třeba 1500 a doposud nic nenasvědčovalo tomu, že by měl nastat nějakej problém. Pokud sem zavítáš, tak věnuj pozornost i truhle, která se nachází za Mefem. Chová se naprosto stejně, jako ty v LK.
Worldstone Keep + Baal: Další alvl 85. Tady už to chce ale super truper char, aby člověk na p8 eliminoval co největší možné nebezpečí. Hlavně experti se jménem
Burning Soul dokáží nadělat neskutečnou paseku s hladinou life. Do těchto končin jsem se na p8 v klidu odvážil jen s Trap Assou (merc Infinity) díky skillu Cloak of Shadows => vyřadíš z provozu všechny ranged monstra do okamžiku, než je zasáhneš. Od Baala bych žádnej zázrak co se týče dropu nečekal a pokud na něj půjdeš, tak než vlezeš do jeho místnosti, tak sniž na p3. Víc players nemá smysl, páč je u něj exp bug, takže ti stejně víc nedá. Záleží o co ti jde...jestli o expy nebo o drop. Pokud ti ale něco hezkýho padne, tak to na 99% bude spíš cestou od WP ve WSK2 po zabití posledního Miniona of Destruction.
Chaos Sanctuary: Opět alvl 85, opět zde může padnout vše. Z hlavy mě napadjí 3 chary na rychlé p8 runy. Trap Assa + Light Ama (Java)...obě s Infinity na mercovi a Hammerdin s Enigmou. Na jednoho takovýho drtiče můžeš mrknout
zde. Je tam i video a za pozornost stojí velmi motivační album s fotkami na konci příspěvku

Jinak si v CS dávat větší pozor na pěčeť s Lord de Seis, kterej při "dobré" konstalaci dokáže zabít i na 1 ránu postavu s 2000 life. Další problémy můžou nastat u Infectora a jeho bandy...kor když jsou Extra Fast.
Pit: Tady je prostor jen pro jeden
über char a to je Berserk Barbar s Enigmou. Všichni ostatní tu jsou sr*či

Barbar, pokud vlastní Enigmu, tak je jedinej char, co se může rovnat Sose, protože mají totožné FCR breaky. Když k tomu připočteš, že u Barbara není problém dostat se s hladinou life přes 4000, tak to je paráda.
Tady a
tady můžeš mrknout, jak jsem to jel já a co mi popadalo. Alfou a omegou je
Jah runa, která se hledá fakt blbě

Pokud by ti ale padla, tak bych okamžitě založil tohoto zabijáckého robota

I díky Find Itemu toho člověk nadropuje fakt tuny. Dalo by se říct, že lepší MF char v D2 neexistuje.
Já osobně to vidím tak, že v této lokaci budu nejspíš běhat tak dlouho, dokud to jednou všechno nepopadá. Je to tu bezpečný, rychlý a padá to.
Další zajímavé lokace:
Arcane Sanctuary: Moc lidí tu sice neběhá, ale když už, tak se zde loví High Runy (HR's)...až po Zod

Cílová monstra jsou
Wraith. Tito a jim podobní létající undeadi mají navýšenou šanci na drop run. Ideální char do této lokace je čistá Light Sosa s Infinity. Jen pozor, aby jsi zabíjel monstra "nad zemí" a měl z nich tak drop.
Duriel: Nepopulární červík, kterej má ale nejlepší šance na drop bižuterie => Ring, Amulet a Jewel. Nejideálnější char je Blizz Sosa. Vzpomeň si, až ti bude chybět
Metalgrid
The Countess: Na Hell dává max
Lo a má super drop na
Ist. Běhat ju na p1. Nejrychleji ju sejmeš s čistou Light Sosou. Jen pozor...dá se u ní solidně zrakvit. Ne jeden člověk odtud z fóra by mohl povykládat...včetně mě

Tak jako tak...radši bych stejně běhal LK, kde z bedny můžeš získat max
Ber a z bosse/championa i
Zod. I ve Forgotten Tower můžeš získat tak vysoké runy, ale tuším až ve 4. a 5. patře a jen z monster. LK prostě vyznívá líp.
Hephasto: Kovář, kterej dělá šéfa v Hellforge s tím jeho po*raným kladivem

Když se mu sejdou afixy, tak není prolém, aby sundal i Barbara s 4000 life na one hit

Přes to všechno je to borec s nejlepším drop rate na runy.
Cow level (Hell): Sem se chodí snad jen pro runy, kvůli vysoké hustotě krav na m2

Ideální char (p7): Poison Necro (CE na max), Java s Infinity, Trap Assa s Infinity, Blizz...
Cow level (Normal): Semka bych mrkl kvůli TC3 itemům, kterým se občas taky nechce moc padat. Konkrétně killovat jak vzteklej Cow Kinga. Ideálně s postavou, co nepoužívá ligth dmg a má kotel MF.
NM Andariel: To kdyby ti zaboha nechtěl padnout
Stone of Jordan. Má na něj nejlepší šance. A jelikož má na všech obtížnostech
-50% fire rezist, tak je jasný, že ju kosit s pure Fire Sosou.
Možná jsem něco opomenul, možná by někdo jinej doporučil něco dalšího, ale já myslím, že toto je dostačující výběr

Cílem by taky mělo být, aby každá primární postava měla
Annihilus a
Hellfire Torch. Dost to pomůže jak na dmg, tak na obraně...hlavně kotel all rezů. Co se týče huntění
Hellfire Torch, tak bych si dal pozor na dvě věci: 1)
Lilith, která dokáže nepěkně zatopit i charům, kteří si o sobě myslí, že je nic nezastaví. Btw...miluju, když tím svým pekelným hlasem řekne: "Fear Me!"

A 2)
Mephisto v Über Tristramu. To je fakt řízek

Na YT vidíš, jak ho každej vykuchá jak nic, ale realita může být velmi jiná. Mě osobně se u něj 2x povedlo chcípnout asi za 1s

Určitě to chce mít full rezy. Ale ne když stojíš ve městě, ale když jseš pod vlivem jeho aury Conviction, která ti sežere
125 all rezů (krom poisnu). Bez
Life Tap a
Crushing Blow nemá cenu nic podnikat, protože to je 100% pure dead
Dále se vyplatí vlastnit aspoň jedno slušné
RW Call to Arms pro postavy, které zrovna nemají na rozdávání ze svých životů. Jelikož používáš PlugY, tak ti stačí jedno a můžeš je přehazovat mezi charama. Jde "jen" o to, aby se povedl nějakej slušnej roll. Lidi odtud by mohli vykládat, kolik už mají za sebou složených CtA a roll otřesnej. Aspoň aby
Battle Orders bylo na co nejvyšším čísle. Jediné, co tě z těch třech vlastností nemusí až tak tankovat, je Battle Cry.
Jinak by se to dalo shrnout tak, že celý toto hledání itemů je jen o 2 kusech. A to posvátné, leč v praxi k ničemu brnění
Tyrael's Might a
Zod runa. U Zodky je to krapet jednodušší, páč stačí, aby padla aspoň ta jedna. Co se týče TM, tak to už je jiná kategorie. Když ti totiž v alvl85 padne unique
Sacred Armor, tak se z něj může vyklubat buď
Templar's Might nebo
Tyrael's Might. Šance, že to bude Tyrael's je 1:8, což je právě ta zrada. Mě už takto v alvl85 padl 2x uniq SA...pokaždé z něj byl ten, co nehceš

Pamatuju si, když jsem začínal s posledním hledáním, že mi 14x v řadě padl
Cathan's ring a až na 15. pokus padl
Angelic, i když jsou šance 50:50. Hold Diablo dokáže být v tomto směru krutý. Pokud by se ti ale nějak brzo podařilo tyto 2 itemy dropnout, tak jseš celkem klikař, protože ten zbytek by až taková fuška být nemusela. I když...14x dropnout nebo se doskládat k
Jah runě je po čase taky na léčení
Pak si jistě po čase všimneš, že tu jsou unikáty a UNIKÁTY. Stejně tak tu jsou tc87 a
TC87. To budou nejspíš ty itemy, který tě ve finále budou nejvíc zajímat. Krom TM a Zod tu jsou ještě takový všiváci jako:
Astreon's Iron Ward, Death's Web, Mang Song's Lesson nebo
Griswold's Redemption a Griswold's Honor. To jsou itemy, který na sobě nechceš ripnout, protože se může stát, že ti další padne buď za týden nebo za 4 roky...spíš ale za ty roky...pokud vůbec
Area lvl 85 + počet bosspacků
Kód: Vybrat vše
Area min max
------------------------------
Mausoleum 4 5
Pit Level 1 6 8
Pit Level 2 2 3
Maggot Lair 3 4 5
Ancient Tunnels 6 8
Forgotten Temple 2 2
Ruined Fane 2 2
Disused Reliquary 2 2
River of Flame 6 7
Chaos Sanctuary 6 7
WSK 1 6 8
WSK 2 6 8
WSK 3 6 8
Throne (bez vln) 4 5
Odkazy:
Ultra MF návod od člověka, kterej chodil i sem na forum a sesbíral celej grál (nehledal RW's).
Area Level
Breakpoints
Prefix/Suffix
TC 3-87 seznam
Weapon Speed Calculator
Snad ti takovej obecnej obsah trošku pomůže. Kdybych to měl vypsat i s buildama a dalšíma detailama, tak by to bylo snad na týden

Každopádně kdyby něco, tak stačí napsat
GL a ať se ti daří!