Zde stručně představím další koncept. Jedná se o něco podobného jako Sedmice statečných, ale půjde o 7 naprosto totožných buildů. Jediný rozdíl bude spočívat v tom, co budou mít na sobě, a budu je střídat po odehrání celé obtížnosti, a pořadí bude ve všech třech obtížnostech stejné.
Build bude pro všechny stejný:
paladin - Zeal+fanatismus v základu + jeden ze 3 elementů na imunní.
Jedinou výjimkou bude Barbar Leaper, kterého pojedu proto, abych se z toho nezbláznil, a abych uspokojil zvědavost jednoho kolegy v práci. Avšak ten nebude mít s paladiny sdílenou truhlu.
Zde je jejich seznam:
Magič - obléká pouze magické předměty
Dobroslav - obléká pouze rare předměty
Setník - obléká pouze setové předměty
Zlatan - obléká pouze unikátní předměty
Klenotník - obléká socketované věci, kam vkládá gemy, jewely, runy, avšak nikoliv runová slova. Nesocketovatelné věci musí být 1 self-found magic, 1 self-found rare, 1 craft a 3 setové věci
Runolog - obléká socketované věci a vkládá pouze runová slova. Nesocketovatelné věci musí být 1 self-found magic, 1 self-found rare, 1 craft a 3 setové věci
Kutil - obléká pouze craftové věci
SCREENSHOTY
Magič
1. akt nešel podle mých představ. Zaprvé, 1. verze magiče ripla kvůli obklíčení LE duchy u komtesy, a zadruhé byl celkem problém se sháněním dobrých magických věcí. Napadalo daleko víc rare než magických. A to byl problém pro oba Magiče. Ten druhý aspoň přežil. Padl akorát
Cleglaw štít.
2. akt šel fajnově, pořídil jsem si defenzivního merce, a jediné problémy přinesli akorát skarabi, dost mi nakládaly. A dost jsem se zdržel v Tal Rashových hrobkách kvůli podlevlování. Měl jsem předtím štěstí na dobré trasy, to znamenalo málo expů. Lepší zbraň znamenala i zrychlení zabíjení, nejprve falchion, pak broad sword. Mám i první MF, ale nález byl jen ve formě
Isenhart helmy odkudsi ze sklepení.
3. akt šel též fajnově, jen si člověk musel dát bacha na inferna šamanů. Nechodil jsem nikam, kam jsem nemusel, ale Mephisto pak byl krapet těžší. Padly z něj
Sigon's boty.
4. akt znamenal krapet problém. Opět mě trápila inferna, nyní venom lordů. Měl jsem fire rezisty jen 16%, a to je na 25. levlu málo. Bohužel mám furt ten broad sword z 2. aktu, nic lepšího dosud nepadlo. Na Diabla se mi povedlo najít éterický circlet a prsten s lightning rezisty, takže to bylo méně ostré. A nedal nic. Hned na začátku aktu ale padl
Pluckeye luk. HF dala El. Jinak si říkám, tenhle char jsem měl rozjet na rare věci... takový krásný kousky padají.
5. akt byl načat na levlu 25 a to bylo děsně málo. Moc často jsem missoval, a u rychlých seker jsem se nejednou dostal do ohrožení života. Trochu potrápili ancienti. Snad poprvé jsem je musel rerollnout na normálu, protože mi došly lahvičky. A Baal mrcha furt přivolával bratříčka. Bylo znát, že nemám pořádnou zbraň. Nakonec někde ve WK jsem sice sehnal modrý Rune Scepter, i to je ale pořád málo. Dropy: Eldrič dal
The Face of Horror, nějakej boss v Crystalline dal
Kinemil's Awl meč a u krav jsem dostal
Umbral Disc.
Normal dokončen na levlu 33 a fakt, víc jsem toho viděl žlutého než modrého.

No, druhý na řadě bude Dobroslav.
Dobroslav
1. akt proběhl poměrně svižně. Hned na začátku jsem nasadil rare bacátko, co nemělo požadavek na level, a jelo to. Pak od 3. levlu jsem nasadil brnění s paladinským štítem, a s takovou sestavou jsem dojel akt. Pak před koncem jsem mohl nasadit ještě prsten a pásek. Dropy však nepotěšily.
2. akt šel ještě lépe a ještě rychleji. Nasadil jsem silnější bacátko s amplifou, koupil blessed aim merce, čímž jsem nemissoval, dále lepší brnění. A nalezl jsem pěkný amulet s +20 lajf, a s rezisty. Dále potěšily nálezy rukavic a ještě lepšího brnění se 2 dírami, které prozatím nechávám prázdné. Chybí ještě obsadit druhý prsten a boty. Pak od Tal Rashových hrobek se to zelenilo. Padly z bosse
Berserker's helma a pak z Duriela, kterého jsem si dal k svačině,
Cathan's Sigil amulet a
Isenhart's meč.
3. akt proběhl s prstem v nose. Žádný problém neproběhl. Nasadil jsem poslední dvě rare věci, co jsem měl v zásobě, mercovi slušivou exceptionální rare polearmu a sobě rare falchion s hodně přes 100 enhanced damage. A bylo to hodně znát. V džungli padlo
Cathan's brnění, pod džunglí z bosse další brnění
Angelic Mantle a z Mephista nic.
4. akt byl průvan jak s portující sosou, dal jsem to za něco kolem půl hodiny. Hellforge dala Eth a Diablo, kterého jsem stejně jak Mefa umlátil jednou krásnou rare palicí, kterou dal dřív jeden z koncilů, dal 2 amulety:
Civerb's Icon a
Vidala's Snare. Dále ještě meč
Soulflay. Zatím to vypadá, že unikátníka pojedu asi obouruč.
5. akt trochu zpomalil, ale pořád to byl co do rychlosti dobrý výkon. V Pit of Acheronu padl z bosse ostrých lordů
Sigon's Wrap pásek. V doupěti Nihlathaka kuš
Leadcrow a ze samotného Baala, který tentokrát moc nezlobil, druhý
Soulflay. Pak u krav ještě padl z nějakého miniona éterický nůž
The Jade Tan Do.
Normal dokončen na levlu 33 a nalezl jsem něco málo modrého pro Magiče i pro crafťáka. Třetí na řadě bude Setník.
Setník
1. akt byl ve znamení trpělivosti, aspoň prvních 8 levlů, neboť jsem musel mít základní short sword. Od 3. levlu Berserkr helmu s Cleglaw štítem, a po vymaxování síly na 60 s levlem 8, do kdy to bylo dost o hubu s jen 60 životy, zvláště u Rakanisha a Griswolda, jsem nasadil Isenhart kombo a Sigon kombo. A pak už to jelo jak na drátku.
2. akt byl takový rozporuplný. Za svého chara mohu kladně hodnotit, ale mercyně nestíhala, neboť na sobě měla jen Berserkovu helmu. Býval bych si ji nechal, ale čekat na Vidaly nebo Arctic luk nechci, navíc zrovna s tímhle by to arci daleko nedopracovala. Nejlepší varianta se mi jeví Cold Iron Wolf, ale to až další akt. Jediný drop byl
Arctic Furs brnění. Ten červ Duriel nic nedal, stejně jako Andy. Není MF, není drop...
3. akt byl svižný. Cold Iron Wolfovi jsem brzy v džungli navlékl
Isenhart's meč, takže byl vybaven stejně jako já. Pak pod džunglí padlo z Witch Doctora
Arcanna's Head helma. Koncilové i Mef byli na pohodu, ale drop škoda mluvit.
4. akt byl ještě svižnější, jen bylo třeba dávat majzla na inferna, rezisty zrovna nejsou Setníkova silná stránka. Hellforge dala Tir. V Chaos Sanctuary jsem 2x málem zařval vinou Infektorovou a 1x málem svou, kdy jsem použil špatný a obklíčený town portal (můj namísto ze šrajny). Pak u pečetě u Lorda de Seise padl konečně další Sigon, tedy
Sigon's Guard štít. No, +1 skill taky dobrý, ale hlavně bylo dobré MF na botách. Škoda, že se neprojevilo u Diabla, který mě také několikrát málem sfoukl jak svíčku.
5. akt výrazně zpomalil, hlavně kvůli nízkému isenhartímu dmg. Na druhou stranu neexistence min dmg zaručovala, že budou útoky konzistentní, takže se nějaké skoro-missování nekonalo. Do Sigonu jsem propálil díru a dal tam perfect diamant na rezy. Dole v Pit of Acheronu z bosse lordů padl další
Kinemil's Awl, tak si říkám, že unikátník asi pojede duo s barbarem. V Crystaline passage padl
Arctic Horn luk a ve WK pak
Isenhart Parry štít. Zde jsem si také všiml, že se merc podlevloval a nabírá jen asi 20 expů za potvoru...grrr.

No, budu to muset vydržet. Baal moc nezlobil, ale dal jen samé žluťásky. Dva z nich možná využije Dobroslav.
Normal dokončen na levlu 33. Čtvrtý na řadě bude Zlatan.
Zlatan
1. akt jsem začal i skončil jako naked charakter. Nejprve až do 9. úrovně pouze s short swordem+štítkem, pak od 9. úrovně jsem se přeorientoval na kušníka, kdy jsem nasadil Leadcrow. A mercyni jsem dal to Pluckeye. Do té doby to docela bolelo, protože tak mále obrany znamenalo hodně inkasovaných ran. Od té doby jsem hrál pokud možno bezkontaktně, a směruji vývoj postavy na level 19, kdy budou k dispozici další možnosti. A Andariel dala dirk, spiked club a mace, vše samozřejmě ve žlutém, a ani jedno zlaté.
2. akt byl takový, že jsem pokračoval nahý a s kuší, dokud na levlu 19 nebylo možné nasadit Soulflay. Trápil mě nízký attack rating a missování, ale nejvíce růst hápéček monster, takže jsem postupoval poněkud pomaleji než s dosavadními paladiny. Pak dál už to jelo, zejména od 20. levlu, když jsem nasadil masku Face of Horror a zároveň našel GC s 9 ke všem rezistům. Tím odpadly problémy hned dva, nulové rezisty i nulová defense. S obouručákem pak skoro vše padalo na 1 ránu, i Duriel zemřel rychle, a dal vše žluté. Jediné, co padlo, byly z Eldera v Lost City rukavice
Cleglaw's Pincers.
3. akt začal poněkud svižně, ale od Frayer džungle řádně přituhlo kvůli frayerům a soul killerům. Jakékoliv obležení těmi sviňkami ve větším množství, a k tomu docházelo často, smrdělo ripem, protože nemám pásek a mám malý attack rating i defense. U CE bosse frayerů jsem musel dát save and exit, s 12 životy. Pak dál už to bylo lepší, ale pořád nebezpečné. V Lower Kurastu padla akorát jen
Cathan's Visage helma. Z Mefa stejně jako předtím jen žluté.
4. akt byl též řádně nebezpečný, tentokrát ne kvůli venom lordům a spol., ale kvůli všemu. Přesto byl průběh docela rychlý, jen mě začala štvát Face of Horror, protože mi až příliš často odháněla lordy a urdary, a já je pak musel nahánět jak falleny. Konečně ale padl i pěkný drop. Z Hellforge Thul, před Hellforge
Ravenclaw luk pro mercyni, což mi zavdalo velké dilema, zda pak v 5. aktu jít do barbara, nebo si ji nechat. Každopádně její výkon byl o 500% nyní lepší, ačkoliv často chcípala, když se nechala obklíčit. Z lorda de Seise padl
Skull Splitter, takže nyní bych mohl zase jít jednoruč se štítem, ale ukázalo se, že tomu škodí kvůli nízkému DMG Face of Horror, takže i nadále používám Soulflay. A z Diabla, s kterým to bylo hodně o hubu a utratil jsem skoro všechny prachy za lahvičky a mercyni, padla náhrada za Face of Horor, a to
Undead Crown. Ale musím čekat na 29. levl.
5. akt už byla jinačí jízda, ale pořád jsem musel být opatrný, hlavně u lordů a brumlinek. V Abaddonu potěšil druhej
Sigon's Guard štít z velké truhly a nahoře krátce poté z nějakého impa botky
Gorefoot. Hned bylo lépe, jenom se kvůli absenci dalších věcí rychle opotřebovávaly. A kousek dál ještě
Angelic Mantle brnění. Po osvobození barbarů jsem jednoho najal, dal mu upnutý Kinemil's Awl a na levlu 29 jsem mu přenechal Face of Horror a sám si nasadil tu Undead Crown. Musel jsem mu ale často hlídat životy, zlata mám málo. Pak před vchodem do Icy Cellar mě potěšil z těch šampionů tam
Venom Ward. Aspoň jsem se u ancíků nemusel bát a u Baala už vůbec ne. Ten však nedal nic. A u krav pěkně padaly runy.
Normal dokončen na levlu 33. Pátý na řadě bude Klenotník.
Klenotník
1. akt začal svižně, protože jsem mu naházel z truhly všechno děrované, co mohl mít od 1. levlu. Pak od 4. levlu jsem mu dal 3dírné žezlo a 3dírné brnění. Žezlo jsem nechal prázdné, zatím, ale do brnění a dvojdírné helmy jsem nacpal chipped topazy. Mercyni jsem také dal děravé předměty, ale prozatím to nechávám prázdné. I přes MF však nic nepadlo, ani z Andariel.
2. akt byl poměrně vopruz. Ne kvůli obtížnosti zabíjení, ale drop byl frustrující, neboť jsem v brnění a helmě a amuletu měl přes 100% MF. A ono nic moc teda. Jinak jsem sehnal obyčejný magic pásek a pěkný rare amulet s +combat skillem a MF. Ruce, nohy i prsty jsou zatím furt prázdné. Až ve třetím patře sklepů padla z bosse
Berserker's Headgear helma. Opodál z Okohně padla znova
Berserker's Headgear. Jinak nic, ani z velečerva.
3. akt byl průlet jak uragán. Ve Spider Cavern dal boss jedových pavouků
Stoutnail macátko a v Lower Kurastu truhla dala
Isenhart's Case brnění. Óbrkostlivec dole pod chrámem nedal nic, hovado.
4. akt byl podobně jako předtím průlet, i díky mercyni, které jsem dal lepší luk s 3 ortkami. Hned před vchodem padla
Isenhart's Horns helma. Hellforge dala Ort a Diablo, u kterýho bylo pěkně horko,
Arctic Binding pásek.
5. akt jsem celý proběhl s dosud maximální MF, která dosáhla hodnoty až 135%. Ještě zbývá jedna prázdná díra v helmě, ale na další perfektní topaz musím čekat. V Abaddonu padla z hromady lebek
Arcanna's Deathwand, pak i přes vysoké MF dlouho nic, jen samé žluté, až u Nihlathaka z jednoho prasete
Civerb's Ward štít. Měl jsem poněkud překvapivě problémy u Ancientů, vygenerovaly se jim dost silné zbraně, navíc se projevil bug zmizení mercyně a tak tam brzy zařvala. Lister šel ze všech dosud nejvíc na pohodičku, a Baal taky, ani jeden bratříček. A dal nádherný macátko pro Zlatana:
Fleshrender, dále
Hellplague meč. Z Cow Kinga padla
Arcanna's Head helma.
Normal dokončen na levlu 33. Šestý na řadě bude Runolog.
Runolog
1. akt šel stejně jako s Klenotníkem. Ale až do konce jsem neměl žádné vlastnosti. Oklika přes 2. patro Undergroud Passage přinesla z truhly
Arctic Furs brnění a v 1. patře věže hořící mrtvola skrývala
Gull dýku.

2. akt přinesl první runová slova díky 13. levlu. Do širokého meče jsem složil
Steel a do masky
Nadir, mercyni vyměnil za prayer merce a dal mu
Malice do píky, jakmile dostal levl. Sobě jsem složil na 15. levlu
Stealth brnění a mercovi také
Stealth. Pak v Tal Rashových hrobkách vypadla
Berserker’s Hatchet sekera. A speciálně na Duriela, ale pak i na obyč monstra, protože Steel už nebyl efektivní, jsem do obří palice složil
Malice. Zbytek doplněn o 1 rare prsten a magický šitoidní pásek.
3. akt přinesl od lidojedů
Iratha’s Cord pásek, a tak jsem mohl nasadit druhý magic prsten. V Lower Kurastu pak
Sander’s Superstition hůlku. A Mephisto byl tak laskav a dal hůl
Cathan’s Rule.
4. akt, ve kterém jsem se těšil na další runové slovo, přinesl kousek za vchodem do Pandemonia
Bladebone sekeru a z Hephasta vypadlo brnění
Arcanna’s Flesh. Hellforge hodila runu Ort. V River of Flame přišel 25. levl a já si složil do žezla
King’s Grace. V samotné Chaos Sanctuary bylo dost nebezpečno, hlavně kvůli skoro nulovým rezistům. Diablo skapal na OW a nedal nic zajímavého.
5. akt byl poněkud překvapivý, jelikož i bez téměř žádného MF jsem nalezl kupu věcí. Jen za Harrogathem padl z prasete
Bonesnap, z toho impa na té římse pak
Skull Splitter a z Eldriče
Cathan’s Visage helma. Ve Frozen River překvapila jedna brumlinka tím, že dala
Kuko Shakaku.

Jsem ani netušil, že může padnout už tam. Po zdolání Frozensteina, kde to bylo nebezpečné, jsem si postavil
Lore. Cestou k Nihlathakovi padla
Isenhart’s Horns helma a po jeho porážce jsem si složil konečně
Rhyme do 12% Targe. Mimochodem, do té doby jsem ve štítu žádné RW neměl. Pak už to jelo svižně až do konce. Baal ani moc nezlobil a dal
Isenhart’s Lightbrand a 2
Sigon’s Wrap opasky. Jeden z těchto
Sigon’s Wrap jsem nasadil místo Irathy. Pak u krav ještě padla
Iratha’s Coil helma.
Dokončeno na levlu 34.
Kutil
1. akt jsem začal a téměř i dokončil jako naháč jen s původním mečem a štítkem. Zpočátku to nevadilo, protože jsem investoval hodně do vitality, ale ve věži u komtesy jsem se potýkal v každém patře s bossy duchů a ti byli nepříjemní. Stejně tak i v katakombách kdokoliv enchanted. Často jsem musel do města pro lahvičky a pro mercyni, protože ta byla zcela bez výzbroje. A já také. Ještě předtím, než jsem se vůbec vydal na levlu 1 ven, jsem si půjčenou horadrickou kostkou udělal několik prvních craftů a jsou to zaprvé šity, a zadruhé rukavice a dva prsteny potřebovaly level 14, na míň se mi nepovedlo stáhnout ani jeden. Samozřejmě, největší šit byl palcát, co neměl skoro žádnou vlastnost a vyžadoval levl 29... Na levlu 16 se mi odemkne amulet s žezlem, ale to si ještě počkám. Kdesi v divočině jsem sehnal ještě magické botky, které také co nevidět kraftlé nasadím, byť vlastnosti zatím nic moc. Zatím mám jen 10% CB, celkem asi +30 života, +1 max dmg, něco k dexterity, nějaký ten hit power a damage redukce. Pak v katakombách z bosse padl
Felloak kyj. Andariel dala jen šrot.
2. akt byl zezačátku celkem peklo, u Radamenta jsem trpěl, a trvalo šíleně dlouho, než jsem se k němu s prayer mercem bez jakékoliv výzbroje dostal. Pak ale buch, 16. levl, a konečně zbraň, co má solidní dmg, která by mi měla vydržet tak do 4. aktu, a amulet. Nyní se ukazuje, že taková, skoro bych řekl až zbytečná vlastnost %šance na seslání Frost Novy, když je nastackovaná, dovede hru výrazně usnadnit. Na levlu 17 jsem nasadil konečně pásek a po nalezení příslušných základních předmětů jsem si později udělal helmu, štít, a také brnění, které jsem ale svěřil mercovi, aby aspoň něco vydržel, když jeho útoky stojí za starou belu a vše řežu v podstatě sám…nemám holt perfect emerald.

Takže na mojí postavě je už vše kromě brnění. Docela dost vysoký je bonus k životům, lajf stýl a už zmíněná Frost Nova, i OW se občas projeví. Nevýhodou jsou téměř žádné rezisty, ale kupodivu i zvýšená šance na blok (podpořená vyšší dexterity, protože skoro nemám předměty s attack ratingem), neboť to redukuje počet spuštění Frost Novy. Co se týče dropů, tak z Fangskina padl pásek
Snakecord a z Duriela sekera
Axe of Fechmar.
3. akt šel o něco rychleji než ty předešlé. Zkusil jsem nějaký craft ještě udělat, ale nic významného se mi nepovedlo, jen šitoidní helmu, co jsem dal mercovi. Perfect Emerald furt v nedohlednu…nafackoval bych si za to, že jsem si jeden nenechal a všechny je spotřeboval v 1. aktu na levlu 1. Merc proto dost často chcípal obklíčen fetiši, šamany, koncily, nebo upíry. A u Mephista si už vůbec ani neškrtl. V durance padla akorát další
Sander’s Superstition hůlka, jinak nic.
4. akt šel svižně, ale musel jsem dávat zas bacha na inferna a na obklíčení, pokud měl někdo z nepřátel chladivý útok. Nasadil jsem o něco lepší opasek a v Izualovi našel
Angelic Mantle brnění. V kovárně jsem doufal tentokrát ne v runu, ale v perfektní smaragd. No, dostal jsem diamant a Nef. V Chaosu Sanctuary jsem si musel dávat extrémního bacha na Infektora, asi nejtěžší duel ze všech paladinů. I jeden jediný minion měl potenciál mě sfouknout. Musel jsem počkat, až zinfernuje merce a pak zezadu zaútočit. Samotný Diablo byl velice nepříjemný, takže jsem musel naházet na sebe všechny odpadní lajfové charmy, co jsem našel ve sdílené truhle 7 paladinů. Merce ani nebylo třeba řešit. Z Diabla padly
Sander’s Taboo rukavice.
5. akt znamenal přelom. Zaprvé jsem konečně nasadil na levlu 27 lepší blood štít a mohl se zbavit toho neužitečného castera. A zadruhé jsem kdesi v Crystalline Passage nalezl gem šrajnu, v níž jsem si konečně vytvořil perfekt emerald. Píka vzešla se dvěma dírama, kam jsem narval dvě ortky, a předal s úlevou mercovi…na levlu 29 až, kvůli čemuž jsem musel do 2. aktu pro merce nového, ale je to zase prayer. Hra, kdy to bylo jen na mně, byla pomalá, ale jakmile merc dolevlil zhruba u Nihlathaka, tak to už jelo, jak když bičem mrská. Cestou k němu padlo ze stojanu
Darkglow brnění a pak z první vlny u Baala další brnění, tentokrát
Heavenly Garb. Baal zas takové potíže nedělal, ani vlny před ním. A dal další kusy brnění:
Arcanna’s Flesh a
Angelic Mantle. Pak u krav padla z kinga další helma
Arcanna’s Head.
Shrnutí:
Skilly u všech jsou rozděleny následovně (počítáno u levlu 33):
Salvation 1, Might 1, Blessed Aim 1, Concentration 1, Fanaticism 4, Sacrifice 18, Zeal 10.
Lokace jsem se snažil čistit konzistentně, zpravidla jsem v co nejkratší době nacházel Den of Evil i Blood Raven + jsem hledal Bišiboše. Pak dál jsem hledal waypoint a dál se nikde moc nezdržoval. Ve 2. aktu jsem zpravidla blouděním stejnak vyčistil 2. a 3. patro stok, třebaže jsem to neměl v plánu. Venku jsem ale z důvodu podlevlování čistil úplně, i hrobky. Červy jsem trochu zanedbával, Lost City, zmijí palác i lut gholeinský palác také. V Arcane Sanctuary jsem zpravidla našel na 1. nebo 2. pokus Summonera a Tal Rashovy hrobky jsem procházel všechny tak, abych končil akt na levlu 22. Ve 3. aktu jsem prosvištěl nejkratší možnou trasou džungli a navštívil obě pavoučí doupata, na lidojedí hrobku jsem se vykašlal, na great march taky, pokud to šlo. Kurast jsem vyčistil jen dolní, k Mefovi jsem to dále bral nejkratší cestou. K Diablovi pak také, jen jsem si dal podmínku, že musím být na levlu 26 nebo skoro 26, než jsem šel na něj. A 5. akt jsem čistil kromě Frozen Tundry a Ancient’s Way kompletně. Krávy jak kdy, někdy jsem čistil úplně, jindy dokud jsem nenalezl Cow Kinga. To stačilo na levly 33 nebo 34.
A nyní jako oddychovka barbar leaper. A se streamem.