HC - Element Lady (Element Lady Sorceress)

Moderátor:Dark_Deamon

ZOMB
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:zomb#2334
Re: HC - Element Lady (Element Lady Sorceress)

Příspěvek od ZOMB » 28.12.2013, 21:58 hod.

To bych asi nepřekousl tu malou truhličku :D
Plugy by odstranily realmová runová slova, ale já nechci používat jakákoliv runová slova :)
Takže z toho udělám umělé pravidlo, stejně jako je třeba používání esc za účelem záchrany... nechci, aby takový triviální problém vyústil v další mod :D :D
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 31.12.2013, 20:00 hod.

Akt 1 Nightmare
Odolnosti trochu klesly, ale to nevadí... první unikát na mě čekal už v DoE, Gobliní Prst. Samozřejmě mi hned padly dva meče vhodné na Spirit, ale jak už jsem zmínil, hodlám hrát dál bez RW :)
V Cave level 2 dropla pěkná zbraň, tentokrát na Insight :D
No nic... půjde osocketovat na elementální dmg :)
Z krabice u Countess mi dropla dosud nejvyšší runa, ona samotná dropla jen Eth. Po dosažení levelu 50 jsem se rozhodl ucraftit nějaké pěkné caster botky, jediným požadavkem byl FHR. Ten se nezdařil, ale co...
V katakombách mi dropl první exceptional unikátní předmět, Skystrike. Samotná Andariel nedělala moc problémy, vzhledem k mému statickému poli a její neoblibě ohně. Drop velmi dobrý. Sice žádný SoJ :D , ale přesto si ve výbavě našel místo, které dříve obývala Pelta Lunata.

Akt 2 Nightmare
Radament v pohodě a brzy mě potěšil zajímavý talisman... škoda jen, že to cold damage nevyužiju :(
Dropl další unikát, který stojí za zmínku. V červí díře mě velmi překvapily tyhle botky, které jsem okamžitě nasadil :)
FHR už mi poskytuje štít, konečně přišel čas na změnu :)
U zmijí jsem v druhém patře ihned zaujal strategickou polohu, kde na mě hadi nemohli, ale moje hydry na ně ano :)
Něco málo jsem našetřil, tak jsem zkusil štěstí na gamble... soustředil jsem se na corony. Nic moc, ale zajímavější kousek jsem vyfotil. V Arcane Sanctuary mi droply další Frostburny, Summoner dal část Sigon setu. Duriel byl také štědrý, dropl mercovi novou krásnou zbraň, se kterou to moc pěkně kosí :twisted:
Statistiky po dokončení druhého aktu - 1, 2
Po dokončení druhého aktu jsem si dal pár nájezdů Andy, ale pár neznamená 50+, ale tak 7-10. Pár fotek najdete v albu ;)

Akt 3 Nightmare
Ještě doplním moje botky :)
Hmm... jak tak procházím své screeny, ze třetího aktu mám jen jeden - Mephista, který stejně nic nedal :ble: :ble:
Snad jen doplním, že džunglí se mi postupovalo moc pěkně - strategie zmrazit a hydřit funguje opravdu parádně, zvláště když do monster uhazují i blesky z nebes :D
Snad jen ještě zmíním takovou haluz, kdy se mi nějak sekl merc - úplně zmizel - tak jsem použil teleport aby byl u mě, a od té doby ho monstra úplně ignorovala... no představte si, jaké bylo bojovat se Sarinou :D
Nejednou mi šlo o krk, a to nebylo správné... tak jsem restartoval hru, a vše už fungovalo jak mělo :)
Obrázek

Dark_Deamon
Archangel
BattleTag:DarkDeamon#2454
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 31.12.2013, 22:12 hod.

Nebylo by lepší do toho Hone Sundan narvat 2x Shael a 1x Amn? :)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 31.12.2013, 22:33 hod.

Shael? IAS pro merce nefunguje ne?... pokud se teda nemýlím :)
Právě proto se pro merce vybírají co nejpomalejší zbraně, protože mají nejvyšší dmg, a mercové sekají stále stejně rychle (nezávisle na rychlosti zbraně)
Amn... mno... dát tam 3x Amn... to by bylo 21% life steal :D
Za zkoušku to stojí ;)
Obrázek

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 31.12.2013, 22:43 hod.

IAS se na mercech uplatní. Dej mu do ruky nějakej 6 soc Shael kvér a uvidíš, co s tím bude dělat za prasárny :D Mrkni sem. Nejoblíbenější je kombo S+S+A. Ještě lepší je mít HS eth a pak ho jen upnout. IAS + CB = :twisted:

Edit: Mercenary IAS guide
Naposledy upravil(a) Dark_Deamon dne 31.12.2013, 23:03 hod., celkem upraveno 1 x.

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 31.12.2013, 23:02 hod.

Díky, to jsem nevěděl ;)
Já si vždy myslel, že je to jedno...
Teď se cítím jak nějaký amatér :oops:
To je fakt dobré... tak stará hra, tolik nahraných tisíc hodin, a pořád je co objevovat :D
To na téhle hře tolik miluju :love: :love:

btw. Asi si budu muset počkat na další drop co? Žádný recept na odstranění run v socketech? Nějak se mi to nechce hledat... jen teď nevím z hlavy, jestli takový recept existuje...
Obrázek

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 31.12.2013, 23:06 hod.

„Odsocketovaný“ předmět:
Přísady: 1 Hel runa + Scroll of Town Portal + socketovaný předmět
Runy, gemy či jewely, které se z předmětu „odsocketují“, se již navždy odstraní.

Proto maj ti "nejlepší" mercové většinou na hlavě eth Andy Visage socketovanou 15/40 jewelem.

Mrkni na ten můj edit v předchozím příspěvku ;)

Jj...Diablo prostě nemá chybu :)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 31.12.2013, 23:19 hod.

Díky moc ;)
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 01.01.2014, 00:10 hod.

ZOMBE neber to osobně ale nikdy by mě nenapadlo že se budeš zrovna ty ptát na to jestli funguje IAS u merce a jak je recept na odsocketování :-D to mi připomělo týpka z AHG kterej po deseti letech zjistil že se dá při kupování flašek držet shift aby se nakoupil celej naráz a nemusel pořád klikat po flašce :-D

ale máš pravdu...pořád je co objevovat...:-D někdy to jsou základy, ale pořád je něco co nevíš o D2 :-D

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 01.01.2014, 00:46 hod.

Já vím, já vím... je to ostuda :oops:
...ale za tím receptem byla jen moje lenost ;) :D

Právě tohle ukazuje, že pokud se někdo pouští do většího moddingu (tzn. vytváření nových věcí / skillů), musí o hře vědět úplně všechno...
Ještě teď totiž třeba nemám jasno v tom, jak dlouho jsou monstra zmražená (výpočty - jak v tom figuruje odolnost samotná a jiné faktory, penalizace za obtížnosti jsou jasné...)

To mě utvrzuje v tom, že před hrou, jako je D2, je třeba mít pokoru... protože to je mistrovské dílo ;)
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 03.01.2014, 13:05 hod.

Akt 4 Nightmare
Nahodil jsem /players 8 (jako pokaždé... do této chvíle), a to se vážně nedá... proto jsem se rozhodl párkrát zabít Mephista (cca 75x), padlo pár pěkných kousků, které si můžete prohlédnout v albu ;) (ještě jsem párkrát zabil Andariel, kdyby náhodou padl SoJ :D )
Posilněn tedy vyrážím znovu na Outer Steppes, opět na /players 8. Monstra mají stále hromadu HP, ale pár jich zabiju. Z jednoho z bossů padl prstýnek. Mercovi jsem upravil zbraň podle rady Dark_Deamona, takhle vypadá teď. A jak můžete vidět na screenu, abych na to mražení nebyl sám, oblékl jsem ho v Iceblink. Monstra však byla stále dost tuhá. Proto jsem zvolil /players 3 aby to pěkně odsýpalo :)
Izual padl skoro sám, hellforge dala Pul (což by mi asi i udělalo radost, kdybych používal RW :D )
Samotný Diablo dal pár normálních unique předmětů.
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 03.01.2014, 13:20 hod.

Tak ale teď přicházím se špatnou zprávou...
Měl jsem chvíli čas, tak jsem si řekl, že si dám pár Mephisto runů. Už byl asi 7. nájezd v řadě, když slyším: "Už půjdem?" Odkláním zrak od monitoru v domění, že jsem zmáčnul Esc. "Jo, už jdu..." já na to... přichystán jen kliknout na Save and Exit. Najednou slyším ve sluchátkách to, co nechce slyšet nikdo na HC. Moje Lady zařvala. Jak se následně dovídám, Esc jsem nezmáčknul, a merc (opět!!! jako u Sentinel Lady) zabil bosse s FE v mé blízkosti (council)
Ani jsem to nevyfotil, nechtěl jsem tomu věřit. Nicméně Lady je nyní mrtvá. Je to dost blbá smrt, takhle jsem nechtěl aby skonala... chtěl jsem otestovat, jak to s ní půjde na hellu, a to bych rád vyplnil.
Proto nabízím tři možnosti, i když vím moc dobře, že na HC by se tohle dělat nemělo...

1) Postavu oživím, přijde o všechny oblečené věci (jako trest), bude pokračovat na HC a budu pokračovat i v příběhu, jakmile však umře, končí nadobro...
2) Postavu oživím, přijde o všechny oblečené věci, bude pokračovat na SC bez příběhu... pouze dám vědět, jak to zvládá na hellu s mražením a jak to celkově zvládá tento build...
3) Lady zůstane mrtvá

Rozhodnutí je na vás ;)
Vyjádřit se může každý ;)

Přeju příjemné hraní ;)
Obrázek

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 03.01.2014, 13:37 hod.

Já osobně bych byla pro třetí možnost, k HC patří i takové nešťastné RIPy :-| Ať odpočívá v pokoji.

Ale pokud bych uvažovala v rámci experimentu a zkoušení buildů, tak bych postavu oživila, změnila ji na SC (jestli to jde) a po dohrání ji smazala :D Ale to bych spíše stejně založila novou postavu na HC. No, jak se ti chce a jak se cítíš na to procházet to s ní znovu :)
HC grál: 537/516 (-21)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 03.01.2014, 13:46 hod.

No mě to právě přijde docela škoda, protože jsem procházel skoro všechno a než jsem se dostal na nightmare do pátého aktu, tak už jsem měl něco nahráno...

Jinak to co navrhuješ je taky dobré - otestuju a smažu :D
Ono hraní na SC mě fakt nebaví, protože jak ríkám... k čemu sbírat bohatství, když o něj jednou nemůžu přijít?

Každopádně děkuju za vyjádření názoru ;)
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 03.01.2014, 14:07 hod.

Ono ale záleží na tom jestli je pro tebe priorita dohrát to za ni a mít ji v "guardian listu", a mít ten fajn pocit žes to s ní dohrál, nebo ti jde vážně jen o experiment co se týče životaschopnosti na Hellu. Protože pokud je tam něco víc, než jen "zjistit jak to půjde" tak si myslím že nemá cenu to řešit a zrovna rozjet novou postavu. Protože (teda aspoň já to tak mám), pokud bych ji hodil na SC a dohrál na SC, neskutečně by mě štvalo že je to SC postava a ne HC a stejně bych ji rozjel ještě jednou na HC, už jen pro ten pocit že jsem to nezvládl na HC.

Jak píše raisen. I tohle je HC a i takhle blbá smrt je prostě smrt. A myslím že pokud sis k té sorcce udělal nějaký vztah, asi by tě pak štvalo žes ji dohrál na SC, nebo žes ji oživil na HC, i když přišla o všechny věci. Už to prostě nebude to pravé ořechové a pořád tam bude ten pocit "ale..." takhle to mám aspoň já...:-D Takže za mě asi rozjet novou na HC, protože jen takhle bych měl z tý hry pak ten správný pocit...;-)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 03.01.2014, 14:19 hod.

Díky za komentář ;)

No to určitě ne... když se nad tím tak zamyslím, tak možnost 1) vyškrtávám, protože hrát HC s vědomím, že jsem za tu postavu už umřel, to fakt nejde...
Ono jde i o to, že mám více buildů, co chci vyzkoušet... takže pokud budu zakládat novou hc postavu, bude to určitě jiný build, abych do konce života stihl otestovat všechno :D :D

Takže teď jen se rozhodnout, jestli s ní pokračovat na SC a otestovat, jak si build vede... a nebo ji úplně nechat na pokoji a dopřát ji odpočinek :)
Obrázek

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 03.01.2014, 15:46 hod.

Tak nakonec jsem se rozhodl Lady nechat tak jak je...

Ale abyste nebyli smutní, mám pro vás nový HC příběh ;)
Sice mám ještě paladina FoHera, ale to je sekundární postava...

Děkuji všem za komentáře a podporu, jsem zase o něco chytřejší (snad :D ) a doufám, že další z mých experimentálních postav se konečně dostane až k Baalovi na hell :)

Mějte se moc pěkně, přeju příjemné hraní a očekávejte další příběh ;)
Obrázek

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 03.01.2014, 17:38 hod.

Seš vůl, jeden z mála příběhů co se dá číst a ty to pokazíš.. :lol:

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 03.01.2014, 18:36 hod.

Vůl? Hm... ale jo, to zní docela jako já :lol:
Každý nemůže být chytrý a zároveň opatrný :D :D
Jako tahle smrt mě fakt dost štve, ale co se dá dělat...
Obrázek

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 03.01.2014, 20:13 hod.

Velká škoda. :( Každopádně super, že bereš třetí možnost. Tady hrajeme HC.
K tomu navrhuji možnost č. 4 a to založit stejnou postavu odznova a pak pokračovat toto vlákno.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Odpovědět

Zpět na „HC příběhy“