Na startu jsem zatím rozdělil 90 stat bodíků a skilly nechal volné(1 skill bod je od začátku navíc). Koupil jsem si za peníze small shield s +15% blockem navíc, ten ale budu moct až na lvl 5. Moje cesta začíná

Vyrážím směr Blood Moor.
Blood Moor:
Svižným tempem jsem vyčistil celé blood moor, cestou jsem potkal 2 skupinky s bossem, z kterých byly velmi výživné zkušenosti
Obrázek 1. Našel jsem 3 socket club, který jsem vyměnil za můj bez děr a vložil do něj nalezený chipped topaz
Obrázek 2. K wp jsem doběhl na lvl 7, takže jsem dal 2 bodíky do oaka na HP a 2 do arctic blast, které budu používat jako utočný skill až do twisteru
Obrázek 3. Ještě mi také padlo rare brnko
Obrázek 4. Teď hurá na Den of Evil
Den of Evil
Kousek od vstupu do jeskyně čekal hned zombie boss
Obrázek 5, který jako první zakusil můj hněv .) , v jeskyni padlo pár chipped gemů a +% ed jewel, a tak jsem trošku vylepšil mou club
Obrázek 6. padla i El runa, pro kterou ale nemám žádné využití. Na konci jeskyně mě už čekal Corpsefire
Obrázek 7 se skupinkou devilkinů. Boje se speciály se v tomto módu rozhodně vyplatí, což je vidět i na dropu
Obrázek 8. Padl pěkný meč
Obrázek 9, amulet
Obrázek 10 a hlavně setové rukavičky
Obrázek 11. Sice nebudu fighter, ale rozhodl jsem se vygamblovat i Death pásek. No, pár pokusů bylo potřeba a konečně jsem koupil vytoužený pásek
Obrázek 12. All resist a cannot be frozen se bude rozhodně hodit. Skončil jsem na lvl 8, a dal zase po bodu do Oaka a arctic blastu. Nyní plánuji vyčistit Cold plains, bludiště a pak se vrhnout na první tužší boj s Blood Raven.
Cold Plains
V Cold Plains už jsem začal používat Artic blast, protože je velmi silné. Postup byl velmi rychlý, skoro na začátku padl rare prstýnek
Obrázek 13 a postupně jsem se dostal až k Bishiboshovi
Obrázek 14, který má místo fallenů za miniony shamany. Jeho drop nebyl nijak závratný
Obrázek 15, použil jsem jen rare cap
Obrázek 16. Dále padnuly rare botky
Obrázek 17 a hodně potěšil small charm s +7% lightning resist
Obrázek 18. Těšně před vchodem do bludiště jsem zabil poslední gargantuany a z jejich bosse vypadl štít ze setu Hsaru
Obrázek 19.
The Cave lvl 1, 2
V jeskyni jsem narazil na poison enchanted bosse
Obrázek 20, což je nová vlastnost jako např stone skin, fire enchanted atd. Co se týče skillů tak 2 další body jsem dal do Cyclone Armor
Obrázek 21. Ochrání mě před elementárními útoky a dává 30% damage bonus do Arctic Blastu. V Cave jsem narazil na dalšího bosse a to Coldrow
Obrázek 22, nyní už to není lučistnice ale bojovnice na blízko s miniony. Pokud nemáte nezmrazitelnost, tak není vůbec lehké jí porazit. Já ale mám

a navíc jsem caster build, takže to trvalo jen déle protože je cold enchanted. Z dropu
Obrázek 23 jsem si schoval jen death pásek pro pomocníka na později.
The Graveyard, Crypt, Mausoleum, The Befallen Shrine, Burial Grounds
Vydal jsem se tedy dokončit 2 úkol a tím je Blood Raven. Na hřbitově jsem eliminoval vše nemrtvé, včetně několika championů
Obrázek 24 a dále navštívil Cryptu a Mausoleum, kde se kromě dropu docela dost chipped gemů nestalo nic zajímavého. Zbývalala už jen krypta Befallen Shrine
Obrázek 25, která vede na Burial Grounds. Těsně před východem hlídá Bonebreaker
Obrázek 26 s partou kostlounů, nic těžkého a jako odměnu dropl rare předměty
Obrázek 27 a unikátní Hotspury
Obrázek 28. Kolem Burial Grounds jsem ještě odstranil všechny nemrtvé, včetně několika championů zombie verze Rotting Flesh
Obrázek 29, abych se dostal před Raven na lvl 16. Už zbývala pouze samotná Blood raven
Obrázek 30 s partou zombíků. Blood Raven je nyní celkem nebezpečná, má cold arrow, explosing arrow, multiple shot a občas Vás i teleportuje. Jako každý vyšší boss má schopnost plné regenerace HP, když není zasažena 25 sekund nějakým útokem. Boj Chvilku trval
Obrázek 31,
Obrázek 32, ale díky Oak sage jsem měl docela dost HP a tak to nebylo tak nebezpečné jako s jinými postavami. Drop byl nádherný
Obrázek 33. Jako odměnu za úkol jsem dostal pomocnici s lukem, v nabídce je však nově i physical verze
Obrázek 34. Já se rozhodl pro fire verzi, protože moje dmg je cold a physical. Stejně pak budu mít asi jiného pomocníka. Identifikoval jsem další věci
Obrázek 35,
Obrázek 36,
Obrázek 37,
Obrázek 38 z Raven. Velmi se mi hodila Tarnhelm a do ruky na mf gull dagger. Pomocnici jsem nasadil unikátní Hunters Bow.
Stony Field
Ve Stony Field nepadlo nic pořádného kromě brnka z Artic Setu
Obrázek 39. Z unikátního monstra Rakanishu
Obrázek 40 bohužel také nevypadlo nic použitelného.
The Undergroud Passage 1, 2
Při hledání východu a čištění podzemí jsem narazil na druhé patro kde mi z normálního monstra vypadl unikátní sash
Obrázek 41, který jsem hned nasadil a death pásek jsem dal pomocnici aby měla s rukavicema all resist a leech. V druhém patře se ještě nachází unikátní zombík The Bloody Scalper
Obrázek 42. Dropl pár rare věcí
Obrázek 43, rare small shield
Obrázek 44 štít jsem dal místo Hsaru shieldu, protože block už byl neunosně malý a dostal jsem se zpět na hodnotu 22%. Podzemí je podle mě rozlehlejší než v originále
Obrázek 45 a východ do Dark Woodu byl úplně na posledním místě kam jsem šel
Dark Wood
V Dark Woodu nic použitelného nevypadlo a ani Stromohlav
Obrázek 46 nedělal výrazné potíže. Jeho drop
Obrázek 47 nestál za nic. Je čas vyrazit do Tristramu.
Tristram
Tristram má novou
mapu a je i větší. Začal jsem čistěním lokace a následně osvobozením
Caina, kterého hlídá
Griswold. Používá blessed hammer a má velmi nepříjemný skill fire blast. K tomu všemu je i cursed. Jeho
drop za moc nestál. Kousek dále padnuly
Vidala botky a už zbývalo pouze poslední místo, kterého jsem se trochu bál

. V Tristramu je navíc boss
King Leoric, který má
Sanctuary, Conviction, oživuje nemrtvé, používá
Blade Shield a jeho hlavním útočným skillem je Bone spear. Díky tomu že je cursed dokáže postavu s málo HP zabít i na 2 rány. Já už mám ale skoro 900 HP a tak něco vydržím

V jeho
dropu jsou vždy klenoty a hodně zlata a tak tomu bylo i nyní. Doufal jsem že dropne Nokozan amulet ale drop rare
jewel a pěkný rare
prsten, který jsem ihned nasadil.
Black Marsh, The Hole
V Black Marsh a The Hole se prakticky nic neudálo, jedinej nález byl
Arctic rukavice.
The Forgotten Tower
Hned u
vchodu do věže je věžička Orb of Town Portal, která při zničení zakouzlí
portál do města. Hned v předpatře stráží unikátní devilkin
Devil Spit, z kterého nevypadlo nic použitelného, ale hned v prvním patře vypadl setový prstýnek
Cathan seal. V dalších patrech vypadl moc hezký
Grand Charm, který je ale k ničemu pro caster postavy a pak ještě
Arctic Luk. dal jsem ho na pomocnici a už jí chybí pouze pásek, který asi vygamblím. V posledním patře hned čekalo překvapení v podobě
šampionů duchů a koster lučištníků. Z jednoho z nich vypadl
Cleglaw štít.Samotná
Countess má jako ochranku 2 bojovnice s regenerací HP, a
kouzlí fire wall a glacial spike.
Drop jsem pobral s tím že vše identifikuju až ve městě. zabitím Countess však ještě úkol nebyl splněn a bylo potřeba zničit
Blood Orb, z kterého také
vypadlo pár věcí.
Umbral Disk jsem nasadil na sebe,
Serpent Lord Long Staff jsem prodal a
Cursed Ring jsem prozatím schoval do bedny. Vylepšit ho půjde až později.
Tal runu jsem si taky schoval na později.
Tamoe Highland
Při čištění lokace vypadlo pár věcí, a to uniq
large axe, setové
Albrecht Bond armor a
uniq spiked club. U vchodu do kláštera už mě čekala unikátní kopinice
Storm Eagle s miniony a gargantuan šampióny. Uvnitř jsem pak narazil na nový druh monstra
Berserker, který má opravdu hodně HP, blade fury a auru Vigor. Naštestí se ale vyskytují většinou po jednom exempláři. Skočil jsem pro waypoint a vyrazil jsem do Pitu.
The Pit lvl 1, 2
Cestou vypadl Hsaru štít, jinak nic. V druhém patře je unikátní hnízdo
Earth Rotter z kterého nevypadlo nic
užitečného. Za to kousek od něj vypadla unikátní polearma
Dimoaks Hew. Earth Rotter dává jako jeden z 5 speciální
purification svitek, který jsem prozatím uschoval.
Outer Cloister
V této malé lokaci vypadla pouze unikátní sekerka
Deathspade.
Barracks, Smiths Forge
Hned na začátku vypadl setový
Cleglaw Tooth, jinak nic. Vydal jsem se tedy dokončit úkol s vrácením kladiva. Ke Smithovi se jde dostat
průchodem do
Smiths Forge, kde jsem z první otevřené bedny našel unikátní kuš
Leadcrow. Pomocnice má ale Artic Luk a tak jí nevyužiji. Po průchodu do kovárny na mě rovnou vyběhl
The Smith, který má aura
defiance a kromě silného útoku používá i Physic Hammer. Spolu s pomocnicí šel však docela rychle k zemi. Je třeba ale myslet na to, že Vás může zabít i na dálku když utíkáte. Vypadlo z něj
kladivo a také
Angelic Ring.
Jail 1,2,3
Po příchodu do
prvního patra vězení jsem našel z bedny unikátní kopí
Razortine, kousek
dál setový meč
Albrecht Torment a
Cleglaw Pincers rukavice, v druhém patře pak unikátní kopí
The Dragon Chang. V druhém patře stoj ještě za zmínku unikátní monstrum
Pitspawn Fouldog, ale nic moc z něj nevypadlo. Už jsem měl plný
inventář a tak jsem navštívil město a zkompletoval na sebe
Cleglaw set. Sice je to set spíše pro bojovníka, ale přidává mi +2 all skills a to mi hodně navýší poškození, life i absorbovanou škodu ze štítu.
Inner Cloister, Cathedral, Haunted Morgue
Prošel jsem všemi 3 patry vězení a vyšel jsem do vnitřního kláštera. U waypointu stráží
Flamespike the Clawler, tak jak to bylo ve starých verzích Diabla II. Kromě topazu ale nic
nedropl. Uvnitř katedrály je místo
Bone Ashe specilní boss
Mortanius Hellsoul, který mi po zabití hodil tento
drop. Kouzlí fireball, a má blesková kouzla. Z katedrály vede také vchod do nové lokace
Haunted Morgue. Ještě předtím jsem však identifikoval helmu
Coil of Glory a nasadil jí pomocnici. V Haunted Morgue jsou bleskové kostry a
Ghastové(Druh Ghosta

), jinak nic. Omylem se mi podařilo hru ukončit a tak jsem si jako bonus znovu zabil Mortaniuse a dropl unikátní
Steelgoad.
Catacombs lvl 1,2,3, Catacombs of Anguish, Andariels Chamber
Celé katakomby jsem proběhl celkem rychle, nepadlo nic zajímavého, kromě asi 2 setových věcí co už dropnuly dříve. Dostal jsem se tedy až do
Catacombs of Anguish, kde se vyskytují
šampióni lučistnic a kopinic. Z jedné z nich vypadnul unikátní meč
Sabre of Krintiz, před koncem lokace je unikátní lučistnice
Gale Hawk. Kromě Cleglaw pásku z ní vypadl docela pěkný
rare prsten. Už jsem prošel asi jen 3 místnosti a byl jsem na konci lokace, kde není Andariel

, ale speciální nižší boss
Tobial. Jako mazlíčka má
grizzlyho. Tobial je celkem nepříjemný boss, má Shock wave, Firestorm,
Rabies a občas se teleportuje přímo k Vám. Pomocnice už tento boj nevydržela a tak jsem Tobiala musel zabít sám, Oak sage dělal občas návnadu a nakonec Tobial
padl, hodil
Hsaru pásek a
Angelic amulet, který mi spolu s prstenem zvedl life asi o 250 bodů. Také mi otevřel portál k Andariel. Ještě jsem si skočil prodat věci a připravit se na Andariel a vstoupil jsem do
portálu. Pokud nemáte vysokou odolnost proti jedu, velmi doporučuji nakoupit protijedy. Musím zdůraznit že nová hudba v Andariels Chamber je velmi dobře zvolená a navozuje tu správnou atmosféru. Jak jsem zahlédl Andariel, už ke mě svištel
Poison Javelin. Kromě klasických jedových útoků má navíc Andariel i
Poison novu, Frenzy, Decrepify a Searing Orb, což je něco podobného jako Bone spear. Pořád mi přerušovala útoky ale nijak zvlášť mě na životě neohrožovala. Spotřeboval jsem asi jen 2 regen a 2 healing lahvičky. Konečně jsem zasadil
poslední ránu a dropla
spoustu věcí. Unikátní sekáček
Strike Fist,
Twitchthroe,
Blinkbats Form,
Bloodrise a pár gemů. Lučištnice tímto splnila svůj účel, vyházel jsem jí věci a šeljsem si najmout kopiníka. Na
výběr je Defensive(Thorns), Offensive(Might) a Recovery(Prayer). Mě se hodí spíš Prayer na léčení a tak jsem vzal Recovery a vybavil ho nalezenými věcmi z dřívějška. Tímto je dokončem ACT 1 Normal.
POSLEDNÍ UPDATE: 25.4. 18:29