HC Spearzon

Moderátor:Dark_Deamon

gallen
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2
HC Spearzon

Příspěvek od gallen » 23.02.2011, 10:43 hod.

Po dlouhém čase jsem se vrátil zpět k diablu. Nuda v ráci mě zavedla až sem a já jsem se rozhodl, že skusím také stvořit svůj příběh. Zkušeností mám pomálu, na normál jsem Diablo dohrál za všechny chary, vyšší obtížnosti mě dříve moc nelákali. Teď je myslím čas si je užít a když už tak rovnou na HC.
Nějaká pravidla si moc neurčuji vzhledem k tomu, že pořádně ani nevím, co všechny vaše pravidla a zkratky typu atma atd znamenají. Jediný pravidlo je, že se nebudu pokoušet obcházet smrt(loadovani savu, vypinani hry..).

Vybral jsem si amazonku s spears/javelins, i když L. fury zřejmě vynechám.
O víkendu jsem si jí zahrál nanečisto, SC, normál jestli mě bude bavit a zjistil jsem že bude >:D

Jakékoliv rady jsou vítané, hlavně co se výbavy týče, každý tu mluví o runových slovech, ty já nikdy nepoužil, tak rád se necham inspirovat návrhem, co by pro mě bylo získatelné/použitelné. Žádné runy ani výbavu od jiných postav nemám, ani vastně nemám ani jiné postavy :twisted:

gallen
Quill Rat

Re: HC Spearzon

Příspěvek od gallen » 23.02.2011, 11:18 hod.

AKT I. Normal

Začínám na players 8. První potvory padaj velice rychle, levely naskakují a nikde není žádný problém. Jakmile jsem vyházel ostěpy, přešel jsem na club, který záhy vystřídal hezký scepter, všechno padalo bez větších problémů, corpsefire umřel téměř okamžitě.
Na řadu přišla Blood Raven, pár lahviček many a zbývalo dát ránu z milosti. Nic užitečného nevypadlo. Za záchranu jsem dostal Alizu, lučištnici s ledovými šípy. Dole ve sklepě, v zlaté truhlíčce byla další odměna, setove quilted armor.
Po záchraně Caina jsem si řekl, že si trochu zagemblim a padl mi pěkný trident. Namlsán jsem si řekl že skusím něco i pro Alizu a ejhle.
Cestou dál jsem si připadal slabší a slabší, protože si skillbody šetřím na později, každopédne Countess umřela rychle, a tomu odpovídal i drop, pouze jedna Eth.
Než jsem šel spát, řekl jsem si že dokončím 18tý level na charged strike, vyšlo to akorák ke vstupu do opatství, kde kousek od portu na mě čekalo první nepříjemnější překvapení, skupinka černých kozlů okolo šéfika s opravdu peknou ránou. Aliza padla sotva se na ní trošku ošklivě podívali a aní já k tomu neměl daleko, první pití rejuvation lahviček, couvání a sbíraní všech lahviček kolem, jak ja litoval, že sem neměl nic na házení a do města sem se vracet nechtěl. Později si tuto lenost budu muset odpustit jinak se to nevyplatí. S 18tým levelem jsem ulehl a dnes budu pokračovat. HC adrenalin má co do sebe.

Den druhý

Pokračuji dále, čeká mě The Smith. Vzhledem k tomu, že již mám charged strike umírá lehce a Charsi má nové kladívko.
Pokračuji dále, probíjím se přes skupinku kostlivců, kteří mi celkem nakládali. O kousek dál se mi vyplatilo klikat na "každý blbý" stojan, první unikát padl.
Pokračoval jsem dále a přes pár nepříjemných porvor jsem se dostal až k Andariel. Drop nepotěšil, ale stále mě hřál unikát.

AKT II.

Level 20

Strenght - 45
Dexterity - 44
Vitality - 80
Energy - 16
Resistance 15, 23, 29, 31

Javelin and spear
Passive
9 volných

Vzhledem k tomu, že jsem měl truhlu a inventář plný až po okraj šutrama, okamžitě jsem se vydal na P1 pro kostku. Poté jsem přepnul na P8 a začal vymlacovat stoky pod městem. Konečně začli padat runy. Po jedné jediné z prvního aktu hned ve stokách několik. Z Radamenta nevypadlo bohužel téměř nic.

Přes Stone tombs, kde jsem měl menší problém jsem se vydal do Maggot lair, kde začlo utrpení. Celá Far Oasis a maggot lair byli plný brouků. Nikdy jsem se s tím nesetka, v kždé místnosti brouci, v každé chodbě brouci, na povrchu brouci, kolem bosse brouci, brouci, brouci a brouci, nemít merce, kterým jsem nahradil lučistnici uchlastal bych se k smrti. Maggot lair jsem vždy měl rád, napěchovan truhly, jasně definovaný směr kdy člověk nic nevynechal, ale todle mě znechutilo, BROUCI!!! Jestli za tři patra byly dvě místnosti a jedna chodbička, kde místo brouků bylo něco jiného, tak to bylo moc. To samé mě čekalo i po východu z dungu a čištění Far Oasis, něcotakového sem ještě nezažil, nevím, jestli je to patchem, ale todle mě strašně vyčerpalo, že jsem po dočištení oasy musel odpočívat.

Den třetí

Po protrpěné oáze jsem se prokousal nočním Lost city a zamířil jsem pro amulet ke zmijím. Brouků výrazně ubylo, vše šlo jak po másle a z nenápadného npc vypadl setový štít. Bohužel, k ničemu.
Další mojí zastávkou bylo Arcane Sancuary, tentokrát mi padl unikát, vypadal nadějně pro merce, ale..posuďte sami

Na konci mě čekal Summoner, který nebyl prolém, podle toho také vypadal drop.

Před Durielem jsem chtěl ještě prozkoumat ostatní hrobky, což se málem vyplatilo, když z jedné truhly padlo další dva unikáty, bohužel to byli dvě sekery.. Axe a Large axe.

Merc se i v davu nepřátel osvědčil a tak jsem se vydal na Duriela. Měl jsem z něj strach a zvažoval snížení z P8, ale to by nebyla výzva.. Merc ho krásně utankoval a tak po jedné zastávce ve městě pro lahvičky padl. Jak je vidět, drop zas o ničem..

AKT III.

Level 28

Strenght - 52
Dexterity - 61
Vitality - 100
Energy - 15
Resistance 28, 67, 51, 45

Javelin and spear
Passive
9 volných
Naposledy upravil(a) gallen dne 24.02.2011, 22:04 hod., celkem upraveno 4 x.

Tordah
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tordah » 23.02.2011, 19:56 hod.

na pokracovania som naozaj zvedavy :) zelam vela stastia!
“If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking.” -H.M.

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 23.02.2011, 22:06 hod.

Diky za povzbuzeni, po tom, co jsem dnes zazil ve far oasis, jsem ho potreboval. Zitra popisu :cry:

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 24.02.2011, 01:00 hod.

Den druhý

Pokračuji dále, čeká mě The Smith. Vzhledem k tomu, že již mám charged strike umírá lehce a Charsi má nové kladívko.
Pokračuji dále, probíjím se přes skupinku kostlivců, kteří mi celkem nakládali. O kousek dál se mi vyplatilo klikat na "každý blbý" stojan, první unikát padl.
Pokračoval jsem dále a přes pár nepříjemných porvor jsem se dostal až k Andariel. Drop nepotěšil, ale stále mě hřál unikát.

AKT II.

Level 20

Strenght - 45
Dexterity - 44
Vitality - 80
Energy - 16
Resistance 15, 23, 29, 31

Javelin and spear
Passive
9 volných

Vzhledem k tomu, že jsem měl truhlu a inventář plný až po okraj šutrama, okamžitě jsem se vydal na P1 pro kostku. Poté jsem přepnul na P8 a začal vymlacovat stoky pod městem. Konečně začli padat runy. Po jedné jediné z prvního aktu hned ve stokách několik. Z Radamenta nevypadlo bohužel téměř nic.

Přes Stone tombs, kde jsem měl menší problém jsem se vydal do Maggot lair, kde začlo utrpení. Celá Far Oasis a maggot lair byli plný brouků. Nikdy jsem se s tím nesetka, v kždé místnosti brouci, v každé chodbě brouci, na povrchu brouci, kolem bosse brouci, brouci, brouci a brouci, nemít merce, kterým jsem nahradil lučistnici uchlastal bych se k smrti. Maggot lair jsem vždy měl rád, napěchovan truhly, jasně definovaný směr kdy člověk nic nevynechal, ale todle mě znechutilo, BROUCI!!! Jestli za tři patra byly dvě místnosti a jedna chodbička, kde místo brouků bylo něco jiného, tak to bylo moc. To samé mě čekalo i po východu z dungu a čištění Far Oasis, něcotakového sem ještě nezažil, nevím, jestli je to patchem, ale todle mě strašně vyčerpalo, že jsem po dočištení oasy musel odpočívat.

Pokračování příště

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 24.02.2011, 01:06 hod.

Je logické, že v díře brouků budou jenom brouci. Jestli v tu dobu i nadále platil stav 29 lightning resist, tak to není co závidět. Na brouky je potřeba mít aspoň 50, aby mlácení do nich nezanechávalo takové následky.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 24.02.2011, 06:14 hod.

já bych čekal, že v díře červů budou spíš červíci :lol:
Ale když si seženeš něco na rezist light (gamble botů, rukavic) nebude to takovej problém... stejně si to budeš muset sehnat na diabla normal, ten tím svým bleskem škvaří
"Do what you fear and the death of fear is certain."

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 24.02.2011, 07:15 hod.

Na brouky jsem mel resist 46(o nekolik vic jak merc), ktery stejnak dostaval nesrovnatelne mensi dmg, na resistech musim jeste zapracovat.

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 24.02.2011, 08:52 hod.

Gallen: tak merc toho ustojí celkem dost, když si třeba vezmeš monstrum undead stygian doll, které po smrti explodují, tak ti bez problémů uberou 1/3 hp, mercovi moc nedělají...Jinak ti velmi fandím...pustit se do hc po té, co jsi to prakticky dohrával jen na obtížnost normal, je docela odvaha...proto držím pěsti a ať se ti daří.

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 24.02.2011, 11:01 hod.

Diky moc :)

Mel bych jeste jeden dotaz. Jsou v urcitych lokacich dane maximalni levely, na kterych hrac dostava plne expy? Nekolikrat se mi stalo, ze jsem udelal v prvni pulce lokace level a za celou druhou pulku lokace jen par procent levelu dalsiho. V dalsi lokaci uz zase zacli expy naskakovat normalne, nez jsem dodelal level.

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 24.02.2011, 11:05 hod.

...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 24.02.2011, 11:12 hod.

Omlouvám se, musím víc číst a míň se ptát.. Díky

Mirda
Gorebelly

Příspěvek od Mirda » 24.02.2011, 11:15 hod.

Jak říká Bemik, kvůli broukům se vyplatí nakoupit pár crapů s lightning resistance, protože nechat všechno na mercovi trvá trochu dlouho. Pokud se tedy mermomocí nechceš řídit příslovím pomalu, ale jistě.

Damagedeath: Undead stygian doll neudělají mercovi vůbec nic, protože je na jejich výbuch imunní. Platí to myslím i na fire enchanted, ale možná ne úplně.

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 24.02.2011, 11:24 hod.

Však ano...

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 24.02.2011, 22:02 hod.

pokračování, Akt II.

Po protrpěné oáze jsem se prokousal nočním Lost city a zamířil jsem pro amulet ke zmijím. Brouků výrazně ubylo, vše šlo jak po másle a z nenápadného npc vypadl setový štít. Bohužel, k ničemu.
Další mojí zastávkou bylo Arcane Sancuary, tentokrát mi padl unikát, vypadal nadějně pro merce, ale..posuďte sami

Na konci mě čekal Summoner, který nebyl prolém, podle toho také vypadal drop.

Před Durielem jsem chtěl ještě prozkoumat ostatní hrobky, což se málem vyplatilo, když z jedné truhly padlo další dva unikáty, bohužel to byli dvě sekery.. Axe a Large axe.

Merc se i v davu nepřátel osvědčil a tak jsem se vydal na Duriela. Měl jsem z něj strach a zvažoval snížení z P8, ale to by nebyla výzva.. Merc ho krásně utankoval a tak po jedné zastávce ve městě pro lahvičky padl. Jak je vidět, drop zas o ničem..

AKT III.

Level 28

Strenght - 52
Dexterity - 61
Vitality - 100
Energy - 15
Resistance 28, 67, 51, 45

Javelin and spear
Passive
9 volných

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 27.02.2011, 13:47 hod.

Tak a je to tady, nevím, jestli je to mou nezkušeností obecně, unáhleností z pocitu supermoci nebo prostou neznalostí NM, ale povedlo se mi umřít hned na začátku 1. Aktu NM. Ale nepředbíhejme.
Třetí akt byl takové spojovací období mezi aktem bezmoci(akt II.) a aktem supermoci(akt V.). už jsem nemusel nechat žoldáka makat za mě, už jsem byl schopný něco ustát a udělat, navíc moje schopnosti exponenciálně rostly. Cestou začalo padat více setových/unique předmětů, lepčí kameny a více run, u Mephista jsem byl už velmi suveréní a bez jakýchkoliv problémů jsem ho přejel.

screeny - hlavně dropy, ono se moc zajímavého nedělo

Když se přehoupl 30 level a já začal cpát našetřené body do synergii, něco se zlomilo a já si nebyl jistý, jestli mi hra nebugla. Byl jsem ve čtvrtém aktu, kde jsem nepotkal jedinou příšeru, krom bossů, která by přežila jednu ránu. Diablo umřel na 2 mana lahvičky a jednu malou rejuvation stylem kdo z koho, nebylo potřeby se během těch 20 sec pohnout, nikdy dříve jsem ho tato snadno nezabil, natož na PL8. V pátém aktu se to ještě vystupňovalo, expy naskakovaly děsivým tempem, a já jel jak kombajn, sehnal jsem si very fast javelin, podropované dvě části singon steelu mi dali +30 isa, při každém ůtoku vylétlo 7 výbojů s dmg 1-1K, čím vyl protivník větší(crushing beast) tím děsivěji to odnesl. Jestliže čtvrtý akt mi trval něco pod dvě hodiny, pátý mi trval asi 4.5, ale ani to my nepřijde tolik v porovnání s mými dřívějšími chary. Před vstupem do každé pasáže jsem si znovu nahazoval /pl8, protože sem nevěřil že to může jít tak snadno, ale 48 lvl na konci 5 aktu bych řekl že P8 odpovídá. Celou náplní aktu bylo pouze v šíleném tempu běžení dopředu, a sbírání manalahviček, protože mana bylo jediné, co mě brzdilo i při 9% mana leechu. Ancienti mi trvali 24 sec, víc než polovinu z toho Madawc který někam prchal pořád.

Po dokončení aktu jsem si hned pustil NM, v kterém jsem nikdy předtím nebyl.
Vše šlo opět velice, velice lehko, první quest, první portál, obrovské bitky v zběsilém tempu kde většinu času jsem viděl jen roj blesků z kombinace namaxovaného charged striku a lightning striku. Kousek za teleportem jsem našel krásnou velkou skupinku fallenů, šamanů, a amazonek s kopím mě podobných, vlítnul jsem mezi ně, vše umíralo a já si všiml jednoho lightning enchanted bose, nechtěl sem abych měl zmatek v bleskách a musel se vyhýbat cizím, tak sem si řek, že ho dvakrát píchnu on(nebo spíše ona) umře a bude klid. Jak jsem řek, tak se taky stalo(málem), přiběh jsem, píchl jsem, ona napůl mrtvá a najednou se stalo to co sem nečekal, ona praštila mě, což mě zpomalil(cold enchanted) a kolem mě se seběhl dav, co se pak dělo si přesně nepamatuju, vytřeštil sem oči mačkal jak o závod full režu potiony bo mě někdo třískal za půl hp a sledoval jsem, jak nic nemůžu, místo mojeho útoku který by bezpochyby jednou ranou zabil polovinu okolních npc jsem jen slyšel jak mi tlučou do štítu a já se cukám místo mlácení.. Trvalo to 8 full reju potionů, za tu dobu jsem nebyl schopnej učinit ani jeden útok.. Pak jsem jen viděl, jak je opasek prázdný a zobrazil se mi do té doby neznámý screen. Vlastně si ani nepamatuju, jak umřel můj, merc. Dříve umřel jen u diabla, když šel první :) Poté dostal ethernal unikatní zbroj a byl nesmrtelný. Musela ho dostat podobným způsobem.

Jsem si vědom, že to byla moje chyba, je to HC a i když vím, že půl mapy zabiju dvěma ranama, tak nejdřív musím myslet na své bezpečí. Po této zkušenosti musím ještě více smeknout před všemi Guardianami, kteří jsou schopni se koncentrovat i v daleko těžších chvílích, než je první akt NM.

Přikládám screeny, dropovalo mi to lépe než kdykoliv předtím. Jedna thul runa a viděl jsem se oblečený v RW Peace..

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 27.02.2011, 14:18 hod.

jestli si ještě nikdy nebyl dál než na normal obtížnosti, tak se není čemu divit... na to si to táhnul ještě hodně dobře :)
bohužel... nenechat se obklíčit je důležitá věc a jestli budeš ještě někdy mít chuť na HC, tak na to dávej větší pozor...
R.I.P.

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 27.02.2011, 14:35 hod.

nejhorší je když člověk hraje , vše odsejpá, a je to děsně stereotypní..(snad píšu dobře.)..potom se člověk méně kontroluje a zvyká si jak je to v poho.

bohužel jednou se vždycky najde grupa potvor co člověka překvapí a je to v řiti..
..ještě nejsi tak daleko tak to nevzdávej.. ;)

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 27.02.2011, 16:04 hod.

Co byste mi doporucili dale, urcite zase skusim HC, ma to kouzlo..
Premyslel sem Summon druid nebo nejaky defensivnejsi paladin, assassinka nevim jestli ma nejaky opatrnejsi defensive melee build.

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 27.02.2011, 16:13 hod.

summon druid je moc těžkej a náročnej na vybavení... Summon nekro je zase až moc lehkej a nudnej (o tom není HC :D)
Já bych ti doporučil nějakýho barbara nebo palacha...
Oba dokážou bejt dobří zabijáci, kteří by měli vydržet i to obklíčení a vůbec sou dobře odolní a na HC pro začátečníka se hodí asi víc než nějakej caster...
Já třeba teď jedu Werebeara... na pl 8 si to celkem dává (měl sem štěstí na drop zatím) a vydrží hooooodně ran a díky třem vlkům a později medvědovi není veškerá pozornost upnutá jen na něj, takže toho bych ti taky doporučil, nehledě na to, že od 24. lvlu bude stunovat plošně nepřátele na dost dlouhou dobu...

Odpovědět

Zpět na „HC příběhy“