Normal
Normal jako každý jiný. Jelikož by mě medvědí forma zpomalovala, tak jsem byl po celou obtížnost pouze caster. Jel jsem svým oblíbeným iterativním stylem - tedy celou obtížnost na /p1, kromě některých míst, kde jsem doexpil (na /p8):
Rakanishu - do levelu 15
Countess - do levelu 19 (zkompletoval jsem si
Leaf a
Stealth)
Sarina - do levelu 26
Eldritch - do levelu 34
Pindleskin - do levelu 53
Před Andariel jsem dal bod do Fire Claws a vyrazil jsem za ní s Leaf v ruce. Stačilo ji čtyřikrát hřejivě obejmout, takovou porci lásky chudinka nesnesla a skonala. To se mi mimochodem stalo asi poprvé - že jsem potřeboval pouze 4(!) rány, abych zabil normal Andariel s postavou, se kterou jsem na ní šel poprvé.
Celá obtížnost bez problémů. U Pindleskina mi padl tenhle
naprosto parádní amulet, který jsem ihned nasadil a šlo to znát, od té doby mě mostra jen lechtala. Taky mi dropl
fajnou čelenku, kterou mám rovněž doteď na sobě.
Nightmare
Na začátku obtížnosti jsem mírně respecnul, bodové rozdělení bylo cca takovéto:
10 Armageddon
10 Fissure
10 Fire Claws
10 Shock Wave
zbytek prereq
Už jsem byl plnohodnotný méďa. Nasadil jsem
The Diggler a
Rhyme. Na switchi mám
Leaf, tam castím Armageddon. Díky 10 bodům v Shock Wave byl postup velmi bezpečný, na pozoru jsem se ale musel mít před dollkama a radou. Hellforge dala
Pul. V Chaos Sanctuary mi droplo pěkné
bacátko, nicméně
The Diggler jsem si ponechal z důvodu vyšší rychlosti a ITD. Někde mi ještě dropl ucházející
amulet pro Hammerdina. V pátém aktu jsem poexpil u Eldritche a Pindleskina, který mi dropl např. tohle pěkné
bacátko pro merce a
perfektní Chance Guards. Konec NM bez problémů, dokončeno na levelu 71.
Aktuální rozložení skillů:
15 Armageddon
10 Fissure
15 Fire Claws
15 Volcano
10 Shock Wave
Pár postřehů - Armageddon má dost otravný delay, který se ale neuplatní, pokud ho castíte v medvědí formě, což je super. Zároveň je to jediný skill (mimo shapeshifting a summoning větev), který můžete v medvědí formě castit. Do Fissure jsem investoval 10 bodů, takže doba trvání Armageddonu je celkem 30s. Není to moc, mohlo by to být i delší, ale místo toho radši investuju do nějaké dmg synergie. FI monstra jsou celkem otravná, fyzická složka mého útoku i Armageddonu je dost malá, takže jsem je přenechával mercovi. S buildem se mi ale jinak dobře hraje, hra je zábavná a rozhodně se u toho nenudím
Na hellu to bude větší sranda. Chtěl bych co nejdřív sehnat 6xsocket Phase Blade, abych do ní mohl narvat 6x Shael. Pak budu objímat zrůdičky 6x za sekundu

Na Phase Blade ale budu muset respecnout a investovat body do dexterity - aktuálně tam mám 0 bodů, na max block nejedu, s AR je to horší, tam si musím vypomáhat s ITD na zbrani. Až tu zbraň seženu, bylo by dobré si sehat Angelic amulet + (možná 2x) ring, abych se do monster trefoval.
Zatím plánuju doběhnout do Mausolea a tam uspořádat ohnivý mejdan, kde poobjímám všechny zombíky a kostlivce, vyexpím se, třeba i něco pěkného dropne. Tak snad tam nezařvu...