HC Set chary, nejprv Duo Frax Konig, pak Mavina

Moderátor:Dark_Deamon

Fraxinus
Adviser
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:
Re: HC Set Duo - Frax a Konig

Příspěvek od Fraxinus » 23.07.2011, 23:06 hod.

5. Akt Normal

Po 5-10 minutách Shenk mrtev. (Obr. 56) a nalezen unikát…k ničemu. (Obr. 57) A doufám, že najdeme Shael runu, abych měl rychlejší útok. Konig prohlásil na ten Tan do li ga, že až někdy padne nějakej skutečně užitečnej unikát, tak nás to bude fakt štvát, že nebudeme moci nasadit…během té doby se naše diskuze aspoň půl hodiny furt nesla v duchu rozdejchávání bitky s Diablem, ale pak už sme byli plně koncentrovaní na tento akt. V jeden moment si Konig všiml, že někde ztratil Death rukavice :lol: Takže jsme museli rychle stáhnout a dát mu nové. Dost legrační, nejspíš se to stalo v zápalu boje, že si je omylem vyhodil z inventáře. Barbárci vysvobozeni (Obr. 58) a Thresh sejmut, takže hurá do hory. Na díry v zemi jsme se vykašlali. Po záchraně Anči (Obr. 60) jsem dostal toto, což mě zas tolik neštve. Daleko horší by bylo, kdyby to bylo dlouhodobě použitelné. (Obr. 61)

Krátce po vlezu do Glacial Trail (Nihlathaka zatím vynecháváme) dosahuji úrovně 35 a mohl konečně nasadit pásek Hwanin! :) (Obr. 62) Konečně jsem nemusel mít láhve v inventáři. Dále padl další set (Obr. 63) a v tundře další. (Obr. 64) Tundru jsme jen proběhli a já zatím při maxování Concentration dosáhl maximálního dmg 1000. (Obr. 65) Konig dokončil pomalu maxování Holy Freezu a začal dával lepší průměrné dmg než já. To způsobilo, že jsem zabíjel méně a můj merc za mnou začal celkem citelně zaostávat o 4-5 levlů.

Bitka s Ancienty byla rychlá. I díky tomu, že mi Talic při whirlwindování aktivoval a ne jednou Static Field z mého brnění (já tušil, že to bude v rámci možností dobrá náhražka Crescent Moonu :) ). (Obr. 66) (Obr. 67) Procházka po Worldstone Keepu jako po růžové zahradě a problémy začaly až zde. (Obr. 68) Hlavně protože na nás Baal furt házel Decrepifu. :OXO Ale na něj také došlo. Jeho odstrkovací vlna byla velmi nepříjemná, ale jemu byla k ničemu. (Obr. 69, 70) (Obr. 71)

Po jeho smrti jsme si ještě došli pro Nihlatháka. (Obr. 72). Pak jsme ze sebe udělali Destroyery. (Obr. 73) (Obr. 74) Akorát mě mrzí, že jsme nedostali ani jednu Shaelku pro Hwanin’s Bill. :(

Naše staty na začátek nightmaru:
(Obr. 75) (Obr. 76)
(Obr. 77) (Obr. 78)
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 24.07.2011, 14:44 hod.

Po splněném normálu bych představil předměty, které máme momentálně k dispozici. Vypíšu je se stavem i příslušným screenshotem.

KONIG: – Dark_TEMPLAR

Switch: Cleglaw's Tooth Long Sword
Status: Unlocked

Switch2: Cleglaw's Claw Small Shield

Zbraň: Griswold's Redemption Caduceus
Status: Locked
Requirements: Lvl 66, Str 78, Dex 56

Štít: Griswold's Honor Vortex Shield
Requirements: Lvl 68, Str 148

Helma: Griswold's Valor Corona
Requirements: Lvl 69, Str 105

Brnění: Griswold's Heart Ornate Plate
Requirements: Lvl 45, Str 102

Rukavice: Death's Hand Leather Gloves

Pásek: Death's Guard Sash

Boty: Aldur's Advance Battle Boots
Requirements: Lvl 45, Str 95

Prsten: Cathan's Seal

Prsten2: Cathan's Seal

Amulet: Telling of Beads

Charmy:
Charm 1
Charm 2
Charm 3
Charm 4
Charm 5
Charm 6
Charm 7
Charm 8

Iron Wolf:
Brnění
Helma
Štít

FRAXINUS: - Hwanin

Zbraň: Hwanin's Justice Bill

Switch: Cleglaw's Tooth Long Sword

Switch2: Cleglaw's Claw Small Shield

Helma: Hwanin's Splendor Grand Crown
Requirements: Lvl 45, Str 103

Brnění: Hwanin's Refuge Tigulated Mail

Rukavice: Laying of Hands Bramble Mitts
Requirements: Lvl 63, Str 50

Pásek: Hwanin's Blessing Belt

Boty: Aldur's Advance Battle Boots
Requirements: Lvl 45, Str 95

Prsten1: Angelic Halo

Prsten2: Cathan's Seal

Amulet: Telling of Beads

Charmy:
Charm 1
Charm 2
Charm 3
Charm 4
Charm 5
Charm 6
Charm 7
Charm 8
Charm 9
Charm 10
Charm 11

Iron Wolf:
Zbraň
Brnění
Helma
Štít
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 04.08.2011, 22:34 hod.

Dnes jsme se k duu opět po delší odmlce vrátili a 1. akt nightmare pokořen. Report bude hotov až o víkendu.
...Ancients, go, go go!

Konig
Gorebelly

Příspěvek od Konig » 07.08.2011, 12:24 hod.

1. Akt Nightmare

Po docela dlouhé pauze jsme se s Fraxem dnes rozhodli, že popojdeme trošku dále. Já si na normalu ještě doběhl pro respec, protože holy freeze už nepotřebuju a můj merc se o mrazení postará. Navíc Fanatismus je neskutečně dobrá pomoc, jak pro mě, kdy mám problémy s AR, tak pro Fraxe. Navíc značně boostuje rychlost sekání, což ale každý ví ;) Nahazujeme players 8 a zkoušíme jak to jde. Kupodivu docela dobře, dáváme si pozor především na bossy s enchanted, především fire/cold, a naprosto "ideální" jsou ti, co tyto dvě vlastnosti kombinují. To je pak maso :-x (Obr. 131) Naše první zastávka byla v Den of Evil, kde jsme to vybili docela rychle. Corspfire byl docela nebezpečný, a tak jsme úplně zapomněli na screen i na staty. Na co si pamatuju je Fire Enchanted, tedy kladl docela respekt.

V Cold Plains se až na Coldcrow (Obr. 132), co mě málem zabila, v podstatě nic nedělo, občas nějaký ten boss, ale nic životu nebezpečného. Poté jsme pokračovali hned ve Stony Field, takže než jsme se vráceli pro Blood Raven, zastavili jsme se pro waypoint. Cestou jsme potkali Bishiboshe, který nebyl nijak extra nebezpečný, ale vzhledem k nespočtu monster, které tam byly, jsme jsi pochopitelně drželi odstup. (Obr. 133)

Dorazili jsme do Stony Field, kde jsme odkráglovali Rakanishe (Obr. 134), a hned vedle byl waypoint. Vrátili sme se k Blood Raven a obdarovala nás tímhletím. (Obr. 135-137). Zas jsme si s Fraxem střihli a zas vyhrál :OXO Štít putoval na jeho merce. Vykašlali jsme se na obě hrobky a mohli tedy pokračovat do Dark Woodu. Prakticky hned u vchodu byl Woodfist, který bohudík neměl nijak extra silné staty, ale přesto jsme jeli velice opatrně. (Obr. 138)
Při naši pouti jsme kousek od Woodfista našli další setový item, tentokráte Iratha Coil. (Obr. 139) Ta sice neměla nic moc extra staty, přesto můj merc boost k lighting a fire resistu hodně ocenil. (Obr. 140)

Během přestávky ve městě jsem pro Fraxe po sebrání pár Solek, co pěkně padaly, vycubil jeho vysněnou Shaelku. Furt ji sháněl pro svoji zbraň a konečně se dočkal. (Obr. 141, 142). Ještě před nalezením waypointu jsme v Dark Woodu našli další set. (Obr. 143)

V Tristramu to celkem šlo, hned u začátku nás zaskočila partička bossů, kteří okamžitě oddělali Fraxova Iron wolfa, zvolili jsme tedy ústup, obnovili merce, a pokračovali. Tentokráte to už šlo. Sejmuli jsme Griswolda, který nebyl vůbec žádný problém, prakticky si ani nebouchnul. (Obr. 144) A když už ano, vykompenzoval to naš pěkný life steal (u mě to činí 12%, u Fraxe jen 6%-zatím). Po zabití zbylých šampiónů nastal přelomový level 45. Frax konečně mohl nasadit kompletní Hwanin set, (Obr. 145) s čímž se mu rapidně zvedly rezisty, skilly, lifesteal a i nějaká ta redukce magické dmg, takže již nemusel od teď hrát tak bojácně a dovoloval si být vůči enchanted monstrům odvážnější (až na lightning). Také se díky botám dost zrychlila hra. (Obr. 146) Pro mě byl tento lvl přelomový především tím, že jsem konečně mohl obléct brnění Grisswold (Obr. 147), a boty Aldurs. Nastal tak neskutečný boost obrany, čímž se pro mě okolí stává mnohem přijatelnějším. Rozdíl mezi 207 a 1902 je přece značný. (Obr. 148) (Obr. 149)

V pokračování v Dark Woodu nám z někoho ještě padla pěkná setová helmička, Avenger Guard. Škoda, že jí nevyužijeme. (Obr. 150, 151)

Komtesa nám dala nějaké ty runy (Obr. 152) Po návštěvě města byl odjakživa Frax zvyklý o tom informovat Caina…jenže on tam NEBYL!!! Frax otevřel questy a jen sme se mohli smát :D (Obr. 153) (Obr. 154) Dobře, vrátili sme se pro něj do vyčištěného Tristramu… :green:

Prošli jsme tudy (Obr. 155) a hned ke Kovářovi. Nebyl vůbec problém (Obr. 156) a imbue se pro Fraxe stala čelenka, která však místo 20 Faster Cast Rate, což by ocenil jeho merc, měla pouze 20 Faster Run Walk. (Obr. 157) Šla tedy na prodej. Mé imbue si zatím schovávám, sám nevím na co.

Jaily byly bleskové, jednou mě skoro bleskoví kostlivci mágové, co mi dali všichni max svý dmg při mé nic moc reistenci na lightning, RIPli a řešila to fullka. Já osobně myslím, že to bylo lehce zbytečné, tedy že by mě vyléčil klasický pot. Raději ale fullku, než potom litovat.

V Katedrále bylo pěkně drsno. Byl tam Bone Ash (Obr. 158), ještě druhý boss (Obr. 159) spousty minionů, a asi 5 championů. (Obr. 160) Vybíjeli jsme je poměrně dlouho, jelikož to tam bylo opravdu nebezpečné a oživujících šamanů spousty + pro Fraxe nebezpečné všudypřítomné cold dmg. Důležité ale je, že jsme přežili a mohli vstoupit do Katakomb.
Ty jsme prolítli vcelku rychle, a žádné větší nebezpečí se nekonalo. My se ani nenaděli, a už byli u Andariel.
Tam nás u vchodu k ní čekala partička bossů; jeden zombík, u kterého si pamatuji to nejdůležitější - conviction auru. Druhý byl ne o moc příjemnější, Lighting Enchanted, což ve spojení s convou docela rozcuhalo naše životy. (Obr. 162)

Andariel padla neskutečně rychle, stihla mi sice ripnout merce, ale to bohužel proto, že se ňouma postavil přímo před ní. Nám pak prakticky nic nedělala, a pokud ano, zregenerovali jsme se hodně rychle, vzhledem k našemu pěknému lifestealu. (Obr. 163) Drop nestojí za řeč (Obr. 164), vše jsme nechali ležet, jelikož ani ty goldy by za to nestály.

V Lut Gholeinu ještě Frax doskládal perfect Diamond, který jsem využil do svého Cleglaw štítu, čímž jsem i já vyčerpal socketový quest z pátého aktu normal. (Obr. 165)

Naše staty po prvním aktu nightmare jsou:
(Obr. 165) (Obr. 166)
(Obr. 167) (Obr. 168)

Zde je ještě moje rozdělení skillů: (Obr. 169) (Obr. 170) (Obr. 171)
A zde Fraxovo, ale ten je nascreenoval ještě na začátku aktu: (Obr. 128) (Obr. 129) (Obr. 130)

Mimochodem, s Fraxem, jak jsme informovali na začátku normalu, jsme přišli na to, že pokud se napijete v dostatečném množství stamina potů, vydrží vám to třeba celý akt, neboť se účinek sčítá. To ovšem platí jak pro Thawing pot, tak i pro Antidote. Ve výsledku si pak můžete kdykoliv, kdekoliv a na jakkoli dlouho chcete, naboostit své resisty na cold i na poison. 8-)

Report jsem po dlouhé době psal já; původně jsme se domluvili, že se po aktech budeme střídat, ale Frax se nějak rozjel tak jsem to nechal na něm. Každopádně doufám, že jste si i můj report užili tak, jako Fraxův.
Untwinked & 1.13 Only

GUARDIAN GandalfBily; Hammerdin - level 81
GUARDIAN EXPENDABLE; Werewolf - level 84
GUARDIAN ImmortalCINDER; Werewolf - level 87 - HC Trio with PL8 always
GUARDIAN Windlord; Winddruid - level 82 - 1.14d

Konig
Gorebelly

Příspěvek od Konig » 08.08.2011, 12:56 hod.

2. Akt Nightmare

Netrvalo dlouho, a s Fraxem jsme opět pokračovali v naší pouti. Založil jsem hru, nastavil players 8 a vyrazili jsme prozkoumat Sewers level. Zabíjeli jsme dost rychle, měli jsme štěstí na mapu, a celkově to netrvalo dlouho. Cestou k Radamentovi nám padl čistý circlet, který jsem ihned odnesl na imbue, a doufal, že jej můj merc ocení. Bohužel se nestalo, a putuje na prodej. (Obr. 172)

U samotného Radamenta bylo trochu horko, spousty minionu, ale zvládli jsme to. (Obr. 173) Odměnou nám byla Book of Skill.

Dry Hills jsme proběhli, kostku jsme měli, a expy se stejně nahromadí na konci NM, takže nebylo třeba nic prozkoumávat, a šli jsme rovnou do Far Oasis.

Tam jsem vyzkoušel Combat shrinu, a přál si, abych ji měl věčně. DMG jak DMG, ovšem ten libový AR! No, ten si zkrátka non-stop někteří z nás nemohou dovolit (zdravím Draka :wave:) (Obr. 174)

Cestou do Maggotu jsme ještě potkali docela nepěkného bosse, který nám docela rozcuchával životy. Po vypršení amplify jsme však rozchuchali my životy jeho. A to pořádně. (Obr. 178)
V samotném Maggotu to šlo lehce, ani jsme nijak extrémně nebloudili. V druhém patře nám padl unikatní maul, Bonesnap. Oba jsme jej s chladnou hlavou označili za sh*t! (Obr. 179, 180)

Z Dark Eldera vypadla část toho nejneužitěčnějšího setu, na čemž jsme se oba shodli. (Obr. 181, 182)

V kobkách to bylo celkem lehké, jen mi trošku začal lagovat internet, takže jsme odskakovali domů, jen pro jistotu. V druhém patře bylo docela husto, vlezli jsme tam (Obr. 183) a okamžitě vylezli, jelikož mě ripnul merc, a Fraxovi téměř taky. Na druhý pokus už to ale šlo. Vešli jsme na raz-dva-tři oba dva, a začali sekat hlava nehlava, což se ukázalo jako nejvhodnější řešení. Možná trochu nebezpečné, ale díky poměrně vysokému lifestealu jsme to ustáli prakticky bez námahy.

Než jsme šli do Hadího území, ještě jsme se po cestě vypořádali z jedním bossem, který však díky svým vlastnostem nebyl vůbec žádný problém. (Obr. 184) Pak jsme ještě navštívili Ancient’s Tunnel, kde se absolutně nic nedělo, snad jen dva bossové.

Palác jsme proběhli, jak už bývá zvykem, hodně rychle, nebylo třeba se zdržovat (až na druhé patro, kde jsem zabloudil, páč jsem si myslel, že už jsme ve třetím). Fire Eye měl ani nevím jaké vlastnosti, jelikož padl tak rychle, že jsme si nevšimli.

V Arcane Sanctuary jsem určoval cestu já. Má teorie, že když se jde přes portály, bývá to většinou ta pravá cesta, se ukázala jako ne moc platná. Mnou druhá zvolená cesta už ale byla ta správná.

V Canyon of Mage jsme se rozhodli jít přímo do pravé hrobky. Bohužel jsme zvolili špatný směr, což se stalo mému spolubojovníkovi Fraxovi osudným. Při cestě úhlopříčně na opačnou stranu lokace, co jsme chtěli jen proběhnout, se nám postavili dva bossové a nešlo jim utéci. (jen tak proběhnout tuto lokaci je fakt pěkně blbý nápad). Jeden skarab měl extrémně nepříjemnou amplifu a s miniony Fraxe obklíčili. Já mu nemohl pomoci, neboť jsem měl dost práce sám se sebou. Vše šlo se značnou spotřebou fulek docela hladce a hromada mrtvol se navyšovala, než se do faithu s Fraxem přihnal ještě boss Crusherů lighting enchanted boss s holy freeze a svými miniony. To pak bylo vymalováno, neboť nebylo kam zdrhnout a takto s neúspěšně provedeným Save and exit hrdě umírá můj spolubojovník, uprostřed boje, s již prázdným opaskem, ale veškerou snahou je zabít. (Obr. 185)

Rozhodnul jsem se pro pomstu s tím, že buď RIPnu nebo se mi to podaří. Po asi 7 minutách mlácení jsem to však dokázal, a mohl svého přítele pomstít.
Pokračoval jsem do pravé hrobky, kde se však na mě ještě rozběhla skupinka s bossem, na kterou jsem opravdu neměl sebemenší náladu, a tak jsem se na ně vykašlal. (Obr. 187) (Obr. 188)

Na začátku pravé hrobky mě zaskočil nepříjemný boss, jelikož měl otravný mana burn, a amplifu. (Obr. 189)

Pokračoval jsem dale, a hned v další místnosti jsem se rozhodnul pro snížení na players 1. S mými staty to opravdu nešlo, a jednu místnost, bez bossů, bych mlátil deset minut.

Ukázalo se, že jsem zvolil správný směr, a zachvíli jsem mohl jít k Durielovi . (Obr. 190)

Ten pod players 1 pochopitelně zemřel vcelku rychle, ani si neškrtnul, jelikož ho můj merc krásně mlátil, a s mou rychlostí útoku prostě nic nedokázal. Drop odpovídal players, stejně ale vím, že o nic lepší drop by nebylo ani na players million. (Obr. 191)

Končím své působení ve druhém aktu, odplouvám do Kurastových docků zdrcen smrtí mého spolubojovníka, však s jasným cílem – pomstít každého v jeho jménu. (Obr. 192)
Untwinked & 1.13 Only

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 08.08.2011, 12:59 hod.

Od teď už každý putuje sám. Konig 3. aktem, a já po věčných lovištích.
Založil jsem si novou postavu twinked v podobném duchu a budu stručně reportovat do tohoto topicu vedle Koniga, kterému budus reporty pomáhat až do doufejme dobrého konce.
...Ancients, go, go go!

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 09.08.2011, 10:02 hod.

Po mém brzkém skonu jsem se rozhodl, že vyzkouším plnou sílu Mavina setu a rozjel jsem solo zelenou no-equip-change amazonku. Bude zaměřena na Freezing arrow + Valkýra + guided arrow nebo strafe. Očekávám značné problémy s rezisty, protože až do levlu 70 nebudu mít z equipu žádné. Pouze z charmů.

M’avina

Zbraň: M’avina's Caster Grand Matron Bow - Requirements: Lvl 70, Str 108, Dex 152
Štít: ----
Switch: Vidala's Barb Long Battle Bow - Requirements: Lvl 14, Str 40, Dex 50
Helma: M’avina's True Sight Diadem - Requirements: Lvl 64
Brnění: M’avina's Embrace Kraken Shell - Requirements: Lvl 70, Str 122
Rukavice: M’avina's Icy Clutch Battle Gauntlets - Requirements: Lvl 32, Str 88
Pásek: M’avina's Tenet Sharkskin Belt - Requirements: Lvl 45, Str 20
Boty: Cow King's Hooves Heavy Boots - Requirements: Lvl 13, Str 18
Prsten1: Angelic Halo - Requirements: Lvl 12
Prsten2: Angelic Halo - Requirements: Lvl 12
Amulet: Angelic Wings - Requirements: Lvl 12

1. AKT

Pěstní souboje s falleny a zombíky nebyly na players 8 tak strašné, zejména díky kritickému úderu, co jsem nabouchal na levl 5. Obavy z Corpsefira byly zbytečné díky combat shrině. (Obr. 11) Bez ní by to byl ale horor, Bishibosh byl oproti němu lážo plážo. (Obr. 12) Na Blood Raven jsem snížil na players 1, páč tu mrchu udolávat jen na 1-2 dmg jinak nepůjde. (Obr. 13) Po naexpění se pokračovalo. Moje dmg dealerka mě málem odkrouhla u Rakanishua (Obr. 17) a tyto potvory si mě skoro podaly v Dark Woodu…oops (Obr. 18)

Po jejich zabití se odemkly první předměty: (Obr. 19-21) Treewood mi dal další level a mohl jsem použít i polobotky, s ohromným boostem k mému pěstnímu dmg. (Obr. 23) Po férovce na blízko se všemi z Tristramu jsem si odemkl konečně Vidalu. (Obr. 26) a šel vyzkoušet můj předlevlovanej cold arrow na komtesu. (Obr. 28) Od této chvíle jsem nenarazil na žádný problém. Díky vysokým lifům mi nevadily nulové rezisty (co budu mít až do 70. Levlu) a to ani proti Andariel. (Obr. 32, 33).

Staty: (Obr. 34)

2. AKT

Jako první přišla na řadu kostka (Obr. 35) a pak Radament. (Obr. 38) Teď se mi neodemkne až do levlu 32 žádný kus výbavy, takže si musím poradit s tím, co mám a bez rezistů, snad to zvládnu.
Ve Far Oasis jsem hledal hodně dlouho díru, Fangskin v chrámu nezlobil moc, a Arcane jsem trefil až na třetí pokus. Bez rezistů byla bitka se Summonerem docela vostrá. V Tal Rashově hrobce (šel jsem rovnou do té pravé) jsem potkal imunitu na fyzično..ještě že jsem měl spousty ele dmg.
Duriel byl pěkně tuhej. Merc nejen,že byl značně nespolehlivý (a decoy zrovna tak), ale jeho dmg byla pro mě celkem brutální a škody, co jsem mu způsoboval, nebyly nic moc. Měl jsem snížit players. (Obr. 44)

Staty: (Obr. 43)
Jinak: po celý druhý akt jsem měl dost velké problémy s manou, protože jsem potvory zabíjel na 2-4 rány a po tak 8-100 výstřelech jsem musel pít. Tyto problémy mě budou trápit nejspíš celé hraní za tuto postavu…v jednu chvíli jsem uvažoval, že začnu body cpát do Energy, ale zvládnu to i bez toho…doufám.

3. AKT

Vyměnil jsem merce za ohnivýho Iron Wolfa (toho jsem ještě nikdy nezkoušel, tak jsem zvědav, co svede). A prozatím spokojenost. Osamocené cíle není schopen účinně likvidovat, ale když pošle pár fireballů do hloučku fetishů, je vymalováno celkem rychle…nejprve ale potřeboval Faster cast rate. (Obr. 47) Ve Spider Cavern jsem byl přepaden tím nejhorším, co se mohlo vygenerovat…navíc dost blízko u vchodu. (Obr. 48) (Obr. 49) Musel jsem to roztahat do oblastí, které jsem ještě neměl prozkoumané a doufat, že tam žádnej další pavouk na mě nevybafne. Uff.
V Kurastu jsem měl problém se Stormtreem. Hodně vydržel, měl dmg a rychlou regeneraci HP, také bitka trvala dlouho a párkrát jsem se vracel pro wolfa. (Obr. 52) Ve stokách pod Kurastem bylo horko v této nemilé společnosti. (Obr. 54)
Koncilové nešli tak ztuha, jak jsem se obával. Hydry mě neohrozily ani přes téměř nulové rezisty. Merc měl prakticky volné pole působnosti, neboť koncilové šli jen po mě. Takže Decoy byla má nejlepší kamarádka.
U Mephista bylo horko pořádně. Nejprve s tímto tvorem (Obr. 58) a pak i s ním. (Obr. 59) Ledovou koulí sfoukl merce jak nic a já se musel krýt sám. Jeho lightning útoky měly dost smrtící účinek (jednou jsem to dostal za víc jak 300), takže jsem Mepha udolával přes vodu/krev. Bitka s ním byla dost o nervy, ale nakonec padl. (Obr. 61)

Celý akt jsem měl problémy s mým nízkým dmg. Na players 8 šla monstra dolů pomalu, ale snížit jsem nemohl, protože na Diabla pak potřebuju Valkýru a Freezing arrow. Jinak bych neměl proti němu šanci. Takže jsem naexpil na levl 29. S nízkým killing rate šly ruku v ruce problémy s manou. Každou chvíli jsem musel letět do města kupovat lektvary a měl jich furt plnej inventář…plnej jen asi na 2 minuty.

4. AKT

Zde to již na players 8 nešlo. Monstra měla příliš vysoké HP a bossini rodiček jsem pižlal 10 minut s 3 návraty do města pro manu, prostě hrůza, takže players 3. To už šlo lépe, ovšem nebyly expy. Izual chvilku trval. (Obr. 63, 64) Ale s Decoy jsem ho udržel dál ode mě i od merce. Pár návratů do města bylo kvůli maně nutných.
V River of Flame jsem bojoval se spoustou červů a u jednoho bosse mě mláďata dostala málem do „úzkých“…práce na pár vteřin pro merce. :D (Obr. 65)
Zakrátko přišel konečně level 30 a z našetřených bodů jsem si vzal Freezing arrow, Pierce a Valkýru. (Obr. 66) Přestože si Freezing arrow bral many víc jak Cold a Ice arrow, problémy s manou se značně zmírnily, protože mám víc jak dvojnásobný dmg teď. Mercovi jsem zkoušel vyrobit u Charsi caster čelenku, ale dopadlo to hrozně (Obr. 67)
V Chaos Sanctuary jsem nastavil opět na players 8. Už to zase šlo a šlo to hladce. Jediný problémy byly s Infectorem…teda spíš s tím, jak se vygenerovala mapa. (Obr. 70)
A přišel na řadu Diablo. S lightning rezisty jen 7% a bez redukcí dmg to s ním šlo velmi těžko. (Obr. 72) Ještě horší bylo, že jsem zapomněl snížit na players 1 :shock: Merc byl mrtev hned, takže jsem ho moc neřešil, a nejlepší kámoškou se pro mě stala valkýra. Asi 10x jsem musel domů pro láhve many a párkrát jsem zkusil dát šanci i Iron Wolfovi…a ještě že jsem zkusil, páč jsem jednou skončil v Bone Prisonu a Iron wolf Diabla zaměstnal dostatečně dlouho na to, abych se osvobodil. (Obr. 74) Pak už jsem ho pomalounku dopižlal. Dík patří hlavně Valkýře, bez ní by to nešlo. I s diskuzí s Vorvym po ICQ bitka trvala půl hodiny. (Obr. 76) Drop putoval k mercovi. (Obr. 77)

Staty: (Obr. 78) (Obr. 79)
...Ancients, go, go go!

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 09.08.2011, 10:06 hod.

Krásná práce 8-)
HC grál: 537/516 (-21)

Konig
Gorebelly

Příspěvek od Konig » 09.08.2011, 10:41 hod.

3. Akt Nightmare

Druhý den jsem se rozhodl že budu pokračovat, společnost mě na Skypu dělal Frax, který pro změnu jel svou novou Amazonku.

Sotva jsem se připojil, rozhodnul jsem se, že nahodím players 8 a zkusím, jak to půjde. (Obrázek 193) Nic extra to opravdu nebylo. S mým dmg nějakých 700 šlo vše velmi pomalu a ještě k tomu se vygenerovala tak hrozná mapa, že než jsem se dostal do Spider Cavern, prošel jsem opravdu každý kout. (Obrázek 194)

Při mé pouti přes džungli mě dostkrát zaskočila banda Soul Killerů, kteří se na mě vyřítili neskutečnou rychlostí. Bohudík jsem v obou případech měl dostatečnou obranu v podobě buď mostu, nebo stromu přes řeku. Pokud bych to neměl, tak jak je znám, obklíčili by mě během sekundy, a pak by bylo po ptákách. (Obrázek 195,196)

Pak následovala další neskutečně dlouhá pouť v hledání Gidbinna. Mapa byla opravdu hrozná, a vzhledem k nízkému dmg, a tedy dlouhých soubojů, mě to začínalo pomalu ale jistě nudit.

Když jsem konečně vešel do Flayer Dungeonu, čekalo tam na mě nemilé překvapení. Dva bossové vedle sebe (druhého jsem zapoměl vyfotit), a k tomu plno championu. Než jsem je všechny pozabíjel, trvalo to dobých 15 minut. A téměř žádné expy…GRR! Jeden drop byl ale hodně použitelný – 4 socketový Crystal Sword, do kterého jsem konečně mohl udělat Spirit pro merce, a doufat, že teď přežije o něco více. (Obrázek 197,198,199)

Po zabití všech potvor jsem se rozhodl ke snížení players, na původních /players 1. Jednoduše už mě to neskutečně nudilo zabíjet pár potvor tak dlouhou dobu. INU s 730dmg na NM při /players 8 je zkrátka málo. (Obrázek 200)

V třetím patře jsem skočil na Witch Doctora, vzal další Khalimuv pozůstatek, a upaloval hledat Storm Treeho. (Obrázek 201)

Ten měl jak je u něj zvykem zajímavé vlastnosti, nicméně pod players 1 zkrátka nic moc nedokázal, stejně jako jeho kolegové. Padl v podstatě okamžitě. (Obrázek 202)

V Kurast Bazaaru jsem se zastavil sejmout Sarinu, která se opět moc nepředvedla. Holt, kdybych jel na players 8 bylo by vše jiné, ale opravdu nejsem ochotný zabíjet 20 minut jednu lokaci, a celý akt pak jet bůhví jak dlouho. (Obrázek 203)

V Sewersech jsem měl štěstí na mapu, a téměř okamžitě jsem byl na místě. Říkám si players 1, nic mi neudělají, a tak mezi ty potvory v čele s Ice Hawkem vlítnu a začnu kosit hlava nehlava. No, to jsem sice udělal, jenže kolem mě bylo všehovšudy asi 20 potvor, chytli mě do parádního hit recovery, a já vypotřeboval 2 fullky než se mi podařilo zdrhnout, a pak je zabít rozkouskované.

Sotva jsem vylezl ze Sewersu, hned na mě čekala nepěkná skupinka s bossem. Tihle však padli okamžitě. (Obrázek 204)

V Travincalu to bylo „překvapivě“ lehké, a celá vysoká rada padla po chvíli. Nic života nebezpečného, mít však players 8, nebo se tohle vygenerovat nedej bože na hellu, měl bych hodně co dělat. (Obrázek 205,206,207,208)

V Durance jsem měl velkou štěstí na mapu, a po chvíli jsem byl už v druhém levelu. To se ovšem dalo říct i o druhém patře, a celé Durance až k Mephistovi jsem prošel do pár minut. (Obrázek 209,210)

Tam bylo několik skupinek bossů hned u dveří a neustále mi zabíjeli Iron Wolfa, už jsem měl nutkání se na něj vykašlat a jet to bez něj. Po čase nakonec všichni vychcípali, a já dal Iron Wolfovi ještě šanci, a to u samotného Mefista. (Obrázek 211,212)

U Mefista mi ale merc dokázal, že na to má, a dokonale jej mrazil, ale zároveň si udržoval odstup, takže si na něj Mefisto ani nesáhnul. Dokonalá spolupráce s mým mercem. Zabíjíme Mefista, a odcházím do čtvrtého aktu, kde už dnes rozhodně pokračovat nehodlám, jelikož mi tenhle akt trval opravdu dost dlouho, a už nemám ani trochu náladu. Obrázek 213,214
Untwinked & 1.13 Only

Konig
Gorebelly

Příspěvek od Konig » 09.08.2011, 12:51 hod.

4. Akt Nightmare

Opět o den později pokračuji ve svém hraní, vzhledem k tomu, že chci být co nejdříve v hellu, a obléct svůj vysněný set.

Původně nahazuji /players 5 a zkouším, jak to jde. Bohužel, díky tomu, že mám nějakých 800 dmg jde to dost špatně, resp. Monstra strašně vydrží. Vzhledem k tomu, že já na takové nudné souboje zkrátka nejsem (viď Fraxi se svou Bleskohnivkou), a tak ubírám na players 3. (Obr. 215)

Hned kousek za hrázemi města potkávám partičku dvou docela nepěkných bossů. Ti ovšem padají než se nadějou, zanechávají za Sigon rukavice. Zde musím pochválit svého merce, jelikož se spiritem castí neskutečně rychle, stává se mnohem životschopnějším a konečně jej mohu považovat za svého pomocníka. (Obr. 216,217,218,219)

Na začátku Plains of Despair potkávám nepěknou partičku monster, o kterou se spolu s mým mercem hravě staráme, jelikož rychlost jeho mrazení je ohromná, a já pak mohu bezstarostně sekat. (Obr. 220)

O kousek dále konečně nacházím Izuála, který i přes vysoké HP a obranu umírá relativně rychle, a zanechává mi mé poslední 2 investované bodu do Sacrifice. Od teď začínám maxovat Holy Shield, protože jakmile půjdu do hellu, chci v něm mít alespoň 15 bodů. (momentálně mám 8 vč. +skillů) (Obr. 221)

V City of Damned jsem nucen shodit na „ubohých“ players 1, jelikož to zabíjení trvá neskutečně dlouho, a užil jsem si jej v předchozích dvou lokacích. IMO s 800 dmg nemohu očekávat, že vše bude padat jako po másle, to ale ani nečekám, jenže souboje byli neskutečně dlouhé (paradoxně jen s monstry, bossové padali rychle) a já holt ubírám a zároveň doufám, že si to vynahradím v hellu s full gearem, kdy bych chtěl jet na /players 5.

V téhle lokaci zároveň zjišťuji, že mé lighting resisty opravdu nestačí. Ještě, že mám tak vysoký lifesteal, tak se mi HP prakticky okamžitě vrátí. (Obr. 222)
Nacházím defense shrinu, a má obrana se mi pěkně zvedá, a s ní i můj block. O kousek později mi pak padá má první runa v tomto aktu, a zároveň první runa tohoto typu – DOLka. (Obr. 223,224)

Konečně vcházím do pekelného podzemí, kde nacházím Combat Shrinu, a kochám se svým konečně vysokým AR. Zároveň se rozhoduji, že pokud ani po full gearu nebudu mít alespoň 7-8k AR, investuji do mé main weapon – Grisswold – 4x ETH, čímž dosáhnu Ignore Target Defense. (Obr. 225)

Hephasto měl jako už tradičně docela nepěkné vlastnosti, ale nic s čím bych si já s mercem neporadil. Drop zamrzel, jelikož Obedience opravdu skládat neplanuji, a jiné užitečné či reálné využití FALky mě opravdu nenapadá. A když už nic, mohl alespoň perfect ruby, což bych oceniil. Ale ani ten mi nedal, prevít ten Mefisto. (Obr. 226,227)

Při cestě k samotné Diablove Svatyni padá pěkná Death Mask, která má dva sockety, a já tak konečně mohu mercovi nasadit dlouho slibované Lore. Předpokládám ale, že ještě než vylezu z NM, tak se mi podaří mu vygamblit nějaká pěkná 20FCR čelenka, kterou jistě ocení více. (Obr. 228,229,230)

V samotném Chaos Sanctuary to docela jde, neustálá amplifa či decrepifa mi sice znepříjemňuje život, celé se to ale kompenzuje pěkným lifestealem. Opět musím pochválit svého merce, jelikož jeho schopnosti se mi začínají opravdu líbit.

Vizier i De Seis padli okamžitě, a nestačili prakticky nic. (Obr. 231,232)

Byl jsem zvědavý, jaký bude faith s Infectorem, jelikož ten není nikdy pěkný. Otvírám poslední seal a jdu to vyzkoušet. (Obr. 233)

Jak jsem předpokládal, nic extra to nebylo. Skočili na mě všichni najednou, a už měl i můj lifesteal problém, rozhodl jsem se pro ústup a zkusit je obejít. Už jsem byl skoro za nimi, když v tom BUCH! Všichni byli pryč. A jak? Můj tolik vychvalovaný merc totiž sejmul naprosto sám a bez pomoci samotného Infectora! Bravo! (Obr. 234)

S Diablem jsme si nesedli při prvním střetu, jelikož mě solidně ubíral jeho Red Lighting Hosem life, což sice částečně kompenzoval lifesteal, ale i tak. Bohužel mi sejmul merce, ale vzhledem k tomu, že vím, jak užitečný byl, ustupuji a kupuji jej znovu.

Tentokráte jsme se do něj opřeli opravdu naplno, merc se postavil inteligentně, že na něj Diablo nemohl, a kosili jsme do něj co to šlo. Tím, že jej merc pěkně mrazil, se pro mě stával mnohem lepší na trefování i na lifesteal, jenže to jej rozzuřilo, a než vydechl naposled, hodil do mě dobrých 15 Red Lighting Hose. Nevěděl, jsem, že může být takto rozzuřený. :lol:

Jenže pod neustálým froznem, a pěkným lifestealem mi jeho Red Lighting Hose ani s velice malými Lighting Resy absolutně nic nedělal. (Obrázky 235-238) Za sebou zanechal Berserker brnění a Cathan prsten. (Obr. 239,240

Vstupuji do pátého aktu, s vidinou, že zachvílí obleču můj vysněný set a konečně budu moct řezat (doufejme) na něco lepšího než /players 1.
Mé staty: Obr. 241,242
Mercové staty: Obr. 243
Untwinked & 1.13 Only

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 09.08.2011, 13:31 hod.

800 DMG?? to máš ještě pěkný, já se táhl s frenzym celou NM přes 700,600 na 8 a nestěžoval jsem si..na druhou stranu jsem měl na konci 3,5 k hp ...to je snad jedinej rozdíl.. :lol:

Konig
Gorebelly

Příspěvek od Konig » 09.08.2011, 14:29 hod.

Bohužel jsem ani já nedokázal dojet tento rozporuplný build do konce, a umírám ve Frozen River.

Byl jsem krůček od toho, abych oblékl kompletního Griswolda, a při /players 5 mě na one hit rip zabíjí...

Nahodil amplifu & okamžitý charge, nestíhám ani zmáčknout fullku, a na one shot mám 0hp...Def 3,5k bohužel nestačilo.

http://imageshack.us/f/687/screenshot172m.jpg/

Řeknu vám...takhle na*ranej jsem už dlouho nebyl... :OXO
Untwinked & 1.13 Only

gallen
Quill Rat

Příspěvek od gallen » 10.08.2011, 08:38 hod.

R.I.P

Slw
Minion of Destruction

Příspěvek od Slw » 10.08.2011, 08:49 hod.

Konig píše: Řeknu vám...takhle nasranej jsem už dlouho nebyl... :OXO
r.i.p. warrior. vím o čem mluvíš --> hell bonesaw breaker (amp+fana) vs můj bn hc smiter/zealer = rip. od té dody (cca 4 měsíce) sem na dia nešáhl :ble:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 10.08.2011, 09:09 hod.

Tak stane se no... škoda ripu fraxe, protože kdybys nebyl sám, věřím, že bys neripnul ani ty...
Co se dá dělat... jak vás znám, tak nezbývá, než pokračovat s jiným HC příběhem ;)
"Do what you fear and the death of fear is certain."

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 10.08.2011, 09:18 hod.

Já již pokračuji ;) A máš pravdu, ten rip mě moc mrzel a Konigovi dost uškodil, ten efekt concentration byl dost znát...pomalu žádné hit recovery, žádné přerušení při bloku.
Koniga ten rip rozlítil natolik, že v jeho případě nevim nevim, zda bude pokračovat v tomto duchu...
...Ancients, go, go go!

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 10.08.2011, 09:59 hod.

5. AKT

Druhý den jsem se vydal směrem vzůru k Arreatské hoře a zakrátko se odemkly rukavice. (Obr. 80) Senzační. Ten cold dmg se přidá nejen ke zbrani, ale i ke skillu a funguje jako jakési „mastery“. Potvory padaly o něco rychleji pak. Navštěvoval jsem i díry a pobavilo mě tohle :D (Obr. 85) Z těchto lordů jsem měl trochu nahnáno, ale hrozné to nakonec vůbec nebylo. (Obr. 87) Zato tihle dali zabrat. (Obr. 90) A Frozenstein také. Nejen, že byl imunní vůči mému v této době již docela dost silnému hlavnímu skillu, ale i strašně moc vydržel a zabíjel jsem ho dlouho. (Obr. 91)
Problémy byly také u Nihlathaka, ale nikoliv kvůli jeho Corpse explosion, ale kvůli nízké šanci na hit a jeho neustálé teleportaci. Pižlal jsem ho pěkně dlouho. (Obr. 94) Za jeho vraždu za zradu jsem si nechal personifikovat rukavice. :D (Obr. 95) Někde v Glacial Trail jsem nalezl Sol runu a merc dostal vytoužené Lore, čímž se zvýšila jeho účinnost. (Obr. 97)
U Ancientů jsem měl celkem překvapivě problémy. Talic si všímal celou dobu pouze Valkýry (tohle v pořádku), ale Madawc s Korlicem šli furt jen po mě (z toho Madavc měl na sekyrách velmi nepříjemný cold dmg) (Obr. 98) Než jsem se těch dvou zbavil, trvalo to tak 3-4 minuty a spotřeboval jsem všechnu manu. (Obr. 101)
WK šel rychle a snadno. Čekal jsem problémy s koncily a netopýry, ale jediný problémový byl Lister, u něhož jsem se 2x musel do města vracet pro manu a šípy. (Obr. 104) Baal nebyl tak hrozný a padl rychleji než jsem čekal (ale ne že by to bylo velmi rychlé). (Obr. 105, 106, 107) A je ze mě destroyer.

1. AKT Nightmare

Začínám s těmito staty a rezisty dle očekávání všechny záporné. (Obr. 101) (Obr. 109) (Obr. 110) (Obr. 111) Na players 8 to zde šlo dost snadno, snadněji než v 5. Aktu normal. První problém nastal až u Blood Raven, která měla dost vysoký HP. (Obr. 112) Jinak jsem nenarážel na nic výjimečného. Díky rychlému nárůstu expů jsem brzy odemkl opasek a dosáhl maximální rychlosti. (Obr. 117) U hraběnky toho sice moc nepadlo, ale z jedné její strážkyně v prvním podlaží ano. (Obr. 118)
Ve věznicích se hra dost zpomalila, rostly HP potvorám a nejspíš i rezisty. A kvůli nedostatku many jsem musel furt portit do města pro plný inventář láhví. Tohle nebylo moc příjemný. (Obr. 124). A tohle taky ne. (Obr. 125) Ale dal mi to, po čem jsem tolik toužil. :) (Obr. 126) Nedostatek many už mě netrápí tolik, i když stále musím pít jak notor. V katakombách jediní problémoví byli pavouci (zas to vysoké HP) a v případě tohoto skoro nešel zabít freezingem. (Obr. 128) Boje v katakombách trvaly celkem dlouho. A nejdelší a nejhorší byl proti Andariel. Ta sfoukla jak svíčku jak merce, tak valkýru. (Obr. 129) A kdyby se snažila víc, mohla by v klidu sfouknout i mě. Ale po asi 8minutový honičce okolo té díry s krví jsem byl vítěz já. (Obr. 130)

Staty: (Obr. 131) (Obr. 132) (Obr. 133)

Během tohoto aktu jsem vymaxoval synergii pro Freezing arrow, aby se mi s dalšími body nezvyšovala dále manová zátěž, která by byla neúnosná. Taky mám už 50% pierce, co dost pomáhá.
...Ancients, go, go go!

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 11.08.2011, 09:44 hod.

2. AKT Nightmare

Druhý akt mi trval poněkud déle, než jsem myslel, ale nevadí, hlavně že jsem ho přežil a pomstil Hwanina. Radament však dal malinko zabrat. (Obr. 134) Proběhl jsem to až do Far Oasis a v díře se šneky bez ulity padla pěkná runa. (Obr. 137) Ledočerv dělal překvapivě drahoty a pižlal jsem ho fakt dlouho. Nesnáším imunitu na cold. (Obr. 138) Totéž jsem zažíval s Dark Elderem. (Obr. 139) Valkýra navíc přestala stačit abudu muset trochu zainvestovat, aby byla zas životaschopná. Každou chvíli jsem ji musel přecastit. A vydržela tak 2-3 rány a chcípla. U Fangskina jsem se natolik soustředil na přednostní likvidaci minionů, že jsem ho samotného skoro ani nezahlédl, protože ho usmažil Iron Wolf skoro sám. (Obr. 141)
V Arcane sanctuary mi konečně padlo něco užitečného. :) (Obr. 143) Ale za cenu toho, že jsem musel prolézt všechny 4 ramena…aspoň byly expy. Ale zas jsem tam ztratil dost času, neboť ti ghoul lordi a věže strašně vydrží a jejich dmg s mými rezisty chuťovka. (Obr. 144) Summoner totéž. Ale nejhorší bylo, že jsem se k němu nemohl dostat přes jeho ochranku (velmi početnou). Takže jsem uvažoval, že se na něj snad vykašlu, a otevřel portál. Jenže pak jsem si to rozmyslel a nelezl do něj a odkrouhnul na střepy nejprv jeho bodyguardy, a pak i jeho. Uff (Obr. 145)
V Canyon of the Magi jsem se chtěl pomstít tím, že tuto lokaci celou kompletně vyčistím. Nejlépe abych potkal toho samého parchanta, co mě oddělal minule. Ale potvor tu bylo dost po málu a bossů rovněž – jen tihle dva. :-/ (Obr. 146, 147) Tak jsem šel na Duriela (snížil jsem na players 1) a vskutku to bolelo. (Obr. 148) Valkýra umírala hned na 1-2 rány, a než jsem mohl vyčarovat novou, tak mě chargoval, aniž bych na něj kolikrát vystřelil. Musel jsem hodně používat i Decoy, abych mu byl schopen dávat nějaké dmg, a dvakrát se vrátit pro manu. Nakonec padl. (Obr. 150)
Po celý akt mi ani jednou nezdechl merc, což je snad rekord :lol: Dost pomohlo, že všechna monstra šla jen po mě a valkýře.

Staty: (Obr. 151) (Obr. 152) (Obr. 153)
...Ancients, go, go go!

Sir_Mac
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir_Mac » 11.08.2011, 14:15 hod.

Fraxi, vidím dobře, že ti z Duriela padla Unique Fascia?
Pokud je to tak, co to bylo za unikát? (Pokud vím, v D2 LOD "zatím" žádná unikátní Fascia nebyla)...
Umění se rodí z utrpení, za to, že není moje vlastní, za to já nemohu.
92% hráčů nosí charmy v inventáři napravo, pokud patříš mezi zbylých 8% hoď si toto do podpisu...

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 11.08.2011, 14:29 hod.

teda mě to připadá jako rare..:o) , na unique by to muselo být více dohněda..

Odpovědět

Zpět na „HC příběhy“