Příspěvek
od Grammator » 17.09.2011, 15:34 hod.
Nuže, pročetl sem si všechny názory, poptal se pár přátel, zjistil sem co se dalo a to mě vede k jedinému závěru. Během zjišťování, co se vlastně děje sem objevil věci, o kterých se doufal, že je ve světě Diabla nikdy neuvidím. Vše sem řádně promyslel (měl sem na to celou noc) a použiju všechen svůj vliv mezi Diablisty, abych do našeho světa vrátil slušnost, rozum a pravdu. Taky si myslím že mám výhodu objektivity, protože ani jednoho z aktérů pořádně neznám.
Takže true story o tom, co se stalo na FWD2:
Homer kdysi dal Simimu práva na server kvůli nějaké výpomoci s fungováním, ovšem Simi neměl čas, tak tam vůbec nelezl, po nějaké době měli problém s mizením nějakých postav, tak Fida dohodl, že se na to Simi koukne. Ten zjistil několik chyb v zabezpečení a nastavení serveru, o kterých jim řekl (že na tom skutečně pracoval vím s jistotou, protože mě v inkriminované době žádal o radu). Druhý den se ale Simimu ozval Fida s Neilem, že chtěj rozjet nový server a jestli by jim nepomohl, v tu samou chvíli se na něj se stejnou záležisostí obrátil i Cactus. Simi mu řekl že neví, že ho přemlouvají na nový server. V tu chvíli dostal on i všichni lidé kolem něj ban, navíc ho Cactus hned začal pomlouvat, že ničí server atd, padly slova o nějakém "bordelu", což se nakonec ukázalo jako víc pomatené než skutečnost. Cactusovi také vadilo, že ho Simi ignoroval na icq. Nevěřím že je mezi vámi jediný, který po každé když mu někdo napíše všeho zanechá a utíká odpovědět, navíc Simi dávno avizoval, že času má málo.
Když Simi zjistil co se děje, dost ho to naštvalo (což je myslím dost pochopitelné), než aby se pokoušel něco vysvětlit (což by se minulo účinkem), tak jako starý recesista jednoduše udělal to, za co byl trestán a vyřadil server natrvalo z provozu (přičemž využil jednu z děr, na něž dříve upozorňoval). Tady nutno podotknout, že ač Simiho čin neschvaluju a sám bych jednal jinak, dobře chápu jeho motivy. Tohle byla Simiho chyba, protože dal Cactusovi do ruky zbraň pro případnou perzekuci.
Simi se druhý den omluvil nevinným lidem, které to postihlo, vysvětlil co udělal a proč a navíc i řekl, jak to napravit. Cactus na druhou stranu pokračoval v pomlouvání a osočování, například z toho, že vykrádal hesla a mazal postavy a hráče, což je naprostý nesmysl, Simi na realmu v podstatě nehrál a kdyby si chtěl něco nahrabat, existují daleko jednodušší a méně nápadné způsoby. Hráči FWD mu však jako poslušné stádečko pozorně naslouchali. Zde mě zklamal především Homer, kterého sem ctil především proto, že měl vždy svůj názor a nebál se s ním jít ani proti autoritám. Očekával sem, že se k celé záležitosti postaví více kriticky a udělá si vlastní názor, ne že bude jen další ovečka v ohrádce, i když je možné, že prostě nechtěl dopadnout jako Simi.
Teď k celé té věci se soudním humbukem. Vyrozuměl sem, že celá sabotáž spočívala v jednoduchém vypínacím programu, uloženém někde v kódu. Nedošlo tedy k žádné ekonomické újmě. Argumentování, že si admini FWD najmou firmu a cenu za služby prohlásí za škodu je asi stejně relevantní, jako prohlášení za škodu cenu třímetrové betonové zdi, postavené na místě laťkového plotu, který kdosi provalil. Chtěl bych vidět soudce, který Simiho odsoudí za zničení několika kB dat. Nehledě na to, že se sám přiznal, omluvil postiženým a vysvětlil své pohnutky. V poslušném stádečku se ovšem pochopení nedočkal.
Naopak sem viděl, že Simi by mohl s klidem žalovat minimálně pět lidí, ať už za křivé nařčení, vydírání nebo vyhrožování (v komentech FWD realmu se ukázalo spousta "siláků", kteří si v duchu stáda neváhali kopnout do oběti). Takže hoši z FWD, klidně žalujte, aspoň budete muset přiznat barvu.
Pravda je jednoduchá, Simi si prostě nenechal líbit určitý typ chování a Cactusovi to vrátil tím, že mu shodi server, ten pak začal kolotoč lží, které ze Simiho udělali největší svini. Sám nechápu proč Cactus takhle jednal. Nejsem svatý, ale považuju se za člověka s určitými morálními hodnotami a především alergií na křivdu. Myslím, že by to nemělo být jedno nikomu. Buďte kritičtí, nevěřte mi, najděte si ty diskuse, udělejte si vlastní názor. Myslím že už jen ze stylu vyjadřování jednotlivých aktérů lze leccos vyčíst.
V Diablu stále dokola bojujeme proti zlu, zkuste to projednou ve skutečném životě. Pokud necháme podobná individua pachát svinstva dál, tak to příště odnese někdo jiný, další a třeba právě vy.
Já doufám, že se Simi poučí a příště až někdo bude chtít pomoct, tak místo aby obětoval svůj čas, kterého má málo, tak se na něj vy.... Jediný, kdo má právo být na něj naštvaný je ten, kdo jako nevinný přišel o postavy či itemy, snad ale takoví budou mít pochopení když uváží, co se vlastně dělo a že Simi jen shodil sever, veškeré ztráty dat pramení z předchozího špatného vedení serveru.
Vím že tohle celé je offtopic. Tak bych byl rád, aby to tímhle i skončilo (máte forum FWD), už jsem nad tím ztrávil dost času a nechci, aby tady jisté osoby v jinak klidných vodách našeho fóra napadali konkurenční server, navíc ještě z tak stupidního důvodu, jako je změna názvu. Je snad věc každého, jak si pojmenuje vlastní server a je každého právo si takový server udělat, i kdybysme jich měli už 20.
Taky sem zjistil, že zrušení Pařeniště je věc dávná a se založením FWD nesouvisející, byl udržován snad jen kvůli jednomu hráči.
A teď postihy:
Cactus: offtopic, flame, nerespektování správce fóra, navíc tady takovéhle lidi prostě nechci - trvalý ban
tallrasha: offtopic, flame, nerespektování správce fóra - veřejné varování
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook