Ahoj,
už jsem se zmínil, že svůj mod chci dělat v češtině, jenže jsem narazil na jeden problém... diablo font zná pouze znaky áéíóú a ne čřžšě, které jsou zapotřebí... zajímalo by mě, jak to vyřešil MaxPrasák - autor češtiny do Diabla...
kdo ví jak pomoct, prosim pomocte... už jsem vyzkoušel snad všechno možně, a nic nefunguje...
České znaky v modu?
Moderátor:Dark_Deamon
Re: České znaky v modu?
Na klasickej anglickej verzii sa ti to nepodarí...potreboval by si použiť inú lokalizáciu a tú kompletne prerobiť potom. De facto spraviť si vlastný český preklad hry. A to nie je zrovna krátka práca. Na tvojom mieste by som sa na to vykašlal a nechal mod v angličtine.
Pokud je to takhle složité, tak navrhuji zlatou střední cestu - jednoduše čřžšě nahradit za crzse. Spousty lidí jsou zvyklí číst bez diakritiky, je to velmi rozšířené jak na fórech, tak především ICQ/FB etc.. Myslím, že by to nikomu nevadilo.
Untwinked & 1.13 Only
GUARDIAN GandalfBily; Hammerdin - level 81
GUARDIAN EXPENDABLE; Werewolf - level 84
GUARDIAN ImmortalCINDER; Werewolf - level 87 - HC Trio with PL8 always
GUARDIAN Windlord; Winddruid - level 82 - 1.14d
OK, očekával jsem , že by to bylo pracnější, ale ne zase tolik pracné....
Taky jsem uvažoval o té "zlaté střední cestě" a asi to i tak udělám...
Konig: chtěl bych se tě ještě zeptat, jak si myslíš, že bych to měl udělat se samohláskama... protože mám aeiouáéíóú a ů nemám... tak jestli mám podle tebe (a samozřejmě i podle ostatních) místo aeiou psát áéíóú anebo stejně jako souhlásky místo áéíóú psát aeiou... jen jestli by to nevypadalo blbě, když tam budou čárky, a háčky ne...
co si myslíte?
Taky jsem uvažoval o té "zlaté střední cestě" a asi to i tak udělám...
Konig: chtěl bych se tě ještě zeptat, jak si myslíš, že bych to měl udělat se samohláskama... protože mám aeiouáéíóú a ů nemám... tak jestli mám podle tebe (a samozřejmě i podle ostatních) místo aeiou psát áéíóú anebo stejně jako souhlásky místo áéíóú psát aeiou... jen jestli by to nevypadalo blbě, když tam budou čárky, a háčky ne...
co si myslíte?
Já myslím, že samohlásky by tam klidně mohly být.
Untwinked & 1.13 Only
Dej to bez háčků a čárek. Když už bez diakritiky, tak úplně.
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]
preloz vsetko alebo nic
inak áíéóú nie su podmienka
inak áíéóú nie su podmienka
“If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking.” -H.M.