Fungování příhozů na AH

Nabídky a poptávky po předmětech a vše týkající se obchodu.
Alfajk
Zhar the Mad
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Alfajk#2436
Fungování příhozů na AH

Příspěvek od Alfajk » 26.06.2012, 20:34 hod.

ze itemy v aukci s urcitym ilvl a urcitou cenou vykupujou boti...co kliknu na raise bid je okamzite v dobe myho kliknu znovu prebidovan a tak to jde porad dal a dal az treba do 150 000g a potom to najednou prestane,i kdyz item ma cenu treba 300k

TheMates
Quill Rat
BattleTag:Mates#2849

Re: Zvysenie ceny legendary craftov (Fiery Brimstone)

Příspěvek od TheMates » 26.06.2012, 20:52 hod.

neboj, viem ako funguju aukcny boti
mna len zaujalo to ako cena bezcennych (statmi) legendarok zacala stupat

btw blizz by mohol konecne riesit botov, keby mal niekto zacat teraz od nuly tak nenafarmi full eq ilvl 61 s ideal statmy ani za mesiac pri tom raste cien
Sylvanas - Demon Hunter
Sofia - Monk

Houp
Wraith

Příspěvek od Houp » 26.06.2012, 21:18 hod.

Alfajk píše:ze itemy v aukci s urcitym ilvl a urcitou cenou vykupujou boti...co kliknu na raise bid je okamzite v dobe myho kliknu znovu prebidovan a tak to jde porad dal a dal az treba do 150 000g a potom to najednou prestane,i kdyz item ma cenu treba 300k
Tady někdo nepochopil, jak aukce funguje.. ach. Netvrdím, že boti na AH nejsou, ale to co zde popisuješ je zcela normální legální stav.

Ale abych tě jen "neshazoval", tak ti to vysvětlím. Ty můžeš dát raise bid klidně o milion vyšší u předmětu momentálně za 5k, ale to neznamená, že najednou ty ho kupuješ za 1M. Ty ho v tu dobu kupuješ třeba za 6k (minimální bid příhozu, co ti to nabízí). Pokud tě nikdo nepřebiduje, tak vyhraješ předmět a vrátí se ti 994 tisíc. Pokud někdo nabídne 10k, tak tvoje původní nabídka ho okamžitě přebiduje (to je to, co ty si teď myslíš, že dělají boti), takhle každý příhoz přebiduješ až do tvé maximální výše 1M, pokud někdo nabídne víc, ty musíš zvýšit nabídku.

Tedy vlastně má smysl nabízet za předmět maximum, co jsi ochotný za to dát. Buď získáš předmět za peníze, co chceš a ještě ti třeba něco zbyde, nebo se cena vyšplhá moc vysoko, a tudíž ty ten předmět nedostaneš, ale to by ti tu chvíli vadit moc nemělo. Jediná nevýhoda tohoto systému - zbytečně máš v aukci utopené peníze, které do skončení aukce nemůžeš využít jinak.

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 26.06.2012, 21:28 hod.

Já myslím, že jsi spíš nepochopil ty jeho. Mluví o tom, že v momentě, kdy přihazuješ bid třeba 250 000, tak v tu samou chvíli přihodí bot na 250 050, takže ti to napíše, že tvůj bid je moc nízkej. Taky se mi to stává a docela mě to vytáčí... Když to takhle de 10x za sebou a cena se vyšplhá na moc vysokou hodnotu.
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 26.06.2012, 21:31 hod.

kojot to rika spravne

coyd
Doom Knight
BattleTag:coyd#1890

Příspěvek od coyd » 26.06.2012, 21:36 hod.

A jak vis ze predtim uz nekdo nebidl 500K omg ?
>>Monk<<
>>Witch Doc<<

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 26.06.2012, 21:38 hod.

Protože se mi to tam ukáže kolik je aktuální bid asi :roll: . Když bidnu 250k a napíše mi to, že je to málo a pak se podívám a aktuální bid je 250 050, tak je to snad jasný, že je to bot ne? Stává se mi to poslední dobou dost často, hlavně u itemů s výhodnými cenami (překvapivě).
Obrázek

Houp
Wraith

Příspěvek od Houp » 26.06.2012, 21:48 hod.

A jak to ten bot dělá, když u částky 250 000 je minimální příhaz nejméně v řádu tisíců, rozhodně ne 50?

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 26.06.2012, 21:56 hod.

No to já právě nechápu, protože se mi to objeví jako by to přihodil těsně přede mnou. Uvedu příklad: V aukci je nějakej item kterej má bid třeba 100 000, tak já přihodím na nějakých 115 349 (minimum povolený), ale napíše se mi, že nejde přihodit tak málo a aktuální bid je 115 400, tahle se opakuje několikrát dokola, až je tam bid třeba 200 000, tak já schválně přihodím víc, třeba 300 000, no a stejně mi to napíše, že je to málo, protože mezitím někdo (ten bot) přihodil na 300 050. Fakt nechápu, jak to funguje, ale je to poděl jak prase... Schválně si zkus najít nějake dobrej item bez buyoutu a s malým start bidem a 10 minut před koncem začni přihazovat, podaří se ti to až tam bude taková cena, za kterou to ten bot není ochotnej koupit, takže už se to nevyplatí ani tobě...
Obrázek

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 26.06.2012, 23:36 hod.

Taky se mi to stává a bohužel dost často...

Houp
Wraith

Příspěvek od Houp » 26.06.2012, 23:46 hod.

Jak jsem už uvedl, já věřím, že botů je na AH spoustu. V té hře se dá vydělat slušné peníze i poctivou cestou, tedy nepoctivou toho půjde získat víc.

Jen jsem chtěl poukázat na to, že

1) Tak jak to popsal Alfajk, tak se může jednat o zcela normální chování.
2) Hru s Vámi nehraje dalších 1000 lidí, ani 10 000, ale jsou to řádově miliony (i na stejném serveru), tedy je dost velká pravděpobnost, že na vaše vysněné předměty číhá ve stejnou minutu dalších 100 lidí.
3) Pokud by byl bot dostatečně inteligentní, tak vás ani náhodou nepřehodí rovnou, ale až pár vteřin před koncem. Vždyť mu to takhe akorát zdražujete.

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 26.06.2012, 23:52 hod.

milion lidi na jednom serveru? dobry jo...v evropskym regionu to bude maximalne nekolik desitek tisic hracu,z toho urcite vsichni cekaj zrovna na muj item,pokazdy kdyz nejakej kupuju...

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 27.06.2012, 06:11 hod.

no vidim ze nik nevie ako to funguje, takze:

startovacia cena predmetu: 10 000, ja dam bid 11 000, niekto da 21000 ja dam 42000. vyhram a strhne mi 42 000. cize predmet je predany za 42 000!

Ju1ce
Quill Rat

Příspěvek od Ju1ce » 27.06.2012, 06:22 hod.

No boti na AH jsou ale asi jen na to bidovani s tim ze by mi nekdo zatim vykupoval buyouty instantne jsem se nesekal . Snazim se delat ve hre preprodeje itemu a dari se mi udelat zatim denne okolo 1-2 micu za hodku proklikavani search. Bezne se stava ze treba lph 600 rare amulety se objevi za 550k a lezi tam i 10 minut bez vsimnuti, pritom bot by musel vedet ze realna cena je 1.5m a vyse takze by item uz davno instantne koupil a hodil za normalni cenu.

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 27.06.2012, 07:26 hod.

Houp píše:Jak jsem už uvedl, já věřím, že botů je na AH spoustu. V té hře se dá vydělat slušné peníze i poctivou cestou, tedy nepoctivou toho půjde získat víc.

Jen jsem chtěl poukázat na to, že

1) Tak jak to popsal Alfajk, tak se může jednat o zcela normální chování.
2) Hru s Vámi nehraje dalších 1000 lidí, ani 10 000, ale jsou to řádově miliony (i na stejném serveru), tedy je dost velká pravděpobnost, že na vaše vysněné předměty číhá ve stejnou minutu dalších 100 lidí.
3) Pokud by byl bot dostatečně inteligentní, tak vás ani náhodou nepřehodí rovnou, ale až pár vteřin před koncem. Vždyť mu to takhe akorát zdražujete.
Až se ti desetkrát po sobě u jednoho itemu stane, že někdo zaráz s tebou přihodí o 50 Goldů víc, než ty, tak mi vyprávěj, že to není bot...
Obrázek

celestian
Quill Rat

Příspěvek od celestian » 27.06.2012, 08:14 hod.

Houp vam to velmi dobre vysvetlil v jeho prvnim prispevku, tak si to prectete s brylemi jeste jednou...

Peckoslav
Minion of Destruction
BattleTag:Peckoslav#2167

Příspěvek od Peckoslav » 27.06.2012, 08:20 hod.

přesně tak, to co popisujete je standardní chování ah, Houp to vysvětluje poměrně přesně.
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 08:42 hod.

fungování aukce:
je tam amulet s bidem 1k. Je moc dobrej tak si reknu, ze za něj dám 500k max. Bidnu, napíšu tam 500k. Aktuální bid amuletu je pořád na 1k protože sem zatím jedinej zájemce. Pak se najde další člověk kterýmu se líbí a ten si řekne, že za něj dá maximálně 350k. Bidne, napíše tam 350k, sebere mu to těch 350k ale ihned mu to napíše, že jeho bid je moc nízkej(je nižší než mejch 500k) - goldy mu přídou zpátky - a aktuální bid se tím dostane na třeba 355k (pořád ho vyhrávám já protože muj max bid je až na 500k). Dokud někdo nedá max bid vyšší než 500k tak mě nemůže přebít a pořád mu to bude psát, že jeho bid je too low. Ale tím jak postupně zvyšuje max bid 380k...400k...450k tak tím zvyšuje cenu za kterou ho koupím já dokud nepřesáhne mích 500k. Aukce je plně AUTOMATICKÁ a přihazuje automaticky až do překonání vašeo max bidu. Pokud item vyhrajete tak zaplatíte takovou cenu na jakou se dostal bidováním a zbytek vám přijde zpět. Vy vlastně do aukce pošlete těch 500k ktreý sou vám ihned odečteny - i pokud je aktuální bid 1k - a těch 500k je použito na automatický přihazování až do vašeho cenovýho stropu - 500k. Snad jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně.

marian_r
Doom Knight
BattleTag:iAmTehLaw#2891

Příspěvek od marian_r » 27.06.2012, 08:44 hod.

To myslíš vážne???

Peckoslav
Minion of Destruction
BattleTag:Peckoslav#2167

Re: Fungování příhozů na AH

Příspěvek od Peckoslav » 27.06.2012, 08:55 hod.

Quetak: myslím že dostatečně srozumitelně. ;)

Pokud někdo používáte aukro a na něm funkci automatického příhozu, tak zde to v podstatě funguje stejně - bidnete max cenu do které chcete přihazovat a poté se vše děje samo :)
Nevýhodou je právě ona blokace celé částky na AH dokud aukce neskončí.
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

Odpovědět

Zpět na „Obchod“