D2JSP - znáte a obchodujete tam?
- Peckoslav
- Minion of Destruction
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Peckoslav#2167
Ahoj všichni,
rád bych udělal takový průzkum, zda a případně kdo zná a používá na obchodování toto http://www.d2jsp.org/ forum.
Má již mnohaletou historii a já osobně ho používám ještě z dob Diabla 2.
Toto fórum bych asi doporučil pro člověka, které hledá konkrétní věc, případně hodně dobré věci, které často ani na AH neuvidíte, nebo za naprosto nesmyslné ceny. Existují zde poměrně jednoduchá, ale přísná pravidla, nicméně nic nepochopitelného.
Pokud tam jste, napište pod jakým loginem, můžeme se domluvit na nějaké té spolupráci (bumpování příspěvků, rady atp.).
Mě tam hledejte pod stejným nickem jako zde
Pokud by někoho z Vás chtěl o tomto tradovacím fóru něco vědět, tak se také ozvěte.
EDIT: linky na:
SC Europe: http://forums.d2jsp.org/forum.php?f=176
HC Europe: http://forums.d2jsp.org/forum.php?f=179
rád bych udělal takový průzkum, zda a případně kdo zná a používá na obchodování toto http://www.d2jsp.org/ forum.
Má již mnohaletou historii a já osobně ho používám ještě z dob Diabla 2.
Toto fórum bych asi doporučil pro člověka, které hledá konkrétní věc, případně hodně dobré věci, které často ani na AH neuvidíte, nebo za naprosto nesmyslné ceny. Existují zde poměrně jednoduchá, ale přísná pravidla, nicméně nic nepochopitelného.
Pokud tam jste, napište pod jakým loginem, můžeme se domluvit na nějaké té spolupráci (bumpování příspěvků, rady atp.).
Mě tam hledejte pod stejným nickem jako zde
Pokud by někoho z Vás chtěl o tomto tradovacím fóru něco vědět, tak se také ozvěte.
EDIT: linky na:
SC Europe: http://forums.d2jsp.org/forum.php?f=176
HC Europe: http://forums.d2jsp.org/forum.php?f=179
Re: D2JSP - znáte a obchodujete tam?
Je to dobre forum na obchod ale ma snad nejhorsi komunitu co jsem zazil a taky ten system forum goldu je otresny.
Forum gold je náhodou geniální věc. Co se týče komunity není to nic extra.. ale tj dáno velkým množstvím lidí... Nicméně třeba německá fora byla o několik tříd výše (co se týče komunity)
-
- Quill Rat
- BattleTag:Likvidator#2617
Vetsina lidi tam reselluje takze moc se tam neoplati prodavat.
Rakiii píše:Forum gold je náhodou geniální věc. Co se týče komunity není to nic extra.. ale tj dáno velkým množstvím lidí... Nicméně třeba německá fora byla o několik tříd výše (co se týče komunity)
Forum gold ve hre kde se da prodavat za realne penize je vec leda tak dementni. A ta komunita, to neni dano velkym poctem lidi, to je dano tim prostredim=forum goldy, hnusne forum bez skinu, milion scammeru atd. Treba reddit je mnohem vetsi komunita a presto mnohem inteligentnejsi/lepsi.
Lidí co tradují v $ je menšina. Obchoduje se v igg(ingame gold) nebo fg (forum gold) , Výhodou fg je poměrně stálá hodnota (narozdíl od igg). Ke komunitě jsem se vyjádřil. Scammers jsou všude (není problém využít mediatora při trade za fg ap.).
Nechapu o co se tady snazis, fg je vymysl zakladatelu djsp aby si vydelali, vyhody ktere jsi popsal maji presne tak i realne penize (dokonce "lepsi pomerne stala hodnota narozdil od igg"). Chapes ze ve hre kde je mozne legalne prodat za penize jsou fg totalni kravina? Komunita je tam s*it. Scammers jsou vsude ale zavisi na tom kolik %. Na djsp jich je jak nasra** /(osobne jsem potkal plno) a tady treba na foru po cca 10-20 obchodech ani jeden. A co je mediator? myslis middleman? To lidi nedelaji zadarmo vid.Rakiii píše:Lidí co tradují v $ je menšina. Obchoduje se v igg(ingame gold) nebo fg (forum gold) , Výhodou fg je poměrně stálá hodnota (narozdíl od igg). Ke komunitě jsem se vyjádřil. Scammers jsou všude (není problém využít mediatora při trade za fg ap.).
Vidíš to moc černě... a jelikož ani nevš co(kdo) je tam mediator evidentně si tam moc dlouho nepobýval ...
add FG - nikdo nikoho nenutí fg používat, dáse tradovat za igg ...
add FG - nikdo nikoho nenutí fg používat, dáse tradovat za igg ...
- Peckoslav
- Minion of Destruction
Mango: opravdu by bylo lepší kdybys než budeš něco hodnotit, tak se o tom něco víc dozvěděl. Já nemám potřebu tohle forum obhajovat, mám tam účet už 7 let, v dobách D2 jsem poměrně hodně obchodoval a nyní jsem zpět a pokračuji
Scammerů je všude plno, je to jen a jen o Vaší opatrnosti, o ničem jiném. Na mě to zkoušeli už tolikrát, že si to ani nepamatuji, v D3 zatím bez úspěchu v D2 mi ukradli nějaké drobnosti. Navíc, když si člověk poctivě típá screeny u každého obchodu, tak nahlášením lze zablokovat scammera a má na d2jsp po ptákách (ano když je chytrý, tak si fg převede, nebo používá více účtů, ale nejčastějším scammerem je nějaké dítě a to lze snadno odhalit ).
Mediator je člověk, prostředník který ZADARMO zprostředkuje obchod. Může ho využít každý, kdo si není jistý druhou stranou. Funguje to tak, že obě strany pošlou své věci/goldy/fg mediatorovi a ten je pošle druhé straně. Nevýhodou je, že ačkolliv je mediatorů poměrně hodně, tak zavolání medi-ho trvá poměrně dost dlouho (posledně asi 65min ). Zase ale v obchodě s 30m se vyplatí si počkat, než o všechno přijít že?
Scammerů je všude plno, je to jen a jen o Vaší opatrnosti, o ničem jiném. Na mě to zkoušeli už tolikrát, že si to ani nepamatuji, v D3 zatím bez úspěchu v D2 mi ukradli nějaké drobnosti. Navíc, když si člověk poctivě típá screeny u každého obchodu, tak nahlášením lze zablokovat scammera a má na d2jsp po ptákách (ano když je chytrý, tak si fg převede, nebo používá více účtů, ale nejčastějším scammerem je nějaké dítě a to lze snadno odhalit ).
Mediator je člověk, prostředník který ZADARMO zprostředkuje obchod. Může ho využít každý, kdo si není jistý druhou stranou. Funguje to tak, že obě strany pošlou své věci/goldy/fg mediatorovi a ten je pošle druhé straně. Nevýhodou je, že ačkolliv je mediatorů poměrně hodně, tak zavolání medi-ho trvá poměrně dost dlouho (posledně asi 65min ). Zase ale v obchodě s 30m se vyplatí si počkat, než o všechno přijít že?
Asi jsem natvrdlej, ale stejně nevidím v tomto i jiných takových tradeforech výhodu. Jedině snad pokec s komunitou a prodej unident itemů. AH je jednoduchá a bezpečná aplikace a kdyby všichni ti zasvěcenci z těch fór obchodovali tam, tak by tam taky bylo víc věcí za normální ceny...
- Peckoslav
- Minion of Destruction
Ušetříš 15% poplatek z goldu který při prodeji dostaneš?
Možnost zadat si požadavek, tj. co potřebuješ a nemusel jsi složitě hledat na AH (přeci jenom filtr dle 3 položek je málo a často tam bývají desítky i stovky věcí, které odpovídají těm 3 parametrům).
Ale chápu, že pro někoho, kdo je zvyklý na AH je tradovací forum občas těžko pochopitelné a možná i složité
Btw. neobchoduje se tam za reálné peníze, pouze za goldy nebo za forum goldy (které se dají za prachy pochopitelně koupit ).
Možnost zadat si požadavek, tj. co potřebuješ a nemusel jsi složitě hledat na AH (přeci jenom filtr dle 3 položek je málo a často tam bývají desítky i stovky věcí, které odpovídají těm 3 parametrům).
Ale chápu, že pro někoho, kdo je zvyklý na AH je tradovací forum občas těžko pochopitelné a možná i složité
Btw. neobchoduje se tam za reálné peníze, pouze za goldy nebo za forum goldy (které se dají za prachy pochopitelně koupit ).
Zdravim, cca před dvěma týdny jsem se zaregistroval na výše uvedeném serveru a zajímalo by mě jaký je aktuální poměr Fg:milionu... Koukal jsem,. že na foru se dají nakoupit FG a to za sto dollaru 3250 FG.. V trade oknech pak vidim, že někdo koupí, prodá v poměru 1:26 (27,28-32), milion:Fg.. Po přepočítání se to přece nemůže vyplatit. 1Fg má hodnotu 3250/2000 (100 dolarů), což je 1,625 Kč. V AH lze koupit 1m za 0,25eu, což je 6,25 Kč. Jestliže tedy někdo nabízí za jeden milion např. 30Fg, to znamená, že zaplatí 30*1,625= 48,75 Kč, což mi příjde jako úplná hloupost! V čem je zakopanej pes? Neumim snad počítat, nebo co?:) Předem díky za odpověď a info..
-
- Burning Soul
- BattleTag:Tapeworm#2172
D2JSP nemám tak úplně nevím jak to fungzje, ale asi půjde o to, že na AH by ty prachy dal ze svého, ale na tom fóru ty goldy získal obchodováním takže zadara. Jinak to opravdu logiku nemá.
- Peckoslav
- Minion of Destruction
je to o tom, že FG zpět na peníze nevyměníš a hlavně FG se dají získat i jinak než koupí za peníze.
Ok diky za odpovedi...Jen jeste jedna otázka.Proc všichni obchodují ve výši přibližně 1:30?To je aktualni kurz,ktery je neměnný?Nebo je to jen na mem uvazeni jakej si udělám kurz udělám?
- Peckoslav
- Minion of Destruction
ten kurz se vytváří sám, na základě poptávky, nabídky, hraje tu hlavně roli cena 1 milionu goldů vs. € a to nejen na RMAH, ale i u gold-sellerů
Však si zkus prodat 1 milion za 50 fg budeš za trolla. Za 20fg za 1mil. Ti zase lidi utrhají ruce...
Hodně také hraje roli to kdy obchoduješ (ráno, večer) nebo ve které dny...
Však si zkus prodat 1 milion za 50 fg budeš za trolla. Za 20fg za 1mil. Ti zase lidi utrhají ruce...
Hodně také hraje roli to kdy obchoduješ (ráno, večer) nebo ve které dny...
No za trola byt nechci,proto se ptam a moc dekuju za vyčerpávající odpověd!
ako si tam dal peckoslave toho mojho skorna tak som si aj ja spravil ucet a ponukol tam nejake veci a dostal asi tak 0 goldov aj ked som dal malu cenu alebo ziadnu alebo cokolvek ludia sa takmer ani nepozreli nato a bumpovat to stale sa mi skutocne nechcelo...napr slusne vile wardy na hc som tam dal od 5m...niekto mi neveril ze ich tak lacno predavam alebo take cosi tak som tam aj postol obrazok a nic...na ah som ich predal za 25,5 po zdaneni za par hodim samizda...cize mi vychadza ze predmety pom 100m sa tam ani neoplatia davat...na hc, v sc sa neorientujem...a jedine kvalitne veci pod 100m sa tam predaju ale skor sa predaju na ah za viac aj po zdaneni...to je moj nazor
ps. co ten moj skorn ?
ps. co ten moj skorn ?
D2jsp je fajn. Ale pouzival by som ho len na elitne itemy. Priemerne a slabsie itemy urcite predate drahsie na aukcii. Na d2jsp chodi stale malo ludi (HC sekcia) +co vidim ako problem, ze velmi rychlo vam odroluje item z prvej stranky a potom po nom uz ani pes nestekne. Pomohlo by triedenie podla slotu aby si kazdy mohol sledovat co prave potrebuje.