Auction House(Aukční síň) info+ diskuze

Nabídky a poptávky po předmětech a vše týkající se obchodu.
Odpovědět
Programos
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Programos#2804
Kontaktovat uživatele:
Re: Auction House(Aukční síň) info+ diskuze

Příspěvek od Programos » 16.04.2012, 19:54 hod.

Zhruba asi tak jako... aukce?

? http://www.diablofans.cz/auction-house.html ?
Naposledy upravil(a) Programos dne 16.04.2012, 19:55 hod., celkem upraveno 1 x.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Javurek » 16.04.2012, 19:55 hod.

Reitaku bych bych rád kdyby jsi se nějak vyjádřil k situaci co ted napíšu a k dotazu co mám :D

Zrovna se mi teda nechce psát do paypalu číslo mé karty, osobně nepoužívám žádnén transakce přes net a nikdy jsem nepoužíval. Jsem tak trochu paranoidní a bojím se zneužití :)

Psal jsi že se musí zaplatit za registraci účtu nějaký poplatek a ten ti strhnou z karty podle údajů z ní, které vyplníš do toho paypal účtu. Šlo by to zařídit tak, že bych si to zaregistroval bez toho, abych tam uváděl číslo platební karty a poplatek bych uhradil tím, že jim na účet pošlu normálně převodem peníze? Jde mi o to abych tam neměl ty údaje o kartě, protože pak to nikdo nemůže zneužít a kdyby se tam náhodou někdo dostal, mohl by maximálě vybrat ty peníze co tam aktuálně jsou ne?

Pak se tam nějak dá nastavit, že mi všechny peníze co by tam přišli přes bn automaticky budou chodit na nějaké číslo účtu že?

Pak bych se chtěl ještě zeptat, jestli by jsi náhodou neměl zájem sepsat nějakej návod na ten paypal pro lidi co to nikdy nepoužívali atd, na co si dát bacha, jak to zaregistrovat, tvoje zkušenosti atd, mohl by to být pak článek na web třeba.

Dekron
Quill Rat

Příspěvek od Dekron » 16.04.2012, 19:59 hod.

Jjj taky bych byl rad kdyby tady nekdo napsal jak zalozit ten ucet na paypal, kdysi jsem to zkousel a nejak se mi to nepovedlo. A pomalu nejvyssi cas si to zaridit pac to nejaky cas trva ne ?

sid.cz
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sid.cz » 16.04.2012, 20:05 hod.

Javurek: paypal jsem registroval par mesicu zpet (asi 5?) a zadnou registraci jsem urcite neplatil..
jinak co se tyka karty, tak sem ji tam taky nechtel zadavat a nechavat ji tam volne k dispozici, ale da se resit tak, ze si normalne prevodem pres internet banking posles na ten paypal penize a ty potom pouzivas, akorat tam je zpozdeni asi tri dny (klasicky prevod z uctu na ucet)
co je plus tak paypal ma normalne cesky ucet, takze (ne)platis (podle tveho programu) za klasicky prevod mezi cz bankami.

jak je to s cestou penez zpet z paypalu na tvuj ucet uz bohuzel nemam zkusenost

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Javurek » 16.04.2012, 20:14 hod.

Můžeš dát odkaz na paypal? Nejlépe v češtině :D já našel nějaké CZ stránky, ale buh ví zda to není nějakej fake/podvod :D

Programos
Minion of Destruction
BattleTag:Programos#2804
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 16.04.2012, 20:15 hod.

http://www.paypal.com

V levo nahoře by jsi měl mít napsané důvěryhodné.

Jinak https://www.google.cz/search?client=ope ... el=suggest

EDIT: Jak už tady pánové psali a jak já výrazně doporučuji, nespojuj si paypal s kartou, pokud si nejseš opravdu jistej co děláš. Paypal používám už asi dva roky a vždy, pokud přez něj něco platím, tak si zadám v GE-money internet banking příkaz k úhradě a pošlu si to na svůj pay pal účet. Až když mám peníze na paypalu, tak s nimi teprve manipuluji.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804

Reitak
Gorebelly
BattleTag:Reitak#2702
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reitak » 16.04.2012, 20:41 hod.

bude fungovat tak, ako funguje teraz, mozno s mensimi upravami :)

Vozi

Příspěvek od Vozi » 17.04.2012, 07:13 hod.

Javurek píše:Pak se tam nějak dá nastavit, že mi všechny peníze co by tam přišli přes bn automaticky budou chodit na nějaké číslo účtu že?
Nevim, jestli to jde a urcite bych to nedoporucoval. Nechal by jsi vse na poplatcich. Lepsi vzdy prevadet nejake vetsi castky na ucet.

Peckoslav
Minion of Destruction
BattleTag:Peckoslav#2167

Příspěvek od Peckoslav » 17.04.2012, 07:36 hod.

A to půjde? Nemám to tak načtené, ale pochopil jsem, že po prodeji itemu se hráč rozhodne kam pošle výtěžek aukce. Tj. zda na BN balance, nebo cash. Ale zatím jse pochopil že to cash se rovnou pošle na paypal apod.

Pokud to půjde shromáždit a pak poslat najednou, tak to bude super.
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

Kubis
Doom Knight

Příspěvek od Kubis » 17.04.2012, 07:57 hod.

No každopádně pokud s tím tady má někdo zkušenosti, tak bych stejně jako Javurek přivítal nějaký návod v podobě článku, který by byl na webu :-)

sid.cz
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sid.cz » 17.04.2012, 08:19 hod.

na paypal by návod nebyl problém (tak jak jich je již spousta), ale v kombinaci s RMAH bych počkal až na vydání hry až to bude reálně vše fungovat.

(nebo v betě se už funguje za real money? mám betu teprve týden a tohle jsem zatím fakt nezjišťoval)

Vozi

Příspěvek od Vozi » 17.04.2012, 08:48 hod.

@peckoslav .. Jsi to tak trochu nepochopil. Ja reagoval na to, zda by slo z PayPalu preposilat prichozi penize z bnetu automaticky na bankovni ucet.

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 17.04.2012, 10:32 hod.

Vozi píše:Nevim, jestli to jde a urcite bych to nedoporucoval. Nechal by jsi vse na poplatcich. Lepsi vzdy prevadet nejake vetsi castky na ucet.
Kamos vydelava docela dost na Eve online, protoze tam prodava nejake veci ingame za rl prachy a ma nastavene nejake pravidelne prevody v mensich castkach, protoze nekde po diskuzich zjistil, ze kdyby ty castky byly v tom jednorazovem prevodu hodne velke, tak by se o to zacal zajimat financak a jeste by ho o dalsi prachy stahli na danich, ze kdyz ty castky jsou mensi, tak se o to nestaraji.
Jak presne to je nevim, bych se ho na to musel zeptat.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 17.04.2012, 11:06 hod.

@alterego .. O tom pochybuji....

1. Ty castky by musely byt opravdu vysoke.
2. Pochybuji, ze se nekdo v ramci legislativy zabyval zdanenim prijmu z online her. Bavili jsme se tady v teto souvislosti o online pokeru, ktery jde zaradit do skupiny ostatnich prijmu pro ucely zdaneni. Nicmene ani tady financni urad nemuze nic delat, protoze prijmy jsou prakticky nedolozitelne.i

EDIT: Je docela mozne, ze legislativa v nekterych zemich uz toto resi.

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 17.04.2012, 15:58 hod.

Myslím, že by se to z právního hlediska považovalo za peněžitý dar, buď od Blizzardu, nebo od hráče, který vaši věc koupil. Pochybuju totiž, že je v zákoně nějak ošetřen "majetek" v online hrách. Z toho by vyplývalo, že do 20000 Kč jste osvobození od daně a nad 20k platíte daň jenom z toho co je právě nad 20k. Tj. pokud by vám posílali 30000, tak zaplatíte daň jenom z 10000. Nicméně pochybuju, že si někdo bude posílat každej měsíc 20k z Paypalu na účet. To by ta aukce musela hodně sypat.
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 17.04.2012, 17:03 hod.

@kojot .. Mam VS ekonomickou, tak tady nepis bludy a neval ostatnim neinformovanym lidem srouby do hlavy.

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 17.04.2012, 17:18 hod.

A co se ti na tom konkrétně nelíbilo?

btw Tak nějak jsem předpokládal, že patříš k těm, kteří nevytvářejí žádný hodnoty a díky kterým se celá Evropa potápí ke dnu. Sorry za OT.
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 17.04.2012, 17:51 hod.

@kojot ..

Takze, co se mne nelibilo konkretne:

1. Darovaci dan je modifikaci dani z prevodu a charakterizuje prevod majetkovych prav na nekoho jineho BEZ UPLATY. Nemuzes tento typ prijmu zaradit do skupiny darovaci dane jenom kvuli tomu, ze neexistuje zakon, ktery by definoval majetek v ramci online her (v tomto pripade obchodovany item).

2. Financni vklady nad 20 tis. Kc mohou byt predmetem darovaci dane po splneni ostatnich kriterii. Proc tady ale pletes nejaky mesicni limit? Darovaci dan se posuzuje polozka po polozce. Nemyslim si, ze je rozdil mezi prevodem penez (zisku z prodeje) z bnet na PayPal a z PayPal na bankovni ucet z hlediska posouzeni predmetu dane.

3. Zdanil by jsi treba i prodej vycraftenych itemu, kdyby dany jedinec nakupoval craft materialy?

Pokud nekdy vyjde nejaka legislativa, ktera umozni zdaneni prijmu z online her, tak to bude systemem danoveho priznani na zaklade dolozenych souhrnnych prijmu a vydaju.

S tim, jak patrim ke skupine lidi, ktera tahne Evropu ke dnu, jsi mne opravdu pobavil. :)

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 17.04.2012, 18:13 hod.

Ad 1. Darovat můžeš i peníze. Myslel jsem to tak, že by se jako dar považovaly peníze, které ti přijdou na PayPal/účet. A je to myšleno tak, že já si myslím že by se to mohlo považovat za dar.

Ad 2. Žádnej měsíční limit sem nepletu. Bylo to uvedeno jako příklad, kdyby si hráč převáděl peníze třeba jednou za měsíc, protože předpokládám, že většina hráčů si je bude převádět častěji. Tzn. když vyděláš na aukci v průměru 20k za měsíc a budeš si to převádět jednou za týden, tak budeš převádět kolem 5k, což je míň, než 20k.

Ad 3. To co bych danil, nebo nedanil já je zcela bezpředmětné. Ale jestli chceš znát můj názor, tak bych byl pro to, aby se tyhle příjmy danily.
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 17.04.2012, 18:30 hod.

@kojot ..

Ad 1. Copak nekdo bude nekomu ty penize darovat? Jde o system "neco za neco". Podstatou darovaci dane je "bez uplaty".

Ad 2. Predmetem dane by musely byt jednotlive prijmy z prodeje in game itemu pripisovanych na PayPal. Nebo si dokonce myslis, ze pri prevodu financnich prostredku z tveho PayPal uctu na tvuj bankovni ucet budes platit darovaci dan?

Ad 3. Ocividne... A muzes vymyslet legislativu, ktera by takove zdaneni umoznila. Zatim si nikdo netroufnul ani na zdaneni online pokeru.

Odpovědět

Zpět na „Obchod“