Toto téma můžete brát jako reakci na Kukiho článek, čerpající z http://www.rockpapershotgun.com
Podle komunikace serveru http://www.rockpapershotgun.com s Blizzardem se dovídáme, že neplánují offline mod vytvořit... zatím

Jistě... jestli bude D3 úspěšná hra a bude ji hrát dost hráčů i po deseti letech, bude ji Blizzard stále držet na serverech (jako je tomu v případě D2), ale podle mě offline mod přijde dříve nebo později...
Rád bych tedy uvedl jak pozitiva offline modu, tak jeho negativa (a jejich řešení):
Pozitiva:
1) V offline modu nejsou žádné disconnecty a lagy zapříčeněné (špatným) internetovým připojením
- toto je vcelku jasné... dalo by to konečně prostor všem hráčům, kteří chtějí hrát hardcore a mají na to buď špatný internet a nechtějí (nebo nemůžou) hrát v partě
2) Modding
- hráči si hru upraví tak, jak chtějí (hra není pro každého bezchybná)
3) Když dostanete ban, budete hru moci dále hrát
- na tomhle už skončili dva moji přátelé... na hru se těšili, koupili si ji, moc je nepotěšila, byli z toho zklamaní a najednou jim Blizzard neoprávněně udělil ban... oba však byli hrou a hlavněm přístupem Blizzardu ke hráčům tak znechuceni, že ani neměli chuť se hrou pokračovat a obhajovat před Blizzardem svoji nevinnost...
Když si tedy kupujeme D3 na PC, nekupujeme si hru, ale pouze licenci... a to je správně? Že Blizzard může kdykoliv přijít, a bezdůvodně vám zakázat hraní?
4) Správná diablovka není MMO
- tak mi připadá D3 v PC verzi... nutnost být online do Diabla nepatří, a nikdy patřit nebude... na to tu máme jiné hry...
5) Můžete hrát kdekoliv - na venkově, na horách, v poušti... prostě všude tam, kde jsou pro internet nepříznivé podmínky

6) Můžete si vybrat, jakou verzi hry budete hrát (toto není jisté)
- za mě by to byl návrat do verze hry 1.0.3 (nebo 1.0.2), kdy bylo inferno skutečným infernem (i když mělo svoje mouchy...)
7) Nevykopne vás to po půl hodině neaktivity

Negativa:
1) Budou se šířit pirátské verze hry
Řešení: prostě se to udělá tak, jako to je u streamové verze Torchlight 2... budete se muset přihlásit, tím si to ověří vaši totožnost, a poté budete moci hrát single player bez nutnosti být online
2) Hráči si vytvoří supersilné předměty se kterými budou následně hrát online
Řešení: single player postavy se nebudou moci připojit na battle.net, maximálně budete moci s někým hrát na místní síti (LAN)
Kdyby mě něco napadlo, dopíšu to sem... o to samé nyní prosím vás. Kdyby jste měli nějaké připomínky, napište sem do tématu a probereme to...
Jak vidíte, není to nic strašného... lidé, kteří nebudou chtít hrát offline, budou hrát dál klasicky na battle.netu a nemusí se obávat, že tam přijde někdo s OP vybavením...
Jde mi o to, že kdyby se našlo více lidí, kteří by chtěli ve hře offline mod, napsal bych na oficiální forum, a snad si toho Blizzard všimne

Přeju všem příjemné hraní