Diablo hraju rád, ale

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Dava_C
Ancient
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:avio#2489
Diablo hraju rád, ale

Příspěvek od Dava_C » 22.04.2013, 13:30 hod.

Nejsem fanboy ani hater, Diablo 3 je moje první hra od Blizzardu a hraju ho rád, ale...

Hrál jsem CM wize, přišel nerf wicked windu, šup zlepšit gear, přišel nerf storm chaseru, šup zlepšit gear. Rozhodl jsem se, že budu hrát archona a podřídil tomu celý gear, všechen čas, spoustu peněz. A Blizzard přijde a řekne „sorry jste moc silní a nerfneme Vás“. Je přece jasné, že ten, kdo má 10 000,- v gearu, že bude lepší, než lidi s gearem za 100m goldů a ten, kdo dal za jedno echo tolik, co by dal za auto bude úplně jiná liga… Jak tohle můžou srovnávat a brát šmahem? Znám spoustu barbů, či wizu, kteří nedokáží udržet wotb nebo archona nebo cm wizů, kteří nedokáží permafreeznout elity - je to o gearu. Proč plošně nerfují vše, co se používá, místo toho, aby buflli desítky skillů a run, které se nepoužívají? Proč místo nerfu wotb nebuffnou ostatní klasy, aby mohli farmit mp10, jak barbové? Proč lidem tvrdí, že nehýbou s dropem? Nebo, jak můžou za platícími zákazníky přijít a říct „sorry, všechen gear, který máte můžete vyhodit, protože přijdeme s novými legendárkami“. Jak můžou takhle vyjebávat s platícími zákazníky? Proč neřeší černý a šedý trh s gearem, s goldama? Kvůli tomu stojí průměrnej kus gearu 25 miliard goldů a ceny se furt zvyšují. Blizzardu jde především a jenom o prachy, přesvědčil jsem se o tom už několikrát a když člověk nemá jistotu něčeho stálého, nevím zda mám chuť to ještě hrát, i když mě to furt hodně baví. Má cenu tím ztrácet čas?

PS: Oni vlastně nikdy za nic neřeknou ani to "sorry" :)

Jaký máte názor vy na politiku Blizzardu?

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

WulFgaR77
Minion of Destruction

Re: Diablo hraju rád, ale

Příspěvek od WulFgaR77 » 22.04.2013, 13:52 hod.

Jako je mi tě líto. Jestli tohle Blizz předvádí pro peníze nebo z neznalosti (těch zkušeností ten nový tým moc nemá), nevím ... ale platící hráči, jako třeba ty to opravdu brutálně ods****. Jejich přístup je šíleně nekoncepční, nebo to alespoň tak na první pohled vypadá. Jak kdyby ráno přišli do práce a řekli dneska hoď sem 100pct. a támhle 20pct. uber a uvidíme - jak Burian z pohádky Sůl nad zlato: "Přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně...". Už jen co pustěj po interním testování na PTR ??? Vždyť např. z WD díky upravám FB teď udělali poloboha. Buď nevídíme cíl toho snažení, nebo jsou to vážně amatéři.

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Příspěvek od Alfajk » 22.04.2013, 14:15 hod.

ze jste si na to u blizzardu jeste nezvykly,je to tak uz od dob prvniho warcraftu a starcraftu a nejvic je to videt asi ve wowku,takze u diabla nic prekvapujiciho...cokoliv bude nejak nadprumerny,cili vycnivajici nad obycejnej prumer,bude upraveno(alias nerfnuto),obcas az do takovy podoby,ze se to stane nehratelny...kdyz hrajes blizzard hru,musis hrat ten char,co je zrovna v danou dobu a danej patch OP,az prijde nerf,presedlat (rerolnout) na neco jinaciho,nez prida dalsi nerf prave toho...
Naposledy upravil(a) Alfajk dne 22.04.2013, 14:17 hod., celkem upraveno 1 x.

Casus
Gorebelly

Příspěvek od Casus » 22.04.2013, 14:15 hod.

Hral jsem hodne let Wow, a Blizzard je v tomhle expert. Vytahnou ze zadku cislo, ukazou prstem na char a hodi si minci buff/nerf. Hunterum onehda pridali jednomu skillu snad jednou tolik dmg, aby nahodou ZJISTILI ze to je moc a po pul roce to nerfovali. Cely Wowko bylo jak houpacka patch co patch a kdo mel vyexpenych vic charu vyhral.

Plne s Davou souhlasim, je to svinarna.

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Příspěvek od Alfajk » 22.04.2013, 14:20 hod.

vzdyt oni vubec nevedi,co delaji...copak je normalni vydat hru po X letech testovani,kde jeden skill bere 50% weapon dmg a v nasledujicim patchy to zvysit na 2000 % weapon dmg? ty cisla si kompletne cucaj z prstu,proste stylem "tady pridame,tohle sebereme,tadyto predelame...a dystak to vratime zase do puvodniho stavu",vubec nemaji nejakou ucelenou predstavu,kam by se smer hry mel ubirat
Naposledy upravil(a) Alfajk dne 22.04.2013, 14:37 hod., celkem upraveno 1 x.

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 22.04.2013, 14:25 hod.

To že jim chybí nějaká ucelená koncepce je bohužel fakt, ale žádná novinka. D3 vytvářeli lidé, kteří nemají s původní dvojkou co do činění a chybí jim ten správný cit pro arpg.
Nevím jak se bude hra dále vyvíjet a přestože dění tak nějak sleduji, aktivně již nějaký čas nehraji.

Píšeš, že tě hra baví, ale možná je čas dát si pauzu a zkusit něco jiného (např.http://www.pathofexile.com/)

hf@gl

Attia
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Attia » 22.04.2013, 15:18 hod.

myslím že jediná cesta jak přejít tohle jednání blizzu bez újmy na nervech je nervat do toho peníze...protože zatím to vypadá tak že blizz nepřemýšlí vůbec dopředu a prostě jen reagujou na aktuální stav...prostě až napadaj aktuální TOP legendárky a spadne cena, vydá se patch kde vyjde zase pár nových TOP legendárek...za nějkou dobu zase napadají a ztratí cenu, tak zase vydaj patch s lepšíma legendárkama...a tak dokola. Nechci se nikoho dotknout ale kdo do D3 v tuhle chvíli dává nějaký peníze (mimo koupi hry) tak je hloupej a může si za to sám. stačí se kouknout jak vypadají poslední patche a musí být každýmu jasný že kupovat si cokoli za real money nemá sebemenší cenu protože je jen otázka týdnů kdy ten item bude crap na vyhození...

těch co do toho ze začátku narvali peníze v domění lepšího požitku ze hry upřímě lituju...

Dava_C
Ancient

Příspěvek od Dava_C » 22.04.2013, 15:42 hod.

Oni ale nereagují na aktuální stav. Oni moc dobře vědí co mají dělat. Systematicky dělají nerfy a patche s novými itemy a legendárkami, tak aby z toho měli další peníze. Udělají to vždy tak, aby to nebylo moc brzo ani moc pozdě. To že přidají do patche nějakou drobnost nebo nesmyslný buff, je jen na oko. Pokud je ve hře rmah, začne to fungovat jako klasický trh - kdo maže ten jede. Koupím si Fabii stejně jako milion dalších lidí a začnu jezdit na okruhy, protože mě to baví, já ale začnu investovat do lepších gum, snížím podvozek, čipnu motor, zlepším aerodynamiku, je jasné, že začnu jezdit odruhy mnohem lépe a rychleji než ti co do toho nic nedali. Tak to prostě je. Jenže pak přijde správce okruhu a vymění mi motor za motor ze 120tky (nerf), takže mi veškerý tuning bude na nic, nebo mě donutí koupit si nové BMW a řekne abych začal od znova (nové legendárky), no a mě nezbyde nic jiného, než abych si ho koupil a začal tunit, protože jinak mi ujede vlak a budu dostávat pět kol za závod. Tohle oni vůbec nezohledňují. Pak nechápu, proč nebuffnout všechny skilly na stejnou úroveň, stejně jako klasy. Už jako amatéra při pohledu na wizardí skilly, mě napadá jak každý sklil každou runu vylepšit a oni by měli být kreativní profíci. Pokud vydám hru, tak mi pak slouží jako velký betatest a když vidím, že wizardi hrají jen archona a cm build, tak se snažím do dalších patchů buffnout to ostatní a né nerfnout to co mají lidi rádi a do čeho investovali čas a peníze.

PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔

Winty
Fallen Shaman
BattleTag:WintyBadass#2859

Příspěvek od Winty » 22.04.2013, 15:46 hod.

Dava_C: Já mám takovou, ač šílenou, teorii o tom jak D3 funguje z programátorského hlediska. Každý normální program je napsaný v nějakym jazyku, a využívá výhody toho jazyku. D3 je ale celé namalované a podle toho co děláš, kde seš a jakej máš equip se na obrazovce objevý potřebný scr. Vysvětluje to hodně věcí, např: proč jim vše tak dlouho trvá, nebo proč v D3 neni nekonečnej dungeon jak ho tam každej chce (namalovat nekonečnej dungeon je na dýl :D ). A proto, když se dostanou na balance, tak radši nerfnou pár skillů než aby jich boostli víc, protože toho musí méně přemalovat.

PS: Doufám že to nikdo nebere vážně ;)

Dava_C
Ancient

Příspěvek od Dava_C » 22.04.2013, 16:38 hod.

Teď jsem koukal na moldranovo video a vidí to dost podobně

http://www.youtube.com/watch?v=9VDQmmEzg1s

PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1450 S4 ✔

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 22.04.2013, 17:22 hod.

to teda jste nekteri prozreli brzo...:)

tohle vse se deje uz skoro rok...proto celou dobu nadavam ne na D3, ale na pristup blizzardu...kterej to misto zlepsovani cely jen zhorsuje a misto dobrych patchu vydava jen ubohy hotfixy, kterym rikaji patche...a co upravi tak stejne pak jeste 3x predelaji...kdybych nevedel co za pojem je blizzard tak bych si myslel, ze to dela banda amateru co to dela poprve..

maja
Doom Knight
BattleTag:maja#2296

Příspěvek od maja » 22.04.2013, 17:32 hod.

to je jeden z posledních pomyslných hřebíků do rakve této hry, za vším stojí jen prachy - RMAH a chamtivost :!:

zahron
Wraith
BattleTag:zahron#2939

Příspěvek od zahron » 22.04.2013, 18:54 hod.

Já nevím nejsem ten typ, který flamuje hru ve všech ohledech a kalí vodu, ale tohle prostě vidím takhle a vzhledem k mému poplatku za hru mám na můj názor právo ...

ekonomika SC je v naprosto v totálních a brutálních s*ač tak, že víc už ani být nemůže - jediný zdroj itemů je AH a pokud ti nepadne TOP tak máš brimstone, proto udělali ty zasrané crafty, které jsou naprosto k hovnu. Jo je to boost, ale momentálně jsem někde u ceny 20M -bez inflace a momentální ceny gemů - a podařilo se mě vycraftit :

1 DOBRÝ AMULET -dmg, 2 útočný a socket
1 DOBRÉ RUKAVICE 3 útočný a vita
PRŮMĚRNÝ RAMENA
A PRŮMĚRNÝ BRACERY

když se teda zaměřím na classy :
MONK má prej "spoustu" buildů ale v podstatě je to všechno jedno a to samé - 2H build nebo 2x one hand a jestli chcete hrát víc jak mp3 tak prostě musíte mít LS jinak to nejde. Inna set 3 bonus ten radši ani nekomentuju.

monk a jeho uber resist talent, s double resem se dá nastrádat docela pěknej allres ale narvat do všech itemů doubleress to je prostě s monkem neskutečně drahé, dá se to vybalovancovat dobrýma kombinacema, neříkám že ne, ale hodně to omezuje.

pasivky má monk asi jedny z nejlepších, ačkoliv jsem je hatoval hnedka z kraje věřím že některé jsou užitečné především na HC

doufám že jsem nenapsal krávoviny, ale tohle je tak něják můj pohled.
Obrázek

ZOMB
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 22.04.2013, 18:59 hod.

Tak on ten nerf buildů je celkem běžný a taky mě celkem na*ral když přišel patch 1.0.4 - viděli, že DH tank je příliš silný, patch 1.0.4 byl pro mě nehratelný, Diablo jsem musel odložit stranou protože to vážně nešlo... pak přišel patch 1.0.5, který pár věcí vylepšil, nicméně pár skillů jsem si musel přece jenom změnit...

Soucítím s Tebou, vím moc dobře, jaký to je pocit...
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

Daffs
Fallen Shaman
BattleTag:Daffs#2266

Příspěvek od Daffs » 22.04.2013, 19:58 hod.

Alfajk píše:ze jste si na to u blizzardu jeste nezvykly,je to tak uz od dob prvniho warcraftu a starcraftu a nejvic je to videt asi ve wowku,takze u diabla nic prekvapujiciho...cokoliv bude nejak nadprumerny,cili vycnivajici nad obycejnej prumer,bude upraveno(alias nerfnuto),obcas az do takovy podoby,ze se to stane nehratelny...kdyz hrajes blizzard hru,musis hrat ten char,co je zrovna v danou dobu a danej patch OP,az prijde nerf,presedlat (rerolnout) na neco jinaciho,nez prida dalsi nerf prave toho...

Naprosto souhlasim jako veteran z wowka (vanila->wotlk)

sklb
Burning Soul

Příspěvek od sklb » 22.04.2013, 20:39 hod.

Na a ? Standartny postup uz od kedy vydali prvy patch co zlepsoval drop a vlastne este predtym ked zhodili atack speed... To co je dobre dnes je zajtra uplne na ho*no. Takto mi ostalo asi 50 predajnych LoH zbrani po tom jednom z prvych patchov ked z chalange hry spravili uspavanku.
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 23.04.2013, 05:34 hod.

nebojte sa, ti co spociatku vrazili do diabla brutalne eura (do gearu) zarobili este viac, pretoze ti farmili inferno act3 zatial co sa 90% ludi lopotilo v acte 1, kde drop 63 leveloveho itemu bol celkom nizky. Len nech to upravuju aspon je stale co predavat a niekdajsie top itemy stratia hodnotu.

maja
Doom Knight
BattleTag:maja#2296

Příspěvek od maja » 23.04.2013, 08:05 hod.

ReptileSVK píše:nebojte sa, ti co spociatku vrazili do diabla brutalne eura (do gearu) zarobili este viac, pretoze ti farmili inferno act3 zatial co sa 90% ludi lopotilo v acte 1, kde drop 63 leveloveho itemu bol celkom nizky. Len nech to upravuju aspon je stale co predavat a niekdajsie top itemy stratia hodnotu.

máš recht ;), místo eura za gear, raději pivní bar :-) nebo jiné požitky :wave:

coyd
Doom Knight
BattleTag:coyd#1890

Příspěvek od coyd » 23.04.2013, 08:41 hod.

Je fakt ze kolikrat cumim jak pero z gauce jak obrovske zmeny jsou schopni vyprodukovat pri patchi pomalu rok po vydani hry to je fakt silenost a tim padem z toho sami delaji nekonecny pribeh protoze je jasne ze kdyz nekde naprosto nesmyslne buffnou nejaky do te doby nepouzivany skill o 100%! a vice je jsane ze to bude totalni imbalance. Trosku demence a musim souhlasit s Davou v uvodnim postu ja nevidim vubec nic OP na archonu ani na WOTB (vzdyt barb uz docela slusne zaostava ve farmeni napriklad mp10 oproti monkum,wizum kdyz beru ze by mel kosit i elity) ale beru ze asi dostali hodne QQ postu ze archon je op od lidi s gearem za 10M a neuvedomi si ze koukali na cloveka s gearem za 10B++
>>Monk<<
>>Witch Doc<<

Tal_Rasha
Wraith
BattleTag:TalRasha#2799

Příspěvek od Tal_Rasha » 23.04.2013, 11:18 hod.

Osobne si myslim ze sa nebude nerfovat nic. Barbarov je vela, wizardov tiez, a urcite budu na blizzard vyvijat tlak. Resp. ak nerf tak by som to skor videl na barbara, ale len v takej malej miere aby sa ten build dal pouzivat dalej, len jemne ubrat na efektivite. Alebo buffnut ostatne postavy.

Ale, podla mna by sa blizzard mohol venovat inym problemom hry, a nie nerfovat buildy ktore su tu uz rok.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“