Proto se ptám: Hrajeme stejné D3? Stejné Inferno? (Ppřikládám i svoji nejsilnější postavu pro posouzení) Já hraju s poměrně silným barbarem (podle mě,
nepoužívám RM ani pomoc jiných hráčů, AH používám) pouze singl, projel jsem kmenové Rend, Hota a v menším rozsahu Ww buildy. Jako maximum jsem zkusmo prošel baráky a složil Gnoma MP10. (musím se pochlubit, že na poprvé, což mě samotného překvapilo). MP8 a MP9 přežívám. MP6 MP7 už je relativně hratelné, ale na můj vkus umírám až moc často, abych to tak chtěl hrát stále. Čili, suma sumárum, s mojí figurou přijatelně a zábavně hraju MP4!
Přesto, pokud na MP4 narazím na opravdu vypečenou elitku (nejlepší extra fast, health a sliz s ohníčkem po zemi a pod.), zhebnu při vteřině nepozornosti,
zaváhání, nebo špatném pohybu dřív, než "dám vůbec první ránu". Když se mi pak podaří narazit na pár takových partiček po sobě, nebo ještě lépe dvě nebo tři současně, je moje frustrace maximální. MP4 chodím s prstem v nose a pak přijde tohle. Zvěř, že se to skoro nedá umlátit, nebo nejmíň na dvě smrti! A to, pánové, já prostě neskousnu! MP považuju zvládnuté v momentě, kdy nezemřu, krom výjimečně hloupé chyby, VŮBEC. Nechci umřít ani jednou, nikdy, každá moje smrt je osobní porážka a vědomí, že se nic nestalo, že se jen objevím jinde a jede se dál mi nijak nepomáhá! Často čtu názory HC hráčů, že SC je slabota a že by to hrát nedokázali, nuda. To nechápu, je to pro mě omyl. Každá jedna moje smrt je pro mě osobně stejně tragická jako pro HC hráče. Kdo hraje tu hru moderním "spotřebním" stylem zhebnu, no a?, vždyť se hned vrátím a na popáté to udolám, nerozumí atmosféře té hry. Dokola se řeší efektivita farmení a kdesi cosi, stále jen přepočty na čísla,..a kde je ta zábava? Ničí si ji hráči sami v hlavách.
Myšlenka článku je v tom, že mě NESKUTEČNĚ začalo zajímat, jaké MP že si to s tím prstem v nose farmíte? Že je to tak snadný. Já tvrdím, že na MP10 není nesmrtelnej nikdo (ani Frost Wiz). Když počítám normální hráče (né podvodníky nebo nákupčíky za stovky Euro), nevěřím, že všichni, co píší, jak je D3 snadné si tak znuděně farmí MP10. Není to kapinečku tak, že lahůdkové elity raději oběhneme velkým obloukem? Není to kapičku tak, že mlátit slabý bílý kosťáčky v ACT3 na MP10 přináší pocit, jak si dávám MP10?!

Sám mám odzkoušeno, jak lehko jde zhebnout i na nízké MP i se solidní výbavou. KOMU SMRT NA CS OPRAVDU VADÍ JAKO MĚ, NEMŮŽE ŘÍCT, ŽE JE D3 SNADNÝ.
Pro mě je MP8 dlouhodobě nehratelný a bez urážky, nikoho na fóru jsem s tak nebesky silnou výbavou oproti mé neviděl, né s takovým rozdílem, aby to zajistilo snadnou hru na MP10. (vyjma extrémě nudných a pro mě táke nestravitelných XXXL tank buildů téměř bez DPS)
Takže čisté víno: Podle mě, kdo není srab, chodí všechny elitky a nevyhýbá se neoblíbeným lokacím, nemůže o D3 říkat, že je to lehký. Spíš je to tím, jak si to sami chcete hrát. Každej druhej brble, že je to lehký, pak zapne D3 a farmí jak jouda MP1 MP2, vždyť je to nejefektivnější! Tomu se musím zasmát.
Téma není o posměchu pisatelům, ale o zastavení šíření fámy a nepravdivého tvrzení, že je obtížnost nízká. To je jen pro toho, kdo se překážkám vyhýbá.
Tak schválně, na jaké MP a v jakých lokacích trávíte nejvíc času při hraní D3??..
PS: Pokud někdo může pomoct a vložit mi sem anketu s MP 1-10, do které každý může za sebe popravdě a bez zveličování kliknout nejokupovanější stupeň MP, budu rád. Pokud by šlo udělat ankety dvě, ta druhá by byla průměrný počet smrtí za určitý čas, řekněme za jeden herní den. Když mi někdo pomůže, formát těch anket rád dodám. Díky
Muj barb pro představu: http://eu.battle.net/d3/en/profile/DrSm ... o/16817396