Diskuze o stavu D3
Nízká obtížnost hry je IMO největší problém. Do patche 1.0.3 mě D3 bavilo nejvíc. V patchi 1.0.4 brutálním způsobem nerfli Inferno a už to začala být trochu nuda. V patchi 1.0.5 představili MP, což samo o sobě byl dobrý nápad, ale udělali to tak, že se hra stala ještě nudnější. V podstatě plošně snížili damage monster a zvýšili jejich HP, ten poměr měl zůstat minimálně tak, jak byl v 1.0.4. Tímhle podle mě hra nejvíc utrpěla.
Re: Patch 1.0.8 potvrzené změny
no to uz som pisal aj niedke inde, ale presne ako vravis, mali nechat aspon cca pomer medzi hp a dmg mobiek... a nie ze na MPx ma mobka 10x viac HP ale dava len 3x viac dmg... to nie je zvysenie obtiaznosti, to je predlzenie casu jej zabijania, nic ine...
inak aby bol tento moj post aspon trosku konstruktivny, tak pridam aj par napadov na patch 1.0.9:
- hromadne salvagovanie bez nutnosti odklikavania "are u sure???"
- ku kazdemu wp postavit 5 elit, aby mal clovek hned 5NV stack
- moznost vyberat gemy pri truhle, aby clovek nemusel behat za jewellerom (hlavne v acte 1 opruz)
- moznost portovat sa po lognuti na akykolvek wp, nehladiac na act
no, to by mohlo stacit, pride mi to ako celkom tucny patch, niekedy na leto, aby chalani mali co robit cez prazdniny
inak aby bol tento moj post aspon trosku konstruktivny, tak pridam aj par napadov na patch 1.0.9:
- hromadne salvagovanie bez nutnosti odklikavania "are u sure???"
- ku kazdemu wp postavit 5 elit, aby mal clovek hned 5NV stack
- moznost vyberat gemy pri truhle, aby clovek nemusel behat za jewellerom (hlavne v acte 1 opruz)
- moznost portovat sa po lognuti na akykolvek wp, nehladiac na act
no, to by mohlo stacit, pride mi to ako celkom tucny patch, niekedy na leto, aby chalani mali co robit cez prazdniny
kojot .. Souhlasim a jak jsem psal na tuhle smesnou obtiznost doplatil treba i system Nephalem Valor. Pointa NV mela byt v tom, aby clovek dokazal casove udrzet stacky a neumrit. Za soucasne situace uz NV mohou uplne odstranit nebo ten bonus dat postave permanentne. Vyjde to uplne na stejno, protoze nasbirat a udrzet 5 stacku neni ani o skillu a ani o case. Uz ted je to otazka chvile a to jeste chteji pridavat dalsi tucty monster? Aby jeste kazdy nevzpominal na vanilla D3 tak, jak kazdy vzpomina na prichod D2 LoD. Blizzard se v tom vyvoji uz uplne ztratil. Nejdrive avizovali "flat monster level" v ramci inferna. Pak ho odstranili. Pak ho zase pridali v systemu MP. Davno zapomneli na tvrzeni "Inferno.. You will die we promise", "vetsina hracu skonci u farmeni A4 hell a inferno bude pro elitu" a jine rozumy, kterymi nas krmili pred vydanim. Vyvoj hry jde smerem, ze Inferno musi pokorit i 12ti lety Joe na televizi v kresle v obyvaku a beda aby se ve hre nahodou objevilo neco, cemu by nemusel rozumet!!!
Naposledy upravil(a) Vozi dne 06.03.2013, 15:01 hod., celkem upraveno 1 x.
Vozi - pevně doufám že si častým přispěvatelem na officiálním Diablo 3 foru a máš tam svůj topic kde přispíváš tak hojně jako zde.Mohl bys nám dávat reporty a názory Blizz teamu co na tvoje nápady a názory říká officiálně blizz.
Rozhodně by to mělo větší význam a možná by se Diablo někam pohlo pokavaď tvrdíš že bys měl nápady jak Dia zlepšit.Proč ne.Já jsem pro !
Rozhodně by to mělo větší význam a možná by se Diablo někam pohlo pokavaď tvrdíš že bys měl nápady jak Dia zlepšit.Proč ne.Já jsem pro !
kluci wake up...blizard vi co komunite vadi, ale oni proste ty zakladni veci zmenit nechcou...tak se snazi "nam" zavrit pusy nejakyma trapnyma patchema kde daji massidentif apod...
edit: asi jak pridali sloup a zvuk k lege a pak zjistili, ze to stoji za h... a museli to upravit znova..ani takovou kravinu neudelaji poradne od zacatku

edit: asi jak pridali sloup a zvuk k lege a pak zjistili, ze to stoji za h... a museli to upravit znova..ani takovou kravinu neudelaji poradne od zacatku
-
- The Butcher
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Firius#2998
Já se nepovažuju za Hatera, ale to co tu píše Kojot, Vozi a další má hlavu a patu. Opravdu bylo pro mě osobně diablo SUPER UBER zábavné na začátku po prvních patchích, kdy vychytaly úplné blbosti (patch 1.01 a 1.02). Čili tak patch 1.03 a jeho obtížnost, kdy jsem se na inferno lopotil v A2 a zaboha to nemohl projít do vysněného A3. A jakmile jsem se tam dostal, zabil mě první pack mobíků a já si uvědomil, že budu muset něco udělat s postavou. To byl adrenalin. Kdyby na MP10 byl DMG u mobů 4x větší, hned by se to hrálo jinak...Ale to by zas někomu vadilo, že je one-shotnutej, ale je to přeci MP10 
EDIT: Mimochodem, tady to týpek pěkně shrnul, co je potřeba udělat s D3. Blizz na to bohužel reagoval obecným porozuměním a PR polívčičkou..
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 170?page=1

EDIT: Mimochodem, tady to týpek pěkně shrnul, co je potřeba udělat s D3. Blizz na to bohužel reagoval obecným porozuměním a PR polívčičkou..
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 170?page=1
Naposledy upravil(a) firdecek dne 06.03.2013, 14:52 hod., celkem upraveno 1 x.
ja stale verim, ze blizz udelali d3 jen a jen za ucelem zisku, tzn ze obsah a smysl naprosto vynechali a svuj um, ktery snad se nevytratil prenesou do nove videohry, kterou tvori...
esopeso... pred vydanim hry jsem byl hodne aktivni i na EU bnet fore a diskutoval s ostatnimi herni mechanismy. Jedine, co hre muze pomoci je zasadni zmena konceptu. Blizzard si nedal za cil udelat vybornou hru pro fanousky serie Diablo. Oni si dali za cil udelat vybornou hru s Diablo pribehem, ktera bude jednoducha a oslovi co nejvetsi pocet hracu a pujde snadno predelat na konzole. Proc? Zisk. Je to volba s kterou nesouhlasim, ale to je tak jedine, co mohu delat. Na druhou stranu je to zcela racionalni krok. Takze mozna az jim daji kosem vsichni ti casualove, ktere to zatim bavi a zapnou si to na par hodin tydne, tak se dockame zasadnejsich zmen do hernich mechanismu. Moc nedoufam, ale nadeje umira posledni.
zkusim d3 prirovnat k autu - roky jsem cekal a setril na Ferrari, zaplatim a prijdu si ho vyzvednout, misto toho dostanu klice od Skodovky (nic proti teto znacce!), ktera ma jen misto sveho znaku, znak Ferrari a prodejce na me kouka jak na vola, co se mi jako nelibi? po prvni jizde auto prijdu reklamovat a prodejce mi rekne, ze to sice neni auto, ktere jsem si zaplatil, ale ze s tim urcite neco udela, ze s tim uz vlastne neco udelal! jen se kouknete! vymenili jsme vam v aute potahy a na predni sklo pridali super nalepku! neni to cool? esopeso Tobe to staci a spokojene auto pouzivas, ja spokojeny nejsem a snazim se zjednat napravu
zbytecne psat na oficialni web sve prani, jsou tam totiz uvedeny stokrat od jinych hracu, a odpoved blizzardu? tohle je ale paradni napad, urcite se zamyslime nad jeho pridanim do hry
vysledek je takovy, jaky vidime - sliby a vysmech hracum, kteri u hry zustali
zbytecne psat na oficialni web sve prani, jsou tam totiz uvedeny stokrat od jinych hracu, a odpoved blizzardu? tohle je ale paradni napad, urcite se zamyslime nad jeho pridanim do hry

presne jak rika Vavik...90% hatu a napadu je knicemu...blizz nejsou zadni stupidni omezenci..oni vsechno davno vi, ale jdou proste za jednim jedinym cilem..penize..kdyby to aspon priznali..je to spolecnost kterou sem mel vzdy nejradsi a jedna z mala u ktere sem za hry platil...a odjakziva delali ty nejlepsi hry..ale to diablo opravdu neni..nejmenovat se to diablo tak to podle me hraje polovicka lidi a mozna ani to ne..proste uz me dosla trpelivost a uz to 1-2tydny ani nehraju...
ale jak uz hodne lidi psalo...za ty penize dost zabavy atd..to si stezovat nemuzu a penez nelituju..jen sem proste cekal vic a to asi vscihni co zde nadavaji..
ale jak uz hodne lidi psalo...za ty penize dost zabavy atd..to si stezovat nemuzu a penez nelituju..jen sem proste cekal vic a to asi vscihni co zde nadavaji..
Vavik - opet znova pro tebe .Nejsem s tou hrou plne spokojen jak me tu nekteri prezentujete.Pouze nebudu nonstop kazdemu koho hra bavi cpat jak je Dia na prd atd...
Pochopil jsi to ?! Pokavad ano tak muzes svuj primer k autu rovnou smazat protoze to , ze si na Diablu najdu to co me bavi neznamena ze jsem spokojen proboha.
Pochopil jsi to ?! Pokavad ano tak muzes svuj primer k autu rovnou smazat protoze to , ze si na Diablu najdu to co me bavi neznamena ze jsem spokojen proboha.
Souhlasím, Diablo 3 je výborná hra, a s dalším patchem bude ještě o krapítek lepší 
edit: také nejsem spokojen se všemy aspekty hry, ale to jsem nebyl ani s D2 po D1

edit: také nejsem spokojen se všemy aspekty hry, ale to jsem nebyl ani s D2 po D1
Naposledy upravil(a) Drakkari dne 06.03.2013, 15:14 hod., celkem upraveno 1 x.
a skym souhlasis ?
to tady nikdo nerekl

-
- Doom Knight
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:MightyMike#2828
Pročetl jsem diskuzi a několikrát jsem si musel ironicky odfrknout :-).
Líbí se mi ty názory typu "Blizzard si vše nechá na datadisk, kterým se vše opraví", "než něco pustí, musí si být 100% jistý" atd. atd. Lidi, probuďte se :-). Moder jako je Zomb zvládne za zimní prázdniny udělat kompletní MOD měnící celé D2 (a to nemá přístup k plnému kódu) a Blizzard s tisícema zaměstnanců přidá za 2 měsíce usilovného vývoje hromadnou identifikaci a po 8mi měsících "naprosto dotažené PVP" :-).
Pravda je taková, že D3 je v tuhle chvíli už mrtvá hra a na jejím vývoji může pracovat maximálně pár osob. Vydají teď konzolovou verzi a pak patch. Patch přinese určitě pár novinek, aby i zklamaní úživatelé měli na první pohled pocit, že ho musejí mít. Takže si ho stejně všichni tady koupíme :-). Rozhodně bych tam neočekával nějakou velkou změnu mechanik a systému skillů, jak mnozí stále doufají.
Jinak za mě.... Diablo 3 je dobrá hra. Už jsem jí sice oficiálně ukončil, ale třeba dneska jsem si šel na hod zafarmit a hrozně mě to zase chvilku bavilo, věřim že podobnejch hodin ještě pár bude. Za ty peníze to byla super porce zábavy a nikdo nemá právo se cítit ukřivděně.
Ale narozdíl od D2 je D3 už přísně komerční projekt, který je zacílený na širokou skupinu osob ve věku 6+. Jenže lidi... ruku na srdce, ono se to Diablo až tak moc nezměnilo. Respektive změnilo se jen v rámci své vlastní série. Ale v celkovém pohledu? Když vyšlo D1, byli hráči zvyknutí na obtížné RPG a Diablo proti tomu byla arkáda. Za časů D2 tu taky byl PT, BG atd. atd. D2 byla hra s komplexní mechanikou, ale proti PT nebo BG to byla opět jen arkáda :-). No a dneska už tuhle kategorii her nikdo nedělá a D3 je opět jednoduší, než její konkurenti.
Nelze čekat, že datadisk bude jinej. Je to prostě takovej Avatar mezi hrama. Rozpočet jak hrom, obrovská cílovka a tedy i hrozné kompromisy. Ve výsledku to je dobrý projekt, který zabaví... ale za 10 let se na něj už vzpomínat nebude.
Líbí se mi ty názory typu "Blizzard si vše nechá na datadisk, kterým se vše opraví", "než něco pustí, musí si být 100% jistý" atd. atd. Lidi, probuďte se :-). Moder jako je Zomb zvládne za zimní prázdniny udělat kompletní MOD měnící celé D2 (a to nemá přístup k plnému kódu) a Blizzard s tisícema zaměstnanců přidá za 2 měsíce usilovného vývoje hromadnou identifikaci a po 8mi měsících "naprosto dotažené PVP" :-).
Pravda je taková, že D3 je v tuhle chvíli už mrtvá hra a na jejím vývoji může pracovat maximálně pár osob. Vydají teď konzolovou verzi a pak patch. Patch přinese určitě pár novinek, aby i zklamaní úživatelé měli na první pohled pocit, že ho musejí mít. Takže si ho stejně všichni tady koupíme :-). Rozhodně bych tam neočekával nějakou velkou změnu mechanik a systému skillů, jak mnozí stále doufají.
Jinak za mě.... Diablo 3 je dobrá hra. Už jsem jí sice oficiálně ukončil, ale třeba dneska jsem si šel na hod zafarmit a hrozně mě to zase chvilku bavilo, věřim že podobnejch hodin ještě pár bude. Za ty peníze to byla super porce zábavy a nikdo nemá právo se cítit ukřivděně.
Ale narozdíl od D2 je D3 už přísně komerční projekt, který je zacílený na širokou skupinu osob ve věku 6+. Jenže lidi... ruku na srdce, ono se to Diablo až tak moc nezměnilo. Respektive změnilo se jen v rámci své vlastní série. Ale v celkovém pohledu? Když vyšlo D1, byli hráči zvyknutí na obtížné RPG a Diablo proti tomu byla arkáda. Za časů D2 tu taky byl PT, BG atd. atd. D2 byla hra s komplexní mechanikou, ale proti PT nebo BG to byla opět jen arkáda :-). No a dneska už tuhle kategorii her nikdo nedělá a D3 je opět jednoduší, než její konkurenti.
Nelze čekat, že datadisk bude jinej. Je to prostě takovej Avatar mezi hrama. Rozpočet jak hrom, obrovská cílovka a tedy i hrozné kompromisy. Ve výsledku to je dobrý projekt, který zabaví... ale za 10 let se na něj už vzpomínat nebude.
s Vozim, napsal že si blizz si dal za cíl vytvořit výbornou hruReve píše:a skym souhlasis ?to tady nikdo nerekl
![]()

to ze si dal cil, tak neznamena, ze toho cile dosahl 

@ Reve: lepe bych to nenapsal, presne takovy mam z hry pocit, presne tak jsem do vydani d3 vnimal blizzard
@ esopeso: nepochopil jsem to; chapu jen, ze Te zatim hra bavi, i kdyz nejsi uplne spokojeny; co ale vubec nechapu, jsou Tve vykriky nadseni nad KAZDOU zmenou, kterou blizzard predvede, i kdyz ve vysledku prinasi zabavu na par dni a k tomu jeste odstranuje dalsi fungujici veci hre, tohla ma byt nazor cloveka, ktery o hre premysli?
@ esopeso: nepochopil jsem to; chapu jen, ze Te zatim hra bavi, i kdyz nejsi uplne spokojeny; co ale vubec nechapu, jsou Tve vykriky nadseni nad KAZDOU zmenou, kterou blizzard predvede, i kdyz ve vysledku prinasi zabavu na par dni a k tomu jeste odstranuje dalsi fungujici veci hre, tohla ma byt nazor cloveka, ktery o hre premysli?
Naposledy upravil(a) vavik dne 06.03.2013, 15:28 hod., celkem upraveno 1 x.
@Drakkari opravdu jsi dost nenarocny me vadi obtiznost nemam zadny duvod se snazit 

Achievements: 7400 (92%)
souhlas s většinou kritiky, ale jen bych se pozastavil nad tím, že se tu dost zminuje obtížnost. Jak to bylo těžký do patche 1.0.4. atd. Jen mě zaráží, že nikdo si neřekne "tvl, ale já mám vlastně taky 10 x takovou dmg, gear kterej v tej době byl jen sen, dávám milionové crity atd. "kdyby byla obtížnost Inferna stále stejná jako v 1.0.3 tak by to bylo uplně stejný, prostě s tim co teď většina má na sobě a se statama co má, by to krájel úplně stejně. Pak je zde další aspekt a to ten, že většina tu nej obtížnost ani nehledá, to je samé..."to neni efektivní, to se nevyplatí, atd." a běhají do zblbnutí MP1-2...i když mají třeba gear na 7-10. Tak kdo teda doopravdy tu UBER obtížnost hledá? Kolik lidí doopravdy hraje MP obtížnost pro něj na hraně aby to byl boj o přežití?
Vavik - Kde křičim že každej patch či drobnost co blizz přidá je super ?!Zase zkreslujete moje názory a názor jako takovej. ja jsem řval nasranosti jak male dite v 1.5 že vůbec přidali nějakej po**** paragon system který mě nutí hrát jednu postavu a honit se za největším paragonem.
Teď momentálně se snažim hrát HC kde jsem si našel novou motivaci tu hru hrát. Takže ano umím si najít na té hře to co mě baví a nemůžu o té hře říct že je špatná ale říkam znova že má hodně nedostatku a mohla by mi nabidnout vice moznosti v end gamu.To uz jsem psal nekolikrat....
Dál už se k tomu vyjadřovat nehodlám protože se stádem koz jedna ovce těžko něco udělá :-)
Jedinej člověk kdo zde konstruktivně kritizuje hru a poukazuje na nedostatky je pouze Vozi .A taky jsem i v nekterych topicach souhlasil s jejo vytkama. Ostatní mu tak akorat přitakávají a nic z toho :-)
EDIT : KOJOT podemnou to napsal presne tak jak to cejtim i ja ,jenomze jsem neschopen to takhle krasne zformulovat :-) Děkuji +1
Teď momentálně se snažim hrát HC kde jsem si našel novou motivaci tu hru hrát. Takže ano umím si najít na té hře to co mě baví a nemůžu o té hře říct že je špatná ale říkam znova že má hodně nedostatku a mohla by mi nabidnout vice moznosti v end gamu.To uz jsem psal nekolikrat....
Dál už se k tomu vyjadřovat nehodlám protože se stádem koz jedna ovce těžko něco udělá :-)
Jedinej člověk kdo zde konstruktivně kritizuje hru a poukazuje na nedostatky je pouze Vozi .A taky jsem i v nekterych topicach souhlasil s jejo vytkama. Ostatní mu tak akorat přitakávají a nic z toho :-)
EDIT : KOJOT podemnou to napsal presne tak jak to cejtim i ja ,jenomze jsem neschopen to takhle krasne zformulovat :-) Děkuji +1
Naposledy upravil(a) esopeso dne 06.03.2013, 15:43 hod., celkem upraveno 2 x.