Loot (odměna/předměty) porovnání v D2 vs. D3

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
firdecek
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Firius#2998
Loot (odměna/předměty) porovnání v D2 vs. D3

Příspěvek od firdecek » 18.09.2012, 12:30 hod.

Na zahraničních fórech se právě objevil tento obrázek.

Jen pro angličtináře :)

http://imageshack.us/a/img689/8853/infographic.jpg

Osobně s tímto závěrem plně souhlasím.

messer19
Quill Rat

Re: Loot (odměna/předměty) porovnání v D2 vs. D3

Příspěvek od messer19 » 18.09.2012, 13:00 hod.

Velmi vystizne. Presne to robilo Diablo 2 zabavnym. Blizzard by sa mal rychlo spamatat, lebo im ujde aj ta trocha ludi, co to este hrava a mozu zavriet kram (RMAH). Dnes som len tak pre zaujimavost navstivil boterske forum a vsetci sa tam stazuju, ze uz ani neni co botit na AH, lebo to uz nikto nehrava :D

Snowfist
Gorebelly
BattleTag:Shawes#2825

Příspěvek od Snowfist » 18.09.2012, 13:11 hod.

nj je to smutné, ale obávám se že s tím blizz moc udelat nemuze, uz maji nejak nastavenou ekonomiku v zavislosti na dropu a a zmenit ji by bylo dle mě hodne slozité, ne-li nemožné. Nehledě na to kolik by naštvali lidi co do toho narvali svoje prachy...Jestli se něco změní tak počítám nejdřív v datáči, ale pochybuju :)

firdecek
The Butcher
BattleTag:Firius#2998

Příspěvek od firdecek » 18.09.2012, 13:15 hod.

Já si pořád říkám, že další patch to spraví, ale pořád nikde nic..stále farmím A2/A3 a pořád žádné pěkné předměty. Jen občas nějaká ta věc, co prodám za 1-2 M na AH. V D2 člověk aspoň naháněl runy (páté patro Black Tower), ty kombinoval a časem prostě to suprové runové slovo složil. Tady se člověk pachtí za tím, aby měl na botách místo 120 Intelligence ohromných 160 intelligence. A toť vše. Jiné bonusy nejsou a gemy dávají u většiny itemů jen bonus do primárních statů. Legendárky něco málo přidali, ale je to strašně málo...každopádně zůstávám optimistou a aktivním pařanem :)

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 18.09.2012, 13:17 hod.

sad truth :(

Deejv
Quill Rat
BattleTag:deejv#2377

Příspěvek od Deejv » 18.09.2012, 13:31 hod.

Njn quetaku zajimavy že když du stebou tak ti to pada

Thulle
Gorebelly
BattleTag:Thulle#2682

Příspěvek od Thulle » 18.09.2012, 13:42 hod.

+1, výstižná koláž
Obrázek

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 18.09.2012, 14:36 hod.

Deejv píše:Njn quetaku zajimavy že když du stebou tak ti to pada
Co mi padá? Leda internet :D Padá to akorát tobě...naposled imba ring za 186e co? :p klikař

Aragorn
Gorebelly

Příspěvek od Aragorn » 18.09.2012, 17:46 hod.

Jo, pod tohle se muzu podepsat na 105 % a jen pokracovat v krouceni hlavou, jak ten loot/itemization system vlastne vubec mysleli, ze jim bude v D3 fungovat..
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might 8-)

Mr_Perfect
Gorebelly
BattleTag:LordDeZhul #2115

Příspěvek od Mr_Perfect » 18.09.2012, 18:06 hod.

Jednoduchá rada - pojďte hrát HC :) Tam AH není tak podělán jako na SC a navíc tam vůbec není to zlo v podobě RMAH...
Obrázek

Aragorn
Gorebelly

Příspěvek od Aragorn » 18.09.2012, 18:30 hod.

Az usmevna honba za main statem a s tim souvisejici mala pouzitelnost predmetu pro vice class. Vim, ze dost lidi vitalo, ze to v D3 neni, ale ja nedam dopustit na STR/DEX requirements na equipu v D2. Kdyby to bylo v D3, tak by kazdy mohl nosit (alespon docasne) par veci kvuli temto requirements.

Rare predmety jsou si hrozne podobne a clovek se nakonec neciti, ze nesi neco "rare". Vypada to spis jako kdyz vsichni nosi vicemene variace toho sameho. Holt velke snizeni zajimavych affixu/mechanik oproti D2 se musi projevit (v D2 napr clovek resil FHR stejne vazne jako VIT ne-li vic nekdy).

Svazani praktickty veskere dmg se zbrani a jaky to ma dopad.. k tomu se ani nebudu vyjadrovat.

Nevyhoda ci primo nemoznost pouzivat set/legendary itemy napr z Nightmare v Infernu taky zamrzi. V D2 bylo moc fajn si upgradovat Butcheruv sekacek nebo WWS luk a vesele s tim davat Hell..

S temi special abilitami na setovkach/legendarkach jsem spis pro to, aby se to neprehnalo, ale pokud hodne lidi na nich nevidi nic, co by je k necemu inspirovalo a jen to hodi na followera, tak je neco spatne..

Socketovani je nuda.. malo moznosti (ja jsem si pri prvnim hrani myslel, ze treba na Infernu se odemkne vice typu gemu.. neveril jsem, ze jsou proste 4 :-)) a i v tech lidi voli casto jen par kombinaci (hlava MF, zbran crit dmg..).

Rict neco takoveho o hre mne casto nenapada, ale loot/itemizace v D3 je opravdu "insulting" presne jak vyvozuje ten obrazek.
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might 8-)

Deef
Gorebelly
BattleTag:Deef#2671
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deef » 18.09.2012, 20:52 hod.

Pravda, pod 900 dps uz ani nepozeram staty :D

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 18.09.2012, 21:06 hod.

Aragorn píše:Jo, pod tohle se muzu podepsat na 105 % a jen pokracovat v krouceni hlavou, jak ten loot/itemization system vlastne vubec mysleli, ze jim bude v D3 fungovat..
"vymysleli" ho tak, aby dobře kooperoval s AH. nebo jinak řečeno, nutil k používání AH. to se děje. takže jim to vlastně "funguje".
Mr_Perfect píše:Jednoduchá rada - pojďte hrát HC :) Tam AH není tak podělán jako na SC a navíc tam vůbec není to zlo v podobě RMAH...
to je bohužel iluze, kterou jsem ještě donedávna žil. říkal jsem si, jak tam bude ten trh lepší a nakoupím si relativně levně lepší věci. pak jsem strávil pár hodin na aukci a sice jsem nakoupil relativně lacino relativně dobrý věci, ale stálo mě to velký úsilí, ale především jsem byl v šoku, když jsem si některé kousky porovnával se SC AH. jasně, HC trh je menší, ale nejen nabídka, taky poptávka, takže mi přijde dost divný, když na HC AH stojí některý itemy několikrát víc jak na SC.

konkrétně jsem přes jeden den zkoumal cenu bracerů. hledal jsem vit str ar. na SC za 100-200k bylo spoustu dost použitelnejch s pěknejma statama. obdobný na HC? žádný pod 500k, jen málo pod milion a v obou případech s podstatně horšíma statama jak na SC AH. nakonec jsem koupil jedny bracery na HC za 200k, ale čekal jsem fakt dlouho a na SC se lepší prodávaly za 100k. takže asi tolik k nezkaženýmu HC AH.

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 18.09.2012, 21:09 hod.

teď sem narazil na toto
https://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5151724113
pořád přesně nechápu co tím chtěl říct, ale něco mi tam smrdí, je to už dost starej post, jak si ho vysvětlujete?

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 18.09.2012, 21:12 hod.

@ v0kurka - to mi přijde spíše jako pozitivum. Pro prodejce určitě. To co by na sc nikdo nesebral , může mít na HC pořád slušnou cenu.

D3 je zatím stále v "beta" verzi ... ale ani původní diablo 2 nebylo kdovíco .. spousta věcí (zásadních) přišla až s datadiskem.

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 18.09.2012, 21:32 hod.

Quetak píše:teď sem narazil na toto
https://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5151724113
pořád přesně nechápu co tím chtěl říct, ale něco mi tam smrdí, je to už dost starej post, jak si ho vysvětlujete?
vysvětluju si to tak, jak je to napsaný. kdyby neusměrňovali drop, AH by ztratilo význam. proto musej padat většinou srance. musí se přeci chránit ekonomika! oh wait...
Rakiii píše:@ v0kurka - to mi přijde spíše jako pozitivum. Pro prodejce určitě. To co by na sc nikdo nesebral , může mít na HC pořád slušnou cenu.
ani ne. jak jsem to několik dní sledoval, tak lidi sice prodávaj různý šmejdy za různý ceny. a stejně jako na SC nejlepší věci zmizí do hodiny. jenže na HC jsou ti prodejci asi natvrdlí. je tam nižší konkurence, takže si asi myslej, že to za tu cenu jednou prodaj. co jsem si 4 nebo 5 dní vyhlížel itemy, tak žádný neztratil nijak výrazně na hodnotě. sice to nikdo nekupoval, ale na aukci se vracel obvykle za stejnou cenu, za jakou se prodával předtím, když se neprodal... jestli je to pozitivum, tak to pak chápu, proč nehraju :D

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 18.09.2012, 22:00 hod.

v0kurka píše: vysvětluju si to tak, jak je to napsaný. kdyby neusměrňovali drop, AH by ztratilo význam. proto musej padat většinou srance. musí se přeci chránit ekonomika! oh wait...
Jo takže je to přesně tak jak sem si myslel a doufal, že to chápu špatně... D3 drop je jen velkej podvod nic víc, tímhle u mě blizz padnul hodně nízko. Fuj :ble:

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Příspěvek od DeathHero » 18.09.2012, 22:12 hod.

Tam kde jsou prachy nehledejte moralku nema smyl se tu dohadovat o vecech ktere nemuzeme zmenit.
Achievements: 7400 (92%)

spiderer
The Butcher
BattleTag:spiderer#1213

Příspěvek od spiderer » 18.09.2012, 22:22 hod.

A tak ony i dobry veci obcas padnou, ale je to vyjimka - minimalne pro lidi aktivne vyuzivajici AH, ti co hraji bez AH maji mnohem vetsi sanci si dropnout predmet, ktery je posune, ale pokud nekdo v AH utrati 100-500M, tak je naivni ocekavat, ze predmety co ho boostnou budou padat denne :D Kdo hraje s AH (=vetsina) nadropuje veci, ktere na AH proda a koupi si misto nich ty, ktere upotrebi..

Myslim, ze prostoru na vylepseni je dostatek, ale pokud budou padat top predmety porad a vsem tak to bude na infernu jeste vetsi nuda nez ted, kde se k nejakemu slusnemu gearu clovek musi dopracovat odehranim mnoha hodin, idealne i s prehledem na AH. Samozrejme si ve hre taky stezuju, ze vypadla kopa sra*ek, na druhou stranu kdyby pulka inventare byly top itemy, tak uz to asi ani nehraju.

Edit: uz ted mi prijde, ze dat s Abbottem Azmodana za 12s s Cooldownem na skillech nebo s jejich nevhodnym pouzitim je lehci nez je zdravo, kdyby nas melo kazdou chvili neco boostnout, tak nevim jestli by melo smysl tam chodit..

Thulle
Gorebelly
BattleTag:Thulle#2682

Příspěvek od Thulle » 18.09.2012, 22:36 hod.

DeathHero píše:Tam kde jsou prachy nehledejte moralku nema smyl se tu dohadovat o vecech ktere nemuzeme zmenit.
Omyl, všechno se dá změnit. Jde jen o to chtít.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Obecně“