Nedá mi to a rád bych na tohle reagoval. Uvedu moji okamžitou asociaci - proč bych si měl kupovat item za 100 milionů? A teď ani nekritizuju nehoráznou inflaci, kdy dochází k dramaticky rychlému znehodnocování. Totiž nekupování takovýchto kousků považuju za známku přísně racionálního uvažování. Přemýšlel jsem, jak tento topic pojmenovat. Co já očekávám? V tuhle chvíli mě mrzí, že forum nepodporuje spoilery, abych vás ušetřil pohledu na tenhle wall of text.blystar píše:Ani v podstatě nevím proč to tady dávám, pač tu nikdo nemá peníze .. lock prodáno 90 euro
Očekávám, že mě hra bude bavit. Zábavu lze definovat mnoha způsoby a hráči se v tom budou zřejmě dost lišit. Já bych si přál radost z dropu jako v D2, kdy jsem si bez většího obchodování mohl obstojně vybavit postavu. V tomhle D3 zatím docela zaostává. Současný model mi nevyhovuje a čekám úpravu, jestli mám u hry dlouhodobě zůstat.
Dále bych si přál nosit výbavu, kdy budu mít nejlepší poměr cena/výkon. Proč bych měl mít itemy v hodnotě miliard goldů, když to přinese zoufale malý užitek navíc ve srovnání se 100x levnější výbavou. Jako součást tohoto počítám i určitou výzvu, procházet hrou s relativně slabším gearem mi dělá větší radost, jak kdybych to krájel v Alkaizerově gearu - co by mě na tom pak bavilo, to nevím. Aby se ze mě stala mašina na dropy, to není můj cíl. Raději budu v lowendu a přebytky místo nesmyslně drahých upgradů uplatním pomocí RMAH. Možná se vám to bude zdát divné, ale mít top výbavu by mi asi neudělalo takovou radost jako stovky eur na účet. Zde musím zdůraznit, že v osobním životě nemám potřebu takového přivýdělku, takže potřebnějším to musí dělat násobně větší radost a přinášet ještě větší užitek jak mně. Ale stanovit si to jako alfu a omegu hry může být problém, protože je tu až moc velký faktor "náhody", i když se občas zadaří, avšak ne každému. Původně jsem neplánoval z Diabla nějak profitovat, ačkoli někteří moji známí a kamarádi právě v tomhle viděli příležitost. Dnes už většina z nich ani nehraje.
Nepotřebuju, aby nad mým profilem, potažmo gearem, slintali stovky závistivců, kterým to sebere chuť hrát (na tohle jsou experti na ofik foru:D). Hraju to, sobecky, pro vlastní zábavu. Ne abych někomu imponoval.
Na druhou stranu chápu, že pro někoho může být výzva poskládat si nějaký hezký set. Nic proti tomu. Já si raději zapnu Hardcore, tam vidím větší výzvu, i když s tím postupným nerfováním inferna to trošku ztratilo kouzlo. Přece jen ocenil bych trošku větší vliv toho, že umím hrát, než že u toho strávím tisíce hodin, ale představu jak toho docílit ve hře typu DIablo nemám. Někdo chce být třeba připraven na PVP, to mě osobně moc nezajímá. V D2 mi to přišlo jako failíček a nikdy jsem tomu nepřišel na chuť. WOW jsem hrál celkově asi 2 hodiny, takže nevím, jak pozitivně se to může promítnout do D3.
Ačkoli si uvědomuju, jak je to prázdné a bezúčelné, tak se mi líbí huntit achievmenty. Právě to mě přimělo hrát trošku i ten hardcore, který mi poskytl příjemný únik od SC. Mohlo by jich být více, snad přijde rozšíření, ale některé je už i tak relativně obtížné sehnat. Btw. zajímalo by mě, jestli někdo našel v Desolate Sands všech 10 Ancient Devices, přijde mi to trošku drastické a dřív dohraju HC inferno (zvlášť než to zase boostnou na adekvátní obtížnost).
Je to zvláštní, ačkoli je svět Diabla3 relativně malý, vzhledem k délce vývoje je až drasticky malý, tak mi nevadí ho procházet opakovaně a necítím z toho rutinu či stereotyp. I když ta generace prostředí je naprosto mizerná a v 90% případů vím přesně kudy jít nejkratší cestou k dalšímu vchodu. Argumenty proti jsou opravdu silné, ale dokud mě to bude bavit, tak se rád nechám pohlcovat. Zatím mám do detailu prostudované jen dvě postavy, tak snad do datadisku stihnu zbylé tři, když všem přijdu na chuť
Rád si přečtu vaší motivaci k hraní, stejně tak mě zajímají i názory, proč mít gear za stovky milionů.