Diablo 3 - Klany, Guildy

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Diablo 3 - Klany, Guildy

Příspěvek od Javurek » 09.05.2012, 22:33 hod.

Vzhledem k tomu, že se dnes ve streamu řešili klany, rozhodl jsem se založit toto téma, které budu průběžně editovat. Prozatím znám pouze 2(3) klany a ty Vám tu trošku popíši. Pokud víte o dalších, napište a já je doplním. Případně mohu doplnit i další informace o zde uvedených pokud budou vyžadovány.

1)WFH - Warriors from Hell + Zann Esu
http://www.tristramrevenge.wfh.cz/
Popis: 2 klany, které se spojili do jednoho společenství "Tristram revenge from Khandaras kingdom". Oba klany mají více jak 9 letou historii. WFH je čistě Hardcore a Zann Esu je zaměřen na postavy zaměřené na kouzlení. Osobně jsem s některými jejímy členy v minulosti hrál a můžu potvrdit že jsou to super lidi.
Zaměření: Hardcore, Softcore
Aktuální počet členů: 9

2)D3Unlimited
http://www.d3unlimited.com/
Popis: mezinárodní klan se základnou v US, ale i mnoha hráči z EU. Klan má za cíl převážně sdružovat elitu d2/d3 komunity. Má kvalitní organizační strukturu a své členy si vybírá velmi pečlivě podle vyplněných přihlášek, případně přijímacího pohovoru přes Ventrilo .) Nevýhodou je, že je nutností nějaká ta znalost angličtiny.
Zaměření: Hardcore, Softcore, PvP, Item Farming
Aktuální počet členů: US - 105, Evropa - 46

=BiA=Steel panthers (multigaming clan)
http://www.biaclan.cz
Popis: Klan který má za cíl sdružovat Cz/Svk hráče jak pro Hardcore tak Softcore hraní .Průměrný věk klanu je kolem 30 let.
Zaměření:Hardcore,Softcore , PVP , aukce.
Aktuální počet členů:30+

Javurek
Warlord

Re: Diablo 3 - Klany, Guildy

Příspěvek od Javurek » 11.05.2012, 18:03 hod.

Doplněn další klan.

Leon
Fallen Shaman
BattleTag:Leon#2149

Příspěvek od Leon » 11.05.2012, 18:09 hod.

Javurek píše:Průměrný věk klanu je kolem 30 let.
To sú určite nejaký veteráni z d1/d2. :D

Still-Alive
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:StillAlive#2220

Příspěvek od Still-Alive » 11.05.2012, 18:15 hod.

Ha! Už víme totožnost Javurka, kdyby jsme ho potkali na ulici :)

GrOsO
Gorebelly
BattleTag:groso#1722

Příspěvek od GrOsO » 11.05.2012, 18:20 hod.

vypada to zaujimavo urcite sa neskor pokusim k nejakemu schopnemu klanu dostat
Obrázek

Vozi

Příspěvek od Vozi » 11.05.2012, 18:28 hod.

Ja jsem psal uz drive, ze bych podporu klanu ve hre uvital. Ocividne si to preje hodne lidi a tak se snad dockame nejake implementace podpory klanu pro bnet 2.

Mel bych zajem jenom o klan, kde by kazdy musel splnovat jasne dane podminky pro prijeti (progress ve hre). Osobne uz podobnym zpusobem chci postupovat v ramci pridavani lidi do friend listu. Nechci mit FL zapraskany lidmi, ktere neznam a s kterymi pravidelne nehravam. Takze pokud se casem objevi nejaky klan, ktery mne bude vyhovovat, tak budu urcite rad.

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 11.05.2012, 18:37 hod.

Jak by jsi si tu implementaci představoval ? V d2 nic takového nebylo a že by to někomu vadilo jsem nezaznamenal.
Osobně si vystačím s f-listem kam se dostat není jen tak :-)

btw Javore kde si vzal, že je BiA D3 clan ?.. na foru nevidím ani sekci pro D3 .. ale možná jsem to přehlédl ...

e: Javurek :twisted:
Naposledy upravil(a) Rakiii dne 11.05.2012, 18:45 hod., celkem upraveno 1 x.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 11.05.2012, 18:39 hod.

jeden uživatel z fóra mi psal abych to sem přidal, že budou hrát taky d3 .)

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 11.05.2012, 18:46 hod.

Vidim to naprosto stejne Vozi. Jak s tim klanem/guildou, tak s friendlistem. At se to muze zdat sebevic bezvyznamnou veci, tak pro me je implementace klanu/guild, dalsi velmi prijemnym zpestrenim hry. A troufnu si napsat, ze nazor s implementaci klanu/guildy sdili minimalne 1/3 hracu a "nikdo" si myslim neni proti tomuhle kroku. So Blizzard. What are you waitin' for?
Rakiii píše:Jak by jsi si tu implementaci představoval ? V d2 nic takového nebylo a že by to někomu vadilo jsem nezaznamenal.
Od toho tu je Blizzard, aby to nejak vyresil. Tech hracu neni vubec malo, neni to neco, jako kdyz si 20 lidi na official foru stezeju, ze chce jezdit na ruzovem poniku.

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 11.05.2012, 18:50 hod.

Javurek píše:jeden uživatel z fóra mi psal abych to sem přidal, že budou hrát taky d3 .)
Čéčé já jsem kdysi hrával pexeso ... že bych taky něco založil :-)

@ Mě zajímal Váš názor.. jak si tu implementaci představujete ... ale jinak je mi to jedno.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 11.05.2012, 18:51 hod.

@Rakiii ... Tohle je oficialni vyjadreni Blizzardu. Takze lze ocekavat, ze s datadiskem SC2 se dockame podpory klanu ze strany bnetu. Tahle nova feature by byla samozrejme vyuzitelna i v ramci D3, ktere rovnez pobezi pres bnet.

"We continue to read your passionate requests for clan support. We can confirm that we are building a clan/group system that will be released with Heart of the Swarm. We also intend to have our first version of unranked play so you will have the ability to match-make against like-skilled players without having to affect your ladder ranking while you practice off-race or experiment with a new build order."

EDIT: U klanu bych uvital hlavne cross party chat, info nastenku na vymenu informaci a kalendar na planovani hrani. Neustaly kontakt se stejne uspesnymi hraci rovnez cloveka jeste vice motivuje. Moznost klanu by mne zase umoznila si pridat do friend listu vice aktivnich hracu a sledovat jejich progress pro mozne budouci hrani v parte.

Toosoon
Quill Rat

Příspěvek od Toosoon » 11.05.2012, 21:13 hod.

Zdravim,
sledoval jsem ted ten posledni podcast a kdyz jsem slysel nazory recniku na klany a guildy v D3, rozhodl jsem se napsat svuj subjektivni nazor.

Mam docela dost nahrano v cele rade Blizzardich her, v RL podnikam a jsem na prahu tricitky.

Prvni vec, ktere jsem si vsimnul je, ze si hraci blizz dost idealizuji. Je to firma, ktera prosla nejakym vyvojem, dnes udava trendy a v podstate definovala nekolik hernich zanru. Toci obri penize a ma svoje akcionare, kteri chteji vysledky, jako kdyby prodavali boty nebo auta. Hrac je pro ne zakaznik a je predpoklad, ze si ho vazi, naslouchaji mu a siji mu produkty na miru. Nebudu se rozepisovat o tom, jak moc si nas vazi a jakou psychologii na nas aplikuji. Chci se zminit o "produktu na miru".

Druha vec je, ze se tam hosi dohaduju o vyhodach a nevyhodach klanu a jak by bylo supoer kdyby byla ve hre implementovana podpora atd. atd. ale nesnazi se pochopit, co blizz vede k tomu, ze neco takoveho odmita. V jednu chvili se bavi o socialnim citeni a jeden z nich rika, ze se mas "socialne citit jinde". Bud v RL ale spis v jinem produktu od blizzardu...

Tak jako ma MB vsechno od nakladaku, autobusu, limuzin, SUV az po nakupni tasky, tak ma i Blizz potrebu mit vice rozdilnych produktu pro co nejsirsi spektrum zakazniku, kteri mu prinesou zisk. Ten muze mit tisice podob a kdo se na interentu vyzna, tak vi, ze i zakaznik, ktery prokazatelne nic neplati, je casto vlastne zdrojem prijmu a mozna i vyssich, nez kdyby realne platil (viz. FB).

Blizz chce aby se D3 jasne lisilo od WoW a aby to chapal i ten nejtupejsi. Zadne klany, zadne guildy - ne nutne jen pro casualy ale proste zapni hru a hrej. Nikdo z friend listu neni online? Nevadi, tak si zahraj sam, monstra budou slabsi a treba padne nejaky pekny item. Nebo se pripoj k cizi parte a zmaknete nejaky achievement.

Blizz proste chce aby nikdo nemel pocit, ze pro top pozitek ze hry bude muset jakkoliv organizovat svuj herni cas, s nekym se domlouvat, na nekom zaviset. Nekomu se to muze stale zdat jako nedostatecny argument pro totalni nepodporu social aspektu v D3 ale blizz vas proste chce mit ve WoW za 13 EUR mesicne, kdyz chcete po TS do noci hulakat s kamosi, mit nazev guildy pod nickem a kdovi co jeste. A kdyz jste utekli z WoW jako ja, protoze mate cas denne hodinu v praci a dve hodiny v noci, tak at date vydelat nejakou tu kacku v AH v D3 nebo nejakym bizarnim sekundarnim zpusobem svoji pritomnosti v battle.netu a blizz universe.

Takze nemejte strach, ze se v blizzu neradili a ze vsechny argumenty pro i proti, ktere dokazete vysypat z rukavu tam nepadly a nebyly nekolikrat prokazany i vyvraceny. Blizz proste chce abyste klikali jako o zivot, meli par lidi ve friend listu a az vam neco nebude moci padnout a budete lezt po ctyrech vzteky, tak si to koupit za RM v AH. No a kdyz to padne ve hre, tak se vam vyplavi endorfiny a budete mit vlhka stehna. A to vsechno klidne i bez toho abyste za cele roky hrani promluvili s jedinym zivym clovekem ve hre nebo v lobby.

persoholic
Quill Rat
BattleTag:persoholic#2240

Příspěvek od persoholic » 11.05.2012, 21:17 hod.

pekne, vystizne... :-)

Vinz Clortho
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Morgion#2326
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinz Clortho » 11.05.2012, 21:30 hod.

Pekne napsany. Blizzradi presne vi co delaji a delaji to dobre ku spokojenosti obou stran. Pocet lidi co hraje jejich hry hovori jasne.
Keymaster of Gozer, Volguus Zildrohar, Lord of the Sebouillia.

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 11.05.2012, 22:29 hod.

No neco bych napsal, ale spanek a maturita jsou mi prednejsi. Napisu to ve zkratce. Velkou roli tam hral cas, ktereho bylo malo. Sam Bashiok na otazku jestli resi nejakym zpusobem klany, odpovedel takto: No plans at this time.

Zadne akcionare bych do toho netahal. Ti vetsinou o tom produktu vi "prd"(je ale mozne ze majoritnimi akcionari Blizzardu jsou lide, co se nejakym zpusobem podili na DIII vyvoji, to nevim...). Viz Apple a dalsi giganticke firmy. Do toho jestli ma mit ten mobil takovy displej nebo takovy, nebo jestli ma mit hra podporu klanu (podobnost s WoW, na co narazis) vubec neresi. Jde jim ciste o zisk/prosperitu firmy.

Navic v Blizzardu je kazdemu jasne, ze WoWku odzvonilo, a vsechno co se osvedcilo ve WoW, se nejakym skrytym a setrnym zpusobem snazi implementovat do DIII.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 11.05.2012, 22:53 hod.

Laskavě tu nedělejte OT, tohle fakt není diskuze o wowku.

Qoliker
Doom Knight

Příspěvek od Qoliker » 11.05.2012, 22:55 hod.

No jo, když mne ten poslední odstavec v příspěvku od Dejavu hrozně provokuje. ;>

Též bych netvrdil, že je WoW v tomto případě až takový off-topic. Klany a gildy v D3, potažmo počet subscribers ve WoW, s tím velmi souvisí.

Dejavu, Wowku neodzvonilo, stačí si přečíst:
http://diablo.incgamers.com/blog/commen ... ll-details
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 11.05.2012, 23:04 hod.

Ted vypadam jak d*bil, kdyz to Javor vsechno pomazal <:
Pritom jsem to tak pekne vysvetlil, v jakem smyslu jsem myslel slovo odzvonilo -,-
Jinak at nejsem tak OT, chysta web diablofans.cz take nejaky klan:D?

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Příspěvek od DeathHero » 11.05.2012, 23:18 hod.

ahoj mam otazku jaky je rozdil mezy klanem a guildou?
Achievements: 7400 (92%)

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 11.05.2012, 23:28 hod.

Asi takovy jako mezi mandarinkou a pomerancem

Odpovědět

Zpět na „Obecně“