Remake D1 do D3 je jasný signál, že D4 hodně dlouho nebude a jestli vůbec. Vypadá to, že D3 bude něco jako WoW, který se bude jen rozvíjet a rozšiřovat. Mě to vyhovuje. Jako herní věc, nevím, jestli to ocením, ale určitě si to oběhnu a prozkoumám. Ale zvolili to chytře, že to bude jenom časově omezený, takže s tím nebudou prudit pořád. Příjmený zpestření, proč ne.
Nekromancer - to se těším. Problém bude akorát při první sezóně potkat jinou postavu. :-)
Armory
Super věc. Konec otravnýho přenastavování na jinej build nebo nutnosti mít dvě postavy. Když si představím, jak jsem měl dvě mnišky, a neustále vyndávat gemy, měnit postavy, kvůli něčemu zapomenutýmu zase přepínat zpátky, přehodit cokoliv, a zase zpátky... SUPER vylepšení vymysleli. Jen doufám, že to vychytaj a nevznikne chaos s tím, kam se sundaný věci uloží.
Bavící lahvičky u Myriam
To je dobrý nápad. Kdo chce nějakou barvu, stejně si ji opatří a nemá pointu zdržovat obíháním prodejců a čekáním, kterej ji bude mít v nabídce jako první. A pokud mi to u Myriam ještě hodí náhled, jak to bude vypadat pod novou barvou, tak to ještě druhý palec nahoru.
Konec matroše v inventáři
Jak někdo v hale vykřiknul "Thank you", když tohle oznamovali, tak to asi mluví za všechno. O trochu víc místa v inventáři i truhle a hlavně, lepší organizace. Z toho mám radost. Dobře vymysleli taky propojení s kostkou, kdy se jedním klikem u receptu kostka automaticky naplní potřebným matrošem.
Změny v GR
Vylepšeným generováním GR mě taky potěšili. Je to na dobré cestě, jak omezit vliv rybaření a na úspěšnost. Samozřejmě pořád bude faktor štěstí hrát svojí roli, ale pravděpodobnost bude úplně jinde.
Challenge Rifts
O tomhle nevím, co si myslet. Je to zajímavá myšlenka a určitě asi i dobrej nápad. Bude to dovedností soutěž, kdy má každej stejnou šanci. Nebude rozhodovat štěstí v dropu, nebo paragony, ale pouze schopnost zahrát lépe. To je zajímavý. Ale co mě zaráží je to, pro kolik hráčů to reálně bude. Jestli to jen nebude zábava pro pár nejšikovnějších profíků, zatímco my obyčejní causalové brzy pochopíme, že nemáme šanci. Druhá věc - co když hraju sezónu třeba za DH a budu hrát třeba UE multishot build, zatímco challenge rift bude za crusadera. Proč bych to měl hrát? Proč mě bude lákat hrát jinou postavu a nějaký cizí build? A za třetí - trochu to popírá Diablo, kdy si šperkuju postavičku, hledám a snažím se, abych byl lepší. A najednou budu hrát cizí postavu. Ohledně tohodle jsem zatím zvědavý, jak to dopadne.
Ostatní věci taky vítám s nadšením a těším se. Není nic, co by mě zklamalo.